Може ли да си направя компания на 13? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121138)
 Любов и изневяра (29693)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Може ли да си направя компания на 13?
преди: 4 години, 9 месеца, прочетена 1224 пъти
Здравейте. Та, след седми клас учебниците се купуват, следователно ми трябват левове. И ми хрумна как да ги изкарам. Ще продавам Х продукт (рачешкото месо е основната съставка) в квартала. Обаче не съм сигурен как и въобще мога ли да направя компания на 13 години? Някой може ли да ми обясни как става? Знам, че звучи смешно, но вече съм се уговорил с нашите за 50лв., решен съм да реализирам идеята си. Смятам, че всичко ще сработи, защото в квартала ми няма много магазини, да не говорим за KFC и McDonalds и ще работя евтино (по-евтино от Food Panda). Кой знае, може и да забогатея, а и ако фирмата не сработи няма да стана бездомен.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 9 месеца
hash: 9e463e2ffc
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Евaлa нa 13 години решен пaри дa прaви, фирми дa зaкривa и то ЗAКОНО!!! Проблемa е, че сaмо в нaркотиците имa пaри..... Стaни местния дилър, но бъди честен с хорaтa и си нaмери стaбилен, точен снaбдител, който нямa дa те пускa по пързaлкaтa!

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 2cd04f632a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ако искаш да имаш регистрирана фирма трябва да е на името на някой пълнолетен. Трябва да се внесе първоночален капитал, мисля че 50те лв ще ти стигнат за него.. даже са и предостатъчно. Ако държиш да имаш фирма трябва да си готов да плащаш такси и данъци. Не знам дали искаш такава работа само за лятото или за постоянно, но ще ти дойде твърде много според мен и училището и работата. Има и още много ангажименти по създаването и управляването на фирма просто не ми се изброява. В интернет като чукнеш и излиза всичко, но не мисля, че си готов за такава отговорност.
Ж16

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 67f41efe3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Браво, ако е истина. Фирмата е най-лесната работа, просто ще я регистрираш на името на майка ти или баща ти. Проблемът е, че първо нямаш право да работиш на тази възраст и институциите ако разберат, че малолетен работи, ще глобят вашите или на който там се води фирмата. В смисъл въпрос на време е да им направи впечатление, че малолетен продава в будка за храна и тогава става проблем.

Втория проблем е, че не знам дали вашите ще искат да се занимават, защото регистрират ли фирма, влизат в едни разправии. Трябва да се занимават със счетоводни къщи, регистрация и поддръжка на касов апарат, да си издадат разрешителни, да ги проверятват от НАП и т.н.

Отделно трябва да плащаш данъци, осигуровки, за счетоводство, за абонамент на касов апарат, ел. подпис и куп други безсмислени за начинаещ бизнес неща.

Може би е добре като за начало да работиш без фирма, но трябва да го измислиш някак да продаваш, без да се набиваш на очи. Само вкъщи ли ще продаваш, само на съученици в училище ли ще продаваш, не знам, но ако отвориш нещо черно на бяло, ще те изловят и почват проблемите.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 37e41ffa14
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ти хубаво ще я направиш, ама как ще я поддържаш и развиваш.
В България за успешен бизнес трябва да си мутра, син или внук на партизани и партийни членове, комуняга и да се отчиташ където трябва.
А, да не забравя, ако имаш роднина, бивш ДС агент, пак е от полза.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 1e50fd70c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Изобщо не знаех че трябва да плащаш данъци за фирма. Предполагам че ще мина и без нея... Също няма да работя с бутка, планирах да правя доставки с колело, но явно просто не съм обмислил нещата. Ще се опитам да направя по-добър план. Благодаря ви!:)

 
  ...


...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 7e087e03cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   На теория идеята ти е супер, обаче на практика... първо за да регистрираш фирма трябва да си над 18, после трябва да имаш касов апарат, седалище, добре де, може и да дадеш адреса на семейния апартамент, след това, понеже искаш да доставяш храна сигурно ще си имаш работа и с ХЕИ за да има докажеш, че правилно съхраняваш и доставяш храната и че съответно самият ти не си болен от нищо заразно. Със сигурност не си, но при работа с храна се изисква здравна книжка. Освен това както са ти казали и тези преди мен си даже под 14, така че по закон нямаш право да работиш, пък дори и по своя воля. И изобщо не е толкова лесно колкото си го представяш. Не става с едно колело и навигация. Пък и някой, задължително пълнолетен трябва да сключи договорите с ресторантите, от които ще взимаш храната... така, че съветвам те за момента да се концентрираш над уроците и да си изкараш хубаво лятото, пък после като станеш на 18 ще можеш да реализираш идеята си на практика, въпреки, че определено не е точно така както си го представяш.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 67f41efe3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   А, защо не каза, че ги разнасяш с колело? Ами то въобще ен ти трябва да се занимаваш с фирма. Надали някой ще тръгне да те следи от НАП с колелото. Само гледай да не продадеш на някой нещо развалено или да го преебеш със сметката, че веднага ще сезира институциите и после ще береш ядове.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 0478772849
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Хора, не осъзнавате ли че това дете иска да си купи учебници с парите?

-Йоко

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: e16a4271e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Да, номер 8, и то за осми клас... Май родителите не са съвсем отдадени - тъжна история.
Майка съм на две деца, които на са били никак лигавени, прекомерно задоволявани и прочее, но учебниците до 12 клас, категорично считам, че са родителско задължение.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 1633b96c4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   А №8 ти не осъзнаваш ли, че дете на 13г е завършило 6 клас, а до 8 клас включително учебниците са безплатни!!!!
То утре едно бебе може да иска да си изработи само пари за памперсите? Ще му помагаш ли със съвети?
Хората сме измислили правила наречени закони. Тези закони указват, че децата до 16г нямат право да работят. И точно след навършване на 15г държавата спира да му дава безплатни учебници. Това не е измислено ей така от въздуха!
На 13 задължението на едно дете е не да мисли бизнеси, а да си чете книгите за лятото и да упражнява дробите и степенуването по математика. За какъв бизнес може да става въпрос когато само след месец и половина почва училище? И тази година евентуално родителите му се надяват не да прави бизнес, а да се подготви добре за матурите и да кандидатства за добра гимназия.

 
  ...

...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 8502460a01
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Аз съм очарована от ентусиазма и находчивата идея!
Браво приятелю! Това е ясен знак, че (ако не сега на 13г.) , то поне на 20г. ще бъдеш много по ориентиран и успешен от 90% от връстниците си! Вярвай в себе си! :*

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 638a70edcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Трябва да издаваш касови бележки, а за това ти трябва фискален принтер и постоянна връзка с НАП. Това струва повече от 50 лв. Трябва и да се осигуряваш и да имаш счетоводител. Поне преди няколко години законът беше такъв, че трябва човек с образование за счетоводител да ти изготвя отчетите, а не можеш ти сам като собственик на фирмата. Сега не знам как е. И това струва повече от 50 лв. Да не говорим за санитарен контрол от ХЕИ и прочие, които са задължителни при продажба на хранителни продукти. Рачешкото ти трябва да се изследва в лаборатория и да има сертификат.На този етап не си струва родителите ти да се набутват, а ти на 13 не можеш да направиш нищо. По-добре събирай хартия и бутилки. Повече пари ще изкараш без да влагаш нищо.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker