До всички възрастни - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

До всички възрастни
преди: 4 години, 9 месеца, прочетена 1202 пъти
Не съм щастлива, не съм дори близо до това да бъда щастлива. Не съм доволна от живота си, не съм доволна от себе си. Превърнах се в бледа сянка на онова което бях някога. Сега съм просто едно объркано, разочаровано и безхарактерно момиче, което трябва да се промени. Всичко ме плаши, всичко ме потиска и ме кара да се чувствам нищожна и недостатъчно добра. Осъзнавам, че пилея живота си, не правя абсолютно нищо и разочаровам семейството си.
Дори не знам от къде трябва да започне промяната или кое е това нещо, което би ми дало някакъв стимул, за да започна тази промяна.
Винаги съм смятала, че по някакъв начин съм специална, че Господ ми е дал малко повече, отколкото на други. Сега с напредване на живота, съзнавам, че може би почти всеки има такова усещане или мисли по този начин за себе си. Докато не осъзнаем, че всъщност всичко зависи от самите нас. Някои по силни поемат отговорност за това и наистина оправдават това си мислене, а такива като мен, просто се надяват на някакво чудо или знак от съдбата, който ще им даде някакви упътвания или ще им каже как да продължат живота си или какво трябва да направят. Просто се носят по течението, оправдавайки се пред себе си, че чакат да се случи нещо благоприятно за тях, за да ги насочи или да им даде старт към правилната посока в живота, която ще им донесе така мечтаното щастие и усещането за сигурност.
Някога мислех, а може би за тогава това наистина е било вярно, че аз съм човек с лидерски качества, който умее да взима сам решения за живота си. Сега осъзнавам, че далеч не е така. Много често се колебая и осъзнавам, че е много по-лесно да попитам друг какво би направил или какво би избрал на мое място, или дори още по-лесно просто да оставя избора изцяло на него.
Това осъзнаване, това порастване и сблъскване с живота ме плашат страшно много. Имам усещането, че самата аз не си налагам да порасна, че самата аз бягам от това. Че се страхувам да поема отговорност за живота си, за изборите които съм направила или трябва да направя занапред. Сякаш постоянно го отлагам и си казвам има време, не още. Рано е още да решиш и да взимаш решения. Това което ти се случва в момента, всъщност е трябвало да стане точно така и ти нищо не можеш да направиш, ти не можеш да го контролираш. Но всъщност е точно обратното, именно аз съм избрала този път, именно аз съм решила, че искам това. И именно аз трябва да поема отговорност за всичко което ми се случва или отказва да се случи.
Времето ми изтича, живота ми изтича, а аз не намирам смисъл да живея, макар да съм едва на 23. Трябва да се стегна, да се взема в ръце и самата аз да стана промяната, която искам да се случи. За да бъда оползотворена от себе си, да се чувствам значима, да се чувствам пълноценна. Да не разочаровам семейството си и хората, които вярват в мен.
Сега се замислям дали всеки един млад човек се сблъсква с тези въпроси и тази несигурност, когато осъзнава, че вече е пораснал. Че вече ги няма родителите, които са били винаги зад теб, по един или друг начин. Че вече си изправен пред това сам да взимаш решения и да носиш отговорността за тях. Че вече ти сам избираш какво трябва или не трябва да направиш. Накъде и как да продължиш живота си, така че да си доволен от себе си и щастлив и в същото време да накараш родителите си да се гордеят с теб.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 9 месеца
hash: c70ca6aaef
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   "Голямо" философстване на една недоволна от живота си жена, която не може да приеме съдбата си. Авторке от всичкото това "реване" каква полза имаш ако нищо не правиш със себе си. Ами няма да си щастлива и няма да си доволна от живота си ако не предприемеш нещо да правиш, а не да пилееш живота си. Винаги си смятала, че си специална и че си нещо повече от другите, а какво си направила за да докажеш това на самата себе си. Нищо. Само със хленчене не става, трябва да предприемеш първите стъпки към осъществяване на твоята мечта в живота. Имаш ли мечта, знаеш ли какво искаш да бъдеш в живота? Май не знаеш и затова не предприемаш нищо. Какво ти пречи да осъществиш мечтата си? Уж осъзнаваш, че всичко зависи от НАС, но ти продължаваш само да мърмориш. Никой няма да ти устрои живота ако ти самата не го направиш. Силните хора с мечти действат и постигат желаните цели. Ти за какво чакаш още? Някой да ти поднесе щастието на "ТЕПСИЯ" ли. Това няма да се случи, затова действай без повече "реване".
Само искам да ти кажа, че аз съм Мъж и постигнах целта си едва на 42 години. През какви трудности съм преминал само аз си зная и нямам намерение да ги споделям с вас защото едва ли ще ми повярваш. Само мога искрено да споделя, че сега съм много доволен от живота си и съм щастлив. Как ще си подредим живота всичко зависи от самите нас. Не чакай повече, а действай.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 81a6815de7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Виж сега, погледни го така: по-добре да си взимаш решенията ти. После, ако се окажат грешни ще го преживееш по-лесно, отколкото ако се оставяш някой друг, който и да е, да взима решения за живота ти вместо теб, защото ако на другия решенията са окажат грешни, или айде неподходящи за теб, то гарантирано ще те хване много повече яд - я на него, я на теб, я направо на държавата, целия свят и. т. н.
Затова прави си нещата на своя глава и се учи от своите си грешки. Не се оставяй разни хора да се възползват от нерешителността ти - гарантирам ти, че ще го направят, ако им дадеш възможност.

Не е нужно да имаш лидерски качества, за да можеш сама да взимаш решения. Всеки може и трябва да взима сам решения за живота си.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: d9b115aa8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Т. е. какво възрастните да кажат? Поне не спи с всяко срещнато копеле, за да запълниш празнотите. Използвай си малко главата по предназначение, образовай се какво става около теб, със света изобщо, създай си рационално мнение... И ще си пред 99% от днешните т. н. български жени.

Като възрастен, ще ти кажа една истина - на никого не му пука наистина за теб. Всеки на тоя свят гледа да те използва за нещо, включително и родителите ти. Ако ти не придобиеш самосъзнание какво се случва с теб, ще те манипулират от всякъде. Дори и ти да се научиш да манипулираш другите (което повечето избират), това не значи, че теб не те манипулират. Порасни, не си се родила за да караш родителите си или някой друг да се "гордее" с теб, а ти да се научиш да бъдеш себе си. Огромната част от хората се провалят, защото избират да следват някой друг, тъй като е по-лесно.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 95cf417286
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Живота стана хаотичен, не можеш да плануваш нищо, всичко се предприема на крачка и затова младите се люшкат като лодка в бурно море. В миналото беше лесно, всичко е организирано, всичко е планувано, всичко е предвидимо, и всеки си избира кой модел да следва. За момчетата -училище, казарма, учене или работа, женитба-семейство и така всичко ро реда си. За жените - училище, учене или работа, семейство, деца и т. н.. Сега е ужас, нищо не можеш да плануваш предварително, защото правилата се сменят ежедневно, въпрос на риск е дали ще се изпълнят желанията!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker