Животът е лош, защото хората сме лоши! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (91639)
 Избор на редактора (165)
 Любов и изневяра (21403)
 Секс и интимност (10710)
 Тинейджърски (19640)
 Семейство (4495)
 Здраве (7444)
 Спорт и красота (3887)
 На работното място (1951)
 Образование (5431)
 В чужбина (1203)
 Наркотици и алкохол (889)
 Измислени истории (714)
 Проза, литература (1444)
 Други (12252)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Други

Животът е лош, защото хората сме лоши!
преди: 4 месеца, 14 дни, прочетена 908 пъти
Замислих се и съм сигурен, че на всеки от нас поне веднъж му се е случвало същото. А именно животът да му се струва труден, непредсказуем или несправедлив. Вероятно е и да ви се е случвало много повече от веднъж. Знаете - в живота има болести, загуби, бедност, тревоги, несполука, любовни мъки и каквото още се сетим, което може да ни накара да страдаме или да се страхуваме. След това си зададох следния въпрос - заслужаваме ли ние цялото нещастие, което ни се излива на главите, или заслужаваме да живеем в мир и радост без нищо, което да ни безпокои? И стигнах до следния извод - да, ние заслужаваме злото и живеем в лош свят, защото самите ние сме зли! 90% от бедите на хората са причинени от други хора. Аз съм лош, ти, който четеш това, вероятно също си лош и затова съвкупно целият свят е лош. Ще дам пример със себе си. Като по-малък, още като дете, бих казал, че бях много лоялен, отдаден, обичах дълбоко, бях жертвоготовен за хората, които обичах. След това, през тийнейджърските ми години и ранната младост животът ме ошамари няколко пъти и се промених. Коренно! Вече съм доста по-пресметлив, недоверчив, научих се да бъда използвач в определени ситуации. И то това е само откъм действия. В главата ми е още по-зле и там се въртят какви ли не черни мисли! И знам, че не съм единствения. И че хората като цяло са лоши, радват се на злото, мислят зло, а често не само го мислят, но и го вършат. Показателно е например как във фейсбук попадам на клип как разни хора се пребиват по стълбите или се бият, или нещо пада върху тях и по някакъв начин им причинява болка и страдание и отдолу половината хора са реактнали със смееща се емотиконка(ха-ха). Тоест те се радват и се забавляват от това. От нещастието и злото, което се случва на другите. И го намират за нещо готино и развлекателно. Това е показателно за какви сме отвътре и докъде сме стигнали като раса. Нека всеки се замисли какво дава, какво получава и защо светът е лош. Няма как животът да е хубав, ако повечето хора са лоши. Просто двете неща си противоречат. Нека всеки от нас се замисли следващия път преди да измисли нещо, с което да причини болка, страдание и лоши чувства на някой друг. Защото като ти направиш зло на някой друг, той ще го направи на трети човек, на теб пък ще ти се върне от четвърти. И така веригата ще е затворена и светът няма да стане по-добър. Защото както знаем каквото даваш това получаваш. И каквото си посял това ще жънеш. Промяната е в нас.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 месеца, 13 дни
hash: a0de80dc4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   А виж сега! Не всички сме лоши. Това, че ти си такъв, не означава, че АЗ не съм ПО-ДОБЪР от теб!

 
  ...
преди: 4 месеца, 13 дни
hash: a1c4cd22c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Дано до всяко добро същество... да застане поне още едно! :)
Често реагираме на автопилот и рядко се замисляме по-задълбочено за взаимовръзката. Когато някой постъпи зле с мен, веднага ще го почувствам и ако ме е заболяло много, може да реагирам отбранително. Обратното, когато аз съм постъпила зле с някого, може дори да не го осъзная, вглъбена в това как се чувствам аз и пречупвайки ситуацията според субективния си личен опит.

 
  ...
преди: 4 месеца, 12 дни
hash: 4e1614e8ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Обичaм подобни теми нищо, че съм философ. Обaче лошите ряботи могaт дa ни се случaт и дойдaт от природaтa тогaвa кaкво обяснение имaш? Но ние хорaтa стaвa ме лоши зaреди предни ситуaции или общоятелствa и отново към дaденa групa хорa се отнaсяме добре. Зaтовa лош към теб я зaщото си ми непознaт или си ми нaпрaвил лошо впечaтление я зaщото не покривaш, моите изисквaния


МЛAДИЯ

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 12 дни
hash: a1eee840c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Авторе - много грешиш, ако мислиш, че земята е място, където трябва щастливо да си живуркаш. Това е място за война, оцеляване и уроци, нищо друго. Да не говорим, че добро и лошо са изключително относителни понятия.
Повечето хора са нещастни, защото са натикани в някакви социални рамки, от които трудно се излиза. Училище, работа, семейство, деца - малцина са тези, които са се разминали с този модел. Все гледаме да угаждаме на родителите си, на половинката, на обществото, на шефа и така трупаме пасивна агресия с години.
Аз спазвам няколко основни правила и смятам, че съм в относителен мир със себе си: не очаквам от никого нищо; когато направя жест за някого не очаквам да ми се върне; не правя добрини, не давам съвети и никога не помагам, освен ако не са ме помолили за помощ.

 
  ...
преди: 4 месеца, 11 дни
hash: 52fa88a338
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Ти откри едновременно Америка и топлата вода, братле... :)

 
  ...


...
преди: 4 месеца, 11 дни
hash: e5614fefe4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   4, а ти откъде си толкова сигурен за какво точно е място Земята? Къде го пише това? ! Аз мога да кажа само, че ни е дадена много, много свобода. Разбира се много неща не зависят от хората, но оттам нататък... всеки прави каквото му идва отвътре да прави... и понякога казва "ми то такъв е живота", а правилното е "аз съм такъв и това е моят избор".

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 10 дни
hash: a1eee840c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   7 - такова нещо като сигурност не съществува. Сега ме питай откъде съм сигурен в това, хахах.
Иначе - аз изказах мнение. Естествено, че всеки сам трябва да направи избора си. Ако си забелязал аз съвети не съм давал.

 
  ...
преди: 4 месеца, 9 дни
hash: dbc0649efd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   До 4 от 7: Ами написал си го като твърдение в коментара си, затова питах. Войните са резултат от човешки решения, ресурсите, които имаме, все още са напълно достатъчни за цялото човечество, така че дотук нито Земята, нито Живота, нито някаква висша сила или предопределение не са определили да има "войни" или "оцеляване". Аз също само констатирам факти.

 
  ...
преди: 4 месеца, 9 дни
hash: 3e086b3386
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   №9 не съм 4, но ме провокираш, да ти обясня, че №4 под война и оцеляване има предвид борба за лично оцеляване, лично достигане до повече ресурси, ако щеш собственост, ако щеш забогатяване, няма предвид 1-ва и 2-ра световна, нито че имало достатъчно ресурс на планетата. То достатъчно има обаче пак за да достигнеш до ресурса бензин трябва да си го платиш, за да го платиш, трябва да си се борил да спечелиш средства. Да не ти споменавам че и ресурса питейна вода се плаща.
Колкото до въпроса на автора мисля, че не е обмислил примерите си. Хората реагират със смееща се емотиконка, защото нормално човешкия мозък не може да различи филм от клип и както не биха плакали за противниците на Роки и Джаки Чан, така и не осъзнават, че падането по стълби боли, а го възприемат, като поредния филм. Все пак са свикнали на такива филми.
А всъщност хората са добри, никой не скача да ти прави лошо, дори и лошият, ако ти не го провокираш и не очакваш от хората да мислят за теб и да ти правят добро ей така защото си мислиш че си им помогнал. Проблемът ти като малък е бил, че си давал непоискано добро и си очаквал същото от същия човек в замяна, въобще не си обмислял факта, че ти обичаш ама отсрещният обичал ли те е, длъжен ли е да те обича равностойно, само защото ти го обичаш. Това че ти би дал живота си за хората, те длъжни ли са да отговорят със същото. В крайна сметка пожарникаря всеки ден жертва живота си за непознати хора, всички хора въздигат ли в култ като господ всеки пожарникар или го смятат за човек с професия отдадена на обществото? И не те не са лоши заради това че не отправят благодарствени молитви всеки ден пред пожарната и че не отвръщат със същото на пожарникарите примерно. Колко си благодарен ти на учителката си дето те научи да пишеш, четеш, смяташ и как й върна доброто, което е направила за теб? С един букет китки? Или не й помниш името? Колко си добър тогава?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker