Липсата на приятели! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121010)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14343)
 Тинейджърски (21872)
 Семейство (6460)
 Здраве (9584)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3165)
 Образование (7293)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18475)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Липсата на приятели!
преди: 4 години, 10 месеца, прочетена 1474 пъти
Здравейте!

На 27г. съм и основният ми проблем е липсата на приятели, липсата на близки хора около мен. Как да успея да завържа приятелство? Трудно е, повечето хора ме дразнят, защото са лицемери и са до теб само когато имат нужда, облага и полза, което не ми позволява да се сближа с тях. Имам чувството, че съм твърде умен и не желая хора до мен, които са лицемери.

Повечето познати имат приятелства от училище, университет и т. н. , е аз нямам. Имам познати, но не подържам никаква връзка с тях. Повечето ми съученици и колеги от унито са в чужбина или в друг град.

Имам си стабилна връзка от 6г. , мислим вече за деца и собствен дом. Имам 1 истински приятел, но той е в чужбина и се виждаме 1 път годишно, когато си идва тук.

Напоследък се опитвам да се правя на глупав и да стана по-близък с колеги от работата, но не става.

Какво да правя, нямам с кой да изляза на разходка или да пия по бира?

От друга страна имам брат, който е точно обратното, супер много приятели, познати, но благодарение на алкохола, събирания, партита и т. н.

В периода в който и аз пиех имах много познати, постоянно излизахме, партита, пиене и т. н. в един момент спрях с това и всички изчезнаха, а и аз се отдръпнах, защото реших, че това вече не е за мен.

Може би основното е, че ме дразни, защото в приятелствата до сега съм влагал много, а отсреща нищо.

Пример: Като студенти постоянно ходих на гости, за да пием и т. н. Когато обаче аз канех някой вкъщи, никой не идваше, било им много далече, добре де на мен не ми ли е далече аз да идвам, но го правя? !

Та така де, сега ще записвам магистратура, надявам се да попадна на някой с който да имаме общи интереси.

Както се казва, ако утре умря, няма да има кой да дойде на кончината ми, бати тъпото.

Както друго ме демотивира ли?

Баща ми беше човек с много познати и приятели, но в един момент се разболя от тежка болест и малцина бяха тези, които го посетиха, когато беше на легло, дори и на него му беше тежко или поне така изглеждаше, защото чувстваше, че е изоставен-поне така мисля аз, беше друдно да говорим за това. От там видях, че рано или късно хората те изоставят и има ли смисъл изобщо от хора в живота ти? В последните му мигове аз бях единствения до него, чакайки го да си отиде от този свят. Аз се грижех за него до толкова до колкото можех. Видях и сетния му дъх. Когато си отиде никой от познатите ми не ме подкрепи или не бе до мен, освен моята приятелка. И така стигнах до извода, че се раждаш сам и умираш сам, всичко останало е преходно.

Аз съм сърдечен човек, когато правя или казвам нещо го казвам от сърце и го мисля, не мисля злото никому, но оставам не разбран.

Така де, приятелите, нужни ли са ни наистина? Как да открия такъв?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 10 месеца
hash: 2573432d73
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не можеш да откриеш приятели докато се мислиш за по-умен от тях. Правиш се на глупв и говориш с колегите в работата? За теб хората са тъпи, а ти си над тях. Да, приятели са нужни, но ти не подхождаш приятелски. Предубеден си. Отпусни се и се наслаждавай на момента с потенциален приятел.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: b40b815065
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Щом имаш връзка, закакво са ти приятели. Най-важното е да имаш семейство другото не е важно

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: bfe9ce7af9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Много време нямах приятели. Съм опък човек, с мнение и никога не съм се страхувала да го изкажа. В крайна сметка нищо не е станало за един ден. Хора с които години сме се виждали служебно/ случайно се сближихме някак. Нямам нито един приятел нито от гимназията, нито от университета.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 126ae3c07d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Напълно те разбирам, при мен също е така. Не е вината в теб, просто хората станаха такива. Всеки си гледа себе си и собствените неща от егоизъм. Егоизма е надделял в хората. Кофти е като се замислиш, малко е тъжно. Радвай се, че си имаш приятелка. На мен лично не ми прави вече особено впечатление, имам много ангажименти и нямам много свободно време. Колегите ми са готини, не мога да се оплача

Ж30

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 64e4b7291f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Относно пиенето - напълно те подкрепям. За алкохол, хазарт, дрога винаги се намира компания, особено ако си в пачка. За другото е трудно, радвай се, че си обвързан, дори си си проверил човека. Ето ти си намерил един човек, най-важният.
Колкото до лицемерието съм склонен да споря. Да хората са такива. Но ако се замислиш и си честен и обективен, не смяташ ли, че и ти си такъв. Сигурен съм, че ако понижиш критериите си към хората доста, лесно ще си намериш социална среда. Никой обаче не иска да прави това нали? Не е ли това в основата не лицемерието!?

 
  ...


...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 494c5b7aa0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Не може без приятели, важни са и то много, но истинските, не фалшивите. Истински приятели според мен трудно човек може да има повече от 1-2-ма. При мен нещата се случиха долу-горе като при теб. В университета не успях да създам нито едно приятелство, понеже колегите ми бяха основно позьори, лицемери и лигльовци. Имах си няколко приятеля в родния град и около тях и други познати, като смятах, че ще си бъдем винаги заедно. Оказа се, че точно онези, които смятах за най-надеждни, точно те си тръгнаха най-безцеремонно в мига, в който явно решиха, че вече нямат интерес от познанството си с мен. В момента имам точно двама приятеля, с които се познаваме от деца. С единия се бяхме поизгубили в тийнейджърските години, но след това си подновихме редовните контакти, понеже знаем, че можем да разчитаме един на друг, а и двамата сме се напатили от "добри" приятели. През годините е имало и доста хора, които са ми се правили на приятели с единствената идея да ме използват. Някои съм ги усещал, други не, но гледам да не се натоварвам с такива неща. Старая се да помагам на хората до колкото мога и да съм честен с тях, ако и те са такива - супер, ако не - просто прекратявам контакт и толкова.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: de43163206
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Първо, за какво ти е да се преструваш на тъп, алкохолик или нещо друго при опит да завържеш истинско приятелство? Като се правиш на тъп можеш да завържеш мимолетно познанство с някого. Ще излезете 3 пъти, няма да издържиш и ще преустановите.

Второ, номер 1 е абсолютно прав, че няма как да си намериш приятели, като подценяваш едва ли не всички хора на този свят и смяташ, че ти си най-великия.

Трето, приятели не се трупат от днес за утре. Може някой от бъдещите ти приятели да е от днешните ти познати. За да имаш приятели, нужно е да комуникираш с някого, да бъдеш всеотдаен, да не считаш човека за прост, лицемерен и т. н.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 1191e2bf54
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Пример втори:
Човекът, който чувствам най-близък на работа направи следното: Имаме таргети, които гоним, съответно аз покривам минимума, колегата също, така сме се разбрали, за да сме на равно и да няма разлики. В момент решавам, че искам да работя повече и му казвам, правя го и той спира да ми звъни, търси и Т. Н., играе го сърдит. В следващия момент пак се връщам на минимум, защото виждам, че е няма смисъл и хоп изведнъж пак почва да ми звъни и Т. Н. Е, мамка му! Това
нормално ли е?

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 62596945b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Приятелите са преходни, като смартфоните...
Заложи на семейство - то е опората, на която да се подпрешеш във всякакви ситуации.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 5812469353
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Сигурен ли си, че искаш приятели? Аз нямам и не съм се сещал. Имам семейство.

 
  ...

...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: af28e894a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Сред жените българки има още по-малко приятелства.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker