Тежък живот - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Тежък живот
преди: 4 години, 10 месеца, прочетена 2208 пъти
Мъж на 29 години съм. Последните години бяха много тежки за мен и в момента съм в една оргомна черна дупка. Съветвам ви да спрете да четете, ако се чувствате добре, защото написаното само може да ви натовари.

Не знам откъде да започна. Да започнем с настоящото ми положение - имах добре платена работа и напуснах в началото на годината. След 8 години се почувствах емоционално изтощен и прегорял. От половин година се опитвам да се стабилирам емоционално и да си стъпя на краката, но сякаш без особен успех. Мотивацията и упоритостта, които имах преди, както и това, че често надскачах възможностите си, ме удариха лошо... Не е проблем да започна нова работа, но не мисля, че в момента бих издържал емоционално.

В личен план нещата са далеч по-зле. Дядо ми, който реално ме е отгледал, защото израснах без баща, е вече доста стар, с инсулт е и всеки изминал ден става все по-зле. Постоянно съм под зверско напрежение, знам, че няма и да става по-добре. Основно баба ми се грижи за него, той е на 100% зависим от това да му помага някой за абсолютно всичко - не може да остане и един час сам. Това е много основна причина в момента да не желая да започна работа, или някакъв по-сериозен ангажимент. Няма как да се фокусирам, при положение, че постоянно мисля за най-лошото, а и постоянно искам да съм възможно най-близо, за да реагирам, ако се наложи.

Човек до мен нямам. От 2017-та не съм имал връзка. Как да си го позволя? И тук не визирам финансовия аспект, защото имам някакви заделени пари и се оправям. Но отново тази емоционална тежест, тази смазваща депресия. Не мога да бъде усмихнат и забавен като преди. Не мога да дам на никоя нищо, освен да бъда в тежест. Аз съм просто тъжен. Вече дори нямам сили да си слагам дежурната маска.

От всичко написано може да се досетите, че не мога да си позволя и да изляза дори за малко извън София. Ами ако стане нещо с дядо ми. Миналата година бях за няколко дена на море, падал е докато ме е нямало, едвам са го вдигнали. А аз, примерно, в това време съм бил на плаж, или съм ял калмари... Отделно от това нямам и с кого да отида. Нямам жена до мен и това тотално ме отказва дори да си помисля за пътувам. Пътувал съм доста, живял съм и за кратко в чужбина, нямам желание вече просто да бия път.

Преди около 2 години, когато усещах, настъпва криза с мен посетих психиатър. Пих антидепресанти доста време. Имаше някакъв ефект, но не беше решение. Спрях ги преди няколко месеца. Посещавал съм и психотерпевт, но не усетих да има полза лично за мен. Вероятно на много хора помага. Но дори и тези специалисти няма как да запълнят тези пробойни. Животът е тежък, нанася удари постоянно, губиш близки хора, има толкова неща, за които просто няма решение, няма хапче, или цитат, който да си повтаряш и да те вдига.

Ако ме видите на улицата няма и да ви мине през ума какво изпитвам всеки ден. Не изглеждам съсипан, аз съм нормално изглеждащ, поддържан (тренирам доста, защото иначе буквално щях да полудея), вероятно леко умислен човек. Но същият този човек, не може да спи вечер. Коремът му е на топка през 90% от времето. Понякога има леки паник атаки, които се е научил да прикрива. Този човек умее да говори и да се шегува, но вече не иска. Потиснат е. Не знае какво да направи. Няма контрол над живота си. Безсилен е. Вероятно го е страх. Всъщност, да, страх го е. И то не толкова за себе си, а за нещата, които се случват около него и той не може да предотврати. Това е един човек, който всеки ден, по минимум 5 пъти, си мисли как иска животът му да приключи. Спокойно, той не планира нищо, вероятно защото е страхливец. Или защото тайно вярва, че има още какво да даде, още какво да направи, че е длъжен да го направи, че трябва...

Много ме боли и имах нужда да излея някаква малка част от това, което нося в душата си в момента. Благодаря на всички, които са отделили от времето си да изчетат историята.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 10 месеца
hash: f4675cd4d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Обичаш дядо си както би трябвало да обичаш баща си. Това е съвсем нормално при условие, че дядо ти те е отгледал. Може да наемеш личен асистент на дядо ти и той да го гледа понякога, когато те няма или когато баба ти е уморена.
Нормално е дядо ти да иска животът му да приключи. В много държави е узоконена ефтаназията но в България не е. Той се мъчи
Рано или късно дядо ти ще си замини и ти ще наваксаш живота си.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 232fc7bb79
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Ж 66
Някой трябва да ти каже истината. Страх те е от смъртта. Всички ще умрем рано или късно. Никой не е безсмъртен тук и сега. На 19 години загубих баща си и светът се преобърна. Изпаднах в емоционална и личностна криза, с години страдах. Но ти си на 29, имаш професия и бъдеще. Нор'ално е ние, по-възрастните да си отидем преди по-младите. Такъв е обичайният ход на нещата. Дядо ти не би желал да се съсипеш, отгледал те е и те обича. Ако искаш да бъдеш наистина от полза за баба си и дядо си, тръгни на работа. Ще имаш заплата и ще можеш да помагаш парично да се вземе помощник за баба ти поне за час два на ден. Друга възможност е настаняване в подходящ дом с целодневни грижи за старите хора. Моята свекърва я настанихме в Горна Баня за прилична сума в добър дом и живя там 4 години, лекарите и даваха месеци. Съжалявам, сайтът не разрешава контакт, само препоръки. Имаш нужда от разумен човек да те изслуша и да ти даде съвети. На времето на мен ми помогна психолог и съветът беше да търся контакт и общуване с добри хора по и. тереси. Намерих ги в клуб Почитатели на фантасткката.
Затварянето в къщи и опитите лично да полагаш грижи са неразумни за тебе и близките. Защото се изисква квалифицирана грижа, която струва пари. Можеш да изкараш пари като работиш и си полезен за себе си и близките.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 8bd058c5b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей, анонимнико...
Животът е това - тук сме, за да изживеем и хубави, и лоши моменти, да изгубим близките си, да усетим вкусът на тъгата и страха, да се питаме въпроси, на които никой до сега не е отговорял, да се лутаме в мисли, да изпитваме радост, да обичаме... Знаеш ли, намирам много от мен в теб, или от теб в мен.
Просто и аз не мога да съм щастлива, да се насладя на почивката, ако знам, че някой от семейството ми не е добре.
Много пъти приятели са ми казвали, че прекалено много внимание отдавам на близките ми, но как мога да не го направя, като толкова много ги обичам, като толкова много са ми дали, са ме изгледали, възпитали.
Напълно те разбирам за дядо ти, за това колко ти е тежко и всичко, което си написал ме докосна изключително много.
Просто животът е това.. Трябва да сме силни, да бъдем готови за най - лошото...
Моят съвет към теб е да намериш някой стар приятел, пиши му, излезте, защото много по-трудно е човек като е сам. Все някой дали от основното, гимназията, приятеля от квартала.. все има на кой да пишеш за по едно кафе. Това е един от плюсовете на социалните мрежи.. Пък после знаеш ли какво, от къде, неочаквано ще ти даде смисъл...
Желая ти от цялото си сърце, даже без те познавам, без да мога да си те представя, да бъдеш щастлив, силен, все така ДОБЪР ЧОВЕК. Пиша го с главни букви, защото живеем в един лош, материален, гнусен, егоистичен свят, и да си добър човек е рядкост.
Ще следя темата, бих се радвала да пишеш пак...

Ж, 27

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: e82e6c0001
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Човек успокой се, колкото и лесно да зеучи. Аз съм на 26, преминах през същата емоционална дупка. Не знаех ккво да правя, как да се измъкна. Ти поне с парите си бил добре. Аз години наред живях броейки стотинките буквално. Хиляди левово дължах, молех се да имам какво да ям. Представи си за един млад мъж 20 до 25 да се чуди какво да яде и как да плати всички хиляди левове, отделно емоциалната твжвст, че се провалих и не знам какво да пеавя. Обаче леко по леко се нареждат нещата. Само си обещай да не губиш надежда. И аз разсъждавах точно по същия начин. Дядо ти вече е към края на живота си и да се обвиняеаш заради него само ще ти навреди. Знаеш, че рано или късно ще умре, нишо не можеш да направиш, така че недей да се затваряш за света около теб, заради дядо ти. Не се отказвай да търсиш решение за по добър живот и в един момент всичко ще се нареди.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 020817b79f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   пич, реално нямаш тежък живот, а си създаваш притеснения. Това, което описваш, са нещата от живота.
Какво виждам аз: човек, израснал в семейство, което го обича и се е грижило за него (да, не са биологичните родители, но са близки роднини), изучил се е, получил е професия, имал е добра работа, млад е, здрав е.
Всички проблеми се дължат на психологически фактори - дядо ти е възрастен човек, колкото и да е жалко и тъжно, това е естественият ход на нещата. Хората остаряват и се разболяват, а после умират. Радвай се на времето, което сте прекарали заедно, но не подчинявай живота си на дядо си, той не би искал това.
Иди на психолог, събирай се с хора, тренирай, иди на екскурзия. Ще срещнеш нови хора, ще намерип смисъл да си жив и да се усмихваш. Докато гледаш само какво нямаш и какво не можеш да контролираш, няма да се получи.
Успех!

 
  ...


...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: dadfe09b18
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Бате, всеки човешки живот си има край. Дядо ти е свършен просто го приеми, няма какво да съжаляваш. Все едно да страдаш, защото денят си отива и идва нощ. Хората с инсулт са полухора, защото мозъкът им е увреден и живея в постояна агония и параноя. Все едно да очакваш от психопат да се държи нормално, трудно е.
Сигурно е 70 години, помислиси като беше здрав дали би искал да страдаш толкова по него.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 98f595822e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Вижда се, че си разсъдлив човек и ако не се поддадеш на депресията - може да придобиеш дори мъдрост, не като самоцел, просто - ще се случи след като осъзнаеш някои неща, които вярвам, че ще осъзнаеш ако не се оставиш на мрачните мисли и тежки емоции. Ще мине, всичко се изменя по начини, които са най-подходящи за нас, дори да ни се струват като несправедливости или наказания, но опитвайки да видиш ”лошото” като уроци, които ти носят разбиране за себе си и живота - ще почувстваш смирението, и спокойствието, които те обземат.
Вината е тази, която те спира да живееш, но няма виновни, ти не си виновен, за това, че ще живееш, а дядо ти - е към края на своя земен път. Физическата смърт е нещо естествено. Бъди до него, а той би искал да усеща спокойствието у теб, не страха, съжалението и хаоса в ума ти. Дай му разбиране и сърдечност, друго не иска, той не иска да изгубваш живеца си, и да му даваш себе си изцяло, макар да знам, много добре, че болните, самите те са понякога ужасени, не искат да остават сами... грижила съм се, знам, но отвъд нуждите и страховете си, те искат живите им близки хора - да са добре.

Всичко друго, знаеш - ще се нареди, животът не се живее мъчно и сложно когато си благодарен. Умен си, разсъждавай, не се поддавай на болката, не я подтискай, а приеми случващото се.

И много важно - не търси заместители и донори на приятни емоции, били те хора или субстанции - само ти можеш да почувстваш себе си, да се разбереш и да се погрижиш за себе си.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 7322f01c36
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Трябва да се стегнеш и да действаш за свое добро въпреки всичко. Само не разбрах защо въобще си в депресия още от преди инсулта на дядо ти. Не че нещо, но съм преживял много по-кофти неща от твоите и все още се държа. На 26 съм. Не мога да кажа, че съм щастлив или че постоянно се чувствам добре. Напротив. Никога не съм се чувствал щастлив поради нещата, които са ми се случвали и продължават да ми се случват. Но въпреки това правя всичко възможно да подобря нещата, които зависят от мен,защото само така мога да подобря цялостното си положение. Иска се силен характер, а силният характер се изгражда когато се справяш с трудностите, а не просто да си преминал през тях. Запомни, на никой не ми пука за тебе толкова колкото на теб ти пука.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 391b1f89b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ако започнеш нова работа, това ще те стегне и мотивира. Разбирам мъката ти по дядо ти, но ти не можеш повече да останеш в дупката. Не се сърди, но за мен това, че не работиш е едно огромно оправдние да мързелуваш. Както сам казваш, баба ти доглежда дядо ти. Ако си в чак такава емоционална дупка, можеш да станеш личен асистент на дядо си и поне да ти текат месеци и години трудов стаж. Бях в емоционална дупка едно време, преди да работя, когато тръгнах на работа също бях в дупка, но с работата всичко се нареди. Най-малкото се разсейваш. Не си на възраст вече, в която състоянията ще оправдават липсата ти на работа, млад мъж си на почти 30.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: fec09776dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Звучиш малко като някоя лелка на 50, страдаща от ефектите на менопаузата. Стегни се, млад мъж си, в разцвета на силите. Дядо ти и баба ти ще се оправят и без теб. Такъв е животът, едни си отиват, други идват. Ако им е трудно, наеми някоя жена да им помага. А ти си гледай живота, завърти някое гадже, почни да излизаш с хора и да се забавляваш. Знам че за теб това звучи невъзможно, но това е единственият начин, повярвай ми. Антидепресанти, психиатри - тези неща няма да помогнат ако ти не си промениш начина на живот. Бъди малко егоист в името на собственото щастие.

 
  ...

...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: a5efd53c33
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Защо имам чувството, че ти не си автор мъж, а си авторка жена. След като сайта е анонимен лесно е да се представим от другия пол. Има неща в разказа ти, които очевидно не са от мъжки характер. Например, че всеки ден, по минимум 5 пъти, си мислиш как искаш животът ти да приключи. Извинявай, но такива мъже няма. Работил съм с всякакви мъже, които са идвали гладни на работа и докато получат заплатата си са страдали много и пак не са искали животът им да приключи. А ти дори не си гладен. А тази отчаяност която демонстрираш идва от женско сърце и в това съм абсолютно сигурен, че ти си авторка, а не автор.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 3e8c51e2ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Донякъде рсзбирам как се чувстваш, но за съжаление няма как да ти помогна, защото и аз съм много депресирана и демотивирана. Хората казват, че човек трябва да мисли положително и да вярва в себе си, но как, когато нещата вървят зле? Вятно е, че всеки сам си го прави, но не абсолютно всичко зависи от нас. Може би наистина ни трябва време, за да намерим мотивацията, нещо, което да ни крепи. Не знам. Желая ти скоро да се оттърсиш от това твое състояние, въпреки, че знам колко е трудно.
Ж19

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 1273d737d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Никой няма контрол над живота си, колкото и да искаме няма как. Щом изглеждаш добре, значи не би ти било толкова трудно да намериш жена. Проблема по-скоро е с психиката, емоциите на страх и отчаяние. Не можеш и да имаш контрол над нещата, колкото и да искаш. Трябва да приемеш, че ще е така, по-добре с дядо ти трудно. След определен предел нещата почват да се влошават и това не може да се промени. Прекарвай повече време с дядо си, дай му компанията която му трябва. Върху това вече имаш контрол.
Ако срещнеш някое момиче, и то може да е с някакъв емоционален товар. Всеки го има много или малко

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 7d454b5742
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Не че нещо ама... малко по-мъжката.

Отгледал те е - хубаво. Похвално. Прекрасно дори.
Ама да не живееш живота си, заради дядо си, е глупаво.
Човекът е стар, най-вероятно не му остава много.
Използваш го като претекст да се самосъжаляваш.
Реално който - каквото и да ти каже, няма как да ти се помогне, ако сам не го желаеш.
Историята ти е по-скоро съобщителна, от колкото с въпросителен характер, така че... жив и здрав да си, ти и дядо ти.


Братан.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 0730b45530
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Съжалявам за това, което преживяваш в момента, но това си е просто част от живота! Всички сме минали през подобни моменти. Да видиш как любимите ти хора остаряват и умират, а ти да не можеш да направиш нищо... ужасно боли и болката никога не минава напълно, но пък остават прекрасните спомени и вярата, че макари вече да не с теб, те са там някъде и те пазят. Работата, ха, че кой в България не е изпадал в бърн аут? ! Работиш, стараеш се, даваш всичко за фирмата... и накрая се чувстваш емоционална руина и се питаш дали си е струвало.
Липсата на любим човек... отново няма човек, над определена възраст, който да е минал през това. Да, боли! Обаче не си нито първия, нито последния.
За това давай го малко по-весело! Животът все пак продължава и ние трябва да го живеем. На пук на болестите, емоционалното изчерпване и самотата!
Личи си, че си страхотен човек и за това неща, които са толкова нормални ги взимаш супер навътре. Не си съсипвай здравето, защото искаш или не това е животът! Не е както си го представяхме в гимназията, нали? Доста по-гадно е, но... ами това е положението, така че от нас зависи да направим максималното което можем за да оправим нещата.
За това горе главата! ВСИЧКИ над определена възраст са минали и минават през същото!

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: cbe49a1eb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Най-добре да спреш всякакви лекарстваи хапчета, да знаеш че живота е труден и след трудните моменти идват леки и щастливи мигове.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: b66b1ca196
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Споко всеки има по-кофти моменти в живота си. Знам че ти е кофти за баба ти и дядо ти, но това е естественият рът на нещата. Раждане, порастване, остаряване и... , ако имаме късмета ще остареем :).
Иначе и аз имах в началото слподобен страх за детето ми, че ще отида до магазина или на работа и на него ще му се случинещо само защото аз не съм до него. Истината е че когато има да се случва нещо се случва и ти не можеш да живееш в страх дали няма да се случи.
Ще видиш че след време ще почнат да ти се случват хубави неща и серията в която си в момента ще бъде прекъсната.
А за приятелка не мисля, че трябва да се правиш на шут, просто бъди себе си, жените обичат мъже, които общуват, а по начина по който пишеш си супер добър в това.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: c4a01d0078
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Виж, изгубил си смисъл, в напрежение си и нищо не може да те зарадва. Време за отговори на доста въпроси, и време за съзряване. Определяне на важните и не толкова важните неща. Търсене на смисъла и щастието. Един от отговорите е да се научиш да се обичаш, да се научиш да се спреш и да се зарадваш на времето, цветята, на някое пиле, дето си пее. Нещата са преходни, и това ще мине, имаш нужда от приятели, приятелка, общуване. Позволи си да се родиш отново, прави каквото можеш за другите, и от там нататък рзбери, че не всичко зависи от теб. Ако си тъжен си позволи да си поплачеш, да тъжиш, но не за дълго, просто изхвърляй натрупаното. По - силни сме, отколкото предполагаме, и по слаби отколкото си мислим, ще оцелееш, вярвай в това.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: d7cedc1ad9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Нищо кой знае какво.
Аз ако ти кажа през какво съм минал, твоето ще е като приказка за лека нощ. Въобразил си си нещо и си търсиш извинение да не правиш нищо с живота си, защото така е най-лесно.
Съветвам те да се стегнеш като мъж и да си вземеш живота в ръце.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 474700fe93
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Много е тежко да загубиш близък. Аз загубих трима до тука, от които двамата ми дядовци от инсулт и баба от деменция. Ужасен е и факта, че много хора страдат от тези неща. Баба беше много близка за мене. Тя правеше много за мене! Вече изминаха 5 години и половина без нея, но никога няма да се примиря с факта, че нея вече я няма. Ужасно е. Чувствам дупка в душата си, която едва ли някога ще се запълни, но такъв е живота. Просто трябва да свикваме с това.

 
  ...

...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: c612857c1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   На почти всеки втори човек вече живота не е лесен, но при много стрес и психическо натоварване понякога просто изпадаш в дупка, но трябва да се измъкнеш и сам да си дадеш стимул, когато всичко е изгубено! От другите коментари прочетох да се наеме човек за дядо ти - много добра идея! Аз също няма как да напусна дома си, заради близък човек, а много искам да замина и те разбирам много добре! Продължи да работиш точно защото си изморен, не се предавай и се бори, стимула ти сам ще се завърне, но с много упоритост и усилия! Ако не се получи смени работата с нещо по-леко и разтоварващо или си дай малка почивка.. Аз също съм била в депресия, само 20 дена бях на антидепресанти, психолози и т. н.. Но и лекарствата спрях, защото не исках да се пристрастявам към тях и повече при лекар не съм отишла, защото не е това начина, лекарствата са само в краен случай! Макар, че повече от половин година след антидепресантите нямах желание за нищо... за втори път се боря с това състояние, но си спомням как бях преди - уж съм жива, а бях като ходещ труп без емоции, желание за живот, изолирах се сама от света и затова сега се боря! Не се притеснявай и това ще премине, всичко е временно! Имала съм нещо като паник атаки, но не съм сигурна атаки ли са или пристъп на паника.. имах постоянно сърцебиене, нервен стомах, безпричинен постоянен страх от много стрес се получава това, пробвай с чай от жълт кантарион, поне не са хапчета и няма да се пристрастиш.. лично на мен ми помага донякъде. Най - вече сам трябва да си помогнеш, защото колкото повече очакваш някой да ти помогне, толкова повече безпомощен ставаш! Мисли само положителни неща, намери човек, който да те обича такъв какъвто си и с който да споделяш донякъде тежестта, за да не тежи толкова.. Дай си шанс, ще ти донесе много положителни емоции връзката с някой спокоен, уравновесен и позитивен човек! Щом мислиш толкова много, значи си много добър и загрижен човек и точно затова заслужаваш хубав живот! Не го съсипвай и приеми положението в което си! Докато близките ни страдат, ние също ще страдаме, но трябва да сме много силни и да живеем така, че все едно нищо не се е случило, но най - важното е да бъдем до тях, да ги подкрепяме и обичаме!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 3948c1c3f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   кураж ПРИЯТЕЛ не се отчайвай БОРИ се ЖЕЛАЯ ти ЩАСТИЕ

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 975419cb80
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Виж, това което си описал са нормални неща, няма човек след отредена възраст, който не е губил близък, няма човек, който да работи и да не се е чувствал емоционално изтощен заради работата си. Помисли си, че ти поне имаш лукса да напуснеш и няколко месеца да си починеш, а много хора с години живеят на успокоителни и ден след ден вършат нещо, което откровено са намразили, но когато имаш семейство, което зависи от теб, нямаш избор. Колкото до това, че си сам, е, по-добре ли е да си с някой, който не държи на теб и само те използва? Да, самотата тежи понякога, ама да знаеш бракът без любов съпътстван от ежедневни скандали и насилие (Пази Боже!) тежи повече!
Така, че помисли си за милионите хора, които имат много по-тежък живот от теб!
Да, гадно е, да гледаш как любимите ти хора остаряват, разболяват се, стават напълно безпомощни, но това е животът! Няма как да си вечно дете и възрастните да те предпазват от всички проблеми.
Така, че колкото по-скоро го приемеш, толкова по-лесно ще ти е да се измъкнеш от депресията. Няма да те лъжа, баба ти и дядо ти няма да се подмладят.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker