Майката на приятеля ми е е ужасна. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Майката на приятеля ми е е ужасна.
преди: 4 години, 9 месеца, прочетена 1914 пъти
Здравейте, момиче на 20 години съм, приятелят ми е на 24 и сме от 2 години заедно.
Живеем в Германия и тук се запознахме.
Той живее с родителите си аз с моите.
Двамата се разбираме прекрасно, но майка му е обсебена от него.
Прави всичко само и само да остане и да го задържи при себе си.
Ние искаме след някоя година след като завърша да и спестим при да се преместим в друг град и да живеем заедно.
Тя и семейството са дошли в Германия и искат да си купят къща. Толкова е обсебена от тази нейна мечта че използва синовете си да работят и да и давам цялата си заплата за нейната мечтана къща. Целта и е да купят голяма къща и синовете и да живеят с нея.
Приятелката на брат му е против, измъкна брат му и се отделиха от нея защото тя го караше да работи и да и дава пари. 1 година спираше приятелят ми да работи и го манипулираше само и само да не работи и тя да му дава пари. Сега започна работа и тя му взима всичките пари и се разполага с тях. Манипулира го и аз Незнам какво му говори и как го прави но той и вярва сляпо и прави всичко каквото тя му каже. Говори му и го навива как ще ремонтират къща с басейн и колко неща ще правят и така на татък.
Споделя всичко с нея, мисли че тя ще му даде най-правилния съвет.
Майка му спря всякакъв контакт с майка ми, защото мама разбра що за човек е и не издържа и и го каза в лицето.
Започна да си измисля че майка ми е искала да и посяга.
Когато се опитам да му отворя очите, той се ядосва и ми крещи защото съм говорила против майка му.
А не е така! Колкото и да я ненавиждам, аз я уважавам много. А пред него колко много ми се мазни само и само итрешният ден ако ме засегне да не мога да се оплача за да не ми повярва.
Днес дори ми каза да не се надявам че приятелят ми ще остане в Германия и ще си отиде и ще ме остави.
Меси се в всичките ни отношения има отговор за всичко, а той дори не го вижда.
Моляти помогнете ми да измъкна приятеля си от нея, как да го обедя да не я слуша.
Не искам да го скарам с майка му.
Искам просто да ни остави намира и да не го манипулира. Как да се справя с нея.
Неискам да го оставя, ще опитам всичко защото знам че ме обича и аз го обичам. Той не е виновен че го манипулира според мен, тя така го научила и той така е свикнал, башща му също е подчинен на нея. Прави се на най- добрата, готви угажда на всички, усмихната, а какво се оказа всъщност.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 9 месеца
hash: 6d28ab0e68
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   А ти коя си в случая? Приятелката на сина и. Част от семейството им ли си? Не. Имаш ли право на мнение по въпроса? Не.
Разбирам те добре, но в случая важното е какво мисли той. Ако е все още малкото момченце, неспособно да взема самостоятелни решения и държащо се за фустата на майка си, значи не говорим за мъж, а за дечко.
Такива момченца за връзка и семейство не стават, а вече са масово явление. Ако ли пък това е негов съзнателен избор, значи ти трябва да решиш дали те устройва този избор или не, за да знаеш дали да продължите връзката.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 82e55e2beb
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Идеята на майка му е комплексна според мен.

Мечтата й де факто е да има сигурност и стабилност. Да не се живее под наем. Това е мечта на много. Проблема при вас идва когато става на въпрос как да се случи това. Майка му при всички положения няма да я има вечно. Това важи и за на всички хора родителите. Когато човек нама работа се притеснява, защото ако спре да работи и остане без пари, тогава няма как да се плаща наем, следователно човек няма къде да живее. Когато човек е млад и здрав може да прави много неща, след това следва несурност.

Във Англия, агенцията от която наемам и аз квартира, обменяхме накои идеи за подобрения. По едно време помогнах странично на собственичката (която има голяма агенция и е англичанка), като я свързах с мои клиенти. Това което ми каза тя бе 'приемаме всякакви щом имат работа и са с добро досие, само ако може да са до 45 годишна възраст защото повечето са млади и ако делят помещения, лайфстайла се различава'. Това е много гадно ако си търсиш жилище и ти отказват подслон, а ти дори не знаеш защо.
Това е като да ти откажат работа защото имаш акцент или си чужденка, ограничавайки те от по-добри условия колкото и амбициозна или конкурентна да си. Предрасъдъци които трябва да се елиминират от всички хора за всички хора каквито и да са те.

Има и друго на ум, възрастните по-трудно си намират работа, защото много работодатели искат двайсет годишните красивите и млади лица да са изражението на компанията им. Това са съзнателни или подсъзнателни дискриминационни предрасъдъци които съществуват.

Другото нещо е и че със времето става все по-трудно и по-трудно купуването на жилище поради покачване на цените, което пак казвам е предпоставка която предоставя потенциална стабилност в несигурни бъдещи условия.

Когато хората са заедно, тогава има повече подкрепа и финансова и морална и емоционална и всяческа. Когато са сами е и по-трудно.

Всъщност майката със сигурност е неразбана, а може и тя самата да не обяснява или да не знае как да обясни виждането си.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 875cdcd75f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Щом до сега не си е тръгнал и я защитава, значи тя винаги ще си е номер едно жена за него.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: f50a23392b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз не бих се занимавала с мамино синче, но ако искаш пробвай с нейните методи. Рисувай му картинки как ще живеете заедно щастливо някъде и започнете да събирате пари. Защо не се изнесете още сега на квартира щом той работи? Така няма да му остават пари да дава на мама, а вие ще сте отделно.
Модератори, моля да преместите в отдел семейство - там повече хора четат и ще й дадат съвети.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 8d943c0857
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

5.   Още една измислена история, но ако е истинска ти си по-ужасна от майка му. Само като те слуша човек как говориш за нея, как взема парите на синовете си, как ги "манипулира", всичко това не може да бъде истина. Ти май искаш приятеля ти да си дава парите на теб или да ги харчи по теб. Личи си от чак от България що за стока си. Най-добре ще бъде прителя ти да ти каже ЧАО.

 
  ...


...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 7ea5f7871a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Ох, мамин златен, той... не бил виновен. Щом е толкова наивен, ти що не го манипулираш? Щото не е, просто го мързи и така му е добре. На 24, хората вече имат ипотека и деца... Той тепърва мечтае да се плацика в басейна на мама... Ако не даваше пари вкъщи щеше да е абсолютен търтей. Твоят проблем всъщност му е единственото достойнство.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: f47a2bcd86
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   5 - Какви глупости говориш? Историята познава много деспотични майки на мъже. Защо мъжа да дава пари за обща къща, когато вече трябва да гради свой дом? Как да говори за нея? Родителите на приятеля ми са същата стока, не може да се изнесе още, а печели супер, всички пари му взимат. Авторке за мен такива хора не се променят - или сами спират или остават под закрила на техните за цял живот.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: f6231a7cdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   А според вас нормално ли е да ходи чисто гола пред синовете си или когато се къпе приятелят ми тя да влезе и да не се притеснява че излиза гол? И отговорът от нейна страна да е: “Аз съм ви родила” по големият и син е на 30 и си има годеница, поне от това да се беше засрамила.
Все едно да се покажа чисто гола пред баща си, само защото ме е направил.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 5e5ae576af
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Бягай от мамини синчета, и от майки, които само се месят! Бягай от мъже, които винаги защитават майките си, и не виждат, че бъркат. Ако някой мъж ти каже, че майка му е най-важната жена за него, повярвай му и далеч! Само си представи тази жена да ти е свекърва, и да я виждаш по празници, да се грижи за детето ти, да се търпите години наред? ! Само си представи да се сродиш трайно с нея. Избирайки мъжа, ти избираш и семейството му. А с тях трябва да се погаждаш, и да са нормални хора.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: cdb4d3a6d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Преминах през същите неща, в по-тежка форма, придружени с обиди, заплахи и всякакви лъжи против мене. Беше ни много тежко и на двамата. Не случайно съм смятала, че е страшно да се живее под един покрив с болни мозъци. Но човекът, който обичам не се върза на никоя глупост от неговите така наречени близки. Всякак са опитвали да го манипулират с цел да ни разделят. Но ми е имал твърдо доверие и накрая се премести при мене в моя град и ги напусна. Това е обичта!

 
  ...

...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 4221758d56
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Навремето зарязах едно такова мамино синче, въпреки че бях бременна от него и се наложи да направя аборт, макар той да ми предлагаше брак. Всичко му беше наред на пикльото - дизайнер на автомобили, богато семейство с верига магазини, къща в центъра на София (да, в района на Народното събрание все още има еднофамилни къщи), нов мерцедес, артистична външност, без вредни навици и т. н. Но.... това момче не можеше едно решение да вземе самостоятелно. Той за всичко питаше мама и тате и се колебаеше с месеци. Върхът беше, когато веднъж отидох у тях и майка му чистеше с прахосмукачка по сутиен и гащи пред сина си. Тогава усетих, че тук има нещо нередно. След това поради собствената си глупост забременях и когато му го съобщих, той рече: "Ами сега какво ще правиШ? " Това за мен беше краят. След това, разбира се, беше уведомил родителите си, те пък му казали явно: "Ти да не си глупак да изпуснеш това момиче? " и така се стигна до предложението, което беше формулирано по следния начин: "Мама и тате са съгласни да се оженим, но настояват да живеем у нас". Отказах, разбира се. Видях го чак след 15 години. Миналото лято го срещнах на "Раковска". Гледаше ме като гладен вълк агне. Оказа се, че си е останал стар ерген, няма нито жена, нито деца, нито нищо. Не се учудвам.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 03a1d958c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От автора: Аз говорих с него и му казах: “Или избираш да се върнеш с майка си и да живееш с нея, или оставаш тук с мен, ще си намерим хубава работа ще работим ще се преместим в друг град, ще спестяваме пари и никой няма да има право да ни се бърка. Бъди разумен и не слушай всеки, не оставяй никой да се разпорежда с парите ти, те са твой и само ти имаш право да решаваш какво ще правиш. ”
Само ме гледаше и ме слушаше.
Разказах му всичко каквото ми е казала майка му, без да я обиждам.
От начало той започна да я оправдава, но когато му казах: майкати не е толкова глупава че да не се усети че неможе да ми каже ей така че ще си тръгнеш, защото знае че ще ме заболи и това означава край между нас”
Той замълча защото неможеше да ми каже нищо.
Казах му че откакто познавам майка му никога не се съобразява да почука на вратата на спалнята щом сме вътре и че дори той не се чувства неудобно от това.
Каза че ще говори с нея. Нищо повече.
Дори и да остане тук пак имам колебание дали ще си замине и ще ме остави. Знам че тя ще направи всичко за да ни раздели, но няма да и позволя.
Да си живее в къщата и да ни остави намира. Синовете и са вече големи.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker