Негативна енергия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Негативна енергия
преди: 4 години, 9 месеца, прочетена 1499 пъти
Здравейте! Искам да споделя за преживяванията си по време на отпуската ми.. Може да е глупаво, но се чувствам притеснена и няма на кого да кажа. Аз съм от малък град. От доста години живея и работя в София. На 32 съм, спортна и весела. Беше ми омръзнал стреса в столицата и реших през отпуската си да отида в родния си град при родителите ми. Имаме страхотен парк в подножието на Рила. Започнах да ходя там всеки ден, сутрин тренирам, после си почивам на хубаво кътче близо до реката. Да, чувствам се заредена от природата, но забелязах, че се шушука по мой адрес, коментират ме и то в негативна посока. Лично аз не познавам ходещите в парка на разходка, защото както казах от години не живея в града. Пристигам с колата за кратко и се прибирам в София. И така чувам от доста страни коментари по мой адрес, които вече започват да ме дразнят. Аз просто искам да си почивам, не търся нищо и никого в това градче, обичам природата и този парк. Релаксирам, чета, веднъж една пеперуда кацна на ръката ми.. Но тези злобни коментари от типа колко съм години, защо съм сама, защо съм се правила на тинейджърка, вече не издържам. Не ми е удобно да си тръгна, майка ми ще се обиди.. Казвам си да не обръщам внимание, но когато за пореден път чуя нещо зад гърба си, ми става гадно.. Знам, че темата ми не е интересна, това е един вик в пространството, знам, че има много агресия у хората и всеки иска да си го изкара на някого. Какво мислите, пишете вашето мнение и съвет как да се справя с клюките и негативните хора. Благодаря ви!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 9 месеца
hash: 70f71bb38e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен просто ти завиждат. Изобщо не трябва да обръщаш внимание на хорските приказки. Знам, че е клиширано, но е така. Познавам жени, които имат деца на по 30 години и са страшно поддържани, ходят на фитнес, за мен това не е да се правиш на тийнейджърка, а просто се грижиш за себе си. Щом така се чувстваш добре, изобщо не трябва да ти пука за това какво ще кажат хората за теб. Най малкото, идва жена, която живее в София, изглежда добре, поддържа се, какво да кажат завистниците? Самата аз съм жена и бих се радвала един ден да правя същото като теб и да се чувствам добре. Предполагам, че ти е трудно, аз също не харесвам такива неща, особено когато не е нужно да ги чуваш, хората просто с поглед те набелязват и вече усещаш негативната енергия. Мисли и се грижи за себе си, не трябва това да те притеснява по никакъв начин! Каквото и да направиш, хората винаги ще са недоволни. Лично аз съм се сблъсквала много пъти с това, чувала съм и шушукания, но никога не съм си го слагала присърце. Да, плакала съм, чудила съм се защо така говорят, съдят без да познават, просто няма смисъл. Хората сме се озлобили изключително много и това няма да се промени. Въпрос на възпитание. Стискай зъби и да не ти пука.

Е, 20 г.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 5262248405
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Така е в този град (и въобще в малките населени места), всеки се интересува от живота на другите, без да му влиза в работата!

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 80e012a84f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Здравейте, повечето хора в малките градове са така, има и свястни хора, които са решили да останат в града заради спокойствието, но те са малко и се събират на групички помежду си. Аз съм от малък град и страня от т.нар. градски клюкари и хора пълни с песимизъм. Не им обръщай внимание, те просто са със задръстено мислене, забрави какво е да си щастлив от малките неща на живота. Казваш, че живееш в София, трябва да ти олекне даже малко, че скоро ще се прибереш, излизай тренирай си и въобще ако чуеш лоша приказка се премести на някое място, където няма да ги чуваш. Ти сега си в града по-атрактивна и си им интересна, не го приемай лично, няма логика но има хора, които правят така разучават и много им е интересен живота на другите, защото техният е сив. " Енергийни вампири " както се наричат в Психологията.

П.С. Горе главата и да не ти пука.


Lisa

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 96f28d4512
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   "Може да е глупаво"

До тук четох и горе долу мисля, че обобщава есенцията за проблема. По важното - обобщава и погледа на авторката към "проблема". А и като сме до тук...

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: ac8074ae29
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   До авторката - просто, не ги слушай. Няма друг начин да се самосахраниш.

Към коментиращите - не мисля, че това поведение е присъщо на хората от малките населени места. В София е същото, така че е до хората. Изключително агресивни са и изливат агресията си както могат.

Нямам желание да им отвръщам, не е моето, не се чувствам добре като влизам в диалог с такива хора. Случва се, когато запазя самообладание, да казвам умни и неща на място, но в повечето случаи - не оставам спокойна, а изпадам в обяснения, а такива хора (негативни и агресивни), само това чакат...

 
  ...


...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: df318ff000
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Едно време спортувaх на село и един комшия се подигравал, че такова нещо дъщерите му не са правили, какво ли не неща правили, но това не. Селскa еснaфщинa. Сигурно е имал предвид бурния им живот с гаджета.
Е, отиде си ненадейно;едната му дъщеря след него също, другата е жива и здрава, но и тя плати висока цена да се грижи за болнaтa си свекърва
На авторката, просто да не й пука. Животът показва какво ги чака дребните душици.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: c7e92427a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Радвай се.

Удумват ли те селянчетата, то си успяла. Работиш, почиваш, не се фукаш, не тормозиш. Ако някой те злослови, то защото интелектчето му/ѝ е в едонцифрените числа.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 4fbb171283
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Здравей, радвам се да видя, че има хора като теб. Аз съм младеж на 25 години и отскоро се преместих от голям град в село. Много ми е добре, разхождам се в гората, слушам реката, птичките сутрин, щурците вечер. На околните им е интересно какво добре изглеждащ млад мъж прави с живота си. Всякакви язвителни и изкусни коментари чух. Не се опитвам да убедя Сульо и Пульо, че това ми харесва или да се сърдя, че не одобряват това което правя. Просто си казвам: Всеки си има право на мнение, толкова свобода е разрешена.
На невротичната ми съседка едва ли ще ѝ пука, ако изразя на глас мнението си, че съсипва детето си с неврозата си. Защо на мен да ми пука, че ме мисли за странен, защото ходя под дърво до реката? Дразни ме, че тези хора, които ръсят коментари, не осъзнават че както на тях не им дреме, така и аз имам този избор. Не обръщай внимание не на околните, а на мислите си, защото тяхните нападки идват при теб в тази форма. Изобщо всичко е в мислите: завист, комплекси, гняв. Така че подходи индиректно към проблема. Върху хорското мнение нямаш влияние, но върху това към което насочваш вниманието си имаш избор. Избери да им благодариш, че те правят по-силна. Аз благодарение на моите съселяни не се интересувам вече изобщо от мнения. Все пак тези хора не ти дават съвети от любов и съчувствие. Утре като не си сама в парка, а с мъж и дете дали ще се радват за теб? Аман от "доброжелатели"

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 6fd40affcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Това е типично за хората от малките градове и села. Живееш в София и това ги кара да си мислят, че живееш по-добре от тях, имаш повече възможности а те си седят в малкия град и водят еднообразен живот. Когато някой започне да мисли и прави неща които не са характерни за повечето хора се говорят такива приказки и започват да мислят за луд този който се отделя от "стадото".

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: d3ddca03fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   1. Българи са, а това е повече от присъщо за народо-психологията ни. Жлъчни, гадни и завистливи сме.

2. От малко населено място са, а това само по себе си умножава факторът "к'во прави Вуте"

Изобщо не си ги слагай и знай, че ако някой говори за теб, значи си повече от съответния индивид.



Братан.

 
  ...

...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 817c190665
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   5, ами тя София е препълнена със селяни - нормално и там да е така.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 74a4844c18
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   н.10 е типичен пример за човек пълен с негативна енергия. Тя се носи над главата му като тъмен облак и ще го забележеш от километри. Хора като него по цял ден висят по кафенетата и сеят мъдрости.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 3137a0e2d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   До 13

Тогава да внимава, като излиза, че да не го удари някоя мълния ...

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 71df8afad7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   А защо смяташ думите по твой адрес за негативни? Или и ти самата смяташ че е лошо да си сама на 32?
Мисля че ти търсиш хората какво ще кажат за теб и сама преценяш, че казаното било негативно и злобно. Реалността е че няма нищо лошо в това да си сама, нито пък е лошо да си на 32, още повече няма лошо да се чувстваш млада /тинейджърка/.
Ако наистина беше весела, и просто искаше да си почиваш, и не търсеше нищо и никого в това градче, нямаше въобще да чуеш техните коментари, нямаше и да обърнеш внимание какво въобще си говорят хората. Но ти търсиш одобрение, затова се заслушваш в хорските приказки и като чуеш, това което наистина те терзае самата теб, че си сама примерно, го определяш като злоба. Не виждам нищо лошо в това жена на 32 да си няма мъж и да е сама, ако и ти мислеше като мен нямаше да приемеш коментара, защо е сама, като злобен и негативен.
Проблема е в твоя телевизор!

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 7d393c5ce1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Явно наистина доста отдавна си напуснала въпросното градче и за това си забравила какви са обикновено хората в такива населени места. Не са лоши, но животът им е толкова скучен и еднообразен, че единственото им развлечение е да коментират другите, особено ако е някой нов човек или някой, който не са виждали от години. Защото комшийката могат да си я одумват колкото искат, ама тя си живее там и не е интересно, виж, обаче когато се появи "софиянката", която не са виждали от много време, тогава просто няма начин да пропуснем да я огледаме от горе до долу, разбира се с лека завист и да не обсъдим надълго и нашироко всичко, от прическата и, през дрехите, та чак до фактът, че е неомъжена и вместо да виси с нас по кафенетата, о, ужас чете в парка. Разбираш ли, ти просто си била нещо като знаменитост за известно време, обаче никой от тези клюкарки не би си признала, че тайничко си мечтае да е на твое място, за това и е по-удобно да те принизи, като убеди другите, но и себе си, че всъщност животът ти не е толкова хубав, защото роклята ти е смотана, прическата ти е еди-си-каква, нямаш семейство и т. н. Не им се впечатлявай толкова. Ако останеш по-дълго, ще си намерят нови теми и нови хора за обсъждане.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker