За лайковете в социалните мрежи - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121134)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

За лайковете в социалните мрежи
преди: 4 години, 11 месеца, прочетена 1351 пъти
Здравейте! Интересно ми е какво е мнението ви за хора, които имат навика да ви се молят да им лайкнете снимките във фейсбук, защото съм сигурна, че почти всеки се е сблъсквал с подобни жалки субекти. На мен неведнъж ми се е случвало хора, които грам не уважавам и е очевидно що не лайквам, да ме упрекват, че не съм ги подкрепила видиш ли... Писна ми вече.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 11 месеца
hash: 430cfb1db7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не ползвай социални мрежи и няма да имаш този проблем. Колко е просто нали?

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 80fc74a66b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   За мен всички с Фейсбук и Инстаграм са жалки. Особено жалки са ми влогърите, които показват как да се гримираш, какво са си купили и влогъри от рода на Antoinette Pepe, която освен, че е родила 2 пъти нищо стойностно не е направила, и понеже не смята някога да работи влогва какво яде и къде акат децата й - което е безумно, а още по-безумно е, че я гледат много хора! За лайковете - ако е някое дете или тийнейджър, не е жалко. Иначе - да, изпросено е.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 0ab45e598f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Ами да ти кажа честно - акълът ти не е много повече отколкото на тези хора, след като т. нар. "лайкове" за тебе са такава важна и вълнуваща тема...
Нямам профили по социалните мрежи - нито някой ме лайква, нито аз лайквам. Изобщо този въпрос за мен не стои, камо ли да ме дразни или радва...
Но всеки с умствения си багаж. Както казваше един мой учител: "Никога не можеш да обясниш на глупака, че еглупак, и на идиота, че е идиот! ".

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: c6ef16c88e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Случи ми се един път с момче от моето училище, но имам фейсбук от 8- 9 месеца. Еми, дадох му лайк, но не мисля че е жалък или нещо такова, защото е с няколко години по- малък от мен, тоест на детски акъл.. Ще е жалко, ако голям човек проси лакове.


Black Sabbath

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 18ce0ec806
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   От автора - да, за 20 и няколко годишен човек става въпрос, не за дете или тийн.

 
  ...


...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 83477aa2f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Много смешна история. И като те лайкнат какво? Животът ти по-хубав ли ще стане? Или пък ще си намериш повече приятели? Едва ли. За мен е напълно безсмислено особено когато знам, че повечето хора са ми лайкнали снимката не защото ме харесват, а ей така машинално, без дори да са и направили труда да я разгледат. И аз така правя, влизам във фейса и цъкам лайкове на всички снимки за да не ми се сърдят после, но дори не си правя труда да разгледам и да прочета всичко. А понякога дори и не харесвам въпросната снимка или мъдрост, но понеже човекът, който я е качил ми е приятел... лайквам за да не го обидя. Та такива неща с лайковете. Ако по броя им съдиш за това колко много те харесват другите, ами в голяма грешка си.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 1405101d69
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Поредната илюзия, колко сме по-по-най...

Ме

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 30e5fad927
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Имам този проблем с дъщерята на мъжа ми от първия му брак. Хлапето е на 14 години и е залепено за телефона. Забранили сме й, когато вечеря с нас, да го вади от чантата си, освен ако някой не й звъни. Но явно в този пусти телефон е целият й живот. И да - лайковете! Когато я водим някъде, всичко снима, ама всякакви глупости: снима си сладоледа, пицата, дънките в пробната, патиците в езерото, шишарките по гората... всичко. И после, сякаш животът й зависи от това, започва да следи колко ОК ще получи. Баща й се вбесява повече и от мен. Онзи ден имаше рожден ден. Изпратих по куриер торта в училището да почерпи приятелите си, лично й звъннах по телефона да й честитя, отделно татко й я зарадва с нов таблет, с една дума - погрижихме се. На следващия ден във фейсбук цъфнаха снимки на маникюра, който си е направила за празника. После се обади да ме помоли да напиша нещо в профила й, понеже така излизало, че изобщо не съм я поздравила. Т. е. ако нещо го няма черно на бяло във фейса, значи - не съществува. Аз лично съм се отказала да навлизам в психологията на това поколение. Мъжът ми твърди, че такова поведение е нормално и че всички тийнейджъри са такива, може и така да е...

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 3130159607
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Между другото в YouTube също се просят лайкове, постоянно във видеата казват ударете един лайк, ако ви е харесало видеото. А защо не казват ако не ми е харесало да ударя дислайк?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 2ea1176d99
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   На днешно време това е важно. Кой къде ходи и какво прави. Ако има половинка, то трябва да има поне 100 снимки с нея, за да се знае, и да завиждат другите. Всичкото е показност и фалш.

 
  ...

...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 903ef81341
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Хм, 9, дали само младото поколение е така? Почти не познавам възрастни, които да не си честитят в социалните мрежи и да не си качват снимки от почивката или нещо друго. В момента съм на море в Гърция. Посетих много интересни места, пътувах с круизен кораб и прочие, но не съм и няма да кача нито една снимка в социалните мрежи. Нито пък ще седна да честитя рождения ден на някой там, нито пък ще пиша любовни послания на мъжа ми за годишнината ни. Никога не съм разбирала защо хората го правят, и определено не вярвам, че споделят безористно, както казват повечето. Във всички случаи с подобни публикации имат за цел да фокусират вниманието върху себе си. А даже и за лайкове се молели.... Радвам се, че единственото нещо, което правя във Фейсбук е да се информирам от групите, кото посещавам.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 9722a3d8fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Празни хора без идеи със скучен и празен живот. Не творци, а абсолютни консуматори.
Фейсът е толкова популярен, защото играе по струната на най-низките човешки страсти - клюкарството, показността и завистта. Наистина, някои хора го използват, за да държат връзка с роднини и приятели в чужбина, и да се информират в групите, но те са малцинство сред масовката.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 5262bb2606
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Ами не е ли очевидно, щом не си харесала нещо, значи не ти харесва, какво има още да се пита. Така и кажи: "каквото ми харесва, харесва ми, насила хубост не става". Всички имаме нужда от одобрение, но фалшивото одобрение какво ни носи? Нищо. Попитай ги тези жалки същества защо им е толкова важно.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: a91cd5ef3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Нямам профил, защото смятам че е идиотско като това да носиш скъсани дънки, шапка с козирка, обица на носа, пъпа, татуировки и пр. Така уча и детето си. Да не е роб на глупашки моди.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: fb0b1ee8e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   12 и 13 напълно сте прави! Аз лично нямам такива хора в приятелския си кръг, но съм се чудила как може зрял човек да се изтипоса по бански и шкембе с бира в ръка на плажа и да очаква сега всички да припаднат от възхита. А пък за снимките от разни софри просто не ми се говори. Ами напил си се, напил си се, защо трябва да го показваш и очакваш хората да се пръснат от завист?
Признавам си, че понякога и аз качвам снимки, но те са предимно от градината ми. Имам голяма цветна градина и приятелите ми са направо влюбени в нея, но няма как да ги поканя всичките на гости, а и част от тях са в чужбина, така че ги утешавам със снимки на най-красивите гледки от нея. Публикувала съм и природни феномени, на които съм се натъквала случайно, например една вековна гора, напълно незасегната от човешка намеса. Т. е. споделям красиви неща, които са реални, но които не всеки може лично да види.
В навечерието на новогодишните празници с мъжа ми си правим една обща снимка с коледни шапчици до елхата или с бъклица и сурвачка до снежен човек - и тази снимка разпращаме като картичка със съответните благопожелания до приятелите и близките си. И това е всичко. Оттам насетне социалните мрежи се използват по предназначение, а именно като телефонен указател и средство да получиш информация по даден въпрос. Винаги си правим снимки по купоните и екскурзиите за спомен, но тези снимки компанията си разпраща един на друг и те си остават само за нас; никой нито веднъж не е публикувал дори и един кадър от жанра " на маса". Надявам се, че цялата тази щуротия е поредната мода и скоро ще отмине. Лошото е, че проми мозъците на децата.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker