Как успявате да се справите сами със себе си? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Как успявате да се справите сами със себе си?
преди: 4 години, 9 месеца, прочетена 1047 пъти
Здравейте и благодаря.

Съвсем нетипично за мен, пиша тук, за да ви попитам как успявате да се справите със себе си? С онези чувства на вина, изгубено време, изгубени хора, предателства, разочарования? Най-логично би било да споделяш с приятел и да правиш неща, които обичаш, но моят случай е малко по особен..

В следствие, буквално, на хилядите хора, преминали през живота ми като горчив урок, се затворих в себе си. Разочарованията доведоха до самообвинения, които на свой ред убиха самочувствието и като цяло желанието ми за живот. (само като го написах и си помислих "ох, поредната глупачка с тривиален пост" ;Д.. Извинете ме, но имам нужда от това :) )

Добър човек съм - винаги съм готова да помогна на всеки без да искам нищо в замяна, красива и атрактивна съм, имам всички материални активи, необходими за нормален живот в днешно време, завършвам висше образование, уча второ, самостоятелна и независима съм, дори при среща плащам винаги аз.... (просто интро към мен, за да получите по-ясна карти)

И водейки един живот изпълнен с хора, емоции, пренаситен от случки, който след поредното предателство просто сякаш спира. И тази рязка промяна е просто покъртителна и именно за това ви питам как успяват да се справите сами със себе си?
Как забравяте миналото?
Как продължавате напред?
Как преглъщане всички усилия, време, средства, които сте хвърлили сякаш на вятъра по всички хора, които днес ги няма?
Как преживявате неблагодарниците?
И въобще как продължавате напред без доверие в хората?
И как изобщо биха се случили нещата при една такава асоциализация?

Как мислите, един такъв човек би ли могъл да срещне половинка или просто приятел? И къде??

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 9 месеца
hash: 0a93271618
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Веднъж иронично подхвърлили на Едисон, че е имал много неуспешни опити за изобретения. Той казал: "Напротив, бяха много успешни! Научиха ме как нещата НЯМА да станат". Опитът, авторке, е съвкупност от грешки, а не от успехи. Загубените време, усилия и доверие са всъщност огромна печалба. Благодарна съм на всеки човек, който ме е разочаровал, защото по този начин съм научила кое в отношенията НЕ работи. Благодаря на себе си за всичките си провали, понеже всеки от тях ми даде урок. А уроците - без значение по немски език или по живот - струват скъпо. Единственият човек, с когото се сравнявам, това съм аз днес. Ако "аз" днес съм по-успешна от "аз" вчера, то съм доволна, защото "аз" утре има всички шансове да стигне още по-далеч.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 52b48a1d46
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Чичките и батките тука са ше те счупят от глупости и негативизъм като цяло :–)

Виж, в тоя сайт наи-добре и радушно се приемат теми от битов характер - просто го имай в предвид това нещо..

Айде, горе главата!

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: fe79d5a81d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Здравей!
И мен ме тормозят подобни въпроси. Има ли някакъв начин да поговорим>

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: a0dfc5c7e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Миналото не се забравя. То трябва да бъде преминато, като в игра. От това, което изпитваш, като вина, срам и тн... В следващия такъв момент ти трябва да реагирал так, както искаш да разказваш на своите близки! А не да постъпил така, както е "трябвало" защото, отново няма да го искаш това"минало" Напред се продължава благодарение на човешките чувства за живот :) Средствата и усилията по-хора, които ги няма това е вечна мъка докато не намериш човек за когото би направила същите действия. А към неблагодарниците със отмъщение за друг вариант все още живота не ме е научил все пак съм млад и гладен затова не ми се сърди


I & Qn

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 1c2cb6c028
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   За да те "предават" всички наред, явно имаш грешни представи за предателство. Предполагам, че влагаш много за да "помагаш" на другите и после страдаш, че те не ти отвръщат както очакваш. Проблемът ти е в нереалните очаквания от една страна, никой не е длъжен да прави за теб нещо, което ти правиш за него. От друга страна, явно оставяш другите да ти се качват на главата или пък сама решаваш от какво имат нужда и че ти си човекът, който да им го даде.
Научи се на доза здравословен егоизъм, в човешките отношения трябва да има реципрочност. Помагай само на хора, които наистина заслужават, и то ако няма сериозни последствия върху теб и ако наистина са те помолили за това. Освен това като помогнеш, не мисли, че човекът веднага е длъжен да направи нещо за теб. Помогни защото ще се чувстваш добре, а не защото очакваш нещо. Така животът става доста по-лесен и приятен.

 
  ...


...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 5d49d0e6fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   1 - благодаря! Наистина си припомних как всеки горчив опит е такова богатство за характера ни. Дори диаманта, за да достигне съвършенство бива "дялкан, ли дялкан".. А примера с Едисон ми припомни уникалността, която притежавамe и колко ценна е тя и не бива да я крием, дори когато не е удобна на останалите.. :)

2 - благодаря! Имах нужда и от такова изтезвително изказване

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 5d49d0e6fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   3 - опитах да добавя имейл, но вероятно е извън правилата и за това са ми публикували само половината коментар.. Не знам как да се свържем, иначе с удоволствие ще си поговорим!

4 - I & Qn благодаря! Мислила съм много по въпроса с миналото, но ти ми даваш нов поглед на нещата, като казваш, че то трябва да бъде преминато като игра. Така всичко изглежда по друг начин и сякаш доста по-лесно преодолимо. В крайна сметка наистина трябва да мислим как да градим бъдещето си, вместо да губим време по миналото, което така или иначе, няма как да променим. :)

5 - благодаря! Определено трябва да се науча на здравословен егоизъм, това е типично моя грешка. Обичам да помагам на познати или непознати, просто ей така, защото сме хора. И точно, както описва Руми: "Когато правиш нещата от душа, чувстваш една река да тече през теб, една радост. " Аз наистина усещам чиста радост, просто за да видя, че съм допринесла за благосъстоянието на някой. Но в конкретния случай помагах ежедневно на човек, който е в тежък момент и получавах единствено обиди, грозно отношение, обвинения и именно това, така ме смачкваше. Но разбирам, че има такъв вид токсични егоисти, които просто ще те използват с всички сили без да се замислят. Но все пак всеки е такъв, какъвто е. Или го приемаме с хубавите и лошите му качества или просто го изключваме от нашият живот.

Уау, нямате си на представа, колко много ми помогнахте всички, радвам се, че ви срещнах, макар и виртуално.

Малко, а понякога колко много означава! :)


Този и коментар 6 са от авторката.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker