Лошо ли е да си много различен - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Лошо ли е да си много различен
преди: 4 години, 9 месеца, прочетена 1118 пъти
Здравейте, младо момиче съм на 26 години. Казвам така, защото не мога да се възприема, като жена. Никога не съм искала да порастна. Имам неизживяно детство, което много ми липсва. Всеки човек е различен, уникален по свой собствен начин. Има милиарди начина на мислене. И всеки се развива с различно темпо. Сами избираме как да живеем. Не ми харесва да пуша, защото не понасям цигарения дим. Не пия алкохол, защото не понасям уханието от него.
Не ходя на дискотеки. Това не е за мен. Не се чувствам добре на това място. Нямам нищо против другите да правят това. Всеки сам решава какво да прави с живота си. Не слушам и чалга. Желанието ми е да бъда себе си. В свободното си време уча езици, рисувам всичко каквото ми харесва. Обичам да чета най - различни книги. Харесвам психологията, философията.
Гледам определени филми. Слушам музика. Казва ли са ми, че съм артистична. Обичам комедията, театъра. ''Малко'' съм странна. Знам, че никой не е перфектен дори и аз.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 9 месеца
hash: b38083613e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Просто се запознавай с други артистички хора.
И избягвай по възможност каквото и да било общуване с чалга тип хора, и изобщо с хора, които сама си усещаш, че ще те обсипят с критика, или поне със сигурност няма да те приемат такава каквато си - не се оставяй някой да те мачка психически.

Пиенето и пушенето си ги има от векове. Те не са признак на порасналост. Забранени са за децата, защото по принцип са вредни за човешкия организъм, а в детска възраст тялото още се развива и затова е опасно да се почва от малък с тези неща, но пък и да си в така наречената пораснала възраст пак не е безопасно, както и сама знаеш предполагам, както и абсолютно всеки човек знае това и му е ясно. Но всеки стигнал определената за порасналост възраст има право да си пие и пуши колко си иска. А това, че ти не искаш да пиеш и да пуши изобщо, ама изобщо не те прави нещо по-малко развита - просто имаш Късмета да не ти харесват тези неща.

Друго - повечето хора, които ти изглеждат пораснали, всъщност не са действително пораснли, а просто са по-уверени в себе си или поне са намерили начин да изглеждат така. Много хора също са изостанали за някои неща/се чувстват изостанали за някои неща точно като теб, но просто намират начини да не им личи.

Още нещо, за което много хора май не са се замисляли особено: всяко поколение си е различно. 26 годишен човек днес е много по-различне от 26 год. преди 20, 30 или 50 години, а да не говорим за някой 26 год, човек от 19 или 18 или 17 век и.т.н. Както и този, който ще е 26 годишен след 20-30 и.т.н. години ще се различава дооста от днешния.
Ти ми звучиш като един съвсем нормален човек на 26 год. от 2019 година.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 18e32fac99
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Няма лошо в заниманията ти. Доколкото разбирам обичаш да правиш нещо полезно в свободното ти време.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 114bf5e84e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Това което правиш е супер. Не се променяй ти си уникална. И аз съм по същия начин. Не се мисли за различна,а за уникална. Да си различен не е толкова зле изпъкваш и се открояваш от останалите.Късмет и не се променяй!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 0a6a8d9f62
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Всъщност, много ти се иска да си странна. Но не си. Нормална си. На 26 години, доколкото си спомням, ръководех направление "Общество и култура" в най-голямата информационна агенция по онова време, бях завършила висшето си образование, говорех два чужди езика, бях прочела цялата световна класика, познавах перфектно историята на философията и изобразителното изкуство и живеех с приятеля си. Нито аз съм се чувствала странна, нито някой ме е възприемал така. Повечето ми приятели се движеха със същото темпо. По дискотеки сме ходили почти на майтап само на морето, понеже нямаше какво друго да се прави късно вечер. Чалгата пък ни караше да се смеем, слушахме само рок. Наскоро майка ми събра на вилата ни ученици, на които някога е била класна. Дойде една пъстра компания млади хора, някои - с жените или с мъжете си, запалиха си барбекю, нарязаха си салати. Направи ми впечатление, че никой от тях не пуши - забелязах, защото предложих пепелници. Също така, освен бирата, която момчетата си наляха със скарата, не видях да се пие друг алкохол. Слушаха си нормална музика, не забелязах каква, защото я пускаха тихо, че да не притесняват съседите. След купона, всичко си измиха, почистиха, качиха се по колите и си отидоха. Направо си промених отношение към това поколение!
Не зная авторке в каква среда се движиш, че се чувстваш като бяла врана там, но повярвай ми, извън нея има много свястни млади хора. А на 26 години никой не ходи по дискотеки - не му е интересно просто. Съпругът ми, койтое на 37 години, например, дори не е влизал в дискотека през живота си. Учене-работа, учене-работа - кога? ! А и казва, че някак не го е привличало, той от дете обича класическата музика, а там Моцарт трудно ще чуеш.
Проблемът ти не е че си "странна", а че на 26 години се опитваш да привлечеш внимание с качества, с които никой няма да учудиш. Два пъти прочетох поста ти, търсех нещо от типа на "ходя на сън" или "имам пророческа дарба", абе някаква такава особеност, но да се изкарваш оригинална с това, че четеш книги, извинявай...

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 2092d074cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Житейски погледнато - да. Хората са стадо, и не харесват различните. Уж всички се изживяват на много индивидуални, но т.н. им "индивидуалност" се изчерпва до това каква татуировка да си сложат, или кой вид алкохол/цигари предпочитат. Ако си наистина различна - ще те стъпчат, това им е в природата... Поне си жена, и мъжете ще те заглеждат единствено по външния вид и не им пука толкова колко си странна. Освен ако не тръгнеш по "популярните пичове", като една друга принцеса тук беше споделила. На нормални мъже, няма да им пука особено.

По-зле е само да беше мъж, защото пък жените са още по-стадни от мъжете, и най-мразят различните. Така че бъди много внимателна към "приятелките" си. Според мен ще си по-добре в мъжка компания, и без това мъжете по-скоро имат интереси в някакви конкретни области. Просто съвет...

 
  ...


...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 9afd24575f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   И аз съм като теб, авторке! На 36 съм, обичам стойностните неща-концерти, изложби! От Варна съм, стремя се да съм в крак с културния живот на Морската ни столица! В сградата на Радио Варна има Концертно студио, както и Арт салон, където се провеждат културни събития-наскоро се запознах с една жена, която живее край нас, разказахме си историите, попита ме дали имам приятели, казах й че нямам, защото те едва ли биха споделили моите интереси! И така съм си добре, дори на някои събития ме уважават! Черпят ме, оценяват, че съм ги уважил с присъствието си! Внимание, което едва ли бих получил в някоя дискотека, както ти спомена по-горе! Просто ходя там, където масата хора едва ли би отишла! А и като не разбират нищо от култура, прав им път! А ти също можеш да посещаваш културни събития, никой няма да те върне! Това е от мен!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 28a00aa460
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ами от написаното личи, че знаеш, че не е лошо да си различен. :) Четеш психология - там всички ни призовават да бъдем себе си. Така че отговорите мисля сама ги знаеш. Но тъй като очакваш второ мнение, и аз го давам - няма нищо по-хубаво от това да си различен, да правиш това, което ти харесва и да не пренебрегваш това което си. Всичко най от мен! :)

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: a25e3bc659
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Странно, аз пък се мислех за нормален 22 годишен а имам същите ценности като теб. Може би трябва да се запознаем?

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 00585c315f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Чета и си мисля колко такива хора съществуват... не си различна! Съвсем нормална си си. Поне за мен. Според това, което казваш за себе си, мога да ти кажа, че и аз самата спадам в същата категория, само че съм на 21. Познавам и други хора, които имат същия начин на мислене и живот. Приятелят ми е абсолютно същият като теб - не понася цигари, алкохол, никога не е пил или пушил през живота си, учи програмни езици през свободното си време, гледа клипчета в ютуб относно приложима психология и развитието на технологиите, обича да рисува, мечтае да стане актьор. Но за мен той не е странен, дори напротив - адмирирам го и толкова се радвам, че не е като всички други. Същото бих си помислила и за теб, ако те познавах. Не знам дали тези критерии са нещата, които те карат да се чувстваш "странна", защото повярвай ми - много хора мразят и не понасят наркотичните вещества, алкохола и чалгата... постът ти звучи леко объркан, може би и ти самата си... не съм сигурна какво точно искаш да споделиш като проблем, но ако въпросът ти се крие в заглавието - не, не е. :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker