А1 ме измами, има ли и други опарени от А1? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

А1 ме измами, има ли и други опарени от А1?
преди: 4 години, 9 месеца, прочетена 7426 пъти
Преди 1 година отивам в магазина на А1 и им казвам, че желая да закрия всички телефонни номера при тях, които ми набутаха на договор и ме излъгаха, че ще бъде безплатно и без месечна такса. А1 ми отказаха всякакво съдействие относно прекратяване на безсрочен договор и спиране на услуги по мое желание. Разиграха ме няколко пъти и накрая ми казаха, че няма да прекратят договора по мое желание. Да съм спрял да плащам такса като не съм бил доволен от тях. Добре, но като спрях да плащам такса и А1 започна да си търси парите по съдебен път. Тогава се принудих да си прехвърля всички телефонни номера от А1 в мрежата на Теленор, където сключих едногодишен договор с Теленор за всичките телефонни номера. След 1 година отидох в магазина на Теленор и по мое желание веднага прекратиха договора и изключиха телефонните номера на момента още като бях в магазина на Теленор. Проверих на място дали са активни тези телефонни номера и получих гласово съобщение: "Няма такъв абонат с такъв номер". Така се отървах от А1. Теленор се оказаха по-коректни от А1 по това отношение.

Случката с А1 се случи 2018-та година в магазина на А1, намиращ се на адрес: гр. Русе, ул. „Братя Симеонови“ 28. Има свидетели, не съм сам. Писал съм жалби срещу А1 до всички държавни институции и те не взеха никакви мерки. Не ми отговориха изобщо на жалбите, а вече мина 1 година.

Наех адвокат, но и той нищо не можа да направи относно А1. Спаси ме само прехвърлянето на номерата от А1 в Теленор, след което тяхното закриване в Теленор. Само така можете да избягате от А1 завинаги и повече да не ги видите. Само така се разваля договор с А1. От добро не разбират. Отивате в Теленор и казвате, че искате да ви спасят от А1. Те развалят договора с А1 от ваше име и прехвърлят телефонните номера в тяхната мрежа. Това е поясът, който ще ви спаси от удавяне. Ако някой се пита още как да се отърве от А1, това е методът. И адвокатите няма да ви помогнат, нито държавните институции. Този метод и аз не го знаех, но го научих точно от един коментар точно от този сайт. Хората по този начин се спасяват от А1, защото не им дават друга възможност. Явно такава е политиката на А1 да не прекратява договори и да не спира услуги, а само да набутва.

Познавах близки на починали хора, които биват спъване от А1 със смъртен акт да прекратят договори в А1 на техните близки починали и сметката за плащане излиза на името на починалите хора, което е голяма гавра. Така наследниците на починалите ще плащат сметките им доживотно, ако останат в А1 и не си прехвърлят номерата в друг мобилен оператор.

Без да правя реклама на Теленор, но откакто съм в мрежата на Теленор и месечната ми такса за 1 телефонен номер намаля от 100 лева на 26 лв. Като бях в мрежата на А1 и плащах 100 лева такса на месец за 1 телефонен номер и отгоре още 20 лева надписани над сметката. А1 се оправдават, че надписаното е надхвърлен лимит, но като проверих и няма такова нещо. Изработили са ме яко, нагро и пошло. Огорчен съм и съм им обиден.

Чувам, че хора плащат неустойки на А1 за предсрочно спиране на услуга, а те не признават тази платена неустойка и не спират услугата, което е отвратително. Дори не издават фактура и ксова бележка за платената неустойка. Абсолютна гавра, правят си каквото си поискат и за тях законите не важат. Пишат, че внесената сума не е неустойка, а надвнесена сума по сметката. Абсолютна измама! Стойте настрани от тях.

Съветът ми към всички е, не се занимавайте с А1 и не бъдете техни абонати, ще си имате проблеми с тях за в бъдеще, подобни на моите неприятности. Държавните органи и институции закрилят А1, но никой не ви закриля вас абонатите на А1. Комисията за защита на потребителя изобщо не защитава потребителя. Пуснах толкова много снимки, записи, документи и договори и нищо не направиха, а доказателствата са 100% уличаващи А1 в измама и нарушение на законите и правата на потребителя.

Можете да споделите за проблемите, които ви създава А1. Един от начините да се отървете от тях е точно този, а именно с прехвърляне на номерата в друг мобилен оператор. А1 договори не прекратяват и услуги не спират, а само набутват хората с колкото се може повече услуги, такси и телефонни номера, които са им излишни. Не че рекламирам Теленор, но ви споделям просто кой мобилен оператор е коректен с мен и кой не е коректен. Не искам да правя реклама, но Теленор печелят абонати точно по този начин.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 9 месеца
hash: d1388db17f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   А1 са такива, все пак това са си Мтел. Имах преподавател в университета, който ни разказа как като преди е правил по големи сметки по бизнес (около 600-800) са му вкарвали някакви 100 лева, 200 и са си мислели че той няма да забележи. Той обаче си проверява всеки номер, всеки разговор и така ги хваща 3 пъти и накрая си прекъсва отношенията с тях.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: e4a7b13e7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   И аз съм имал неприятности с тях. Откакто станаха А1, съвсем се оляха.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 508a971e99
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Чаках да ми изтече договора с тези идиоти, за да премина на Теленор. Звъни ми техен човек и казва договора ви днес изтича, искате ли да го подновите. Отговора ми е не. Отивам и се прехвърлям към Теленор в същия ден. В края на месеца се оказва, че им дължа 5 вноски и се оказва, че оператора им ме е излъгал, че този ден ми изтича договора. Съответно се прехвърлям по-рано и по договор им дължа 5 вноски. Отказ на всякакво съдействие от А 1. Получавам минимална заплата и за мен сума от около 300 лева беше не само непосилна, а направо крах. Взех заем и плаках в магазина.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: c060355911
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Мтел са като енергото и цялата ни държава - мафиоти...

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 458ad73a39
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

5.   Абе хора, на вас само телефони и таблети са ви в главата. Като сте такива зомбита, ще ви лъжат, много ясно. Аз никога не съм имал договор с оператор, имам си една стара нокия със предплатена карта и я ползвам само в краен случай.

 
  ...


...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: cd7310c635
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   А1 или бившите Mtel. Толкова печално известни, че си смениха името, но всички знаем кои са те! Преди повече от 5 години бях към тях и постоянно ми начисляваха по 50лв без да съм говорила, аз си ползвах телефона само за два номера, с които имах неограничени минути. И в края на месеца като видях, че сметката е с плюс 50лв и ми стана ясно какви ги въртят. Спрях номера, хвърлих картата, приключих. Обаче след няколко месеца пак начислени пари. Подадох молба, всичко се приключи и пак имаше такси. Последен опит направих и се заядох сериозно, че и съдия изпълнители ми пращаха призовки за да си платя пак пари, дето са начислили, а аз не ползвах номера, но уж видиш ли съм говорила... и приключих и си казах повече никога!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 487bc439fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

7.   Всичко е от онзи Александър Димитров - изпълнителния директор. Тоя къде мине трева не никне, преди е бил във Виваком, и оттам сума ти хора изреваха за сделки по телефона. Можете ли, спасявайте се. То не че и другите са стока, ама все пак. Даже скоро в Теленор отиде бившата му любовница Калайджиева, та не чакайте добри промени и там...

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 88c37ac1d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   До7: сего го чекнах в google тоя -лелеее, толкова е грозен!

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 922fa3adbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Преди 2-3 години когато още бяха мтел ходи да ми подменят сим картата със микро сим, казаха ми не става, трябва да си на сметка, а аз бях на предплатен план, при положение че на сайта им пише цена на услугата за смяна на сим карта и нищо относно на какъв договор си.... а преди това от същият офис на мтел бях закупил нов смартфон и тогава си взех въпросната сим карта с предплатен план.

Теглих им една майна и влязох в съседния офис на теленор и прехвърлих всичките си номера към тях, даже там останаха учудени защо мтел не са ми подменили картата.....

Изобщо нямам представа как А1 са все още са в бизнеса...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 90efad6292
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Няма да разказвам моя случай, защото ще стане много дълго, а и не искам да си спомням. Не успяха да ме измамят, но ядовете и изгубеното време не ги броя. Включвам се само, за да подкрепя мнението на автора и коментиращите.

 
  ...

...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: a55caff667
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Ужас е и на мен ми бяха представили карта уж ваучер , като подарък , а се оказа сметка . На тоя дето ми го каза това , нищо хубаво не му желая ...

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: a30a2e062f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Някой служител няма ли да помогне? Хайде де! Хора сме все пак!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 9964d945a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Преди много години ми бяха извъртели тоя номер с "безплатния подарък" телефон, който се оказа вързан с договор и сметка. Пуснах жалба, позовах се на закона за защита на потребителя и успях да го разваля. Щом ми изтекоха договорите се преместих към Виваком и проблеми не съм имала.

Опитаха се да извъртят същия номер на една роднина, но доколкото помня вече важеше това с двуседмичния срок за разваляне и май се размина без жалби, въпреки че пак дадоха отпор.

Честно казано, авторът толкова пъти написа А1 и Теленор, че звучеше като платена реклама, ама понеже опитът ми е същият, няма как да не го подкрепя.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: e326a2ae40
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Веднъж ей така изневиделица ми спряха изходящите обаждания. На въпроса защо ми отговориха, че съм имал неплатена сметка от 11 лв от преди 2 г. В задачата се пита как съм си плащал редовно новите сметки цели 2 г., при положение че съм имал задължение от преди 2 г и никой не е забелязал, вкл. и аз. И второ - защо през ден ми звънят да ме тормозят за нов договор, обаче не си направиха труда просто да ми кажат да си ги платя, а трябваше директно да ми спират телефона без предупреждение? Ами ако трябваше да се обадя спешно на някого? И трето защо решиха чак след 2 г. години да ми го спират, ако е имало такова задъжение? Все въпроси, които останаха без отговор.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: a30a2e062f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

15.   "Изобщо нямам представа как А1 са все още са в бизнеса... "

Имат мощно лоби, добра реклама, много пари и са в една от най-корумпираните трани в северното полъкълбо.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 9943a5d654
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   На 26 съм и няма да забравя, как тея боклуци от М-тел, сегашнтие А1 ми начисляваха сметки, докато бях ученик. И понеже нямах собствени доходи, а телефонът ми се плащаше от родителите ми, те си мислеха, че ги лъжа и постоянно ми се вдигаше скандал за сметката на телефона.
Направо откачах и не можех да докажа, че не съм правил сметка извън минутите ми, които имах към плана.
Докато накрая естествено не ги хванахме, спрях да ползвам картата и този номер за 1 месец, а получавам отново същата голяма сметка. Тогава вече беше ясно на всички и дирекетно се разкарах.
Абсолютни селски бекове са собствениците и цялата фирма.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: cf9f5b8d05
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Мен Виваком ме измамиха с 100 лева сметка и оттогава нищо не съм им плащал

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 9f72d75723
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Днес оператора на А1 Георги Здравков Ганев в офиса в Добрич ме излъга, че получавам безплатни 3000 МВ интернет и ми даде да разпиша документи които после се оказаха 2 годишен договор без да ме информира за това.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: cf9f5b8d05
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   До 19: Ти не гледаш ли какво подписваш?

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: c5b1b20fea
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Мога само да потвърдя, че А1 са измамници. В моя случай става дума за за възрастната ми майка, която вече е покойник, а натрапените ненужни услуги се прехвърлят върху нас наследниците.
Но как да противодействаме на тези нещастни алчни изроди? Те успяват да се подсигурят с "изрядни" документи.
Какви са тези млади хора, които се съгласват да роботят за едни обикновени мошеници и по този начин си навличат грях на душите?

 
  ...

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: ace836e50c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   А1, Виваком и Теленор са пълни мошеници и измамници. Не се връзвайте на абсолютно никакви "оферти", които ви предлагат. Те са 100% на бутвация и то голяма. Аз винаги сам си избирам план, на който да подпиша. Изобщо не искам и да чуя какво ми предлагат. Ако трябва вдигам скандал. Така се случи съвсем скоро. Беше ми изтекъл мобилният план, а към него имам и домашен. Проверих и трите оператора, офертите им бяха почти еднакви ( имат си картел ). И тъй като съм на А1, отивам в офиса и им казвам "искам ето тези два плана". Някаква нагла служителка ми отговаря "Ама, то не може. За вас има друга оферта". Казвам й "Не искам друга, искам тази. Ако ще го правим, да го правим, защото нямам време. Ако не става, отсреща са Теленор и Виваком със същите оферти - там ще стане". След още няколко минути вече разговор на висок тон, разбраха че няма да им мине номера и ми подготвиха документите. Пуфкаха, охкаха, но на мен не ми пука. Това са едни от най-отвратителните компании и всяка стотинка, която мога да не им дам, ще си я спестя. Не ми е за парите, политиката им е отвратителна.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 1451e05e42
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Ние имаме интерактивна телевизия, услуга на А1. Днес гледах филм по Nickelodeon в телевизионния архив ( на запис). Когато свърши, аз превключих на обикновената телевизия. И какво да видя-черен екран! После се показа някаква грешка 4515. След което без да натискам нищо, пред очите ми излиза “А1 свързване”, което тотално ме изхвърли самата телевизия. Пробвах да се свържа с А1 на всички възможни номера, но не се обаждат.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: d580e66b47
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Моите проблеми с А1 започнаха с подписването на договор за телевизия и интернет. Месец по-късно открих, че във фактурата ми е отразена покупка на филм, който аз не съм заявявала. След среща с консултант на А1 ми се обясни, че филм може да се закупи само с парола, а аз до момента нямах никаква представа каква е. Два месеца по-късно случката се повтори. Хайде пак в офиса им, писане на писма и т.н. Отговорът им беше, че грешка няма!
Помолих един от консултантите да ми смени паролата и да не ме уведомява за новата. Ииииии познайте какво се случи този месец...трети филм, купен по същата схема!
Вече трети ден се опитвам да им обясня, че няма как да съм аз, защото не ми е известна новата парола. Вечерта, в която изпратих сигнала до тях, отново беше извършена покупка и то на същия филм, за който изпратих оплакването!
Този следобед получих отговор, че от направената проверка не е установено нарушение. Дори не си направиха труда да ме попитат за имената на служителя им, сменил паролата.
Написала съм жалба, ще подам сигнал и до Агенцията за защита на потребителите.
Долни измамници!!!

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: e599e8ea15
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Големи измамници, заявяваш едно, а в договора, който трудно четеш, преди да подпишеш, пише съвсем други неща.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 18 дни
hash: 84eab0d69c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Адвокат съм по професия и пак не можах да се справя с тези мошеници, а не знам някой възрастен човек какво ще прави. Прехвърлих си номера към друг оператор точно 30 календарни дни преди изтичане на договора. Въпреки това пак ми начислиха една такса неустойка. Върхът беше, че искаха и неустойка за телефона, който съм си взела на изплащане, при положение, че той е изплатен няколко месеца преди да прекратят договора. Ей, голям скандал беше. Писна ми да се разправям и реших, че ще им хвърля тези 50 лева само и само да се отърва. Иначе трябваше да се съдим за 50 лева, а това не си заслужаваше държавните такси....

 
  ...

...
преди: 4 месеца, 21 дни
hash: 23a8180e36
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   В А1 ти пробутват уж проучване за кредит в А1.... подписваш разрешение да ти ползват данните и после честито, имаш отпуснат кредит, който не е усвоен, но ти опорочава досието пред други банки.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker