Умря ли тази държава? Да замина ли? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Умря ли тази държава? Да замина ли?
преди: 4 години, 11 месеца, прочетена 2905 пъти
Голямо мъртвило в тая територия наречена Бугаристан.... като изключим София, Пловдив, Варна, Бургас - всичко друго е гробище. Варна и Бургас също западат, само София и Пловдив се държат все още. Да не говорим за разни градове като Русе, Стара Загора, Плевен, които уж са големи - какво им е голямото, то жив човек няма по улиците! Само пенсионери и цигани. Ама като казвам цигани - значи долни мангали които не си знаят името, смърдят на мърша и се размножават като бълхи. В малките градове и селата вече се виждат само такива! Къде са младите хора? Всички знаем къде - в чужбина. Аз вече останах сам, всичките ми познати заминаха. Един дори се ожени за англичанка. Ебаси! Тука никога не съм го виждал с гадже и го мислих за смотаняк, а там се ожени за англичанка. Някакъв си тъп българин! И какво се оказа накрая - не той е бил тъп, а другите около него. Повечето ми познати заминаха с гаджетата си и се чудя дали не съжаляват... ако не бяха ги помъкнали със себе си сега и те можеха да се пробват с чужденка. Чудя се има ли смисъл да стоя още тук или да си хващам багажа и да заминавам? Ако ще се местя в София... що направо не се преместя в Лондон? Подозирам, че след години и София ще почне да се гърчи и да умира. То и сега един живот... нали съм говорил със софиянци - мръсотия до шия, задръствания, разбити пътища... как пък един не каза много е хубаво? Били сме в Европейския съюз... ама стандарта на живот е африкански. Единственото което се усеща от ЕС е че е лесно да емигрираш!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 11 месеца
hash: 7216d8fc04
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Заминаването от България вече не се нарича Емиграция, а Евакуация. Не знам даже защо още се чудиш. И защо си мислиш, че другите трябва да съжаляват? Вече съжаляват само тези, които остават в България.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: c3339b14f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Живея в центъра на София. 90-те беше нормално, след 2005-та стана лудница като от година на година става все по-зле. Налага ми се да сменям метро и рейс до работата, като разстоянието не е огромно до там за София. Час и половина на отиване и час и половина на връщане. Меко казано ужасно е в София. Няма капацитет за повече хора, а идват още и още. Но те не са виновни - тук има работа.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 8b85968367
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

3.   Майна, навсякъде е гърч. Не само България умира - в цяла Европа е така.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 01022f63d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не е умряла, защото няма как да умре нещо, което никога не е било живо.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 9ff39439ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

5.   Я ама ти се събуди ли бе приятелю?! Добър ден значи. Това са наблюденията на доста хора. Били тук или избягали. Всичко! Абсолютно всичко е гавра и подигравка с бедния човечец който остана в тази дупка българия! Имаш ли дефиниция за демокрация? Това е една дума с хиляди значения и разбирания. Защо онези "240 избранници" трябва да споделят нашите разбирания? Как може ДЕПУТАТ да изкара цял ден с 200-300 лв. джобни?! А ти се чудиш защо нашите майки, бащи, баби и дядовци започнаха да измират на по 65-70 годишна възраст. С 300 лв. пенсия как да си позволят хляб, сметки , дърва за огрев или нещо да си накиснат пародията на хляб?! Да не говорим за "клиничните пътеки" в които всеки налива пари, а за 2-3 дни като влезеш в болницата или умираш, или ти се иска да умреш. Защо според теб отвориха границите? Защо пуснаха хората да бягат? Какво построиха? Какво боядисаха? Колко от "държавата" остана за продаване? Разграбиха! Разпродадоха! Нищо не остана за крадене! За това влязоха в евросъюза. Ще усвояват докато не ги хванат, и после "държавата" ще връща откраднатото и санкциите! Кой е държавата? Ние! Овцете които не можем да си вдигнем главите от работа. А камо ли протест да вдигаме. Сега ще си отворят мирогледа и пътечките към имотите в щатите и други страни с шенгена който неистово се опитват да сключат. Влезем ли в шенген, народното събрание, върховния съд, полицията и нещото наречено армия, ще бъде продадено на някого и ще станем колония на амуджите! Няма оправия брат! Тези такива лайна ни изсипаха, че никога няма да сме на чисто. Не говоря за сносен живот. Има един вариант, но Русия ще ни се изсмее къде сме тръгнали да им обявяваме война с 20 000 старчета . Срам ме е, че съм българин! Срам ме е, че живея тук! Няма от къде да взема пари за да се махна с жена ми и болното ми дете! Остава ми варианта за разпродаване на органите като почина. С тези ядове и нерви, и това ще стане скоро. Дано доживея 55-60г. Колко пъти съм им чувал простотиите с изборите. Хората все още вярват, че ние ги избираме. Ще поживеем и сами ще разберат, че такова нещо няма. Има замесени други влиятелни държави които плащат за да стане еди си кой премиер. Всичко е пари.
Дядо Тошо

 
  ...


...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 73d5fbf079
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   2, това е, защото България е силно централизирана, а в същото време не е предвидено София да се устрои за повече хора. И аз винаги съм се чудил защо няма една държавна институция извън София. Защо няма една централа на банка извън София освен СГ. В провинцията им по 5-6 големи фирми във всеки по-голям град и до там, всичко друго е магазинчета и шивашки фирми и яко експлоатаия за никакви пари. Има по 2-3 мутри, които държат целия град и не можеш нито бизнес да правиш, нито някакви права да си защитиш, жив феодален строй. Но това вече предполагам, се отрязава на София и смъква стандарта и там Най-малкото квартирите са адски скъпи и реално пак си обречен на мизерия, дори и да имаш работа и дори да получаваш малко повече пари от провинцията. Спорред мен трябва да се развиват и другите градове, но уви.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 5f25aee6b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

8.   Веднъж казали на Кенеди " какво ще направи Америка за гражданите? " , а той им отвърнал " а вие какво направихте за Америка?"
Същия въпрос ще ти задам и на теб авторе ... за България.

Знаеш ли нашата страна има само един проблем . Много хора са до такава степен готованковци и толкова много чакат на другите хора, на управниците и на държавата да направи нещо за тях ,че те практически тънат в мизерия и бедност , но за 5 стотинки работа не вършат. За патриотизъм пък да говорим все едно да си разказваме приказки.

Ааа има има и още един друг проблем , малко по незначителен - българина дето не е излизал навън не знае каква помия е и там. Скатавките са и тук и там. А там са даже повече . Така че авторе , давай отиваш да работиш за бенефитите на англичаните. Тук поне някои мангали работят , другите и те бягат.
Така че но. 3 е прав.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 1ed71b5888
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Замини, аз смятам да направя същото в посока Германия.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 7058b92d6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не си сам приятел! Все едно аз съм я писала тази история. Аз съм на 23г. само дето съм момиче, живея в малък град, населен с мангали, чалга и простотия. Аз работя онлайн, съответно нямам кой знае какви контакти с хора и социален живот. Преди бях почнала да ходя на фитнес с цел да се запозная с по- свестни хора, уж на моя акъл, но останах разочарована от селския им манталитет и отношение, защото в техните очи бях някаква странница, която не обича да слуша чалга и да мята салфетки по баровете. Не в мен или теб е проблема, а в обществото. Отказах се да изпъквам в очите на тези хора, защото не са ми на нивото. По- добре сама, отколкото с някакви ''приятели'' - овце. Гледам да изкарам някой лев за да си купя кола и да се махна от този град, а после и от тази държава с общество, което тачи лиготията и тъпотията. Само тази ми мечта и надежда ме крепи още.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 787e50d775
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

11.   Ако си мислиш,че англичанките са нещо кой знае какво,жестоко се лъжеш.Нали ги виждам всеки ден-мизерни,всички изглеждат еднакво от изкуствени мигли до оранжев цвят на кожата в следствие от изкуствен тен,ако е красива със сигурност няма само английски корени.Ходят полу голи и лежат по улиците мъртво пияни всеки уикенд.Пробвай,сам ще се убедиш.Само ще кажа,че заминеш ли тогава е момента в които ставаш истински родолюбец и почваш да цениш "мизерната" и "долнопробна" България. И аз бях с много високи очаквания,но колкото и глупаво да е за някой хора след седмица ми е еднопосочният полет за вкъщи! :)

 
  ...

...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 46c1a9527d
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

12.   Нали за ГЕРБ гласувате? А точно ГЕРБ си толерира циганите, това е техен електорат. Докато хленчите из разни форуми, циганите ще са върху гърбът ви. Затова мислете за кого гласувате, само така може да се промени ситуацията. При соца циганите задължително работеха, нямаше безработен циганин, иначе отиваше в трудов лагер, сега с този западен либерализъм, циганите станаха нагли, защото БХК ги защитава.Колкото и да ни е мъчно, трябва отново да се върне старият ред, иначе циганите ще ни до.вършат! Явно не гледате новини, чужденците идват тук да живеят, защото тук им е по сигурно и по спокойно. Циганията на запад е и ще става по страшна. Там цивилизованите живеят като гърмяни зайци, в постоянен страх!? Не агитирам никого, всеки сам си решава къде да живее, но с дезертьорство сами се заробвате, камъка си тежи на мястото! Такава природа няма да намерите на запад, имали сте късмет да се родите тук, оправете си живота със собствени сили, никой друг не може да ви го оправи! Интересно, автора за кого е гласувал, и после очаква спокоен живот?

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: aa15183182
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

13.   Чудя се какво виждат холандците, англичаните, австралийците, шведите, които се заселват в България. И не само в София, а и в провинцията, която уж е много умряла. Не говоря за пенсионери, понеже наистина над 50% от заселниците по селата са възрастни (все пак застаряването е в цяла Европа), а за младите хора. Идват цели семейства с деца и живеят в затънтени селца, други пък се женят за местни момичета и нито им пречат циганите, нито българите, нито държавата. Авторе, мисленето ти е умряло, а не държавата. Където и да отидеш ще виждаш все неприятното, лошото, а най-вероятно хубавото, което виждаш, ти си го тълкуваш като лошо.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 13c323437b
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

14.   Момче, нямаш си на представа колко си далеч от истината. Не мога да ти кажа къде ще си по добре но определено емитирането не е гаранция за успех и още по малко за щастие. Между другото всички големи градове са мръсни претъпкани и с ужасни задръствания. Ок, не си видял не знаеш, простено ти е, но брат да слагаш англичанките над българките това е непростимо.
Иди в чужбина, най малкото ще видиш как е, току виж са ти се получили нещата.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 01022f63d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   12, имаш ли по-добро решение за кого да гласуваме? А и както се видя на изборите гласуващи реално почти няма. Под 30% в това число мъртви души, купени цигански гласове и т.н. Ако изборите бяха редовни, сигурно освен червените бабички почти никой нямаше да гласува.

13, ама ти сериозно ли? Разликата между малкото дошли тук чужденци и българите е огромна. От чужденците много идват по служебна линия, работят в големи международни фирми и имат пари, а това колкото и да повтаряте, че не е важно, има голямо значение. Идват и разни гръцки и тем подобни бизнесмени, просто защото фирмите им са регистрирани тук заради ниския данък и евтината работна ръка. Т.е. идват предимно реализираните хора. Пенсионерите е ясно защо идват. С техните пенсии тук си живеят като царе в някое село, защото не плащат наем, а и няма пренаселеност. В чужбина точно наемите са големия проблем, защото един наем ти е кажи-речи цялата пенсия. Айде ако е някое по-малко градче може и малко по-евтино да е, но пак си е цифра. Купуването на имот там също е доста по-скъпо.

Ама при българите е съвсем съвсем различно и въобще няма предпоставка за сравнение. На българските пенсионери пенсиите им не са по 1200 евро, а по 150. Заплатите им масово по 500 евро. И не на последно място към тях няма такова отношение като към англичани, немци и т.н. Българите сме злобни към българите, а към западняците сме любезни. То и аз да изкарвам 10-20 бона на месец и да има такова отношение към мен, и аз ще направя някой и друг компромис с това-онова.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 1969624716
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   От 18 години съм в чужбина, еднозначен отговор няма. С твоята нагласа може би ще ти е трудно. Ти си пълен с недоволство и виждаш причините само извън себе си, както и решението. Не виждам надежда за бг и не бих се върнала, но женитбата не ти е единствения ход. Можеш да работиш наравно с всички от ЕС. Възползвай се от това. Реализирай себе си. Ожени се по разбирателство, не по сметка. Бракът с чужденка не ти урежда живота. Право на работа и престой имаш и без това.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 6362055051
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

17.   15 - "имаш ли по-добро решение за кого да гласуваме?" - Аз не съм 12, но е очевидно за кого да гласувате ако искате нещата да се променят към по-добро. Кои са тези от които либералите в ЕС и тукашните им притурки се страхуват, че ако дойдат ще им развалят плана? Националистите, така наречените от тях крайно десни. Щом има избори и веднага се отправят тревожни послания как електората трябва да се обедини за да не дойдат националистите на власт. Значи ако искате нещата да си продължават в същия дух - обезлюдяване, емигранти, малцинства, извращения и така нататък си гласувате за обичайните партии. Те хората така са си свикнали, платените социолози им казват - ще спечелят 1 или 2 партии гласувайте за тях и хорицата си казват: "ами ние нищо не можем да направим, то всичко е предрешено, нека изберем по-малкото зло" и нещата си продължават в същия дух. Не, ако искаш нещата да се променят не слушаш социолозите а гласуваш по-съвест за партии с патриотична и национална насоченост. Някои обаче ще кажат: "да бе да, нали го знам онзи националист какъв мискинин е, в онова и онова предаване му изкараха кирливите ризи, ще гласувам аз за него ама ха". Дори и да е така, дори и този човек да е опетнен не това е важното, важното е, че ще провежда националистичека политика която ще облагодетелства народа а не чужди фондации, Сорос, либерали и чужди правителства. Направо не разбирам как хората не схващат елементарни неща и продължават да си гласуват "за по-малкото зло"?

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 01022f63d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

18.   17, хахахаха - успех. Валери, Волен ли визираш? Още ли има баламурници, които им вярват?

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 7d70810903
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   От години съм в Англия и няма да съм един от хората, които ще те съдят. Всеки сам решава за себе си. Добре е човек да попътува докато е още млад, да види какво е в други страни, други култури, да добие опит, знания, занаяти и тн. Аз лично живот и здраве смятам да се върна в България след няколко години.
Да ти кажа, ако очакваш, че в Англия ще видиш разни лордове, изискани господа с бомбета и прочие клишета, много се лъжеш.
Повечето като ги гледам са от кол и въже събрани. С два леви крака, смърдящи на трева, полу голи и разюздани. Разни майки с малки деца си крещят по улиците, точно като нашите цигани, половината без зъби заради амфетите и тн. И не ти говоря за емигрантите, а за кореняци англичаните.
И там има простотия, чалгия и наркомания, хора бъркащи по кофите и тн. Едно е да гледаш Англия по филмите, друго е да си там, да си пообикалял по различните градове за да видиш за какво става на въпрос. Просто във всяка една държава има една средна/бедна класа, която не блести с много акъл и маниери.
Но там естествено заплащането е много по- добро. Там те оценят според знанията и сръчноста ти, а не според това на кой си син, заради и това съм все още там.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 887e34ee14
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   От Стара Загора съм и улиците са пълни с хора, както и заведенията. Хора си има, къде не си ги видял? !
Значи ти искаш да заминеш, за да хванеш чужденка, защото познатият ти, простия българин е успял? ! А тия, които ходили с гаджетата си, били тъпи, защото можело да са с чужденки сега? ! Искрено ме разсмя.
Прав си само, че страната затъва.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 9c80f673a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   14 и 11, те българките слагат над българина всеки чужденец, тъй че недей да им се мазниш, няма файда. Да си спестим излишния патриотизъм :)

 
  ...

...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 87340c6792
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   До12

Хаха такава природа нема да намерили на запад... С какво прословутата ви природа е по-хубава от тази къде да е в Европа, с изключение на това, че не я пазите? А и то ако беше въпрос само за природа - теб природа ли те храни?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 3c640a331d
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

28.   Като човек живял в чужбина ти казвам, че няма къде да избягаш. Белите страни умират и те, в Европа е пълно с негри и араби, които масово крадат, убиват по праковете и изнасилват. Даже и по новините говорят за това вече, не е тайна. В Швеция има т. н. no-go зони, в които живеят араби и пребиват всеки, който пристъпи в квартала им, редовно палят коли по улиците, като гражданска война е. Полицията не може да се справи, нямат достатъчно хора. Да не говорим за ювеналната юстиция, ако си чужденец вероятността да ти вземат детето за най-малката глупист е огромна. Едно време беше спокойно на запад, сега в никакъв случай не е. Жизнения стандарт е паднал, все още можеш да взимаш по-висока заплата, отколкото в бг, но струва ли си като знаеш, че навръщане от работа има вероятност да ти видят сметката?? Отделно в Дания има бум на твърдите наркотици, в резултат се е повишил броя на убийствата, грабежитв и побоищата. На мен ми се случи даже да попадна на двама такива, но успях да се заключа в един солариум и викнах полиция. На следващия ден четох във вестниците, че тия двамата, които успяха да избягат, са пребили и ограбили човек на 500 метра от произшествието. И такива работи си се случват редовно. На пръв поглед, ако си турист и си отишъл за ден-два, може и да не забележиш, но положението е страшно. В америка и канада, до колкото съм чула не е по-различно. Там също така ще научат детето ти на това кой точно пол е от съществуващите вече над 100. Пълно извращение са тия държави. Що се отнася до по-ниско развитите държави - ами Америка бонбардира половината свят и продължава към Иран и Венецуела. Много добре си помисли, ако решиш да бягаш от България, към какво ще избягаш... Също така трябва да знаеш, че в западна европа са невероятни шовинисти и ти за тях ще си втора ръка човек. В повечето държави най-добрата работа, на коята ще те наемат е чистач, освен ако не си лекар, защото има голям недостиг. На останалите позиции наемат местни.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 73d5fbf079
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

29.   27, като в онзи виц, дето таксиметров шофьор возил една жена, но нямала пари да плати и питала дали може в натура. И той:
- Аре стига с тая натура, ма, ти си ми третата натура днес. Децата вкъщи да не ядат натура?

Та и с природата така. Голям праз от тая природа. Децата вкъщи да не ядат природа? А и не виждам с какво нашата природа е нещо повече.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 29ff2006e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

31.   Недъгавите винаги търсят вината другаде. Не стой и не се връщай, няма смисъл - България не се нуждае от необразовани, слаботелесни, мрънкащи, невъзпитани селяни (такива има достатъчно в парламента).

Можеше да се изразиш без ненужна вулгарност, без да ругаеш нацията, без да се подиграваш като плъх над името ѝ. Но съзнателно реши да излееш злобичката си по възможно най-селския начин. Лондон няма да промени това. Тук или там, все ще си същият неудачник от низша класа и дребен интелект. Тук са ти виновни циганите и корупцията, там ще са арабите и ксенофобията.

България може да умира. Но тя не е виновна, че ти си жалък.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 9ebafe82b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

32.   До 15, от 12, -"А и както се видя на изборите гласуващи реално почти няма. Под 30% в това число мъртви души, купени цигански гласове и т.н. Ако изборите бяха редовни, сигурно освен червените бабички почти никой нямаше да гласува." - Докато мислиш и пишеш такива коментари, вечно ще те третират за овца за доене! И в чужбина да отидеш, с това разбиране, пак ще си аутсайдер в обществото! Не си ли търсиш сам правата и достойнството, никой друг няма да ти ги даде. Като не гласуваш и се бориш, като оставяш само циганите да определят как да живееш, какво добро очакваш от живота? Като нямаш за кого да гласуваш, има огромна група които също не одобряват това управление, наскоро за евроизборите се появи младежка група от западни юпита, които са се загрижили за България, защо не се включиш в подобна група, на кой чакаш да уреди живота ти? Защо на запад са си уредили живота, защото за най дребното нещо, което им вреди скачат и протестират, а тук си траете като овце, даже и не гласувате, а това е най мирният протест - показваш как искаш да протича живота ти! Докато се правите на овце, винаги ще има вълци за такива!

 
  ...

...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 7d70810903
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

34.   Абе номер 28, аз от години съм в Англия, имам роднини живеещи в Дания и Италия. Ти тая Европа я изкара като държава от третия свят, бе пич.
В Англия верно има араби, негри, българи, румънци, поляци... Ама масови палежи, изнасилвания, побоища... айде осъзнай се малко. Във всяка държава има престъпност но лично аз като емигрант в Англия се чувствам много по- защитен и спокоен отколкото в България. Да не забравяме, че в България убиват по селата за по 5лв.
Къде предлагаш да ходи създателя на темата. В Русия ли, в Сибир ли, или в Северна Корея, хаха.
Много са ми смешни хората, които плюят по Европа, а работят в европейски страни.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 3e7bdf2055
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

35.   Никой ли не разбра от първото изречение, че това е един трол - "територия", "Бугаристан"... кое наричаш територия и Бугаристан трол неудачен

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 81a6718a6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

36.   Ами какво да ти кажа - тя държавата е "умирала" 500 години, и преди това още няколко пъти, така че споко - няма да "умре"!
По-скоро се замисли ти що за човек си, и защо на боклуците все космосът им е крив?

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: bae4432f9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

37.   Въобще не си играх да прочета цялата история.Нито коментарите.
Ама ще ви кажа едно нещо.
Вие сте бахти кривогледите, песимистични хора.Супер спрели.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 73d5fbf079
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

38.   32, ти като не си циганин и прост, за кого гласува и какво промени?

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 9f5bb21c61
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

39.   Хора, надигнете се и да протестираме за по-високи заплати. Ако станат масови протести като във Франция, никой няма да смее да ни пипне. Аз ги питам в работата защо не отиват на протести, те казват, че не им се седи прави 2 часа.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 607d39115c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

40.   Авторе - България е загубена кауза. Ако имаш възможност замини. В чужбина не е приказка, но поне имаш възможност да се издигнеш с честен труд, а е не защото дядо ти е бил член на БКП.
На оставащите - успех в преливането от пусто в празно.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: cf86891365
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

41.   №38, а ти като гласуваш за ГЕРБ, какво ще промениш? До преди 89, те доиха комунисти, сега те доят пак те, но с маска на демократи, уж са вече -"народна партия"!? Чувай Станчо, който и да дойде на власт, първо ще оправи родата си до девето коляно(пример Цвъ Цвъ), после ще оправи познатите си и мандата изтича, а народа пак ще духа супата! Българите са завистливо племе, когато протестира една прослойка, другите им се смеят и си правят пас, но така поединично нищо няма да се постигне, трябва масово да се протестира. Когато масово идвахме в София да протестираме от провинцията, софиянци ни се смееха и проклинаха, защо не сме си стояли по селата, ами им нарушаваме спокойствието и какво стана сега, провинцията се изсипа в София и столицата се превърна в гето. Сега по спокойно ли живеят? Такива сме си били още и в миналото, тогава от алчност България е била надробена на няколко царство, и когато Търновското пада под Османско владичество, Видинското се е радвало и правело планове с османците, мислели, че на тях ще им се размине!? Такива сме и сега, раздробени, разединени, №39 го доказва -никой не се мръдва да протестира, а ножа е опрял до кокала, какво още чакате?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 90c32d96c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

42.   41, ми аз това ти казвам, че не гласувам, защото не виждам за кого, след като всички ни доят така или иначе.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 6a76aceeb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

44.   №42,ами като не гласуваш, значи доброволно се съгласяваш да те доят като овца!? Не искате да гласувате, не искате да протестирате, а чакате някой да ви оправи живота, как да стане това? Питате за кого да гласувате, ами като няма за кого, има огромна група недоволни от досегашните тарикати които управляваха държавата, имате и идеално средство за комуникиране - интернет, защо не се организирате и да направите протести като жълтите жилетки във Франция? Една седмица протести ще изметат измекярите от политиката, тогава ще се промени нещо, ще излязат честни хора на изборите, тогава ще има кого да избирате! Във форумите само се оплювате и чакате промяна, а тарикатите във властта си играят игрите и хич не им пука, че някой си мърмори по форуми. Изключвам себе си от активна дейност, защото когато ние подскачахме навремето по митинги( "демокрацията" тъкмо прохождаше), бяхме наивни идеалисти, повярвахме, че ще настъпи промяна, но явно са ни лъгали. Но минаха вече 30 години и потъваме все по дълбоко(вместо да се оправяме) затова пиша, че ножа вече опря до кокала, какво още да чакаве, да го забият и в кокала ли? Бих подкрепил всяка полезна инициатива на младите, но като, че ли няма надежда, по им е лесно да отидат други да ги доят в чужбина. Жалко за тях, изостават питомното, отиват да гонят дивото, вместо тук да си оправят държавата!

 
  ...

...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 62c2365ff8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

45.   Какво ще гласувате бе, вие сериозно ли мислите че взимате решения за каквото и да е в тази пародия на държава? вас винаги са ви управлявали чужденци, 500 години сте били роби на турците, после 70 години ви командваха германците, после 45 години руснаците ви държаха на каишка, сега от 30 години сте колония на Америка и Европа. Кой ще остави някакъв си тъп българин да взима решение! Хаха.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 9dee13350d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

46.   България не умира. Ние така си мислим, защото повечето хора мислят негативно. Вечно са недоволни от всичко и винаги се оплакват каквото и да се направи за тях. Дразня се когато чуя някой да казва как ние сме най- пропадналата държава, как ние сме най- бедни, как другите били по- добре от нас. Нормално е хора които имат ограничено мислене да говорят така. Хора които са мързеливи и вечно мрънкат как държавата им е виновна а те не правят нищо, за да си уредят живота, чакат на готово някой да ги оправи.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 51d53a22a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

48.   Естествено, че БГ умира. В момента всичко в нея се крепи на лъжата и измамата.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 8db9408a49
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

49.   В София съм и е хубаво, но, както казваш, не се знае кога и тя ще се загърчи. Видимите резултати от "законно избраното" правителство и от системата на управление. Ако имаше будно и обединено гражданско общество, можеше да е друго.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 783ca26379
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

50.   "Веднъж казали на Кенеди " какво ще направи Америка за гражданите? ", а той им отвърнал " а вие какво направихте за Америка? "
Същия въпрос ще ти задам и на теб авторе... за България. "

Отговор: Помагал съм на българи, тук и в българи. Бил съм по протести. Внасял съм предложения, свидетелствал съм в съда, винаги съм си плащал данъциет, винаги съм помагал и съм бил честен. Засадил съм дървета, чистил съм улицата, давал съм пари на нуждаещи се, помагал съм на бабите да си носят чантите...
Ако имах милиони, щях да посторя училище, ама нямам.
Какво повече да направя? Имам чувстовто, че само давам, дават и роднитите ми, дават и приятелите ми, а едни взимат и сменят по 3 луксозни автомобила на година.

 
  ...

...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 783ca26379
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

51.   Някакви съвети, как да оправим положението?

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: d5ad7cad0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

53.   От 17 до 51 - Казах ви как да оправите положението ама не слушате щото сте си такива - недоверчиви селски андрешковци, които предпочитат да наведат главица за да не я отсече сабята и вече толкова сте наведени, че едва пълзите, но пак си гласувате за Бойко. Като ви кажа: "гласувайте за националисти" се смеете, смейте се на себе си и наведената си главица, защото поради липса на принципи я докарахте дотук. Унгарците как се оправиха? Казаха ли като вас андрешковици: "хаха за Орбан ли ще гласувам, много смешно", не ами си вдигнаха задниците и гласуваха за него. А вие още питате: "Ами какво да правим?" Гласувай за националисти, не ми дреме за кой точно - Волен ли, Валери, ВМРО, Марешки или който и да е там друг важното е, че ще провеждат национална политика тоест политика насочена за добруване на българската нация а не политика спусната от Сорос, която ви казва, че децата ви не знаят какъв пол са и той ще им го определи. По-елементарно от това не знам как да ви го снеса и поднеса. Не ви трябват протести, не ви трябват митинги имате правото да определите с гласа си накъде да върви държавата а вместо това седите със скръстени ръце на изборите и се после се оплаквате.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 51e66a6e37
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

55.   До 20-30 години цялото население на страната ще се изсели в София. И нея я чака същата съдба, като останалата част от родината. Просто ще дойде момент, в който вече няма да има кой да се заселва в нея. Населението постепенно ще започне да намалява и на края и тя ще изчезне. Просто нашето поколение няма да е живо, когато това се случи. Аз съм от центъра на София и мога да кажа, че на моята улица или това, което наричам махала в момента децата са 10 пъти по-малко от колкото от моето детство. 1/2 от апартаментите са празни или се обитават от самотни пенсионери, чиито деца завинаги напуснаха родината и се връщат от дъжд на вятър. София се пренаселва в страничните квартали, а центърът просто се задръства от коли. Но както казах по-горе може би след 40-50 години населението и ще започне постепенно да изчезва. В България има прекрасни градове като Русе, Пловдив, Варна, Бургас и още куп други малки и по-големи, които ще си отидат безвъзвратно. Мъчно ми е за тези културни, исторически, индустриални и т. н. средища. Казано в прав текст държавата ни умира. Както в момента имаме обезлюдени села, това чака и градовете ни.

 
  ...
преди: 4 години, 4 дни
hash: 8e20e23662
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

56.   София, Стара Загора и Варна като 3-те най-развити градове в България не само ще се запазят, но и ще се разрастват.
Вероятно Пловдив и Бургас ще намалеят, поради по-слабото им развитие спрямо първата група.

 
  ...
преди: 4 години, 3 дни
hash: 7f07c34b1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

57.   56, колко па да са развити Варна и Стара Загора? Не вярвам заплатите да са по 1500-2000 лв. Пак са си по 1000 лв като в другите градове. Във Варна специално съм живял, не съм усетил да е висок стандарта (освен ако не си мутра).

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 3 дни
hash: 783ca26379
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

58.   До 50

Каквото и да направиш за държавата е все тая ... тя винаги ще те прецака.

 
  ...
преди: 4 години, 3 дни
hash: 783ca26379
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

59.   До 57

Стара Загора има доста хора с по-високо заплати от 1000 лева, благодарение на ТЕЦ-овете и рудниците на Марица Изток, които наемат над 25 000 служители в района, включително и добре платени специалисти. Даже и да не са от Стара Загора, повечето от тези служители, често посещават града и си остават парите там. Даже има и "IT компании" вече, ама нищо общо с това което има в Пловдив, като ли в София, но все пак е показател за някакво развитие.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker