Как да променя живота си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121147)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18510)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Как да променя живота си
преди: 4 години, 10 месеца, прочетена 2014 пъти
Това ми е въпроса от заглавието. Не просто откъде да започна и как ами точно какво да направя, защото не се търпи вече. Нямам работа и живея с майка си, под наем сме, която ме следи за всичко и контролира, прави забележки за елементарни неща. Държи да съм вкъщи не по-късно от 18ч ако излизам на разходка и ми звъни веднага къде съм, ако е 18:20 вече. Отделно по няколко пъти на ден ми звъни от работата си за да види какво правя. Така и нищо не успях да уча и да завърша и нямам професия, а от там и работа. Не знам езици По цял ден нищо не правя и полудявам, много тъпо ми минават дните, побърквам се като гледам другите по социалните медии как живеят и какъв живот водят, как пътуват и имат приятели, аз нямам никого. Последните години и много напълнях, 220 кг.
Искам да живея самостоятелно, да работя, но ще ми стигат ли парите за наема, а и какво мога да намеря, като съм трудноподвижен, за хамалин не ме взимат, нямам и шофьорска книжка. Много искам да имам приятелка, но не знам дали не си правя илюзии, досега никога не съм имал. Майка ми много ме следи в това отношение и като гледаме телевизия и започва да става късно, вика Айде да си лягаш, няма да стоиш повече и аз като кажа, че още не ми се спи и тя ме гледа странно, едно такова гадно контролиращо и вика с особен глас бавен “ Да не гледаш някакви особени филми? Не си още за такива неща.. ” Демек еротични.
И страшно се възмущавам, ще полудея вече. Като в затвор съм и сякаш килията все повече се стеснява..
Какво да направя, ако изобщо има изход. Някакъв план за промяна.

Мъж, от София, 36 год

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 10 месеца
hash: 920e09922d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Запиши се да учиш или си намери някаква работа колкото да не си по цял ден у вас.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: dbced6aa0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Задавах си същия въпрос и аз. Попадам на твоята тема и си викам не може да е по-зле от мен. Прочетох я и съм в шок. Ако това е истинска история, то човек ти наистина яко си го закъсал. Не знам и дали да ти пиша, съмняеам се, че е истинска, ама все пак оставям мнението си.
Откъде да започна... Най-позитивното е, че разбираш, че имаш проблем. Обаче имаш да свършиш огромна работа, която да рвши проблемите.
Майка ти е единия проблем. Добре бе човек, как допусна на 36 години да бъдеш контролиран от майка си, като малко дете. Та аз се изнесох на 14 и от тогава живея сам, как допусна? На 36 да ти казва какво да правиш. Това е токсичен човек, тя трови живота ти и трябва да се разкараш максимално бързо, дори трябва да прекъснеш връзка почти до минимум с нея. Второто нещо, което трябва да маправиш е да отслабнеш задължително, така ли искаш да живееш докато умреш?? Даден ти е живот, в сложна ситуация си, обаче ставаш тропаш пп масата и променяш живота си. Майка ти ще се опита да те манипулира по всякакъв начин, обаче не се връзвай на нитп една приказка. Започвай да мислиш как да отслабнеш веднага, ако има някой, който да помогне не се колебай да говориш с него. След това вече започваш да търсиш работа и намираш и почваш ако трябва и най долнопробн4ото нешо. Представи си, че имаш само 6 месеца живот. Така ли искаш да прекараш остатъка от годината? И ти имаш проблем, че си чакал толкова много години да живееш с майка ти. На 25 да се беше изнвсъл нямаше да е зле. Извинявай ама не знам какво да кажа освен да пожелая успех. Много е зле положението, махай се от майка ти веднага, спри да я слушаш, Излизай на разходки по цял ден, трябва да отслабнеш. После чак ще мислиш за работа, най накрая за жена. Каквото и да каже майка ти не я слушай повече никога. Постави я на място и кажи, че вече ти командваш няма друг изход, докато се измъкнвш.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 0267b1dd5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Най-напред започвай да сваляш килограми. Още от утре! Няма за къде го отлагаш. Докато свялаш килограми учи английски. След като свалиш някой килограм намирай работа. Събери пари и марш към чужбина, там ако имаш малко късмет ще си стъпиш на краката бавно по бавно. Но както казах, първо започвай да сваляш килограми, защото ако си трудно подвижен няма как да стане. Не губи надежда, но е време да се откъснеш от контролиращата си майка.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 2956119f53
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Проблемът се корени във властната ти майка. Най вероятно още от малък те е обсебила и така си свикнал. Ще ти кажа истината, тя не трябва да те притеснява, защото има изход. Не е нормално на тези години да си в такова положение, но по добре да вземеш мерки сега, защото ти гарантирам, че живота ще ти премине така и ще го пропилееш. Най напред трябва да си намериш работа, каквато и да е, изобщо не избирай. Работни места много, където изобщо няма да ги интересува колко кг. Си защото няма работна ръка в момента и е криза за кадри. Пробвай супермаркети, бензиностанции и т. Н. След това веднага, а не постепенно скъсай с майка си. Не е приятно но нямаш изход ако искаш да живееш нормален живот. След това може да започнеш да спортуваш, така ще свалиш килограми и ще имаш социални контакти, които ще ти помогнат и да си намериш жена. Трябва да имаш много здрава психика бъди готов на всичко вкл. Да се скараш с майка си завинаги. Не действаш ли нищо няма да се промени. Мечтите са нож с две остриета. Хубаво е да се пренасяш в мечти, но ако не действаш си оставаш с тях. М 29

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 7bf6bcd876
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Богата фантазия

 
  ...


...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: e0898c453d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ако истотията е истинска, искам да кажа само, че е много тъжна! Но изход има, винаги! На първо място трябва да живееш осъзнато за всяко едно нещо, което се случва в живота ти, за всяко решение - от това какво да ядеш днес до това какво ще работиш за в бъдеще и какъв партньор ще избереш за спътник в живота, трябва да обмисляш, да разсъждаваш над всеки малък детайл, защото животът ни е низ дори и от решенията, които ни се струват нищожни и маловажни! На първо място трябва по някакъв начин да прекратиш този контрол на майка ти, трябва тя да осъзнае, че ти вече си мъж, а не момченце, което да командва и манипулира! Може за начало да предприемеш разговор с нея, да ѝ обясниш как се чувстваш, да ѝ кажеш, че вече не одобряваш подобно отношение от нейна страна, защото по този начин вместо да се издигаш, ти се рушиш! Второ захвани се сериозно с подобряване на теглото си! Трябва да отслабнеш задължително, защото тези килограми водят до много болести, изобщо не е здравословно за организма ти! Трябва да съумееш да излезеш от зоната си на комфорт, започни постепенно, с леки разходки, по 30 минути на ден поне, после увеличи на 1 час, после 2 и така спрямо твоето темпо! Започни да се храниш здравословно, включи в менюто си повече плодове и зеленчуци, изключи рафинираната захар - всички вафли, бисквити, шоколади и избягвай хляб и картофи, приемай повече плодове, които да ти осигурят необходимите въглехидрати. Преустанови консумацията на чипсове, снаксове, салами, имитиращи продукти! Премай чисто месо, най-добре е, ако ти сам го приготвяш! Междувременно си следи калориите, които приемаш на ден, следи си килограмите и си постави за цел да кажем в началото да отслабнеш сзадължително 20 килограма, после с още 20 и така, докато се почувстваш добре и ти е леко! На трето място, намеру си работа, припечелвай нещо, дори и малко да е, пускай обяви в сайтове, ходи на място, ако трябва! Не се отказвай! Нашият живот е резултат от изборите и решенията, които взимаме и съответно може да се промени като изменим изборите, като променим навиците си! И на четвърто място, за да избегнеш стреса, промените, които ще настъпят в живота ти, намери си хоби или, ако вече имаш такова го практикувай ежедневно, то ще те накара да се чувстваш пълноценен и щастлив! И помни в началото ще е трудно, ще има моменти, в които ще искаш да се откажеш, но ти се дръж, защото накрая усилията ще са си заслужавали! Успех!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 1ce6b242a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Края ме стъписа..
"Мъж от София на 36" Живееш с майка си.. тя те следи да не гледаш еротични канали.. да не е протестантка?
не можеш да си намериш работа.. нямаш приятели.. не си имал приятелка.. човече.. това е толкова ужасно че.. ме бли докато чета.
При такова положение.. аз щях отдавна да съм се самоубил.. вместо с мъка да чакам 40 те да дойдат.
Намери си работа.. наеми си отделно квартира и се махай от там..
Ако до четири години няма подобрение - остави се на рибите.
- A. V

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 8b13c6ceb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   По мое мнение започвай да тренираш, така ще ти се отворят много врати за работа, следователно ще можеш да се изнесеш и да си хванеш приятелка, и не си пълни главата с глупости, че не можеш!!

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 2e5761e20c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Това, че нямаш висше образование все още не е фатално, то може да се добие, ако трябва задочно. Късно ти е за медицина, не ти е късно за друго.

Първото, което ти трябва: доход. Имаш jobs.bg, има предостатъчно обяви за нискоквалифициран труд. Намираш, пращаш резюме, ако трябва звъниш. Все някой ще отговори. Ако не можеш да напишеш сам резюме - google. Намираш, започваш, работиш, пестиш. Ако трябва, работиш на 2 места (винаги си пазиш трудовата книжка).

Спестените пари влагаш в себе си. Поне ниво В1 по английски, не е толкова скъпо или трудно, курсове с различни цени/графици бол. Езикът не е тривиален, познанието на англисйки ти дава достъп до тонове безплатна информация/литераура, която на български я няма. Учиш езика, упражняваш (YouTube, книги, онлайн тестове). Пишеш free english online в Google, правиш нужното. На улица Марин Дринов 21 има църква (изглежда като обикновена сграда) с американски мисионери, всеки четвъртък има клуб по английски (хората дискутират какво са чели, говорят).

Имайки основите (доход, език), вече имаш начало за развитие. Каквото искаш, следваш. Пример: softuni - евтини курсове, гъвкаво време, шанс за работа и диплома от университет. Друг пример: задочно следване в СУ. Образованието никога не трябва да е "просто защото диплома". Дипломата е стъпало, не крайна цел. Решаваш с какво можеш да се занимаваш в остатъка от живота си, следваш го при нужда.

Пестиш и инвестираш. Пиеш вода от чешмата, готвиш сам качамак, купуваш дрехи втора ръка. Спестените пари ги влагаш във финансовото си бъдеще. Поне 1000 лева в някаква спестовна сметка за неприятности. Звъниш на НАП (Google, там намираш телефона им) след като си започнал работа. Ако не заявиш изрично пред работодател към кой пенсионен фонд искаш да бъдеш включен, след 3 месеца ще те сложат в някой автоматично. Можеш винаги да питаш към кой си. Започваш ежемесечно да влагаш някакви пари в него, не очаквай държавата да те носи на ръце.

Ако направиш всичко това, ти вече ще си на правилния път. Чак тогава можеш да се ориентираш към инвестиране, а и вече ще имаш соновите да се уграмотиш за тази тема.

Няколко предварителни предупреждения:
- не ти трябва кола, не можеш да си я позволиш (транспортът е по-бавен, но и по-евтин, а и имаш крака);
- достйнството не е актив: ако тя плаща наема, тя диктува правилата. С настъпателност (без агресия) ѝ кажи, че ще работиш и ще помагаш с някои сметки. Отстои си позицията;
- не влизай в дълг, никога. Кредитната карта е ракът на финансовите инструменти. Спестиили не го купувай (случаят с недвижим имот е друг);
- имай цел. Знай кой лев за какво е. Кое е за пестене, за пенсионен фонд, за сметки. Планирай разходите си, за да планираш бъдещето си.

Нещата не са толкова сложни. Но изискват дисиплина и време, неща които малко обичат да влагат. Можеш да успееш, ако го искаш достатъчно.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 36e0bc2fb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Много кофти ситуация, но все още не е безнадеждно. Трябвало е на 18г. да започнеш работа или да учиш и лека полека да си хванеш пътя в живота. Ако ме послушаш ще настъпят промени в живота ти.
1. Зареди се с търпение и упоритост. Представяй си се такъв какъвто искаш в бъдеще.
2. Започни диета - Нищо, което съдържа брашно. Нищо което съдържа захар. Нищо, газирано. Никакви картофи, ориз. Яж месо и зеленчуци, много зеленчуци. Намали солта. Риба също поне 2 дни в седмицата. Пий много вода (2- 3 литра на ден поне)
3. Започни лек спорт, - колкото и да е трудно.... води си дневник. Ще видиш, че с постоянство с времето ще постигаш все по-добри резултати. Ходи пеша като за начало.
4. Бъди готов да се конфронтираш с майка си. Вече не си дете. Като отслабнеш ще си намериш по-лесно работа. Почни да пестиш. Живей скромно и не харчи за глупости. След време се изнеси. Лесно няма никъде. Вземи живота си в твоите ръце. Ако мързелуваш и бездействаш ще си останеш завинаги на това ниво. Никога не се предавай. Живота си е твой... ти си отговорен за него, а не майка ти. Бъди мъж, а не дете.

 
  ...

...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: d501a163be
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Аз избягах от всъщи за пръв път на осем. Не ме изкефи какво ми говорят и си хванах чукалата. Скрих се в едни храсти пред блока и стоях вътре сигурно пет часа, слушайки как крещят по квартала да ме търсят.

Ако слушаш какво ти се говори... нищо хубаво никога не може да излезе от това.
А всичко зависи само и единствено от теб.
Само 'дето няма да стане с темички в сподели, за жалост.


Братан.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 29dd82d21c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   "Не си още за такива неща (еротечни филми) " ??!?!??! НА 36 ??!?!?? Моля ? На 40 започват филмите на 50 първа целувка и секс чак след 60, ако стане изобщо де.. Както и да е майка ти е доста странен човек.

Та на въпроса, имаш възможност за промяна, по добре късно от колкото никога. Малкък избор имаш за работа, но все пак има. Може би нещо което става с изкаран курс. Готвач например, но трябва да е някъде в по спокойно заведение защото там трябва бързина. Може където правят пици и такива неща даже не знам дали искат курс за пиците. Кол център с български също може. Там мтел и тези другите където хората звънят да питат. Продажби по телефона фирмите също. Просто стоиш и звъниш на разни хора и им предлагаш нещо, нито те виждат нито трябва физически усилия.
Такаа това в краткосрочен план. Иначе може съвместно с това да се научиш да караш добре и вече с книжката имаш много възможности и то добре платени. Ако искаш и нещо по амбициозно научи се нещо с компютри, там си трябва език но нещо където не трябва. Фотошоп, илюстратор ако можеш да рисуваш. Ексел също за таблици е хубаво ако го владееш на мастър ниво.

Виж колко неща ти казах. Но това е от моята гледна точка, нещо което аз бих направила. Хората сме различни, просто в този дух намери твоето нещо. Но моля те !!! не оставай повече при мама. Моля те наистина. Не си пропилявай живота, живей!! Приятелка ще намериш от като имаш повече контакти с хора. Заглеждай по невзрачни момичета, срамежливи. Отворените много режем. Но другите са много ценни и подценявани. Имам приятелки които дълго време са сами, никой не им обръща внимание защото са или пълни, или срамежливи. За всеки влак си има пътник.

Има и в твоя тунел светлина, намери я и върви по нея не се отказвай!!
Успех

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 73c444495d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Опитай се да намалиш храната и да започнеш с леки упражнения. За работа разглеждай периодично в jobs. bg. Опитай се да учиш всеки ден по малко. Например англ. език. Не се отчайвай, ако ти е трудно в началото. Всичко се постига с постоянство и без страх от промяната. Желая ти много смелост и успех.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 48deafa44a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Първо ако историята не е измислена и лъжа.. поздравления, че осъзнаваш проблема си и търсиш решение.
Ще се опитам да ти подредя проблемите по степен на важност и да ти дам най-добрите решения за тях.

Проблем 1: Не можеш да си намериш работа, защото тежиш много килограми, нямаш образование и възможностите за работа са малко.
Решение
Стъпка 1: Разбери, каква работа ще ти е интересна и забавна. Всеки човек го вълнуват разни неща. Мен примерно ме вълнува рисуването и се занимавам с графичен дизайн. Сигурен съм, че и теб те вълнува нещо и е много елементарно да се сетиш какво е то.
Стъпка 2: След като намериш какво е започни да инвестираш във знания, запиши се на курс. Междудругото в момента има много курсове към бюрото по труда, които са напълно безплатни, осигуряват ти къде да живееш, осигуряват ти храна и ти дават стипендия в размер на 200 лв на месец. Звучи нереално нали? Да, ама е факт. Освен това е идеална възможност да не живееш с майка си.
Стъпка 3: Давай максимума от себе си на този курс и се опитай да станеш професионалист. Взимай знания със шепи.

Проблем номер 2: Тежиш 220 кг и искаш да отслабнеш
Решение: Аз не мога да ти дам точен практичен съвет, защото не съм диетолог, но мога да ти да си го поставиш за цел и потърсиш помощ от личния си лекар да те пренасочи към някой специалист, които да ти обясни какво трябва да направиш за да отслабнеш. Как трябва да промениш диетата си и какви стъпки трябва да направиш към промяната.

Започни да ходиш на психолог или при човек, които да ти следи развитието, да те насърчава и подкрепя.
След като се образоваш дай максимума от себе си в това да си намериш работа. Веднъж започнеш ли работа и справяш ли се добре в нея нещата ще тръгнат добре за теб, ще започнеш да правиш пари, а те ще ти дадат възможности. Възможности да живееш самостоятелно. Възможности да се развиваш. Възможности да постигаш целите си.

И последен съвет.
Всеки успех започва с първата крачка. Разбий си големите цели на малки подцели. Например първата ти малка цел е да направиш избор какво ще ти хареса да работиш. Втората ти малка цел е да отидеш в бюрото по труда и да им кажеш да ти дадат списък с курсовете, които се провеждат в момента. Третата ти цел да отидеш при личният си лекар.
Тези три малки победи ще те изведат на съвсем различно място, от това, в което си сега.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: b06807025b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   човек!!! бъди екстремен ТОВА Е РЕШЕНИЕТО просто изчезни от нея все някъде ще те вземат на работа дори и малко пари да са ще е ужасно трудно повярвай ми, но ако не го направиш просто КРАЙ започни да се движиш много тренирай там нещата не ги разбирам, но хората отслабват просто трябва да постъпиш твърдо.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 39bb6cf341
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Според мен проблемът е в липсата на комуникация между теб и майка ти. Тя трябва да разбере, че вече не си малко дете и трябва сам да контролираш живота си. Поговорете си на тази тема.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: ff5f2d5eab
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Аз мисля че историята е истинска, защото самият аз бях в подобно положение допреди няколко месеца. Мога да говоря от личен опит. Та, проблемите ти, авторе, са:

1. Интернета. Просто в такива времена живеем - всичко е на един клик разстояние. Всякакви развлечения предлага, кефти порно, кефти смешки, можеш да изгубиш цял ден с тях. Нещо не ти харесва, кликаш/плъзваш пръст към следващото. Намираш смешна картинка и опа - малка доза допамин в мозъка. Картинка след картинка, пост след пост, клипче след клипче, по малко допамин от всяко и така мозъкът развива резистентност към допамина. Така свикваме на мигновени резултати/ефекти. Така губим търпението и амбицията да преследваме нещо, за което трябва здраво да се работи и много лишения, за да има резултат... като отслабването. Като намирането на приятели и гаджета. Като развитие на кариерата и тн.

Затова... го ограничи. Доколкото можеш. Отдели време за... медитация. Да! Медитация! Седиш 10-15 минути със затворени очи и се стараеш да не мислиш за абсолютно нищо. С течение на времето, тази медитация ще ти помогне да имаш повече търпение за постигане на по-трудните неща в живота.

2. Липсата на упражнения. И тук не говоря за спорт за да отслабваш, защото само със спорт не става. Говоря за физическа активност за тонус и на тялото, и на мозъка. Допреди няколко месеца бях пълен тюфлек - е, не като автора, "само" 120 килограма бях... а след първото ми по-сериозно физическо натоварване, което направих в името на спорта... еми, колкото и смешно да звучи, но се чувствах като викинг. Много е могъщо това чувство! Защото ме накара на следващия ден пак да се натоваря. И на по-следващия. Започнах да се чувствам енергичен, амбициран. Поставих си скромни цели и ги постигнах. След това си поставих по-смели и пак ги постигнах. И така, колелото започна да се върти...

Никога не съм се чувствал толкова добре. Оказва се - и това е научно доказано - че спорта като цяло директно влияе на мозъка. Създават се нови нервни връзки - това помага за научаването на нови неща. Също така се създават и нови рецептори за допамин. Именно от това идва удовлетворението от упражненията, енергията да правиш повече и амбицията да си поставяш и постигаш цели.

Силно ти препоръчвам да пробваш поне веднъж. Не се изхвърляй излишно от самото начало, но гледай да се натовариш достатъчно, че накрая да се чувстваш уморен. Вкъщи гледай да помагаш с каквото можеш в домакинската работа - и това е напрягане, и то ще помогне. В името на спорта, ако бях на твое място, дори бих започнал, макар и временно, да работя като хамал и друга физически ангажираща работа..... за без пари. Надали някой ще ти откаже, ако не искаш нищо в замяна и поне ще се натоварваш, вместо да висиш вкъщи!

3. Храната. Бас държа, че прекаляваш със захарт и си пристрастен към нея, било то заради газирани напитки, сладкиши, сокчета и др., или се тъпчеш с боклуци. Еми да те светна за няколко неща:
3.1 Колкото повече прекаляваш със захарта, толкова по-голяма ще е флуктуацията на нивото на кръвна захар в кръвта ти. Захарта ти дава мимолетно фалшиво щастие, но след това става обратното - удря те летаргия, липсва ти енергия да правиш каквото и да е...
3.2. Фруктозата в захарта не е нужна за никакви биологични процеси в тялото, затова се третира едва ли не като токсин. Ако черният ти дроб е претоварен с фруктоза (натъпкал си се с 2 литра кока-кола например), е насилен да я превърне в свободни мастни киселини, които отиват в мускулите ти и може да доведат до инсулинова резистентност (което пък води до тяхното разграждане и свиване - още по-малко енергия за теб), а също и VLDL липопротеини, които директно заминават в мастните ти клетки (сланините). Отделно на това можеш да развиеш и неалкохолен мастен черен дроб - който освен че води до редица очевидни здравословни проблеми, също води и до проблеми с концентрацията.

Както виждаш, всичко е свързано. И при мен беше така. Бях не само тюфлек, но и пияница, за когото времето летеше. Със спорта обаче дойде искрата, покрай нея отказах алкохола, покрай неговата липса забелязах първите резултати, покрай тези резултати се мотивирах да се храня здравословно... Оттам дойде самочувствието, покрай него - контакност и амбиция, и упорството да желая МНОГО повече от живота, който водех дотогава...

4. Финансите. Ако не си го направил, веднага се разходи до Агенцията по Заетостта и се запиши като безработен. Те ще ти намерят работа. Но докато това стане, отиди в НОИ и проучи какви обезщетения можеш да взимаш като безработен. Тези пари няма да ти стигат за наем и самостоятелен живот, но определено ще помогнат в постигането на други цели.
Агенцията също така предлага програми за квалификация. Запиши се в някоя!

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 78e6de251c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Като за начало отслабни - 220кг. са много и са предпоставка за сърдечно-съдови заболявания. Първо започни да ходиш, по половин час 2-3 пъти седмично, после по час, час и половина. След това евентуално започни да тичаш, прави си в къщи някакви упражнения ( в интернет има предостатъчно клипчета). Намали яденето, наблягай на плодове и зеленчуци, пий много вода.
Второ - намери си работа. Не знам работил ли си нещо някога, но трябва да си намериш нещо, каквото и да било. Запиши се в бюрото по труда - от там могат да ти препоръчат някаква програма за временна заетост.
Трето - изнеси се на квартира и спри комуникацията с майка си. Звучи грубо, но тя е основната причина ти да си в тази ситуация. Не е нормално да не ти позволява да излизаш след 6 на вън. Не е нормално да ти казва че ти е рано за секс и т.н. Според мен тази жена не е с всичкия си. Не знам имаш ли баща, леля, чичо или някакви роднини, но ако имаш им се обади и ги попитай дали можеш да поживееш при тях известно време.
Четвърто - запиши си час при психолог. Няма да имаш тази възможност скоро (трябват ти пари - терапиите не са много евтини) но имаш много голяма нужда да говориш със специалист. Стигнеш ли до психолог смятай че решението на проблемите ти е близо и от там нататък ще ти бъде по-лесно защото ще имаш ментор, човек, който знае как да продължиш напред.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 611d3186a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Отслабването ще ти е много трудно. Моля те, не се вкарвай в този филм: първо ще отслабна, пък после ще видим. Излез от тази отровна стая, в която си прекарваш живота, и започни да правиш нещо, най-добре си намери работа. Преглеждай обявите и за работа, и за обучение, и кандидатствай наред. Има криза за работна ръка, възползвай се. Не знам дали да се махнеш веднага от майка си, но не я слушай какво ти приказва. Жената си живее в някакъв свой свят, независимо че плаща наема и може би е много добра домакиня. Започни да отслабваш, след като си намериш занимание. Нещо здравословно, което да не те прави още по-неработоспособен. Не очаквай бързи резултати, освен ако не си направиш операция - за операциите нямам мнение. Кураж!

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: ec35fdc84b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Отслабни и си намери работа

 
  ...

...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: f38073cc0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Запиши се на фитнес. според потребителите фитнеса е универсално лекарство за всичко.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: b0b852b4b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Толкова ли няма къде да се изнесеш?

Изнеси се, отдай се на почивка, най-вече психическа, направи си едно пречистване, лято е, има дини и пъпеши, яж само това, пий вода и се разхождай (никакви тежки упражнения или бягане, защото ще си прецакаш и без това износените от тия кг. стави) като станеш 100 кг. почни със спорта - кардио.

Бих ти дала да четеш спец. литература за хранене, но всичко е на английски...

Вкарай си здравето в ред - после останалото. Обаче, моля те, не прави деца, дори да имаш възможност, не мисля, че човек като теб е способен да поема отговорност за друг. Ще минат няколко години докато оправиш себе си.
И не го чети Братан с неговите депесарски съвети. Всеки живот е ценен сам за себе си, защото това си ТИ, това е ТВОЯТ живот с уроци, които трябва да научиш.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 3517be8763
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   АВТОРА

Не е измислена историята, как ще е измислена, за огромно съжаление е реална. Някакъв кошмарен застой вече години наред и не може да се помръдне и промени ситуацията, каквото и да опитвам. Нищо не дава резултат. Забравих да кажа, че имам проблеми с инсулина и други заболявания и от там теглото непомръдва.
Толкова хора ме отхвърлиха и забравиха, от това най-много ме боли, и продължават така да постъпват нови хора, навсякъде ме избягват и това вече взе много да ме ядосва, направо се гневя отвътре на хората и претенциите им за всичко. Всеки си гледа само интереса и личната изгода.
Искам да сменя обстановката и държавата, но тук не мога още нищо да направя, какво остава за чужбина.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 48deafa44a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   От номер 20. Авторе, а ти изобщо прочете ли коментарите и смяташ ли да се вслушаш в някой от тях? Или ще продължиш да живееш по същия начин?
Твоето мислене те е довело до това положение. Твоето мислене те върти в кръга, в който си. Няма как да излезеш от това положение със същото мислене, с което си го създал. Твърде много години си се въртял в един и същ кръг. Толкова много хора ти казаха толкова смислени неща и ако не се влушаш в никой от тях тежко ти. Прочети пак коментар номер 20.

Пак ще ти кажа, от това състояние ще излезеш ако проявиш смелост и извършиш няколко прости действия. С ум и интелект се излиза от това положение, ако не поумнееш и не вземеш правилните решения, сега на момента, няма как да се случи промяната.
Самият факт, че си търпял толкова много време и не си взел решение до голяма степен ме кара да мисля, че и сега няма да го направиш, но живота си е твой.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker