За хората има опция развод, а за животните? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

За хората има опция развод, а за животните?
преди: 4 години, 10 месеца, прочетена 1397 пъти
Първо да кажа, че потърсих възможност в други форуми за животни, но не намерих. Едва ли ще бъде публикувана тук, но все пак ще опитам. Имам нужда да чуя повече мнения по въпроса, тъй като изпитвам огромно негодувание от това, което ми се случи. Аз съм самотен човек. За да имам някакво присъствие на жива душа, си взех котка. Първата ми беше страшно привързана към мен, но живя 5 години и половина и за жалост почина от левкемия. Не можех да понеса тази загуба и веднага потърсих друга от безплатните обяви, които са хиляди в множество сайтове. От всички тези обяви попаднах на едно диво и неблагодарно същество, за което се грижа самоотвержено вече 5 години. Храня го по три пъти на ден с хубава храна, цяла зима и пролет е на парно, обръщам му внимание, опитвам се да го прилаская, да поиграем. За съжаление това се оказа едно изключително диво и неблагодарно същество, което съсипа цялата ми покъщнина с непрестанно дране, а при мен не иска да дойде и за минута. Идва само когато чуе, че се отваря хладилника и щом се нахрани, веднага изчезва в хола. Там стои денонощно. Понякога, вечер, в своето отчаяние и разочарование го взимам, слагам го на леглото и затварям вратата на неговото обиталище. Или веднага побягва, или се завърта към мен със задните си части. Никога не показа и най-малка привързаност. Огорчена съм и разочарована от дъното на душата си. Има други котки, страшно социални и гальовни, живеещи на улицата и търпящи огромни несгоди, но аз не мога да ги взема заради моя дивак. Мисля си, че не мога да стана убиец, че съвестта ще ме гризе, но имам нужда от близостта на поне едно живо същество. Мислите ли, че трябва да понеса поредното си наказание, че това е кармична разплата? Вие как бихте постъпили?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 10 месеца
hash: 5f7c99d0fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Просто е трябвало да си вземеш куче.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: a9969874c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Има и такива котки, преди да вземете коте го наблюдавайте малко да видите дали ще дойде при вас, дали ще си играе. В работата имахме едно котило и едното коте беше същото само бяга като види човек, само като на души храна идва и после пак бяга, а другите котета и гушкахме и си играехме с тях.
Ако може да го понесеш, го подари, изхвърли или си вземи и друга котка.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: bfeb7710b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Котките са своенравни животни. Не винаги се „отплащат“ на стопаните си. Но има значение колко голяма е била, когато си я взел. А също и твоето собствено отношение.
Ако си се опитвал да я подчиниш, си сбъркал! Трябва да й показваш любов, а не да се държиш като собственик.
Животното се опитомява с грижа, не със заповеди и команди.
Да, трябва да има и някаква дисциплина, но не бива да очакваш, че ще си „играе“ с теб, ако й заповядаш.
Освен това аз винаги съм смятала, че животното си избира стопанина, а не обратно.
Ако смяташ, че тази котка не те харесва, може да я подариш на някого и да си вземеш друга. Ако я осиновиш от малко котенце, свиква с теб. Но пак зависи как се отнасяш, не е достатъчно само да я храниш.
Колкото до дрането, всички котки дерат по стените и мебелите, правят бели, обичат да похапват и т.н.
Но не винаги се привързват към стопаните си и за това може да има много причини. Може би просто не си стопанинът на ТАЗИ котка, иначе винаги можеш да си вземеш друга.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: bfeb7710b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Между другото, има значение как е била отгледана котката, преди да я вземеш. Ако предишните стопани са я тормозили, е напълно нормално да е озлобена. Същото е с кучетата.
Ако котето е било бездомно, тогава също е нормално да е диво.
Трудно е да накараш животното да се привърже към теб. То е като детето, трябва да му даваш не само храна, но и цялата си любов и внимание. Че ще прави бели, ще прави. Всяко животинче прави.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 01f0dae7fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Повечето котки са просто такива. Имам много приятелки с котки, които също не показват кой знае каква привързаност към стопаните си. Но това не е причина да ги изоставиш или да спреш да ги обичаш. Опитай да си играеш с него. Направи му разни играчки, например топчица от фолио. Някои хора само си мечтаят да имат домашен любимец. Ти го имаш. Радвай му се и го обичай.

 
  ...


...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: a889d94cae
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   аз не бих изтърпяла 5 години котка, която само ме дере и съсипва мебелите. На втората седмица щеше да се озове на казаните да си търси късмета. При толкова гальовни и благодарни животни да търпиш фасоните на някаква котешка примадона, не знам как си я изтърпяла

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 18e3e4c9de
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Ох, божее.. кармична разплата... Айде стига глупости, като е толкова противна тая котка, дай я на някой или я остави в приют и си вземи нормална котка.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 4d27e50bc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Вземи си куче

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 52a7a9fa1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Съгласна съм с номер 7. Може да е грубо но такава проблемна и самовлюбена котка не бих търпяла и седмица. Директно един ритник през изходната врата и да си е безгрижна гадината по улиците и варелите. А и като цяло лично аз котка никога не бих гледала вътре! Ако имам двор с къща най-много в двора да я гледам, но вътре никога. Котки като цяло не обичам.
По-добре си вземи куче. То поне е лоялно и благодарно. Може и вътре да се гледа, но си е най-добре с една колибка в дворчето.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 96e8c81ce2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Боже, затова ли се грижиш за котката, за да имаш благодарност? Може би това ти е урока, ако говорим за карма. Дай грижа само ако можеш да си го позволиш, ако имаш емоционалните ресурси да дадеш. Ти си взела котката, за да запълниш своя дупка. Не за да се грижиш за нея. Търси други начини да се чувстваш добре, независими от други хора или животни. Помисли кое те прави щастлива, кое ти вдига самочувствието и почни да го правиш. Едно червено червило да е - иди и си го купи, слагай си го и вкъщи. Котката нека си живее нейния живот. Ако престанеш да изискваш от нея, може и сама да те потърси.

 
  ...

...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: c881dd9581
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Според мен можеш да я подариш или занесеш в приют, може би ще бъде по-доволна! И аз имах такова коте Сузи, не издържах и месец и замина на село, стана селска

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: ec8d0219ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Имахме същата своенравна котка като твоята. Изподра всички мебели, вечер скачаше и тичаше до 12 ч. Чашата преля, когато една вечер си заби големия нокът (котките имат по-малки и един голям нокът като шип) в окото на майка ми - да, не я удра, заби го на милиметри от оцветената част на окото. Майка ми беше месеци наред с подуто око, с възпаления и едвам се размина със СЛЕПОТА. Котката, разбира се, разкарахме. Животното не беше удряно, майка ми го хранеше, по колкото пъти иска е яла тази гад. И за благодарност едва не ослепя. Никога повече животно вкъщи - котка да не дава Господ.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 96d17a315d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Каква драма, като не можеш просто да изриташ някой като мръсно коте :)...

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 4eb15167c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Подари го на някого. Не е готино да го изхвърляш, ама винаги можеш да намериш някоя "мила" съседка, която не понасяш и да и подариш едно "сладичко" коте, пък новият собственик да си се оправя. Ако пък въпросната баба има много котки, още по-добре. Една повече една по-малко... и без това отдавна целия и апартамент е издран и препикан, та няма да се впечатли колкото теб от характера на новия си любимец.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 93f1257ad9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Ти малоумна ли си, махай я веднага.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 067a15e853
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   От автора. Котката я взех от семейство, чрез обява в Интернет. Никога не е била малтретирана, нито насилвана за каквото и да било, нито подчинявана. Имах нужда от живо присъствие в къщи и дадох цялата си любов и грижа. Показвах това ежедневно, но той не проявяваше интерес. Да не го закачам го устройваше напълно. Не е някаква специална порода, но аз проявявам интерес именно към такива котки. Преди време все пак идваше понякога при мен, но от месеци се появява само да яде и след това бяга. Почти през цялото време лежи на едно и също място. Това не е нормално. Опитвала съм се да играя с него, но той не се заиграва. Имам опция да го изпратя в някакво село за дворна котка, но нямам никаква представа как ще се отнасят с него. Мъчно ми е да му причиня зло, но и аз не мога да понасям повече.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 694698c540
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Има развод... Даже два. Едното е да я дадеш на някого, другото е, да я пуснеш в гората.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: a0af9cc676
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Ти си тая от историята на човека, който кучето му хапело и го дална хора с дворно. Защо не разкажеш в своята история какво си направила с горкото си коте. Пратила го на село при някакви хора, които го пуснали в нечий друг двор и напълно нормално котето не виждало двор изчезва. Според вас какво може да се случило на отгледана в апартамент котка сама на вън?
И нашата преспокойно си взела друга играчка, която да запълва душевните й празноти.
Моля ви, ако не приемате, че като вземате животно поемате пълната отговорност за него с всички позитиви и отрицателни страни, просто това не е за вас и не го правете.
За всички коментари - изхвърли го, вие не сте добри хора, ама никак.
А ти авторке си особено лош човек и да не ми вярваш, така е.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 9a6befd816
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   20, животните имат инстинкти и оцеляват за разлика от хората. Не знам защо мислиш, че са оцелели само благодарение на хората :-) Добре, че сте ти и подобни животнолюбци, че иначе щяха да се свършат кучетата и котките, та трябва да ги къткаме независимо какво ни причиняват все едно са последните животни от изчезващ вид :-)
И какво трябва според теб да направи авторката? Да търпи 15 г. животно, което не желае и за което не иска да се грижи? Да, взела го е, но е преценила, че не е за нея. Дай сега да я убием с камъни. А ти също не си добър човек. Един добър човек би влязъл в положение на друг и би му дал полезен съвет вместо да му обяснява колко е зле

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 29615732b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   №20, естествената среда на котките е навън сред природата. Където и да е родено котето, то веднага се адаптира към природната среда. Толкова лесно си намират храна, че от глад никога няма да умре, особено като своенравното коте на авторката. Да го пуска с чиста съвест навън и да не го мисли. Щом не му допада домашна среда, значи си иска природата. Не измъчвайте животните, като ги държите като затворници, а се правите на техни спасители. Като надзиратели в затвор сте, тормозите животните, а ги смятате за любимци. Имам куче, свободно пуснато из двора и пак ми е съвестно, че не живее в нормалната за куче среда, то иска да си проди из природата. И много загрижени го раздавате като ги напълните в разни кучешки приюти, каква добрина им правите? По вашата логика,затворниците трябва да се чувстват щастливи, щом са прибрани в приют-затвор!?

 
  ...

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: a0af9cc676
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Номер 20 - аз съвет дадох. Хора като авторката и подобните й да не си вземат животни, очевидно не е за тях. Такива радост в това няма да открият, а все ще мрънкат и животните ще са им виновни, докато един ден решат, че са се наиграли и хайде на улицата.
И да животно отгледано в апартамент няма инстинктите за оцеляване на тези пораснали навън. Така че ако все пак вземете животно и ви мине периода - ох колко е миличко, и дойде - ама то не ме оставя да го мачкам като плюшена играчка, поне го дайте на хора, които ще го гледат при същите обстоятелства.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: d0b0e87e52
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   " Моля ви, ако не приемате, че като взимате животно, поемате пълната отговорност за него, с всички позитиви и отрицателни страни, просто това не е за вас и не го правете! " Интересно за колко хора ще е приемливо да дават всичко, а да не получават нищо като положителна емоция и ответно отношение! Може би ти си пълен мазохист и това е твой избор, но не го вменявай на някой друг като задължение! Никой човек не бива да жертва живота си за едно неблагодарно животно, което получава всичко наготово, но не дава дори само едно присъствие! Хората трябва здраво да се трудим всеки ден за да придобием нещо. Хора като вас не бива да се събират с други хора, очевидно не е за вас. Живейте само за животните и им се посветете изцяло. Между впрочем, сигурно сте вегетарианка? И моля Ви, оставете координати да Ви потърсят в случай, че някой не може да се грижи за животното си поради някакви причини! Уверявам Ви, че сайтовете са пълни с безплатни обяви за подаряване на животни, но рядко се намират желаещи.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 3a65e794a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Ами 22, какво да ти кажа. Безотговорни днес с домашния си любимец, безотговорни утре с децата си.
Това, което казах, че ако не си склонен да си поемеш отговорността за някой, важи за всички аспекти от живота.
И наистина ще е хубаво, ако хората се замислят преди да решат да си вземат животно, родят дете или поемат каквато и да е отговорност към живо същество способни ли са да го направят. Ама да бъдат честни пред себе си. И ако не, просто да не го правят. Какво лошо виждаш в това?

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: e057a94ee8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   25 -"ако хората се замислят преди да решат да си вземат животно, родят дете или поемат каквато и да е отговорност към живо същество способни ли са да го направят. Ама да бъдат честни пред себе си. И ако не, просто да не го правят. Какво лошо виждаш в това? " Лошото е, че смесваш нещата. Не може да тълкуваш, че отглеждането на деца и отглеждането на животно в апартамента е равнозначно!? Детето си го създаваш ти и си длъжен да си го отгледаш, докато животните ги пленявате от природата и ги загваряте в затвори(някои в банята, други в килера, или вързани с верига на двора), това ли е хуманното отношение към животните? Как ще се чувства човек, ако стои затворен в клетка и бъде извеждан на разходка за половин час на ден, това не е ли -затворник? Никой не може да ме убеди, че животните се чувстват щастливи затворени в апартаменти-затвори. Сигурен съм, че свободни в природата ще са най щастливи, и не трябва да ги ограничаваме от това им щастие! Ще дам един пример. По време на жътва, комбайн случайно убива майката на малки зайчета. Комбайнера прибира зайчетата, защото иска да ги спаси, съвестно му е, че е убил майка им. Създава им идеални условия, прибира ги на сухо, дава им храна и вода, прави всичко добро за тях, но зайчетата не искат да се хранят и умират, това лош човек ли е? Ако беше ги оставил сред природата можеха и да оцелеят, нямаше да получат домашен стрес. Ето това става със животните принудително затворени, стресират се, а точно това е лошото!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 4350ea12fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Явно просто авторката и котаракът й не са един за друг :) Като при хората е, и за двамата ще е по-добре да се разделят. Което не означава непременно авторката да пусне котарака до казана - може да даде обява за осиновяване на животинката. Това, че авторката не може да се сработи с котката си, не означава непременно, че е лош човек. Ще дам пример: аз обичам много животинки - котки, кучета, зайци. Като малка имах котарак, после гледах шест години в къщи един мини заек. На сестра ми котаракът обаче /британска късокосместа порода/незнайно защо бяга като стрела, като ме види, и се крие в спалнята под нощното шкафче, докато не си тръгна. Нито съм го удряла, нито нещо друго лошо съм му напрвила, но не може да ме понася този мацан. А като малък не беше такъв -идваше да го галя и седеше до мен на дивана. Какво му стана после.... особено като му кажа мааац писи писи, снишава се до земята и си плюе на лапите към спалнята. Та така, явно просто между авторката и котарака й няма да се получи:)

 
  ...

...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: dbebe533bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Котаците са си такива - не обичат нежности. Е, има изключения, но като цяло котараците не са по омилкването. И да, на село, на двора ще му е в пъти по-добре. Котакът не че те мрази, просто е с по-независима природа и НЯМА нужда от ласки, както повечето женски котки примерно. Имала съм котарак, който си играеше, като ме дереше, но без да забива нокти на дълбоко, само леко ме драскаше. Обичаше да седи на място, близо до мен и стига да е нахранен, нямаше нужда от друго общуване, освен присъствието ми до него. Затова си вземи женско коте следващия път.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker