Трябва ми съвет (помощ) - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29697)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Трябва ми съвет (помощ)
преди: 4 години, 10 месеца, прочетена 1094 пъти
Здравейте! Както се вижда от заглавието ми трябва съвет или помощ... Та работата е следната: аз съм момче на почти 17 години (след няколко дни ги навършвам), не съм от град, всъщност съм от село с население около 1 500 души и имам желание (то направо си искам) да работя. Просто не съм от децата които винаги и едва ли не за абсолютно всичко разчитат на родителите си, и искам да изкарвам някакъв доход за себе си, и един вид да събирам пари за бъдещето си, за следване и така нататък. Та искам някакъв съвет или предложение за някаква работа на която мога да се хвана защото е селото ми за сега няма много възможности, мислех си и за работа от вкъщи, но не открих нищо и все пак продължавам да търся. Както казах, искам някакъв съвет или предложение за някаква работа, вероятно надомна или нещо подобно.

Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 10 месеца
hash: a37955ce1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ще ти нахвърлям няколко идеи. Аз имам лятна къща в едно близко до София село с дори по-малко население. Край селото има и вилна зона. Много от хората се ориентират към тревни площи и цветя в дворовете си, вместо както бабите и дядовците ни - към тикви, картофи и пипер. Така че все и в твоето село има едно 20 домакинства, които имат нужда от някой, който да им поддържа ливадката и градинката. Можеш да правиш това в почивните дни и през ваканциите. В една градина работата започва още в края на февруари, когато се зарязват лозите и розите и приключва през ноември, т. е. ще си без работа само 3 месеца.
Защото и у нас веднъж седмично идва да поддържа двора едно такова момче, ще ти кажа как е разчетена като заплащане тази работа. 20 лева му се плаща да окоси и ако има някакви бурени - да ги оплеви. Това му отнема около 2 часа (при един декар двор), имаме хубава бензинова косачка и става бързо. След това момчето отива в следващата къща. Там също му плащат толкова и т. н. Т. е. за един уикенд той съвсем спокойно може да поеме 10 къщи, по 20 лв., това са 200 лв. за два дни работа. Нашият помощник е студент и паричките си ги събира лятото за таксите в университета. Ангажираме го и за други работи - да помогне при някой ремонт, да почисти есента градината от сухи клони и листа, да прекопае някоя леха и винаги му се плаща толкова - 10 лв. на час.
Според мен това е много добър вариант за младо, силно момче хем да си изкарва пари, хем да работи на чист въздух, хем сам да си управлява ангажиментите, защото аз нямам претенции дали ще дойде в петък, в събота или в неделя, а искам само тревата да е поддържана.
Другото нещо, което е абсолютно необходимо във всяко населено място, без значение от броя на жителите му, е човек, който разбира от електричество. Ако научиш основни неща, няма да можеш да се отървеш от клиенти. Всеки има някакъв уред, който не работи - на един котлонът е изгорял, на друг с бойлера нещо е станало, на трети му трябва външно осветление, то е една безкрайна върволица от поръчки... Това също го зная от личен опит, защото съпругът ми е електротехник. Работи в голяма фирма в София, няма нужда от допълнителни доходи, но буквално започна да се крие от хората от селото, защото всеки втори го търси за нещо, а на него сърце не му дава да откаже, понеже един имал малко дете, пък е останал без топла вода, на друг не работела готварската печка, а чака гости, и така. Плащат си хората, въпреки че той го прави повече за услугата.
Така че помисли, авторе, дали някой по-опитен може да ти преподаде поне основните неща в този занаят. Мъжът ми взе на работа едно напълно неопитно момче и за няма и половин година го направи топ професионалист, сега даже по-отговорните задачи ги дава на него. Като имаш предвид, че става въпрос за цялостно изграждане на електрически инсталации на луксозни сгради. А какво остава да се научиш да поправиш котлон или да смениш контакт? ! Помисли!

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: d79b1b7077
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   От автора към коментар 1: благодаря много за съветите, по принцип съм си мислел това да чистя дворовете на хората, даже като брат ми ходи да коси с хеасотрез ходя да му помагам, но аз съм много притеснителен и ме е срам да се рекламирам и заради това рядко ме търсят. А относно електричарството - това е добър вариант, защото аз вече имам основни познания поради факта, че в началното училище (7-8 клас) съм карал курсове по електротехника и много обичах да правя инсталации с батерии, но наистина трябва да се уча от някой който разбира за да мога да се науча да правя по сериозни неща от някакви си фенерчета :D. Благодаря много отново!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker