Как да променя живота си? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121032)
 Любов и изневяра (29667)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Как да променя живота си?
преди: 4 години, 9 месеца, прочетена 1720 пъти
Здравейте, аз съм момиче на 22 години и живея с майка ми и сестра ми.
Тази година си намерих работа със заплата 400 лева.
Никога не съм ходила на дискотеки, заведения, събирания с приятели, защото не ми позволяват и нямам пари.
Нямам никакви снимки и спомени.
Всеки ден е един и същ. Отивам на работа прибирам се изморена с болки по гърба и врата.
На работа ми се подиграват, че съм бедна.
Двете ме обиждат, псуват, унижават, подиграват и някой път ме удрят с дървена пръчка по ръцете.
Един път ми казват, че следващия месец ако донеса 400 лева ще ме изгонят от вкъщи, а някой път, че ще си умра на тази работа.
Сестра ми ми казва, че ще ми счупи компютъра и телефона и единственото, което трябва да правя е да работя и да седя във вкъщи.
Казва, ми че като почине майка ми, ще ме изгони от вкъщи и ще бъркам казаните и ще умра.
Един път ми удари устата и бузата с юмрук и ме заплашват, че ще ме пребият от бой.
Всеки ден живея в страх, какво ще ми направят.
Казват, че ще ми скъсат дипломата и студенстката книжка.
Като кажа, че всички си имат приятели и имат развлечения ми казват да мълча или ме замерят с нещо.
Няколко пъти се прибрах разплакана и им казах, че на работа се държат лошо с мен и, че всички имат снимки спомени се обади на полицията и спешното и ми биха инжекция.
Казват ми че никога няма да имам приятели и социален живот и ако продъжавам да говоря за това ще ме пратят в лудница. Казват ми да пия хапчвта, а аз не съм болна. Не са ми правили никакви излседвания.
Майка ми и сестра ми ми казват, че ако умра всички хора ще са щастливи и никой няма да се сети за мен и да дойде на погребението ми.
Всичката си заплата давам тях. Аз искам да имам приятели, развлечения и да сбъдна мечтите си, а те ми казват, че трябва да умра.
Много се страувам, че ще ме изгонят от вкъщи и ще ме пребият. Аз нямам при кого да остана и нямам пари за квартира.
Също така ми казват, " Дано да те уволнят от работа, никъде няма да те вземат. Ти си вече възрастна, не си млада. "
Обиждат ме, че съм бедна и нося стари дрехи. Аз отидох на работа, само за да помогна във вкъщи с пари и да сбъдна мечтите си, които са в сферата на изкуствата.
Когато казах, че искам да имам приятели и социален живот, те ми казват, че не ми трябва.
Когато кажа, че искам да отида в по-голям град да продължа образованието си с цел да сбъдна мечтите си те ми казват, че там ще ме убият и ще стана проститутка.
Някой път си мисля да пробвам наркотици, но не искам да имам досие или да вляза в затвора, за да забравя за всичко.
Бих искала да се запозная с такива хора. Всеки път след тези мисли се отказвам, защото това не е е решението.
Как да си намеря квартира с толкова малко пари и ако започна втора работа трябва да ходя само събота и неделя там, защото на първата работя 8 часа.

Моля ви дайте ми съвети какво да правя как да променя живота си.
Извинявам се, че историята е много дълга. Историята е истинска.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 9 месеца
hash: 15630eb070
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Миличка, съчувствам ти. Мести се в големия град, не е толкова страшно. Нямаш какво да губиш. В София в Неделя сервитьорките вземат 1800 чисто, които ще са ти достатъчни за наем и тнт. А и ще се запишеш на курс, където ще срещнеш хора със сходни интереси и ще си намериш приятели. Добре си се ориентирала към изкуството,ще подхожда на чувствителна натура като теб.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: cec70a3e69
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Казусът ти е... особен.

Първото, което е ясно: удрят ли те, това е домашно насилие. Правата ти са описани тук:
https://pravatami.bg/558

Не знам откъде си, но ако си от столицата, мястото за теб е фондация Анимус:
https://animusassociation.org/

Второ... след като извършиш казаното в първия сайт, тогава почваш да отстояваш позицията си. Даваш им пари? Не им даваш пари. Това са твоите пари. Удря те? Ритни го в главата. Няма право да ти посяга. Посяга, поема последствия.

Някой джендър те мъчи на работа? Права, после последици:
https://pravatami.bg/25544

Казваш, че не можеш да си позволиш адвокат?
https://pravatami.bg/4231

Не е трудно да докажеш безизходицата си, вече ще можеш.
Ако животните не си научат мястото пред тебе и закона, ще си получат последиците. Не се отдавай на мрънкане и отчаяние, не повтаряй като овца, че нищо нямало да се промени. Няма да се промени, ако всички само мрънкат. Отстои за себе си, никой друг няма.

Променяш живота си, когато промениш себе си. Ако те е страх, няма да има промяна. Ако не знаеш как да се защитиш, няма да има промяна. Направиш и двете, ще има промяна. Помни: не е аморално да счушиш челюстта на животно, което те насилва. Аз вярвам в теб, и ти ще.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: dcafda2f3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Уао.. дано да е измислена история това.

Ако не е измислена история - правиш всичко възможно да се разкараш от тази среда. Не знам в кой град си, но в София могат да те вземат касиер в Била за 800лв. Наскоро познат без никакво образование и опит започна там за такава заплата и си дели квартира за 200лв. с още едно момче. Не му остават много пари, но той получава и някакви ваучери към заплатата, както и му покриват такситата за нощните смени... и това предвид, че има едва 12-ти клас като начало е ок. За теб подобно нещо би било супер, защото ще си далеч от токсичните роднини и работна среда.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 531e6f7cc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Открий си спестовна сметка в някоя банка. Майка ти и сестра ти нямат право да се разполагат с твоите пари, щом вземеш следващия път заплата направо хващай пътя надалече в по-голям град. Влез в групи за квартири и си намери някоя, кандидатствай по обяви за работа в града. Ще започнеш на чисто, ще си намериш приятел и ще си създадете семейство. Горе главата и успех!

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: cfd3c719d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Хващам се на бас за 5, 000 евро, че тази история е 500% измислена. Толкова лоша майка и сестра не може да съществуват. Авторката е психически болна за да пише такива грозни истории. Разказаното минава всякакви граници за нормалност. Авторке наистина имаш нужда от лечение. Така както се описваш ми се струва, че никога не си имала приятел и предполагам, че си още девствена. Права ли съм или не.
Уверяваш ни, че историята е истинска, но аз не ти вярвам.

Ж. 34

 
  ...


...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: e757d0927a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   "Няколко пъти се прибрах разплакана и им казах, че на работа се държат лошо с мен и, че всички имат снимки спомени се обади на полицията и спешното и ми биха инжекция. "

Този абзац не го разбрах. Но, на следваща или по -седваща заплата си дигни чукалата и се премести. Провери в нета къде може да отидеш, потърси във бф някой търси ли съквартирантка, потърси пак във фб някой предлага ли работа, ако идваш в София, търси страници които се казват Работа в София, аз така си намерих работа.
Разгледай джобса, поднови си СВто.
Сама си, ок. Стигни си задника и изгради план. Имаш компютър, ако трябва го продай, имаш телефон - с него също може да си намериш работа.
Виж къде държат парите майка ти и сестра ти, преди да духнеш, просто мини и претараши целия апартамент, квото може да вземеш после може да го продадеш във фейсбук или олх. Аз бях зле с парите в олх продадох толкова мног неща че си избих наема.
Не се притеснявай да намериш квартира с други хора- аз живея с гаджето си и още 5 човека в апартамент с 4 спални. Не е най-приятното нещо но наемът е нисък и това ни държи заедно.
Отново изготви план - искаш да се махнеш - ок - къде искаш да отидеш? Искаш по-добър живот - ок - какво точно по-добро. Да не те бият и унижават - ок - значи да е на далеч.
При мен баща ми така се държеше с мен. Не се бяхме виждали и чували доста време и сега нещата са по-добри именно за тва. Разкарай се от тия паразити майка ти и сестра ти. Изгради план, но не го споделяй, не го пиши на хартия, защото ще го намерят и ще ти разкажат играта.
Събери пари -почни да гледаш деца, гледай домашни любимци, помагай на възрастни хора - втора почасова работа. Но не им казвай. Кажи че ти увеличават смените защото са те наказали или нещо от сорта.
и просто се изнеси, докато си там с тях винаги ще те мачкат. не се надявай че това че сте роднини нещо ще им трепне, за да станат рязко добри и мили, изнеси се и сложи една сериозна черта на тези отношения, защото ТИ си тази която определя как да се държат с нея.
Късмет!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 24605b0c96
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Ти вече си писала тук, получи добри съвети, защо не си се задействала досега? ! Какво и защо чакаш още? ! Можеше вече да си се преместила на работа в някой курорт примерно, да посъбереш парички и да избягаш веднъж завинаги! Съветите са хубаво нещо, но се изисква да действаш!

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 2bb6b6c059
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Позволяваш им затова се държат с теб като с животно. Както си ги написала даваш си парите доброволно. Какво да направиш? Много просто - следващия път, когато някой ти посегне му отвръщаш. Ако е с пръчка хващаш пръчката и му я счупваш в главата. След това си събираш парите и вещите и изчезваш от вкъщи. Така или иначе всички пари които изкарваш ги харчиш за глупости преспокойно ще можеш да си купиш билет за друг град и след това да платиш малка стая под наем там. Заплатите в големите градове са други, както и отношението. И запомни едно - в този живот трябва да се държиш така, както те се държат с теб. В противен случай ти си жертвата и ще те третират като такава. Не бъди жертва!!!

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 6f9af5f657
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ама какви са тия майка и сестра... Тегли им една дебела черта и все едно ги няма, без значение, че са ти роднини. Спасявай се от тях. Гледай от тях - какъв човек не бива да бъдеш и помисли какъв човек искаш да бъдеш. Какво ти е интересно, дали ще учиш в университет или ще работиш, гледай да е нещо, което ти харесва и, което да те научи на нещо, да трупаш смислен опит в определена сфера.
Опиатите не помагат, така че не си и пимисляй.
Запознай се с позитивни хора, ако толкова пък няма - бъди си сама, по-добре отколкото да търпиш гадняри.

Няма как да ти напиша нищо конкретно за изпълнение, което да даде резултат, защото само ти знаеш - какво, как и кога. Категорична съм, обаче за майка ти и сестра ти - далеч от тях. Къде ще отидеш - ти си знаеш.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: b171b1117d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Това, което описваш е меко казано странно. Никой няма да ти бие инжекция насила, освен, ако нямаш сериозен проблем. Взимаш ли някакви хапчета и какви? Ходила ли си на психиатър и какво е мнението му? И не на последно място, сигурна ли си, че близките действитвлно се държат зле с теб и правят нещата които си описала? Моят съвет е да отидете заедно на психиатър и те ако действително имат проблем, ще се разбере. Следвай препоръките му.

 
  ...

...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 262b11449b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   За сезонна работа, на морето или в Банско, Пампорово и др. Работодателите осигуряват квартира. Ще имаш около 4 месеца да събереш за квартира в по-голям град. Не стой там! Ако ще им казваш какво си решила, се убеди, че документите, парите и багажът ти са на сигурно място, където те нямат достъп. Най-добре в шкаф на гарата. Тези хора са насилници и няма да те пуснат лесно. Най-добре си намери работа, чуй се с работодателите, разбери се за условията и не поглеждай назад.
Успех!

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 55fb9b9833
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Момиче идвaй във Вaрнa пиши, когa тръгвaш и към колко чaсa ще бъдеш нa ЖП гaрaтa и ден всичко друго aз ще ти нaмеря имaм aпaртaмент зa месец двa може дa остaнеш през товa време ще ти търся рaботa aко можеш дa смятaш, четеш знaчи ще имaш рaботa взимaш всички документи, личнa кaртa aкт зa рaзждaне медицинско и идвaй !!!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 02283a8e82
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   6 и 11 са единствените смислени коментари и само техните автори прозряха, че момичето е със сериозни психически проблеми. Всички останали, които дават "съвети", да се замислят кого пращат в големия град, на квартира, по курортите на сезонна работа и т. н. Никаква помощ и подкрепа не оказвате на авторката, пълнейки главата ѝ с фантазии – тя трябва да се лекува.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: f6b88e8241
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Здравей, надявам се да прочетеш коментара ми! Виж аз се сетих за два варианта-винаги можеш тайно да намериш работа с квартира. Предлагат, търси няма значение къде даже е по-добре да е далеч от тях. А другата опция е да си намериш скришом друга работа с по хубави доходи за 700 лв например, не им казваш на тях. Те ще си мислят, че си на същата работа и печелиш 400 лв, ще им даваш 400 лв на тях, а другите 300 лв ще ги скатаеш някъде! След 2 месеца си намираш квартира и се местиш там да живееш! Успех ти желая не се предавай!

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: cba79a7452
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Работи 8 часа за 400 лева? Нали се сещата какво работи. Чистачка, миячка? Което доста допринася към теорията, ще може би наистина ти имаш проблеми. Има едно момче в квартала ми и той така, не си е добре момчето и го взеха за чистач- 300 лева му дават, да не е без нищо. Според мен отидете цялото семейство на психиатът, защото няма да сте първият или последният случай на изпотрепало се семейство. Ама ти и съвети да му даваш, то си знае неговото.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: eaf4073270
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   17, 400 чисто взимат и в библиотеките.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 08c3af346e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   17, ти имаш ли си на представа колко много българи работят за 400 лева?
6, а ти се замисли колко много девствени хора има на по 22 та и повече години...
Замисляйте се малко хора пореди да пишете.

Иначе аз писах, че темата е измислена още в началото, номер2 ми е изказването, не знам защо не са го публикували обаче. Може би са го сметнали за грубо? Но от моята гледна точка си е дори съвсем подходящо и коректно, защото чрез него не засягам нито социално слабите хора, нито пък тези, които още не са правили секс.

Модератори, понякога изобщо не ви разбирам честно. Аз си знам, че някои от мненията ми са доста остри и затова не ги публикувате. Но този път, в тази тема 17 и 6 са много по-остри от мен... макар и не привидно. Дали целта ви е наистина да пазите чувствата на по-слабите емоционално хора според вас.. вече се съмнявам.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker