Как да стана нагъл и арогантен - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Как да стана нагъл и арогантен
преди: 4 години, 10 месеца, прочетена 1820 пъти
Здравейте,

Пише ви мъж на 29 години. Откакто се помня, винаги съм бил кротък, тих, не съм създавал проблеми и конфликти. Старая се винаги да съм възпитан и да помагам на хората.
Всичко това е добре, но хората се държат лошо с мен и си мислят, че съм им длъжен за всичко. Ползват ме едва ли не като слуга.
Явно трябва нещата спешно да се променят. Има ли начин бързо да мина в другата крайност? Как да стана нагъл, арогантен и безскрупулен? Да бъда такъв, че да ме уважават и да ги е страх от мен.
Казвам го защото ми писна все с мен да се бъзикат и да ме взимат за мезе.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 10 месеца
hash: cc02c5ea44
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И аз съм като теб и на мен ми се е искало в някои моменти да съм арогантен, но после ми минава. По принцип характера трудно може да се промени, трябва много усилия да положиш. Мисля, че най-добре ще е да придобиеш повече увереност, няма начин околните да не забележат това.


М20

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: c6218b8ef4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Насила не става. Ти си си такъв. Не можеш да се промениш толкова лесно. По-добре мисли разумно и не позволявай да те използват. Можеш да го направиш без такава крайна промяна.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 43e11e77cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Имам подобен "проблем". На мен фитнесът ми помага. Качва тестостерона. Днес като направя клек и мъртва тяга утре съм доста по-отворен и директен с всички. И правилно хранене, разбира се.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: c64adc3a0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Според мен няма такъв вариант. Човек е такъв какъвто е. Единственото, което не съм пробвал, но ми се струва удачно е да отделиш 2-3 години на бойните изкуства. Така на теория ще превъзмогнеш част от сраха от физическа саморазправа, ще свикнеш да те удрят и да отвръщаш със сила.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 0c1888aca3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Трябва да спечелиш уважението, другите като са лоши, бъди към тях и ти лош. Няма друг начин според мен респект се печели с бой и власт над другите хора. Не е правилния начин, но няма друг. И недей да им помагаш, защото пак ще те използват.

 
  ...


...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 81ad717eff
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Само гледай как възприемат, да си възпитан и кротък, според българина означава да си страхлив и неуверен човек.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 9a65b0f420
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Това е, което се случва с хора като теб. А ти си мъж, което прави нещата още по-зле, защото жените търсят сила, упора и подкрепа, а ти дори себе си не можеш да защитиш. Така партньор у теб би привидила само някоя използвачка.

Другите ти говорят, че си такъв и не можеш да се промениш, но това е невярно. Тук става въпрос за промяна в поведението, не в характера. От там трябва да тръгнеш. Всъщност, това дори не е реалния ти характер, а твоята подтисната версия. Затова, ето няколко насоки:

1. Научи се да казваш не. Щом не ти се занимава с нещо, нямаш време за него, предпочиташ да правиш друго, имаш нещо планирано, отказваш. Толкоз. И не се оправдаваш нито даваш обяснения. Ти си на първо място.
2. Хората, които все имат нужда от теб, но никога не са насреща, когато ти имаш, аут от живота ти. Спираш да се занимаваш, отказваш услуги, отговаряш единствено, ако ти имаш полза. Проявяваш грижа само към хора, които ти отвръщат със същото.
3. Изказвай си мнението смело и на висок глас, не се оправдавай, не се извинявай. Дори да си сгрешил, не скланяй глава. Ти си мъж и трябва да се отстояваш. Хората трябва да се съобразяват с теб, не обратното.

Тръгни от тези три неща. Колко бързо ще стане, зависи от теб и колко успешно си наложиш да ги изпълняваш. Сигурно ще срещнеш отпор, но не позволявай това да те спре. Ако успееш, според мен доста бързо ще усетиш разликата.

И още едно нещо. Погрижи се за себе си. Обърни внимание на външния си вид, купи си хубави дрехи, направи си прическа. Поглези се с нещо, прави нещата, които ти харесват, пробвай нови неща, потърси си ново хоби. Твоето отношение към теб самия е отражение на това, как хората те виждат и съответно как ще се отнасят с теб. Ако се държиш като подметка, ще те тъпчат. Ако се виждаш като жертва, ще те третират като такава. Ако се цениш, и другите ще те ценят.

Действай! И успех.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: f0224c6690
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Същия като теб съм само, че с 10 години по-голям. И в казарма ходих, и ме мачка всичко наред по цял ден. Сам стигнах до извода, че прекалено много се възползват от мен и съм подлога. Опитал съм над 15 връзки с жени. Всичко върви като по масло до момента в който на мен ми кипне и отговоря, че средства за техните прищявки и глезотии нямам. И отново съм смазан и "добричък" на улицата. Търпях-търпях и се отказах в един момент да търся връзка. Предполагам си чувал и чел истории в които лошите и груби батки, печелят слава в живота и сред жените. Аз не го вярвах докато не реших да опитам. Ей така на инат. По принцип си подбирам думите и говоря тихо но ясно. Започнах да отпускам гласа си с цел да звучи като викане. / стигнах до средно ниво/ спрях да мисля! Примерно поръчка на барче. Когато дойдеше сервитьорката аз нарочно се бавех и разпитвах на висок тон; колко е студена колата или ако си поръчам кафе колко време ще го чакам. Хубаво ли е или рядко. Ей такива простотии. Докато ми трае престоя на барчето, сервитьорката сама подмята закачки за обслужването. Всеки мъж гледа на една жена като сексуален обект. Знам, че го правиш, нормално е. Спри! Спри да мислиш за това. Това не усетно ти запълва мисловната дейност и отстрани приличаш на грохнал човек с нерешим проблем. Не го прави. Отнасяй се с безразличие към всички. Ако ти подметнат /примерно/ много са ти хубави маратонките, обърни се и викни "Поне не съм грозен". Нещо безмислено изтърси.
Аз се набутах в един много грозен филм именно с това скромно държане. През 2001 година започнах работа във фирма където работеха мъж с жена си и двама работника. Аз станах третия. След една година в тази фирма се появи дъщерята на шефовете. Живееше в шопия с поредния мъж. Зарязала всичко и с дете на една година в родния си град. Появи се във фирмата и аз се гипсирах тотално! Да кажеш, че е някаква неземна красавица или стока, разбирам. Но аз пощръклях по нея. Фантазии, мисли, сценарии и само тя ми е в главата. Започна да идва по често във фирмата. Аз си глътвах езика и въздишах само по нея. Минаха години докато тя сменяше гаджетата си, а аз продължавах да работя за родителите и с идеята да я видя и доближа поне малко. Колкото и да не ставаше за дългосрочен план, толкова повече я желаех. Започна да се отпуска и да говори с мен. В момента ме има за най-добрата си приятелка. Разказвала ми е подробно живота си. Сигурно знам много повече от родителите и. Дойде и момента в който ми каза, че спира да се занимава с мъже и си хвана с 13 години по-голям чичко на който аз виках охлюв. Все още не мога да разбера защо се хвана с него. Ревала ми е в прегръдките. Излизали сме като приятели по цяла нощ. И то само двамата. С пръст не я докоснах. Имаше лоша слава и до ден днешен е така. В един момент скача на среща ми весела, щастлива и ми сервира, че е бременна от охлюва! Срина ми се света. Мечтаех и все още съм влюбен в нея. Нямаше никаква представа какво ми е в главата и на душата. Опитвах 1-2 връзки за да я забравя. Бях напълно наясно, че тя никога няма да е моя. Мечтаех за дете за да има на кого да дам любовта си която остана само за мен. Докато не ми падна пердето и хванах първата която ми обърна внимание. Роди ми се момченце. Обърнах всичко за него. Продължавам да го засипвам с любов и всеотдайност. Но тогава разбрах, че никой освен него не заслужава тихия и скромен човек. Започнах да говоря високо. Спрях да се интересувам от мнението на околните за мен. Обръщах всичко на бъзик и майтап. Говорех реално глупости. А моята възлюбена, намразих! Да точно така. Намразих я колкото и да не исках. Започнах да се държа гадно с нея. Говорех и глупости. Идваше с нагласата да сподели нещо или за съвет, но още докато я видех да идва към мен, и виках чао. Искаше ми обяснение защо се държа така с нея. Отговарях като 5 годишен. "Защото така искам". Намаляха и визитите. Нормално, бях груб с нея. Идваше от време на време и се опитваше да си върне "приятелката". Гонех я или аз се махах и и казвах да не ме занимава с нейните простотии. Спрях да говоря с нея в един момент. Започна да ми звъни по телефона. Имах над 80 неприети. Накрая ме издебна пред вкъщи. Не исках да правя сцени на комшиите , но тя започна да реве срещу мен. Казах и направо да си гледа живота и да ме забрави. Обърнах и гръб и се прибрах. След 2 часа започна отново да звъни. Не вдигах. След 5-то невдигане ми изпрати съобщение, че не се чувства добре и и е много зле. Веднага ми мина през главата, да не е направила някоя простотия. Живееше на 1 километър от нас и направо влязох в тях. Намерих я заровила глава под възглавницата и ревеше като за последно. Хвърли ми се на врата и едвам ми обясни, че никой до сега не се е притеснил за нея като мен. Започна да ме целува по лицето. Прегръщаше ме страшно силно. Докато не се събудихме голи и прегърнати. Знаех, че ги прави тези подвизи въпреки, че е с охлюва. Знаех, че не се е разделила с миналото си. Но изобщо не очаквах това да се случи. Не спряхме да се "виждаме" цяла година. Призна ми, че отдавна имала чувства към мен. Просто чакала аз да направя първата крачка. Казах и и за моите чувства към нея от години. Разплаках я тогава. Всеки път когато се "виждахме" и казвах, че я мразя! Все още съм на същото работно място и я виждам редовно. Спряхме да сме интимни понеже аз я заплаших, че ще си отворя устата. Редовно идва към мен и ме подпитва с насмешка дали още я мразя. Сигурен съм, че е доловила зверския поглед с който и го казвам. Мразя я! Мразя я защото не мога да съм с нея! Мразя добрия и тих човечец който ме вкара в този филм. За това да не бъдем подлога на обкръжаващите ни хора, трябва да сме груби с тях. Никой вече не оценява човечноста! Абстрахирай се от излагация или хорското мнение. Дай воля на простотията и детето в себе си. А когато срещнеш човека който заслужава добрия и тихия, сам ще разбереш как трябва да се държиш с нея. И от мен запомни; От всяко дърво, свирка не става.
Ония лудия

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 2599e3022c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Виж, просто трябва да се научиш да отстояваш себе си и позициите си. А това е нещо съвсем различно. Едно е да проявиш характер, а съвсем друго - да се държиш нагло.

Разбирам, че си разочарован, но в никакъв случай недей да пренебрегваш възпитанието, което имаш, защото то е нещо изключително ценно.
Освен това за съжаление в днешно време е все по-рядко срещано.
Пълно е с нагли селяни - ти като тях ли искаш да бъдеш?

Когато се научиш да отстояваш своята позиция всичко ще си дойде на мястото. В наалото може да ти бъде трудно, но всичко се научава.
Желая ти успех! :)

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 4fb8bdc06d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здрасти, аз съм на 26 и бях, като теб, все още работя де по въпроса, но определено съм далеч от стария персонаж.
Такова нещо, като не можеш да се промениш не съществува. Не слушай хора, които ти казват няма как такъв си. Имам как, решиш ли, че си друг, може да отнеме време, но ще се промениш.
Аз се промених, разкарах всички около мен, които си мислеха, че вечно могат да се държат неуважително.
Седни, на един лист си напиши всичко, което смяташ, че е проблем. После помисли какво трябва да направиш.
Ако имаш хора, които не са ти близки и са токсични за теб, но въпреки това общуваш с тях, ги отписвай веднага и само ако е наложително. Ще видиш как ще започнеш да виждаш промени. Правиш само това, което чувстваш за добре на всичко друго се научаваш да казваш не. Промени и външния си вид, това много помага. Почни да тренираш, смени дрехите, ако имаш възможност изглеждай и се чувствай и се дръж така както ти идва отвътре. Ако на някой ти кдва да му кажеш да се разкара го казваш. Бъди супер директен и промените ще започнат.
Току що видях, че горния коментар е същия, прочети ги пак.

 
  ...

...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: dc64d2e7a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Не е нужно да си простак. Просто уважавай себе си и сложи границата. Казвай не и не се оправданай защо. Чети книги по въпросът.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: c64adc3a0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 8 гласувах ти 5 звезди, но ми се струва, че сам си изгонил птичето от рамото с тая дъщеря на шефа. Ти си знаеш защо, може и по финансови причини да е, знам ли. Да не те досрамя от шефовете. Разведена с дете, да, но безплатен обяд няма - нали? Няма само черно и бяло. По-доволен ли си от сегашната си съпруга.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 98c402cae5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Първо промяна в майндсета, мисловната дейност, подхода ти към хората.
Второто е промяна в езика на тялото и промяна в самото тяло.
На 27 години съм и бях като теб.
Започнах да казвам "не". Започнах да гледам хората в очите и да им казвам къде грешат. Започнах да си изразявам мнението и тн.
Започни да четеш литература свързана с езика на тялото. Бях прочел 2 такива книги и започнах да прилагам наученото. Начина по който сядаш, ставаш. Как се здрависваш, на къде ти сочат ръцете/ краката, погледа и тн.
Преди бях пълен и с тесни рамена и крушовидна форма. Започнах да ходя на бокс и фитнес. С годините развих тялото си, придобих V- образна форма. Когато имаш по- мъжествени форми, широки рамене, мускулесто и атлетично тяло нещата се подобряват още повече.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: ebe3d0ff2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Номер 12.
Номер 8 съм. Не съм доволен от никого. Просто си пропилях живота да тичам след когото не трябва. И не съм изгонил птичето. Можех да продължа семейния им бизнес. В момента го правя. Работя сам, и оборота им го давам в ръцете. Това "гардже" има вече 3 деца от трима различни мъже. От 18 години я наблюдавам и я хващам на 5-та секунда как се опитва да ме излъже. Въпреки положението си, "то" не спря с досегашния разюздан живот. Такова нещо в къщата си не искам. И да. Животът ми е провал. Провал е защото не съумях да стана гамен по-рано. Да зарежа всичко и да си подредя преоритетите. Живея за детето си! На всичко останало показвам среден пръст.
Онзи лудия

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: c64adc3a0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   От 12 до 14
Благодаря за отговора. Аз имах предвид да я вземеш с едно дете и да продължиш бизнеса, без да им даваш целия оборот, примерно да сте 50 на 50 четеримата в разпределянето на печалбата и работата. Очевидно е, че тази жена я обичаш. Можеше пък да я промениш с любов. Жалко, че не си бил гамен от по-рано. Все пак си бил с нея и детенце си имаш, ти си си супер. Животът е живот! Дето казвали хората: "ако искаш да разсмееш Бог, разкажи му за плановете си". Аз не подкрепям тази мисъл. Просто животът си е живот.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker