Притеснявате ли се за България? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Притеснявате ли се за България?
преди: 4 години, 9 месеца, прочетена 1599 пъти
Винаги съм живяла в България, не съм мислила много за емиграция. Имам две основни постижения в живота. Добрах се до София, последното българско гето, и работя по специалността си - плащат ми колкото да не умра, но поне е интелигентна работа. Дотолкова се "оправих", че започнах да се притеснявам за България. Знаете за какво говоря - оставени сме на доизживяване. Болните и старите направо ги убиват, младите ги гонят, малките вече ги изземват, всичко се руши и разграбва като за последно. Искам да направя нещо. Гласувам по съвест, но изборите са нагласени. Ходя по протести, но се събираме по една шепа хора и софиянците от кафенетата само ни се подиграват. Новините, в интернет, а не по националните телевизии, направо ме парализират. Тази държава умира пред очите ни. Опитвам се да си представя бъдещето след да речем пет години и не виждам нищо - празна лента. Споделете вие как се чувствате? Аз ли съм луда?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 9 месеца
hash: 75050f0a40
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И аз така брат. Хората които мислят така са малко, там е проблема. Пълно е със стари и отчаяни комунисти, няма да се оправи скоро с това темпо...

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: e0215ecf7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Докато не се промени мисленето на хората тази страна няма да се промени. Българина е тарикат по душа и само знае да върти далавери.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 6b071e7f61
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

3.   Защо да се притеснявам за бълхария? Бълхария притеснява ли се за мен? За децата ми, спряха ми майчинството от цели 35 лева, защото превишавам с 50 стотинки лимита? За майка ми и баща ми с по 200 лева пенсия притеснява ли се българия? Защо аз да се притеснявам? Погребала съм България в сърцето си много отдавна, тази чалгария и бълхария нека пукне по-скоро!!!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 5f829b7d8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мила, замисли се! Ти се притесняваш най-вече за себе си всъщност. Ако ще и да е на подсъзнателно ниво. Плашиш се от собствената си безпътица ,несигурно бъдеще и труден, скромен живот. България е имало преди 5 века, ще има и след 5 века под някаква форма. Нещо повече, ако се огледаш ще видиш едни 10-20% успели хора в активна възраст. Ето, че всичко е възможно. Не, аз не съм от тях. Не мисли, че в чужбина е коренно различно. Там в началото е дори по-трудно и пак си в една миниатюрна емигрантска България с много,много чужденци от къде ли не за цвят.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 43bca8d9f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   И аз се чувства като теб. Исках да променя нещо ходех протестирах, работех доброволно, организирах разни неща, за да тнане по-хубаво. В един момент на 27 се уморих и емигрирах и вече 10 години си живея щастливо в чужбина и всъщност тук е това за което мечтаех в България. Ако трябва да съм честна, само дарзнаех какъв живот ще водя нямаше и до 27 години дарчакам. Хейтвайте ме колкото си искате, но аз съм щастлива и доволна от живота си!

 
  ...


...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 9e67d59662
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   А може би живееш във филм... Може би в действителност всичко е различно...
Българският народ е преживял 500 години под чуждо робство, и още 100 всякакви войни, експерименти и пр., но е оживял.
Той ще пребъде, помни ми думата, дотолкова, доколкото в бъдеще изобщо има отделни нации и общности... Доколкото изобщо човекът остане билогичен вид, а не се превърне постепенно в киборг или нещо подобно.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 6bab20e841
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Да, според мен в момента сме на хуманно дишане. В момента си търся работа по моята специалност, и като гледам всеки ден обявите в jobs.bg нещата не са много добре.

По голямата част от обявите са или продавачи, или сервитьори. И тук таме някоя по специализирана професия. Което не говори добре за икономиката ни.

И сега като споменем демографския срив няма да изкараме дълго. Аз съм на 28 години, без деца. Всички мои приятели, който са на подобна възраст и те нямат.

Но гледам да не се фокусирам върху бъдещето, а се опитвам да се концентрирам върху настоящия момент, защото той има значение.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 4554c18eb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Истината е че на никой не му пука - тук са останали само хора, за които е по-важно да си купят последен модел телефонче за 1000 лв., за да има с кого да споделят селфита във Фейсбук :)
Огледай се и ще видиш за какво иде реч :)
И на мен не ми пука, защото като ми пукаше и ми правеше впечатление и на работата и на улицата, ми лепнаха клеймо на луд :)
Ами да, авторе затова и на мен не ми пука.... Никой останал тук не заслужава моето внимание и помощ... Защо да страдам, авторе... кажи :)
Лек ден! Лека работа (който работи) :)

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 32d0f2da41
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   На старите хора не име длъжна държавата, а децата им. А те си ги гонят. Т. е. сами са си виновни. Ако не говореха на децата си да бягат, сега щеше да има кой да се грижи за тях и кой да внася пари в пенсионните фондове във вид на данъци.
Протестите са безсмислени и да, изборите са нагласени. Но това не е причина да бягаме масово. Просто запада успя в разединяването на народа и хората вместо да станат по сплотени, те се пръснаха по единично.
Аз ще ти кажа за мен си... живея в чужбина за няколко години, после се прибирам за няколко. И тук (в чужбина ) и там в БГ си ми е добре. В София заплатата ми не е падала под средното за града. В чужбина също.
На въпроса ти... да, притеснен съм за Бг. И това е единственото за което съм притеснен.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 8ee24e20c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Когато постижението на животът тие да се "добереш до София" става ясно какво е положението в милата ни татковина.

Сега, реално... ако човек иска да си живее в БеГе-то, без особени мераци за съпоставка с "нормалния" свят, изобщо не е проблем.

Аз и в БеГе-то като живях ми беше добре като стандарт, ама само и единствено сравнено в рамките на държавата.
Искаш iPhone... реално ти е двойно по-скъп, от Европа поне. Искаш кола - двойно по-скъпа, искаш почивки извън страната - двойно по-скъпи.
Така погледнато, спрямо развития свят, в България се живее половин живот. Той може да е добър, но няма да е толкова добър, колкото в "нормална" държава.

В новото ми вкъщи е напълно нормално някой да взима 5000 лева заплата, с която да си позволява и iPhone-a, и колата, и почивките.


Спрях да се притеснявам, когато осъзнах, че дъното там е неизбежно.
Огледайте се в спорта, в туризма, в глобалното представяне на страната. Вече почти нищо не е останало. За жалост.

Братан.

 
  ...

...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: bf69e600bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   На първо време трябва да спрем с негативистичното мрънкане. Вижте какво сте написали в поста си: "гонят младите". Кой гони младите? Задължени ли са да емигрират? Аз като млад човек защо не съм емигрирал и защо не се чувствам изгонен? Защо има още много като мен? Мрънкането срещу "държавата" като абстрактен субект е една излишна емоционална обремененост, просто няма смисъл от нея. Наследена е от по-старото поколение, израснало през комунизма.

Наблюдавайте мислите си. Мислите се превръщат в убеждения, убежденята се превръщат в действия.

За мен лично основният проблем в България е психическата нагласа - черногледството. А психическата нагласа се отразява и емоционално и здравословно.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 801ae7818d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Няма полза от гласуването, а протестите в много от случаите са партии, които манипулират участващите (Говоря за протестите към края на миналата година, организирани изцяло от бсп). България, както и всяка една друга европейска страна, загиват. Ситуациите следващите години ще става още по-зле. Единствените, истински мислещи за България, са националистите (А също и "Не на стратегията за детето 2019-2030, но те не се броят, ако става на въпрос за редовни шествия, възпоменания на герои, с походи и цели за бъдещето на Отечеството ни, борещи се за които в продължение на много години). И не менте националистите от парламента, а ненавижданите от властта. Говоря именно за организаторите на Луковмарш, Ден на Българската младеж, шествието за Левски в Ловеч, за Списаревски в Долни Пасарел, против Ньойския диктат в Пловдив и така нататък. Това са Български Национален Съюз, Бял фронт, Национална Съпротива, Ловчанци, Бранител и тн. Можеш да се свържеш с тях за повече информация. Например младежите от Бял фронт си имат своя чат стоя, достъпна за всеки, който иска да се свърже с тях анонимно - http://bfront. blogspot. com/2018/12/blog-post. html? m=1
Да живее България!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 1b1767993d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Всичко в нашата държава отива подяволите и това е факат. А относно бъдещето, България е Dark и full of terrors.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 066b070452
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Не, не си луда, просто на мен вече не ми дреме особено. Целия този свят е провален още откакто Адам падна, през историята та и до днес. Този свят е на доизживяване и България не е изключение. Корупция, стари хора, обезлюдяване, цигани, емигранти, налагане на либерални извращения от запад, тези които успеят в нещо гледат отгоре на останалите сякаш ще векуват, разпад в общуването, разпад в семействата, идеала за живот се състои в покупки, пътувания и социални медии и лайкове.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 312bfd1d01
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Че България умира, е често заблуждение - тя е вече умряла... А за вече умрял пациент, нищо не може да се направи. Не знам защо си със заблуждението, че в България изборите са "нагласени". Напротив, преходът от Тодор Живков, през Костов, Царя, та до Борисов е много логичен за българската народопсихология. А и като погледнеш - за кой ли и да гласуват хората? "Демокрацията" не е вълшебна пръчица, в крайна сметка ти трябва да си създадеш алтернативите, и се видя след 89-та какви са ни възможностите... Аз лично живея от много време ден за ден. Не се виждам на стари години в каква "държава" ще живея... 3-4 милиона, повече от половината цигани и турци. Не смятам да ги доживявам, плановете ми за бъдещето се въртят около това как да го предотвратя. Всъщност щеше да е добре ако възрастните наистина ги "убиваха". т.е. им предлагаха евтаназия. Но реално просто ги оставят да мизерстват и умрат в глад и мизерия.

Емиграцията е опция, но където и да отидеш, трябва да им приемеш техните проблеми, и техния начин на мислене. Западът беше решение преди 30 години. Днес той не е това което беше. Западът унищожава средната си класа, въпреки че факт - по-добре да си беден там, отколкото беден тук. Но ако закупуването на последният модел iphone не е това което осмисля животът ти, разликата няма да е кой знае колко голяма.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: d8886ee943
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Авторката:

Благодаря много за вниманието! Благодаря на 1 и тези, които мълчаливо са му дали пет звезди. Ако в мислите си сте с мен, все е някакво начало. 2, такива сме, да, мислим, че ще оцелеем поединично. 3, разбирам, че си бясна, но държавният елит е причинил това на семейството ти. Повечето българи са в същото положение, но се нападат един друг, вместо да се обединят срещу общия враг. Тъжно. 4, животът ми винаги е бил такъв, даже и по-такъв от сега. В момента съм в сравнително спокоен период, подходящ за равносметка, и равносметката ми е, че България продължава да копае дъното. Ако стоеше на едно положение, пак щеше да е добре. 5, разбирам те, дала си всичко от себе си и съвестта ти е чиста. 6, повечето ми познати в провинцията са на някакви субстанции и наистина филмът е по-различен. Към такъв филм ли да се насоча? 8, все едно чета себе си преди няколко години, когато бях на твоята възраст. Впрочем аз и приятелките ми на моята възраст продължаваме да нямаме деца. Изключвам приятелката си от един друг етнос, която беше от семейство с пет деца и сега всяко от петте има по още пет. 10, и ти си прав. Ако се замисля за познатите си един по един, трудно ще се сетя за някой, който заслужа помощта ми. Въпреки това ми е болезнено да гледам как цялата ни нация се затрива. От нищо в България ли не те побиват тръпки, например от стариците в селата - болни, гладни, насилвани физически? 11, като цяло съм съгласна с теб. А държавата е длъжна, разбира се, но няма доброволци да набият по два шамара на управляващите държавата, затова те продължават да ядат баницата. Братан, правила съм си подобни сметки, обидно наистина. Забавното е, че изглежда някой ни плаща да не сме в татковината си, а такива като мен се запъват като магаре на мост, българите в провинцията още повече. 14, радвам се за теб, че не се чувстваш гонен. Бих ти написала и други неща, но в момента не искам да се карам с никого. 15, много благодаря за информацията! Хубава платформа, не разбрах как се влиза, но е нормално да сте предпазливи. Какво мислиш за фейсбук патриотите? Някакъв шанс за обединение и сериозни действия в реалния свят? Да живее България! 16, прав си. 17, направо... нямам какво да добавя.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: e44964e843
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Номер 5, разкажи ми повече за себе си и живота си в чужбина. Как си го направи хубаво там? В началото как се справи?

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: c0a557b333
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   За България - не. Притеснявам се за майка си, която въпреки условията, които съм й подсигурил, предпочете да изживее старините си в София. Ежемесечно я подпомагам финансово. От 12 г. живея със семейството си на друг континент и ми е добре.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 5f829b7d8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   До авторката от номер 4!
Мерси за фийдбека, супер си! Интелигентно си поддържаш темата. Навремето като тийн не припарвах до онлайн комуникация за нищо на света. Все още съм резервиран и дръпнат по отношение на скайп и фейс. Направо старомоден. Не мога да повярвам и приема, че единственото място където споделям мнение по подобни важни теми е интернет. Преди излизах всяка вечер с поне пет човека с които общувахме. Последния път като се сабрахме доста хора, всички бяха на по 30 и никой нямаше челяд. Дози упадък младите ще го износим на гръб, като всеки друг. Да притесняват ме пенсионерите с осемдесетарските дрехи, някои носят и по-стари. Много неща в България ме озадачават. Протестирал съм два пъти като част от организирано мероприатие. Все за високите цени на горивата беше. Преди 10 години и останах разочарован. Година - две по-късно сам протестирах срещу некоректен към мен работодател, смъмрих и менажерката. Подарих и пари, които имах да взимам, а "приятели" ме хулиха, че съм без работа.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: d8886ee943
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Авторката:

19, относно мнението ти, че България вече е умряла, искам да ти обърна внимание на няколко неща:

В България все още живеят живи българи, някои дори в репродуктивна възраст. Ако не ни избият като животни, ще изкараме още някакви години. Иначе не виждам защо да завиждаш на белгийците за евтаназията. Последните български баби в моето село се самообесиха - бърз, икономичен и екологичен метод. Малко отклонение от основната тема. При по-различна политика би могло България да живне и население ѝ да е българско. Много емигранти ще се върнат.

Имаме нелоша природа на фона на случващото се по цялата планета. При по-различна политика би могло ние да изхранваме разни други държави вместо те нас, за тях също ще е по-здравословно. Би могло и да имаме по-развит туризъм, не само заради природата, но и защото сме древна цивилизация, а някои чужденци ги влече историята.

Имаме минерални извори и златни залежи, дадени на концесия при неизгодни условия. Би могло договорите да се преподпишат с променени условия или пък да се прекратят.

Стратегическо положение. САЩ имат нужда от нашата земна и въздушна територия за "освободителните" си войни, а ние, доколкото чувам, сме им я предоставили безплатно. Там нещата са малко по-пипкави де.

Все още мърдаме и главно трябва да помислим за политическите си проблеми, защото всеки народ си заслужава управниците. Да, убедена съм, че изборите са нагласени, но народът не възразява, така че все тая. Един ден, когато България напълно се прочисти от етнически българи, новото население, което и да е то, ще схруска за закуска тези елементарни кръвосмучещи същества на върха на държавата. Какво можем да направим? Да си представим, че ние сме това ново население, и да си потърсим правата още сега. Демокрацията е хубаво и съвсем реално нещо, но трябва да узреем за нея и да си я НАПРАВИМ, всеки един от нас или поне повечето. Вълшебството ще е по-скоро да дойде да ни оправи някой голям добър цар, не че е невъзможно, но не виждам откъде ще се вземе такъв.

 
  ...

...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: d8886ee943
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Авторката:

22, невероятно е наистина колко свързани с родното място се чувстват някои хора, предимно по-старите. Моята покойна баба имаше възможност на стари години да стане гражданка и да е всеки ден с децата си, но предпочете да остане сама на село и да спи с брадва под главата. Почти никога в живота си не съм я виждала да се усмихва, но нещо я теглеше към дома.


23, благодаря ти за милите думи, ще съм приятно изненадана, ако темата се задържи. По принцип писмената комуникация ми е по-силната. Ако тръгна да изнасям такива речи в реалния свят, едва ли ще се съберат да ме слушат повече от двама души. По-горе споменахме и Фейсбук. Чудесно място, където да научиш последните клюки около по-неизвестните си познати. Аз все се опитвам да спазвам дистанция (не ми е мечта да съм на показ като рибка в аквариум, а модата не ме интересува), но е трудно. Отворих темата, защото през последната година с помощта на Фейсбук се срещнах на живо с някои патриоти. Хора с желание и нерви да организират народното недоволство, използвайки трибуната, която Фейсбук предлага. За съжаление, каквото е във Фейсбук, изглежда си остава във Фейсбук. Повечето от тези, които ги харесват, споделят и коментират, и с кран не можеш ги вдигна от диваните им. Изглежда Фейсбук е просто платформа за домашно забавление, но се чудя какво по-добро можем да измислим?

Не се учудвам, че си останал без работа и никой не те е поздравил за бунтарството ти. Аз работя по специалността си срещу мизерно заплащане, както вече казах, и най-редовно трябва да се оправдавам защо не съм например камериерка в някоя западна държава. Хората ме съжаляват, вместо да ме дават за пример (или пък просто да си гледат работата), майка ми бере срам. Както и да е, това не е толкова важно. Меркантилни хора има винаги и навсякъде, проблем е, когато това пречи на цял един народ да се опълчи на убийците си. Имам предвид по-горните коментари, че всеки гледа само да си купува най-новите телефони. Значи ти си се разочаровал от протестите още преди десет години? Аз точно преди десет години около днешната дата подминах с усмивка едно предупреждение, че една ужасна мутра ще спечели изборите и чак сега вече ще ѝ се *** майката на България. В онзи период си гледах личния живот, а политиката ми беше малко скучна тема. Въпреки това някои изказвания ми се забиват в съзнанието и след години започват да ме преследват в кошмарите ми.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 33c9bc0df4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Страната ни се стопява с около 100 000 годишно. Тия хора явно са луди- бягат от хубавото. Същевременно навсякъде се рекламира Положителното мислене. И това ако не е манипулация...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker