Нещо ме спира.. Тема за +30 - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121134)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Нещо ме спира.. Тема за +30
преди: 4 години, 9 месеца, прочетена 1436 пъти
Години наред, нещо в характера ми ме спира да бъда щастлив. Никога не съм доволен напълно от резултатите, които постигам. Винаги имам някакви натрапчиви мисли, които вредят на мен и на околните около мен.

Не мога да се наслаждавам на живота, не мога да открия себе си.
Минах през какво ли не...метаморфози. Сам... Но през това не мога. Чувствам се като в затвор на собственото си тяло .. собственото си обкръжение.

Животът все по-рядко ми доставя удоволствие. Не знам как да подходя. Каква помощ да потърся. Искам да поживея.. дори за 1 ден. А не просто да съществувам.

Силно се надявам, някой врял и кипял да прочете това.. и да сподели своите мисли.

Благодаря за вниманието!
М34

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 9 месеца
hash: 8e25e57797
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   От опит ти казвам, че има нещо, което не ти дава мира. Дали е неизпълнено твое желание (най-вероятно е това), дали е, че в детството са ти набивали комплекси, не знам. Аз дълги години не разбирах защо съм така, докато не си сбъднах желанието и чак тогава осъзнах, че заради липсата му не съм можел да бъда щастлив, макар че привидно всичко ми беше наред.

Запитай се какво ти липсва - семейство ли, партньор ли, предизвикателство ли, пари ли, успехи ли, ти трябва да разбереш. Не ги слушай тия глупости, че щастието идва от вътре. То е така, ама и външните фактори си влияят сериозно.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 388735434e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Някой врял и кипял.. ако под това имаш в предвид някой 10-15 год. по-голям или още повече, то шанса да ти напише нещо, което наистина да ти повдигне духа е много, много малък, поне според мен. Защото тези от предните поколения са всъщност много по-потиснати. Няма да влизам в подробности защо. Също така масово са потънали в битовизми. А и са доста по-различни от нас, защото характерите им са формирани в кома. Много е вероятно някой дядка да ти пише нещо от сорта на:'направи деца на някоя жена, другото не е важно'; друг пък може да каже: 'ми то така е човек като има всичко и почва да се депресира'. Е поне си мъж, в смисъл ако беше жена 34, която е пуснала такава тема, вероятно щяха бая да я поналят, след като разбира се ѝ наговорят някакви неща за бебета..
Можеш да пробваш в някой англоезичен форум - там обикновено се случва хората да са по-позитивни, позитивно-отзивчиви.

Като 1, и аз ще кажа, че всичко идва от детството. Може би родителите ти са били прекалено изискващи? Имали са много очаквания към теб? Не са те оставяли да се занимваш с разни неща, просто защото са ти интересни и приятни, без да имат някакви очаквания.. примерно, че ще си от наи-добрите и.т.н.?
Никога не са били достатъчно доволни от резултатите, които си постигал?
Не знам.. без да те познавам лично, без да знам какъв човек си, да ти усетя характера, май няма как да ти кажа нещо, което да ти е наистина полезно, успокояващо.. камо ли да ти кажа 'какво те спира'.

Иначе за обркъжението - колкото по-малко ти пука от мненията и вижданията на другите хора, толкова по-свободен ще се чувстваш.
А ако са толкова досадни тея от обкръжението ти - ами просто намали до минимум контакта с тях и се ориентирай към други хора - такива, които резонират на твоите честоти.

ж31

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 3e0d4791bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Аз съм същия. На 26 мъж. По принцип всеки има неговите си проблеми, кофти минало и т.н, но хората като нас са реалити. Те не си затварят очите за всекидневните лайна, които се случват на тях и на другите хора. Аз лично съм имал много кофти детство, което определено е изиграло роля да не мога да се радвам на живота сега. Истината е че трябва да се откъснеш от всичко, което ти носи лоши спомени, семейство, град, приятели и да си живееш живота както ти искаш. Но пак казвам, до определен характер, продиктуван от определени преживявания е. Не става с магическата пръчка да се промениш изведнъж такива хора предпочитат уединението, самодостатъчни са, чувстват се по-добре когато са напълно сами и около тях няма никой. Това няма да се промени никога.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 1ddf5a4e5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Много хора са така и се чудят какво е. Рутина се нарича.

Децата, защо не са недоволни, депресирани и отегчени? Говоря за най-малките, разбира се, защото днешното агресивно и забързано време, вече и на децата влияе, но...
Я виж малките деца в парка, усмихнати са, пълни с живот. Вярно, имат си своите грижи, например, че някое дете им е изсипало кофичка пясък върху главата, но... гарантирам ти - няма недоволство, апатия и депресия при тях, защото всичко им е интересно, защото гледат настоящия момент, а не мислят за несигурното бъдеще и гадното си минало.

Направи си живота интересен. Само ти знаеш кое ти е интересно, така че няма какво конкретно да те посъветвам.
Дали има хора, които те ”задържат” къде си - физически и емоционално?
Направи нещо непривично за теб.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: da7a1df68d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Ще се опитам да ти го обясня така. Селф естийма на човек идва отвътре- навън. Демек, когато човек си поставя цели, след което ги постига, той успява да придобие удовлетворение, че "става за нещо". Той е това как се възприемаш и чувстваш себе си- ( успял, неуспял). Първо се започва с достижими цели, за да можеш да ги стигаш, после продължаваш с по- големи, които са лонг търм. Това го казвам във връзка с товА, че нищо не ти доставя удоволствие. Също така всяка цел трябва да бъде прикрепена към краен резултат, подбутвана от мотивация за него. Това е отвътре- навън. Както номер 1 каза обаче, за щастието влияят и външни фактори. Външните фактори са социалния статус и рамката, според която обществото те приема. Представи си го така. Просто пример. Ако си ма 30 и нямаш приятелка- конфиденса, който е начинът, по който се показваш пред обществото- е нисък, оттам чувстваш, че не си постигнал нещо, което да ти спечели връзка- оттам селф естийма ти куца, защото се чувстваш неуспял според рамката. Намери си цел в живота, свържи я с краен резултат и ще чувстваш удоволствие. Определението ти "просто съществувам", точно за това говори. За липса на продуктивност.
Отиди на психолог ако продължиш да се чувстваш така и си излез от комфортната зона. Ако трябва си намери нова среда, с която ще си поставяш за цел да не издаваш натрапчивите си мисли и в един момент ще забравиш за тях.

 
  ...


...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 9d05647a2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Може да се дължи на лош химичен състав в организма. Сигурно организмът ти не произвежда достатъчно серотонин или нещо друго. Разбирасе за да се чувстваш така има и някой причини свързани с живота ти. Имаш 3 варианта и тъй като вече не си младеж, те съветвам да се обърнеш към тях едновременно. Такъв тип състояния се задълбочават с годините, хората ги подценяват, но не сме вечни, всеки боледува от нещо, казвам го от опит.
1 Натурално - може да подобриш диетата, да прекарваш повече време на слънце, да спортуваш ежедневно. Знам, че бързите въглехидрати вредят много на хора с такива проблеми, слънчевата светлина в умерени дози ни кара да се чувстваме щастливи, спортът не бива да отсъства, не бива и да се прекалява с него.
2 Социално - посещавай психолог няколко месеца, поне ще знаеш, че си "обръснал и тази буза". Бъди конкретен и напълно откровен с него, психиатър никога няма да ти отдели толкова време, ще те излуша 1-2 пъти и ще настоява да си пиеш хапчетата.
3 Медикаментозно - отиди на преглед при психиатър. При разговора с него бъди сбит и конкретен, но и откровен. Не се ядосвай на обраната му реакция, за него ти си поредният с проблеми. Пий си хапчетата, които ти е препоръчал. Да приемаш едни такива не е шега работа, трябва си време да подействат, въоражи се с търпение. Изпълнявай инструкциите в упътването точно. Не ги пий на гладно, иначе имат супер гадни странични ефекти.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 8e25e57797
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   до 5

селф естийма, конфиденса, лонг търм? Ти бъзикаш ли се? Дори и аз като човек от турско-помашки произход уважвам българския език повече от теб.

от номер 1

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 81cad50a1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   С психотерапия ще откриеш всички потиснати проблеми, никой от непознатите тук не може да каже нищо що се отнася до теб и твоя свят. Само с психотерапия можеш да изследваш вътрешния си свят и да разбереш, кое е онова нещо, което те прави нещастен. От опит ти казвам, че вероятно това са твоите нагласи и очаквания и каквото и да постигнеш, няма да бъдеш щастлив, защото имаш грешни очаквания.
И още един съвет не се занимавай с хапчета, моля те. Ако нямаш пари за психотерапия, първо поработи, посъбери, инвестирай, никога няма да съжаляваш. И последно психотерапевтите, добрите с повече опит са много малко, поинтересувай се, не ходи там където е най-евтино и в никакъв случай онлайн.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 9d05647a2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   номер 8
Поне да беше препоръчал име!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 0c1338ba7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   И аз съм така, на 31 съм. Номер 1 е прав, поне според мен и поне за моя случай. При мен негативизма към живота тръгва от липсата на партньорка. А липсата на партньорка тръгва от общия ми негативизъм. Тоест, има един порочен кръг, от който не мога да изляза вече над 7 години, през които не съм имал приятелка. И за съжаление ставам все по-изявен индивидуалист, все по-малко общувам с хора, особено с жени. И, абе.. не е добре работата.

Ходя на психотерапия от над 4 години. Помага ми, но прогресът не е кой знае какъв. Както казах от 7 години не съм имал връзка.

 
  ...

...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: f3c7eb0552
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Като си бил малък майка ти те е сравнявала с другите деца и е те е пъхнала в калъп, пълен с очаквания към теб. Постижения и успехи, които тряба да постигаш.
Живял си друг живот - този на родителите ти. И продължаваш да го живееш, защото ти е заложено подсъзнателно, още от възрастта до 7.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker