Най-близката ми приятелка се държи дистантно към мен - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Най-близката ми приятелка се държи дистантно към мен
преди: 4 години, 9 месеца, прочетена 844 пъти
Здравейте драги читатели,

Пише ви Ж21, учи в университет в София и работи работа, свързана с чужди езици.

С най-близката ми приятелка, с която се познаваме от гимназията, може би вече 5 години, трябваше да ходим заедно на екскурзия в чужбина. Аз работих много здраво, събирах пари, лишавах се от много неща, направих си отпуската в месец, в който ппц за фирмата не е мн удобно да направя. Очаквахме от близо 6 месеца с огромно нетърпение тази почивка. На мен това щеше да ми бъде първото излизане извън България. Нашето време заедно, тъй като тя живее в чужбина и се виждаме само за лятото. Тя се отказа в абсолютно последния момент. Има 5 дни до заминаването ни.

Причина: не погледнах добре коя дата сме, не се до разбрахме, аз също съм разсеяна ппц. Днес трябваше да я посрещна в 3ч през нощта и да преспи у нас. Не разбрах, мислех си, че това е трябвало да се случи утре, не днес. Аз ѝ казах да заповяда у нас въпреки това, 24689 пъти ѝ повтори, че няма проблем. А тя не ще, казала на техните, че аз съм се отметнала един вид.

Аргумент: била съм прекалено завеяна и това създавало прекалено много проблеми за нея.

Обвинява ме, че не съм ѝ обръщали толкова внимание, колкото на момчетата, с които излизам напоследък. Това не вярно, изслишвам я винаги, по цял ден си пишем, даже онзи ден останах с нея до 6ч сутринта да си пиша с нея, за да я успокоявам (тъй като тя се чувстваше зле). Не че го изтъквам каъо факт и очаквам благодарност, не, но просто трябва да се отбележи като факт. Иска да съм си търсела друг човек, с когото да отида или да предотстъпя екскурзията на майка ѝ.

Но аз не само че няма с кого, но и исках да е точно с нея, да си бъде нашето време заедно. Аз ѝ се извиних. Тя не го приема. Това не е първият път, в който използва екскурзията като ултиматум (?). Но този път звучи като че ли е наистина сериозна. Скоро имам рожден ден, не искам никакви подаръци, искам просто да отида на тази екскурзия с нея. Как да я омилостивя? Има ли някакъв шанс? Какво да направя? Искам точно с нея да отида!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 9 месеца
hash: 14023e4801
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Жена вече на 27 год. съм. Живея в чужбина, а моята бивша най-близка приятелка живее в България. От няколко години насам ходим по екскурзии. Ще ти опиша взаимоотношенията ни. Пишехме си всеки ден за почти абсолютно всичко, еднакво чувство за хумор и т. н. Като се прибирах лятото съответно преди всяка екскурзия и се видехме, отношението се променяше коренно. Мълчеше през повечето време, а обяснението беше ''нали знаеш, че не обичам да говоря''. За почти всичко, което предложех ми беше опозиция. На мен очакванията ми бяха съвсем други, като се има предвид, че се разбираме много добре по телефона. Не можех и все още не мога да си обясня защо беше така. Винаги съм правила компромиси, и тя беше склонна понякога, но не беше толкова забавно колкото ми се искаше. Последната ни екскурзия беше преди месец и полвина някъде и наистина ще ни е последна. Толкова ми нагорча от тогава, че сили нямах да й пиша, както и тя на мен. Мисля, че така е по-добре. Пиша ти това за да се замислиш дали си заслужава да пръснеш спестяванията си и да минаваш през огъня, заради такъв манипулативен човек, като твоята приятелка.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 84fa9e29e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не е нужно да става въпрос за приятелКА. Аз съм мъж и съм имал такъв приятел. Бяхме като братя. А сега сме никой, а живеем на една крачка разстояние, но забележи не съм го виждал от много отдавна. Не знам кво става с него. Тъпо е. А бяхме като братя...

Разбира се аз направих една доста голяма грешка, за която съжалих известно време след това, въпреки, че когато сгреших бях заслепен от егото си. Но... проблемите в нашето приялтество се разразяваха от няколко години и аз отдавна обмислях да спра да се занимавам с тоя човек.

Гледай си твоя интерес и прави компромиси за хора, които си струват.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 52468ba172
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Седнете и говорете като големи хора, изяснете се. Постъпката й е кофти, но всеки си има причина, нещо което крие, недоизказва. Има нещо. Към Номер1: а вие сигурна ли сте, че не сте от тези, които като идат да живеят в чужбина и им пораства много работата? Може да карате момичето да се подтиска. Познавам много такива случаи. Вие все правите компромисим, пък приятелката ви-понякога. Ето това е много егоистично да се каже. Я сядайте и вие и се изяснявайте като възръстни хора.! И към двете ви: като твърдите, че сте приятелки стези хора - обяснете им точно и ясно. Поговорете. Комуникация младежи, комуникация.
Ж37

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker