Какво да правя цяло лято? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120660)
 Любов и изневяра (29583)
 Секс и интимност (14307)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Какво да правя цяло лято?
преди: 4 години, 9 месеца, прочетена 1797 пъти
Здравейте,

Имам нужда от съвет. Студент съм в Пловдив и сега съм в лятна ваканция. Много би ми се искало да правя нещо ползотворно през тези три месеца. Намерих си работа, като рецепционист на морето. Вчера отидох... и още днес се прибрах.
Оказа се, че това, което ми говореха по телефона и това, което беше в действителност бяха коренно различни неща. Реших да опитам на морето, защото работата беше сезонна и след това можех да се отдам изцяло на университета. В Пловдив сезонна работа няма, а трудно бих съчетал после ученето с работата, дори на гъвкаво работно време.
Ще се радвам да прочета мненията ви.
Поздрави.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 9 месеца
hash: 2a44e8ed41
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И аз си задададох същия въпрос -Как ще прекарам идното лято. Мислейки като теб за започване на работа като вариант, но на желаните позиции търсят постоянен човек. За морето ми се искаше да ида, но обстоятелствата не ми позволяват. Идея, макар и не всеки ден -пътувай и посещавай различни места Има такива, които се намират наблизо и не изискват големи средтва. Лично аз посетих селата в околността и просто им се наслаждавах, не че не съм минавала през тях безброй пъти или не познавам спокойствието из провинцията. Сега е различно, не си задължен от обществени работи и учебни занимания, макар че човек никога не може да е напълно свободен, поне аз се убедих много отдавна от това. Та мисълта ми е виж това, което не си успял досега и се радвай на всичко, което е около теб. Хората днес търсят почивката, която младите хора притежават, а ние все едно я отбягваме. Също така излизай с приятели с тях винаги е забавно Всичко хубаво и приятно лято!!!

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 9e97c12193
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Почни работа в Макдоналдс. Струва си. Аз бях там и много ми липсва това време. Най-безгрижното в живота ми след гимназията. През лятото можеш да работиш на пълно работно време, а като започнеш лекции може да си на 4 часа. Аз бях така. Колегите там са все млади и забавни. Големи лафове стават. Може да ти се стори много трудно в началото, но се свиква. Според мен който е работил там е минал една казарма.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: c7bbb5e972
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Е като така и така си стигнал до морето, не разгледа ли поне околните хотели, барове, да питаш кое как е, има ли работа...
Един приятел така замина по-миналото лято, излъгали го по същия начин като тебе, но още същия ден си намерил работа в близкия аквапарк да качва децата на пързалката. 2 месеца изкара там, върна се с доста спестени пари и много доволен. Даже с някакво момиче се беше запознал, но с нея не се получи.
Абе млад си, здрав си, пробвай се!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 0b32d6a6c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами защо веднага се отказваш? Намери друга работа на морето, не винаги става от първия път, но не се отказвай. :)
В

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 14cf70cb51
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Просто си търси в Пловдив и не им казвай, че смяташ да работиш сезонно... Така имаш много по-големи шансове да бъдеш нает... А като дойде октомври, просто подаваш молба и напускаш от днес за утре, студентите редовно обучение се ползваме от право на прекратяване на ТД без предизвестие съгл. КТ (поне при повечето работодатели би трябвало да се спазва това)... Въпреки че съветът ми е да се постараеш да съчетаваш учене и работа, това са ти джобни, с които без работа няма как да разполагаш, аз от една година вече работя, и то на осем часа, ще усетиш финансовата разлика хД

М22

 
  ...


...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 77d5510893
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Мастурбирай.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 430557351c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Изобщо не си търсил според мен. Сестра ми е на 16 години, без 1 ден стаж и от началото на юни започна да си търси работа за лятото. Вече има 4, 5 предложения :
1. В заведение за сандвичи
2. Касиерка в бензиностанция
3. В сладоледи Рафи
4. Сервитьорка в кафене
5. Снабдител за "Пловдив столица на културата"
Не е вярно, че в Пловдив няма сезонна работа. Аз във връзка със сестра ми говорих с приятел, които държи малка верига пицарии и той точно се оплака, че като отвори градината за лятото му трябват поне 2 човека допълнително и не стига, че не може да намери, ами и няколко от редовните му служители щели да заминават за сезона за морето. Той се занимава и с change бюра и там каза, че е същото. Опитните служители заминават по морето. Така че се отварят работни места.
Успех!

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 7c5e5b727c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Авторе, като четох се сетих и за мой случай ;)
По-зле беше от твоя:
Намирам си работа във Велико Търново - управленска позиция. Работил съм това и като ми се обадиха да идвам, аз веднага си взех 3-те сака и 1 раница с дрехи (щях да пътувам от Пловдив за Велико Търново). 2-та в едната ръка, а другия сак в другата, която е крива и оперирана и си наболява благодарение на родните ни лекари (това е друга тема на разговор). Раницата на гърба - нося си лаптопа и друга по-фина техника.
Бях си намерил по телефона и квартира.
Пристигам във Велико Търново. Хазяйката си ми прибра 200 лв. капаро. Отивам на следващия ден на интервю за управленската позиция и какво ми казват: "Ами то ЩЕ бъдете на такава позиция, НО първо трябва да поработите на граждански договор на комисионни като помощен персонал. "
Познайте как се почувствах като си тръгнах от офиса с костюм...
А сега познайте дали хазяйката ми върна тези 200 лв. капаро, след като казах, че напускам квартирата и града :)
Сега ми е смешно, ама тогава си пипнах една депресия и още си ме тресе!!! ...
Така че спокойно авторе, има и по опарени от теб :)

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: ed090bd772
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   За какво ти е да работиш като не е належащо? Ходи на море, планина, лежи си, чети си. Цял живот ще работиш.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: b0405e2476
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Защо не заминеш на бригада в Англия. Дори не е нужно да е като бригада. Отиваш за няколко месеца, след това си подаваш документите за напускане и си готов. Аз така правих като студент. През летата ходих на какви ли не бранета- ябълки, череши, ягоди и др. Края на септември просто подавах предизвестие, и се прибирах в България. Хем се връщах с доста спестени пари.
Ако ти се остава в БГ, просто като си търсиш работа не казвай, че си студент. Започни някъде и като дойде времето, пусни месец предизвестие. Свободен си да напускаш работа когато си поискаш, никой не те задължава с нищо.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker