Шофиране в центъра - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Шофиране в центъра
преди: 4 години, 9 месеца, прочетена 995 пъти
Здравейте, отскоро имам книжка (1 месец) и досега съм карала само извънградско и из квартала, в който ми бяха курсовете сама. Карах си курсовете в Хаджи Димитър и доста свикнах с квартала и ми е спокойно да си карам, но ме е страх да изляза да карам в центъра. На вас колко време ви отне да се осмелите да карате из центъра и попринцип толерантни ли сте към младите шофьори?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 9 месеца
hash: b82f310731
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Винаги се съобразявам с младите шофьори/и аз съм била някога,нали/,но макар и с 20 год опит зад волана,в центъра почти буквално съм била на тръни и съм се тревожила постоянно..то няма къде да се разминеш,да спрещ,да паркираш,ужас..Затова от доста време гледам да стигна с колата до някоя метростанция и си вземам метрото.И теб съветвам така..не бързай да се вреш в центъра ,ад е,а и ненужно,има трамваи,тролеи,всякакъв транспорт.Докато не добиеш опит 2-3 год. да речем,не карай там.Приятелски съвет.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 0792b76a83
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не разбирам каква толерантност търсиш за млад шофьор, та кой вижда от кога имаш книжка че да се съобразява с това?
Толерантен съм към всички шофьори, но не мога да толерирам хора които грешат при шофиране или към потенциални убийци.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 8eeb18a84c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Ами аз живея в центъра и ми се наложи да шофирам там веднага след като си взех книжката. Да ти кажа първите месеци безумно ме беше страх да шофирам сама и карах само с придружител, чак по-късно се отпуснах. Сега го правя редовно и не ми е проблем, но мразя задръстванията, за това те съветвам в началото да караш извън час пик и ако имаш възможност в някой приятел с книжка. Ей, така докато свикнеш. А иначе все още се имам за млад шофьор, нищо че по закон вече не съм, имам книжка от 5 години и за това гледам да съм толерантна с другите и даже не съм си махнала лепенката "млад шофьор" от стъклото. Ей, така да си знаят хората, че е възможно да направя някой глупост. Целият номер е да си знаеш възможностите, а не да се мислиш за Шумахер, когато със сигурност не си и да направиш някоя беля.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 3e6e0b524d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз се осмелих да карам в центъра на 15, с жигула без акумулатор и пет човека в нея, които излизаха да бутат на всяко кръстовище, на което изгаснеше.


Това е толкова относително..


Ако те е страх, излизай в центъра предимно вечер. Като понатрупаш малко опит в квартала от самосебе си ще ти дойде и повече увереност.




Братан.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: bedd36fc33
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Шофьорлъкът душичка, е като аналния секс. В началото боли много, ама като мине време е ебати кефа.

 
  ...


...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 142343f18f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Аз имам книжка от години, но чак наскоро си купих кола и в момента карам опреснителни. Не съм от София, но пак от голям град. Най-стресиращо ми е, когато на светофар ми изгасне колата и то не от незнание, а от паника някаква. Но всички казват, че практика му е решението, не трябва да се отказваме. Успех!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 6ad91a1788
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 2, има си стикери за млад шофьор - по това се познава.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 8521d70a90
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Никога не ме е било страх да карам в центъра, но толкова много мразя да го правя, че избягвам тези моменти с всички сили. Все гледам да се движа по някой голям булевард, да спра на прилично разстояние от дестинацията ми на центъра. Изобщо, целта ми е да мина с колата по най-безболезнения начин, така че да не се навирам на пъпа на центъра и да не стоя 1 час в задръстване. А младите шофьори имат сходни притеснения- кога да карам сам, как да стигна по-лесно до еди-къде си, ами ако изгася колата, много съм бавен. Все такива неща. В началото и аз карах основно извънградско и в квартала, даже все гледах да си имам пасажер шофьор. Горе-долу цяла година не излизах от зоната си на комфорт, но после ми се наложи. Първите пъти се притеснявах, постепенно спря да ми пука. Нормално е. Почти всеки минава през този малък стрес. Проявявам толерантност към всички шофьори. Не се ядосвам на по-бавните и по-неопитните, ядосвам се на онези, които се имат за голяма работа и са опасни- карат бясно, минават на червено, не признават стопове, не слагат колани, крещят по пешеходци.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: f302940f1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Като се наложи, започнах да карам и в центъра, но примерно винаги избягвах Сточна гара. Даже не съм сигурна дали изобщо някога съм минавала от там след курса. Сега вече ми се струва, че градското е по-лесно, защото все пак скоростта е ограничена доста и всичко е регулирано с пътеки, светофари, маркировка. Никога да не ти пука за тези зад теб! Ще почакат (освен ако не са в специален режим), нищо няма да им стане. Гледай си правилата и си карай. На мен ми помагаше да дъвча дъвка. Сега не го препоръчвам заради зъбите, но някакво бонбонче без захар може да ти помогне.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: f302940f1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 6, много важно като ти изгасне колата. Ще я запалиш пак. И да отнеме един светофар време - какво толкова! Загасена няма как да тръгне, така че каквото - такова. Две минути по-рано, две минути по-късно, какво толкова. Спокойно си запали пак, погледни светофара и ако е зелен, мини. Ако не, чакай си. Ако някой свирка, значи е свиркаджия.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker