Тежкият живот - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Тежкият живот
преди: 4 години, 9 месеца, прочетена 1306 пъти
Здравейте, ей така да ми олекне ще ви споделя моята история на кратко. Аз съм една много щастлива майка на 21години с син на 1г. , но за жалост самотна.
Много се обичахме.. По точно аз много го обичах, 2месеца преди да родя ме изостави. Родих прекрасен син, моето всичко.. За 1г той го е виждал 1 път. Живеем с моите родители, най добрите родители. Не ни лишават от нищо, нито мен нито сина ми. Обичат го ужасно много, от скоро и аз работя тежи ми че всички грижи поемат те, искам да помогна колкото мога и аз. И да щаслива съм, но съм много самотна.. Не излизам с приятели, по цял ден съм с малкия работя почасово, когато има кой да го гледа. Страх ме е да се доверя на мъж вече, все си казвам, щом собственият му баща не го приема как ще го приеме друг мъж. И все по често си задавам въпроса, дали съм добра майка.. Не искам един ден синът ми да казва на друг мъж татко, но много ми се иска да срещна мъж, на който да мога разчитам да уважава и мен и детето ми. Вечер когато детето заспи и си легна, тези мисли че побъркват. Много съм объркана и изтощена

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 9 месеца
hash: d3fafeef65
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Радвай се, че си "апетитна хапка за мъжете". Дова не е даденост за всички жени и за всяка възраст.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 473b628337
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ми... да не си се разкрачвала без кап*т преди дори да завършиш университет? Добре дошла в света. В момента изживяваш нещо, наречено "последствия". Късмет, ще ти е нужен през следващите 17 години.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 389e825a9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   От авторката
Ми аз не се оплаквам че съм се разкрачвала . Да не заърших университет , но имам средно образование . Родих на 20 не на 15 .

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 1ba7c1c0a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не ти се иска да казва на друг мъж "татко". И твоя бивш какво го прави баща. Че е изоставил собственото си дете ли. Че ако един мъж го гледа както би трябвало да бъде гледан симът ти, не заслужава да му се вика "татко"?

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: e5e3ad22e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   От това, което прочетох, забелязах няколко характерни неща за влюбените жени - първото е говоренето от името на двамата. Не познавам мъж, който да го приема положително, намираме го за отблъскващо. После, не се казва причината за раздялата, има хора,които не се обръщат назад, но има и доста мъже, които искат да виждат децата си, но майката ги наказва като ги лишава от достъп и накрая човека просто приключва, обръща се, и продължава живота си. Има и един такъв момент, вярно, рядко се среща, но не е и голямо изключение - когато жената е толкова влюбена, че иска дете от мъжа с цената на всичко и независимо от всичко, дори и ако той не желае дете. Тогава обикновено жената си казва, че ще може да се справи и сама, но после животът я затиска, и особено ако няма помощ от родителите мъжът става лош, защото се е оттеглил от връзка, която се е развила по начин, който той не е желаел. Не знам в коя категория попада авторката, но реалността оттук нататък за нея е просто да си гледа детето. В едни момент ще срещне друг човек, но сега пририоритетите са в посока отглеждане.

 
  ...


...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: d07c25a5f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Споко, всички схванахме, че не се оплакваш, че си се разкрачвала. Иначе това за университета наистина е тъпо.
А ти толкова ли не можа да премислиш нещата преди да се разкрачиш?
Казваш, че си щастлива, но ако това беше така сега нямаше да се оплакваш в интернет.
Щастливите хора не се оплакват.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 1106511d61
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не искам да те съдя, но това си е твоя избор и сега ще си носих последиците от него. Така става когато решиш да ставаш родител рано и без да познаваш добре човекът до себе си. Малко ли теми тук има за момичета, които твърдят, че на 18 са готови да са майки и когато хората им казват, че им е рано и не са готови... нееее, готови били! Готови, ама ти си идеалния пример какво следва! После детето го гледат баба и дядо щото мама тепърва има да учи или да си търси първата работа, а тате изобщо не смята да поема отговорност. Е, станалото станало, вече няма как да промениш нищо, обаче сега вместо да мрънкаш, че е трудно, се стегни и поеми отговорност за живота си. Вече не само ти зависиш от решенията, които взимаш, но и детето ти. И ако си мислиш, че е лесно да си родител, сега тепърва ще разбереш колко много, ама много грешиш! Стягай се, защото сега тепърва те чакат трудни години.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: c28a280fb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Не виждам мнение по темата, затова ще се включа аз. Пусни се по течението, мила. Учи си в университета, гледай си детето, то ти е компания все пак. Все някога ще се появи мъж, достоен за теб, не си насилвай късмета. И какво като си млада майка? Не всеки мъж бяга от жена с дете.
Просто не го мисли. Млада си и имаш много шансове пред себе си да срещнеш точния човек. Номер 4 е абсолютно прав. Това, че си изръсил едно семе не те прави баща.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 389e825a9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Хубаво ме съдите , кажете ми кой би създал дете ако знае че ще го отгледа сам ? Искате да ми кажете че човек си избира съдбата ли ? Разделихме се защото той реши че не е готов да бъде баща или се е изплашил . Това го знае само той , да не беше планирано , но какво трябваше да го махна само защото може да остане без баща ли ? Не съдете така строго , защото човек не знае какво го очаква .

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 5ed069cecf
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не те съдим, просто всеки е със своите проблеми.

 
  ...

...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 619e47ae42
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Защо пък да те съдим? Не видях някой да те обижда. Всяко различно мнение може да ти е от полза, замисли се и погледни нещата от друга гледна точка.
Не знам какво разбираш под избиране на съдбата си, но щом детето не е било планирано, значи с бащата не сте седнали, поговорили и решили двамата да имате дете. Значи не си взела предварително мнението на бащата, ако ти си искала дете от него и той не е дал съгласието си. Да, знам, бебетата не стават от въздуха, и двамата сте участвали и не сте взели предпазни мерки, така че вината е 50:50.
Съветът ми е друг път когато имаш приятел, да вземете мерки срещу бременност и чак когато седнете и решите двамата да имате дете (ама не аз мислех, че ще иска), правите опити. Иначе рискуваш да се озовеш сама с две деца вместо едно и пак да обвиняваш съдбата и нас, че те съдим.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: d05a9dab3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Защо така българинът е тъй злобен и груб...
Защо така нападнахте момичето...
Мило момиче, днес съм на 35 години с 2 дъщери. На 21 родих първата си дъщеря и се омъжих за баща й малко преди това. За съжаление той се оказа пияница и побойник, често ме удряше и почти всяка вечер се прибираше пиян. Оставял ни е без пари и е отсъствал, когато сме се нуждаели от него. Когато дъщеря ми стана на 3 години го напуснах и заживяхме с моите родители. Както можеш да се досетиш животът на 3 поколения в един дом никак не е бил лесен. През времето преди да срещна настоящия си съпруг завърших висше и работех, за да издържам мен и детето. Нашите не съм ги товарила финансово, но разбира се са ми помагали с отглеждането. С първия ми мъж се рязведохме и го осъдих да плаща издръжка, нещо което ако не си направила, е редно да сториш. Така нещото, което нарекоха последствия ще се стовари с пълна сила върху т. нареченият биологичен баща.
Между другото дъщеря ми и баща й развиха добри отношения през години и днес 10 години след развода смятам, че постигнах златната среда между мен, нея и него. До колкото съм в течение развода го е разтърсил и отдавна не пие.
Срещнах втория си мъж на 28, нещата се случиха така че станахме семейство, макар че никога не съм търсила заместник или спонсор за мен и детето. Просто в мен намери каквото е търсел. Ръка, която да му помогне да се изправи, когато е паднал и гръб, на който да се опре в трудния живот.
Миналата пролет се роди общото ни дете и не само, че няма разлика между двете деца, а дори напротив, мъжът ми е много снизходителен към нея тъй като вече навлезе в пубертета.
Вината за тези обстоятелства, в които се намирате ти и детето ти не е твоя. Ти си твърде млада, за да знаеш. За да преценяваш и подбираш. Тези неща идват с опита. Много години бях самотна, защото се страхувах, че няма да бъде приета с детето си. Попаднала съм на мъже, които са били също разведени и са искали нов старт с мен в живота, но не съм посмявала
.. После срещнах мъжа ми и с него създадохме добро семейство, даваме всичко един за друг и се надявам да остареем заедно.
Не се отчайвай. Продължи образованието си и върви с вдигната глава. Не бързай да търсиш мъж, който ще ти обещава хубави неща, защото когато жената е уязвима допуска грешки. Мисли 2 пъти преди да се довериш и проверявай хората във времето. Още си много млада, тепърва ще срещнеш любовта и правилният човек, който ще те приеме каквато си.
Вторият шанс съществува. Но ти трябва да си го дадеш.
Успех в живота и знай, че много майки сме заспивали с болно дете до главата без мъжко рамо, на което да се опрем. Много майки сме плакали в банята, за да не разстройваме децата си в трудни моменти.
Животът ще те научи да се бориш. Фактът, че си самотна майка, не бива да те кара да се подценяваш. Никога!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: a1f5ea5794
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Добре де хора, станалото е вече факт и не може да се промени. Казано по-грубовато, момичето вече се е разкрачило, бебето вече се е появило, не можем да го набутаме обратно и да накараме часовника да отчита времето наопаки. Това е положението. Можем да се изреждаме тук да ѝ обясняваме колко лошо е било, че на 20 години (а не на 15) е родила, но тя си носи последствията. Работи почасово, през останалото време си гледа детето- не излиза с приятели, не купонясва, не е безотговорна майка, просто е млада майка. Аз също съм на 21 години, колкото авторката, Бога ми, себе си едва гледах преди две години, когато заживях самостоятелно.
Авторке, поеми си дълбоко дъх, задръж го малко и издишай. Ако трябва излез на терасата за тази процедура, ама дишай дълбоко докато не се отпуснеш малко. Ти си родител, не си радиоактивна, чумава или друго подобно. Всичко ти е наред, имаш си бебе. Наречи го компания, приятел, дете, любов или както ти харесва. Това е живо същество, не е ремарке или куфар. Душа носи. Усмихва ти се, казваш, че е прекрасно, обичаш го. Ще се намери един мъж, който ще обикне в теб точно това, че на крехка възраст си била достатъчно разумна, че да се справиш и с новородено на ръце. Вероятно този мъж няма да е на 22 години, тоест, може би ще го срещнеш след време. Трудоемко е, разбери. На нашата възраст е едно такова... глава-море, акъл-шамандура. Повечето млади хора не мислят за деца, отговорностите им се явяват или работа, или университет. Нормалната грижа на средностатистически 20-годишен е да си купи храна и да си плати сметките. Твоите грижи са по-сериозни. Получаваш помощ от родителите ти, което е нормално предвид обстоятелствата. Твоите родители са баба и дядо, помагат за внучето, но ти си майката и основните грижи падат на теб. Можеш да излизаш с приятели, просто ще си с количка и темите ви на разговор ще варират. Имам омъжени приятелки, имам и бременни приятелки, имам даже 2 вече родили. С тези момичета си говоря за памперси, даже съм сменяла такива. Образовах се на теми като захранване, научих няколко имена на педиатри, такива неща. Пръстените на едните не ми пречат, коремите на вторите не ми пречат, децата на третите чак ме умиляват. Това са същите хора, които съм познавала преди години. Сядаме в по-спокойни кафенета, бутаме столовете за място за количката, държим бебето, подаваме си биберони и шишета. Същото е, просто има бебе до нас. Приятелят ми е уникален с деца. Той е на 24 години, но като види дете и му светват очите. Повечето ми познати от мъжки пол се радват на деца до степен, че и те леко се вдетиняват- играят на игри, вдигат на конче, ентусиазират се. Мъжете не мразят деца, просто нямат майчински инстинкти. Повярвай ми, понякога си мисля, че 10-годишния ми брат е по-интересен за приятеля ми от мен. Попаднала си на един мъж, който се е стреснал и е избягал. Какво да направим? То си е плашещо да очакваш бебе, ама ти не си можела да избягаш от тази отговорност. Не задълбавай. Не всеки мъж бяга, не всеки мъж не харесва деца, не всеки ще реагира лошо на факта, че ти си майка. Може би ще отнеме време или ще намериш някой малко по-голям от теб, но някога някой там ще ти докаже, че мъжете не са животни, а са хора като нас. Млада си и целия живот е пред теб, майка си, не умираш.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: a6ad3e9074
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Не се разбира много какво се пита в статията, но със сигурност мислите на авторката се отразяват и на детето. Вместо да приеме отговорността от действията си в миналото и да изгледа човек от това дете, то по-лесно е да се търси самосъжаление, щото е по-лесно. Щото живота си е тежък и сами сме си го направили.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker