За грозните: как се справяте с факта, че не изглеждате добре? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120673)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

За грозните: как се справяте с факта, че не изглеждате добре?
преди: 4 години, 8 месеца, прочетена 2802 пъти
Здравейте!

Аз съм жена на 31 г. и спадам към групата на грозниците. Това е не само мое наблюдение, но съм го чувала от роднини, приятели, непознати и т.н. в различни нюанси на културното. За последно ми се напомни онзи ден, когато чух двама мъже, с които се разминах, да се смеят и да казват: "Видя ли я тази каква е жаба?!". Не им се сърдя, фактите са факти. Била съм змей, травестит, ужасна, неприличаща на нищо и т.н. Познатите ми са по-тактични, но идеята е същата.

Не знам дали има смисъл да се описвам: кестенява, проскубана коса; малки и увиснали кафяви очи; голям, широк и дълъг нос; малки устни; твърде голяма челюст; смугла кожа с огромни пори и пигментации; дълъг торс с къси и криви крака и т.н. На всичкото отгоре съм и с прекормерно окосмяване, дерматити и екземи, с които се боря от поне 15 години. Грижи за себе си полагам много, но нямам магическа пръчка.

През живота си съм имала 3 гаджета - двама открито ми се подиграваха заедно с приятелите си, които недоумяваха защо някой би ходил с мен. Питаха ме ужасни неща пред всички. Казваха ми, че няма никаква надежда за мен и как положението е неспасяемо. И двамата ме зарязха. С третия тръгнах, защото се чувствах много самотна. Тъпа идея, работата приключи зле и вече си стоя сама от около 4 години. Никой не е проявил интерес към мен, аз не смея да погледна мъж, защото ме е страх от изражението му. Примирих се с идеята, че ще си умра сама и не страдам за това.

Все пак ми е страшно трудно да приема за себе си, че изглеждам така, както изглеждам. Всяка по-хубава жена (дори не красавица) направо ме смачква. Не завиждам и не плюя по хубавиците, натъжавам се за себе си. Не мога с нищо да компенсирам това чувство. Имам добра професия, близки хора и хобита, не мога да се оплача, но това не заличава образа в огледалото.

Ще ми е интересно да прочета вашите истории и как/дали преодоляхте проблемите с външния си вид. Тормозят ли ви, подиграват ли ви се, как се чувствате изобщо? Хората използват ли ви и докъде стига отчаянието ви? С какво успявате да се разсеете и изобщо дали ви пука?

С най-добри чувства,
В.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 8 месеца
hash: 9c1cbcd24b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Най-простото - отиваш при друга раса и култура, примерно японската. Там гарантирано ще гледат на тебе с други очи, а и отношението ще е коренно различно.
Доста по-сложното - намираш си духовно напреднал партньор, за когото външният вид няма особено значение.
Като някакво футуристично решение можем да разглеждаме: влизаш в Матрицата и си избираш дигитална идентичност, вид, пол и възраст, каквито ти си избереш.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 6446123eb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мила, както и да изглеждаш, НИКОГА не позволявай на другите да те унижават! Това ти е основната грешка. Ти не си по- низшестояща, просто защото не си "хубавица", а кой е хубав често е субективно.
Иначе, ако смяташ, че си чаак толкова зле, може да събереш пари и да намериш добър пластичен хирург, но съм убедена, че макар и да не си Анджелина Джоли в лицето, си имаш своят чар и своите добри черти. По- лек вариант е да се научиш да се гримираш, но мисля че проблемът до голяма степен идва от това, че си неуверена и си позволила на другите да те подиграват.


Black Sabbath

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 23f5ec35e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Виж сега какво ще ти кажа, душко. Няма грозни жени, има зле поддържани жени и малко пиене за мъжете. Какво значи, че си грозна? Защо не поработиш малко над проблема? Какво не ти е наред? Ако си дебела - свали някое и друго кило - 2 пъти в седмицата бягай по половин час и за 1 месец си свалила 5 кг. Зъбите ли са - иди на зъболекар, да ти ги избелят. Носът ти е крив - операциите са евтини, безопасни и лесни. Сложи лек грим, но не прекалено. Сложи спирала за да изпъкнат очите. Смени стилът на обличане. Обличай се с цветни дрехи, но не шарени като циганка. Напринер - къси гащета бордо с бяла тениска.. ще бъде ок. Вземи си хубав парфюм. Ако направиш тези неща, но се държиш културно и интелигентно.. няма да бъдеш от групата на грозниците и аутсайдерите. Успех! Мъж!!!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: c78b0a8609
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

4.   Зависи - някои ги избива на духовно развитие, други на кифлеене, силикони, джуки, пластични операции, трети компенсират с кариера, пари, четвърти ги удря на феминизъм. Кой на където му избие коплекса?

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 10f75a44a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Мъж съм, но имам чувството, че ти сама си създаваш проблеми. Казва ти го човек, който е правил същото нещо с години.
В тийн годините си бях пълен, изсухлен, нямах никакво самочувствие, леко прегърбен, с гинекомастия, гледах постоянно надолу и позволявах на хората да ми се подиграват. За това нещо до известна степен обвинявам и родители си, които постоянно ме мачкаха психически.
На 18 години се преместих да уча в друг град. Започнах да ходя на фитнес, отслабнах, оправих си стойката, косата и стайлинга. Но нещата не се бяха подобрили кой знае колко, именно заради ниското ми самочувствие и постоянното ми чувство за вина.
Дадох си сметка, че ако не оправя духовната страна на нещата, то никога няма да имам успех. Започнах да чета книги по темата, дори ходих и на психолог. Така всичко се промени.
В случая мисля, че не външният ти вид е виновен, а мисленето и нагласата ти.
Можеш да забележиш как на пръв поглед не до там привлекателни мъже и жени са сериозно обвързани с "красиви" партньори, те са душата на компанията и тн. Просто тези хора имат самочувствие и вървят уверено напред.
Всяка жена като я питаш ще ти каже- Абе носът ми е малко крив, имам целулит по краката, май дупето ми е много голямо, къси ми са краката и тн.
Така че поработи над самочувствието си и не си мисли, че не заслужаваш по- добър живот. Не позволявай на никой да те тъпче и унижава.

 
  ...


...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 1c2c94eb33
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Здравей, красавице! Как може да позволяваш някой да определя каква си ти и каква не си? Всеки е красив по своему, за мен няма грозни хора! Даже самата дума ме отвращава. Да аз също не харесвам някои черти от лицето и тялото си, но съм се примирила с тях! Попринцип ще ти дам един съвет, който доскоро мислех, че е излишен - пластична операция.. Имаш ли финанси и желание се посъветвай с някого и започни да действаш! Примерно, ако не харесваш носа си, направи му корекции ( има голяма вероятност да ти се вдигне самочувствието ) ; (но само при много добър специалист!!! ) Имаш ли възможност, финансова - непропускай да ходиш на фризьор, на маникюристка, на различни спа процедури. Повярвай, че това ще вдигне самочувствието ти драстично! И запомни едно от мен, не позволявай да те мачкат, защото никой не е виновен как се е родил! И никой не е повече от теб. Всеки има своите положителни черти! По отношение на мъжете, няма какво да коментирам - от мъже до Мъже има разлика. Важното е да не се отчайваш, а вътрешно да изградиш една спокойна и сигурна атмосфера, която да ти помага срещу недоброжелатели!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: bdc2b1d5b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Всичко е от излъчването, сериозна съм, виждам го у себе си, защото съм човек, който е много емоционален и имам изразени маниери, всяка емоция ми личи на лицето. Познай какво? От хубава мога да изглеждам като сдъвкана и изплюта, и обратното, зависи от това как се чувствам.

Премахни от обкръжението си, хората, които се гаврят с теб, за да го правят, значи са на ниско - духовно ниво. Това няма нищо общо с образование, работа, социално положение... навсякъде, във всяка сфера, може да се срещне човек с ниско - духовно развитие, от такива не бива да се подтискате, а да ги ”образовате” ако можете, защото те са в началните нива на училището Земя. Не им се сърдете и не се подтискайте от тях.

Има една поговорка:
”Хората се отнасят с теб - както им позволиш”

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 423082d5cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Външният ти вид ти определя живота. Има обаче и друго, какъвто и да се родиш трябва да живееш на ръба на своят потенциал. Ако не си чак толкова привлекателна можеш да го промениш. Всеки може да изглежда по-добре. Малко спорт, нова прическа, хубави дрехи и готово. Аз в един момент бях красив, имах все хубави гаджета, но сякаш се отнасях неблагодарно към това. Един ден се разболях и отслабнах много, сега изглеждам като скелет. :) Но какво да се прави, продължавам напред. Нищо не е вечно. Красотата си отива един ден.
Трябва да се борим, да живеем, да развиваме духът си, а другото майната му. Малко или много трябва да призная, че съм се комплексирал заради промяната на външният си вид, но пък и знам, че каквото се изисква от мен да изглеждам по-добре го правя, не съм се оставил на произвола на съдбата. Съдбата ние я променяме постоянно. А това, което ние не можем да променим е божа работа, него трябва да го приемем.
От една страна се радвам, за това, което ми се случи, защото започнах да се вглеждам повече вътре в себе си, да се интересувам от неща, които не съм се интересувал до сега. Красивите хора доста често изпадат в заблудата, че красотата е всичко и заради този лукс си позволяват да бъдат повърхностни. :) И така.. това е от мен.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: c78b0a8609
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

9.   Дрън-дрън нямало грозни хора. Вижте, оценявам усилията ви да успокоите авторката и това е похвално, но да казвате, че нямало грозни хора е изтъркано клише. 90% от тукашните форумци обяснявате колко важен е бил секса, привличането, иначе връзката не мжоела да просъществува, а сега изведнъж не била важна красотата.

Айде вземете лелката с баниците и пришката на върха на езика си с 2 косъма, която къса билетчета в градската тоалетна. Нали нямало грозни хора. Ще я вземете, ама другия път. Колкото и да е добра, духовна, морална, умна, добра домакиня, съпруга, не я ли харесвате поне малко физически, няма как да направите компромис.

Истината е, че каквото и да си говорим, има красиви и грозни хора. Да, донякъде е относително, но има хора, които биха се харесали на 90% от срещуположния пол и такива, които не биха се харесали и на 10%. Излишно е да казвам, че красивите имат по-голям избор поне в първоначалния момент. Друг е въпроса, че вече за по-дългосрочни отношения ти трябват и други качества, но поне в началото красотата си е голям фактор.

Само не ми разправяйте, че ако имахте избор, бихте избрали Искра Фидосова пред Никол Станкулова.

Искам обаче да направя няколко уточнения. Ако си грозен, това макар и в малка степен може да се промени със спорт и грижа, стига да не се прекалява и да не става фикс идея, защото комплекса при прекалено фиксиране личи и става още по-отблъскващо. Второ - това, че си грозен, в никакъв случай не трябва да ти смъква самочувствието, да се чувстваш по-малко ценен и т.н. Не означава и че не можеш да имаш хубава и истинска връзка, нито че не можеш да си намериш добра работа или дори да преуспееш в нея. И трето най-важното - не означава, че това е най-важното нещо на света и без него не можеш да си щастлив.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: ea29aa0bfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Важно е какво чувстваш ти към себе си , ако се уважаваш и другите ще те уважават.

 
  ...

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: f6339b7eee
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Само искам да кажа, че аз съм истинската Black Sabbath и ми омръзна някой да пише от мое име. Моля модераторите да одобрят коментара!!

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: fbe334e2ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Справям се като се замисля за алтернативата - какво е пък да бъдеш с човек, който е с теб заради външния вид... Естествено може да ни се иска баланс в тези неща и да има от всичко, но това е животът тук, не е концер по желание.

Красивите хора са показател на добри гени, а в крайна сметка около тези гени се върти целият ни живот. Сексът/Любовта е за това хора с хубави гени да правят хубави деца. Естествено, нелицеприятен факт от лична гледна точка, и мнозина лъжат, за да го прикрият. Но след години в които не си интересен на другия пол, по една или друга причина, просто най-добре да приемеш живота такъв какъвто е. Илюзиите са отново за ония красивите и популярните... Които също обичат да казват - ааа, и ти може да си такъв, не се подценявай, просто вложи усилия... Какъвто съвет примерно човек с 5 милиарда, ще каже на някой клошар на улицата. Може дори и да си вярва... кой знае, но не е добре клошара да му повярва...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: bdc2b1d5b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   До 9

Дал си мнооооого крайни примери за грозота и те обикновено спохождат хора, които са много в началото на духовното си развитие и им личи отвсякъде. Приказката за Квазимодо е приказка. Няма такова нещо като човек на високо духовно ниво, но със затлъстяване поради лакомия и гнусен вид, поради ниска хигиена. Нещата са свързани.

Външният вид не определя живота ни, много са факторите, които го определят, но колкото и фактори да имаме, ако не участваме в своя живот осъзнато, и с действия, то тия фактори, вкл. красивият или грозен външен вид - са без особено значение.

И промяната, наистина започва отвърне.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 17277c040e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   От моята камбанария такива като авторката са търсени от противоположния пол, защото сигурно е добра в работата си, умее да готви, не изневерява, има хоби.Е, не харесвала носа си там нещо друго, голям праз, хората не живеем в модно дефиле. М 37

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: c78b0a8609
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   13, можа да са крайни, ама въпроса е принципен. Крайностите ги остави, ама има нюанси. И винаги тези в по-горните диапазони имат повече шансове и избор.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 10f75a44a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Като ученик не изглеждах много добре. Пълен, не добър в спорта, срамежлив, с очила и грешен избор на дрехи. Странях от всички, а всички ми се подиграваха.
Имаше едно друго момче от по- горния клас. Също като мен пълен, не го биваше в спорта, с двойна брадичка и пъпки по лицето. Един път се сещам как беше сложил супер прилепнала тениска, вървеше наперено и циците му се тресяха. Дори прякорът му беше "сутиена".
Но същият този пич беше супер отворен към всички, постоянно беше усмихнат, вървеше наперено и не се срамуваше от нищо.
Е, познай, доста момичета го харесваха и в гимназията смени няколко доста красиви мадами. Всички го викаха на купони и събирания, беше голям пич.
Искам да ти кажа, че както и да изглеждаш, нямаш ли самочувствие и се мразиш, няма как да привлечеш хората към себе си.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 6a16fbd283
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Стига глупости, няма да умреш сама. Просто си формулирай ясно кои точно неща във външността ти трябва да бъдат променени и ги промени, или поне опитай. Вярно е, че има и неща от външния вид, които не могат да бъдат променени, но съм сигурна, че ако имаш истинско желание и воля би могла да подобриш външността си поне една идея. Казваш, че имаш добра професия - ако финансите не са проблем за теб, нещата се улесняват. Ако не харесваш зъбите си - отиваш да ти сложат фасети и проблемът ти е решен. Окосмяването не знам защо въобще го споменаваш като кой знае какъв проблем, защото там си е до поддръжка. Всички жени имаме косми. Просто ги махай, навсякъде, по ръцете и по лицето също ги махай. Ако се налага всеки ден ще отделяш по 10 мин. за тази работа, какво толкова?
В случай, че устните ти са твърде тънки, и за това си има решение. Мисля, че за около 200 лв. е постижимо да си сложиш хиалуронови филъри или там както се казва.
Относно екземите, аз също имам такъв проблем, и мога да ти кажа, че има голяма вероятност да се дължи на алергия. Ако не става с ходене по кожни лекари и с мазила, опитай с лекарства - разбира се, отново след консултация с лекар. Може да пробваш с противоалергични. Общо взето опитвай всичко, което ти хрумне и все някога ще откриеш нещо ефективно - като казвам "опитвай" имам предвид в рамките на разумното де.
Поинтересувай се от начините да промениш към по-добро това, което не харесваш в себе си. Недей да се изоставяш и да се отчайваш така. Сигурна съм, че можеш да намериш начин да се харесваш и да добиеш самочувствие. Когато ти самата се харесваш и другите ще те харесват, защото общо взето всичко е в главата. Когато човек излъчва самочувствие, това влияе и на мнението на околните за него.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 17277c040e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Помня една колежка детска учителка, правеше на децата оригами от хартия, посрещна ни с вкусна баница, синът и юноша тогава даде на моите децада си играят на електронна игра "Ну погоди" , дето вълкът събира яйца. Познай в очите на децата ми и на децата в детската градина, каква беше тази жена? И дали искаха да и ходим на гости по-често?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: bdc2b1d5b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

19.   Обаче, много ”ме кефи” как съветвате авторката да ходи на пластичен хирург, все едно е нещо евтино и безвредно. Хора, това, че много модели, известни личности в шоубизнеса и т.н. си правят подобни корекции, повечето, от които са успешни, не значи, че тези услуги са точно достъпни за всеки, пък и, за да няма грозни изненади е нужен много добър пластичен хирург, а в България няма такъв. Освен това, всяка операция носи рискове за здравето, за което ще са нужни още пари, за да се поправи една несполучлива операция. За някого може да е много важно, защото с визия си изкарва хляба, но има толкова много други неща в живота, които може да направите с парите дадени за операции от суета.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 1266d4b1a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

20.   Да решиш, дали да се ожениш красива или грозна жена, е все едно да избираш, дали да ядеш кекс с всички останали, или лайно самичък.

 
  ...

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 115db8d3e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Вие авторке просто виждате по снимки или по кафета красивите жени, но грижите и усилията които са полагали преди същите тези жени , не ги виждате:) зсщото никой не си снима мократа коса без форма след душ, космите преди козметик,антицелулитните процедури и всичко останало.Виждате вече готовия резултат. Предните коментари бяха доста изчерпателни откъмм решения, сега остава действия от ваша страна. Косми-епилация.Крив нос-пластична операция правилна прическа.Спирала задължително.Руж. Срещу лоша кожа-сода бикарбонат изключително помага,свива порите лимонов сок.Спорта ще подобри структурата на тялото стойката и походката.Щом долната част на тялото ти е по къса от горната носи токчета ,на платформа,за да е по удобно.Носи рокли с пристягане около талията,това много издължава долната част,защото не се вижда от къде започват краката.Дънки с висока талия също е добре.
УСПЕХ!:*

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 4e4f7432de
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

22.   Това, че го рабираш(че не изглеждаш добре), но не се самозаблуждаваш, че си хубава и не се правиш на голямата работа значи, че си интелигентна, добра и възпитана, а това е много голям на фона на останалите самовлюбено-загубени българки, които изнервят всеки нормален мъж. Значи откъм интелект и вътрешност си добре, а колкото до външния вид, повярвай ми виждал съм хиляди момчета с мега грозни жени и си ги обичат. Наистина е така. Има влак за всички пътници както се казва.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 31d4fdfd93
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Защо не си запазиш часове за консултация при няколко различни пластични хирурзи, да видиш какво обективно могат да ти предложат. Можеш да сравниш така необвързващо цени, процедури, очаквани резултати и да прецениш дали би имало смисъл в твоя случай. Няма лошо да се прибегне до пластична хирургия, когато дори малки промени могат да бъдат животопроменящи. Няма нищо по-важно от това човек да се чувства добре в кожата си.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: bc396254c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Виж мила, проблемът не е че зъбите ти са криви, очите ти са малки и безизразни и т. н., а че самата ти нямаш самочувствие. Когато самата ти се смяташ за грозна, за недостойна да бъдеш обичана, са различна и по-лошо непрекъснато с поведението си излъчваш неувереност, ами нормално е, че и другите ще те възприемат за грозна. Защото ти това им показваш! Всеки човек си има недостатъци, но ти сякаш нарочно навираш в очите на хората своите, вместо да им показваш хубавите си страни. Не, проблемът ти не е физически, а емоционален. Физиката може да се пооправи, с грим, спорт, подходящи дрехи, прическа и т. н., но ниското самочувствие винаги ще ти пречи. За това, първо се научи да приемаш и обичаш себе си, такава каквато си. Как очакваш, че хората ще те харесат, като се разхождаш със светещ надпис на челото "Грозница! ".? Докато самата ти се имаш за грозна, как мислиш, че някой, бил той мъж или жена, ще те възприеме различно и ще види, че всъщност си страхотен човек. Преди да очакваш любов от другите първо се научи да обичаш себе си. Запомни, ти си уникална и трябва да се гордееш с това! А не всяка сутрин да се взираш в огледалото и да си повтаряш какво не ти е наред с косата, очите, зъбите и т. н.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: bf915acef6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   Красотата е въпрос на енергия, която се излъчва навън
Има красиви жени като черти, но не можеш да се влюбиш в тях, като кукли без живот са.
Има и жени с нормални черти и огромна харизма, сякаш облак на чар върви с тях, без да са точно хубави.
Така, като го знаеш това вече знаеш какво да правиш. Дръж се като красива жена, махни думата грозна от речника си, от главата си и ще стане чудо.

 
  ...

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 73368fd8a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Всеки ден прави по нещо малко за себе си, което ще ти донесе щастие. Утре отиди на маникюр, вдругиден си купи една нова блузка. Някой по-горе беше казал да се научиш да се гримираш. Има супер много видео уроци в youtube за всякакъв тип грим. Отдели парички за хубава козметика и се научи да я използваш. Отиди на фризьор, щом косата ти не ти харесва и я подстрижи или си избери някой нов цвят. Купи си хубави шампоани и балсами и се грижи за нея, не е нужно да са най-скъпите. Започни да гледаш на себе си по друг начин. Усмихни се на живота и той ще ти се усмихне. Най-лесно е да се оплакваме. Направи нещо за себе си, което ще ти хареса и ще те накара да се чувстваш добре. След време ще видиш промяната.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 0fa62beb1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Ужасно е какви хора си срещнала. Според повечето изглеждам добре, чувал съм всякакви комплименти. Вероятно на тази основа би помислила, че бих се изразил като тези които използва за пример. И най-красивите имат видими (меко казано) несъвършенства. Начина по който говориш за себи си показва, че тези безсмислици с категориите са ти били успешно пробутени. Да, осъзнавай че някоя е по-хубава, признавай го. Но не е добре да се описваш по такъв начин. Това съм срещал с неуверени, но симпатични жени, които имат "очернена" представа за себе си. А мъже коментиращи по този начин обикновено са били коментирани така от жени, които не могат да имат. Колкото е да е сложно, със сигурност е много правилно да се концентрираш над това което можеш да подобриш, не говоря само за външен вид. В "съвета" ми той е на второ място.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: f6458912a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Сумирай всичко по-горе и ще излезе истината.
Моята история: от малка имах комплекс за себе си (цялостно чувство за недостатъчност). От 1ви клас се опитвах да изглеждам по-добре. Имах ужасна социална фобия - дори се препотявах, говорейки по телефона с оператор. Магазинерките не ги гледах, земята ми беше по-"интересна". Всичко започна да се променя, когато осъзнах някои от кусурите си (ясно и конкретно определени) и започнах да работя по тях. Този процес продължава и до днес, но истината е, че вече не само се харесвам, ами се обичам... обичам и другите повече. Промених си целия стил на обличане. Направих хубаво тяло (4 години редовно тренировки, вече - когато имам желаните). Сложих си фасети. Сложих си малко филъри (не прекалявай с тези неща! Търси баланса и напредъка, никога перфектното! ). Суга ходя веднъж на половин година да ги поддържам (имам половинка в устните; половинка под очите, защото имам вдлъбнати линии по рождение; буквално 0. 1 на една вдлъбнатинка на носа и пак половинка на скули). Реално хората ако не им кажа - не разбират изобщо, че имам филъри... и то на толкова места, но ако им покажа снимки преди и сега са "абе, някак си се променила в лицето"). Това е идеята, да не си личи и да се харесваш... ти да си знаеш, ти да се харесваш. Излизат ми по 600 лв на половин година (това са 100 лв на месец, не е нещо непосилно). Също така ходя на маникър веднъж в месеца (35 лв). Приключих неотадвна курс с лазерна епилация (има много хубави и евтини пакети) и съм много доволна. Сега пак ходя на поддръжка на половин година (300 лв). Другото го минавам с епилатора веднъж на два месеца и през останалото време с бикче. Окосмяването по лицето си го оправям сама (включително мъхчетата) веднъж в седмицата. Изкарах курс за грим и много бързо се насочих към качествен и достъпен грим, който много бавно хабя така или иначе и не ми излиза повече от 200 лева на година. С дрехите винаги съм имала един принцип: малко, но качествени.
Но най-важната поддръжка, която правя: ходя на психолог от 2 години - веднъж на месец. Идея си нямаш, колко е полезно!
Всичко е един общ процес: когато оправиш нещата, които са ти трън в очите - започваш да се приемаш. С вътрешна нагласа, четене, психолог и прочие се разширява кръгозорът ти, оправяш си поведението и много скора започваш и да се харесваш. Когато вече синхронизираш вътрешното си състояние, външното си и заобикалящата те среда - цялата ти енергия се подобрява и вече се обичаш. Хората около теб се сменят към по-добро, кариерата ти тръгва, имаш повече енергия, отношенията ти се променят, визията ти за света също, искаш да даваш вече щастие, а не да взимаш... защото си имаш.
Успех... просто бъди целенасочена и упорита, не забравяй, че всички колелца вървят заедно и ги смазвай. Защото едното ако не върви - спира целия механизъм.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 6d96e740e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

29.   Казваш, че имаш добра професия. Задели пари и се обърни към хирурзи. Операция на носа 3500-4000 лв, силикон 7000-10 000, филъри в устните поне 4-5 ампули към 1500лв.
Смени коренно визията, стила, отношението към другите. Дори и да нямаш самочувствие никога не го показвай. Скоро някой ти намекне нещо се дръж арогантно и не позволявай да те мачкат. КОФТИ СЪВЕТИ, НО ПОЛЕЗНИ ЗА ТЕБ! Не позволявай визията да е проблем за теб - с пари се купува всичко. Съветвам те да започнеш в почистване на лице и терапия, след това зъбен камък и избелване (ако си неспсяем случаи фасети) Мило момиче, не се разстройвай, визията винаги можеш да промениш, а това в сърцето не!
Желая ти успех
Шуги

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: bfa00492fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   Просто трябва да престане да те интересува как изглеждаш. Виждам външният ти вид като перфектното условие да се опиташ да се занимаеш с духовното си развитие. 99. 9 % от населението са на най-ниското духовно ниво и не виждат по далеч от носа си. Интересува ги само да има какво да ядат, къде да спят, да не останат случайно сами, защото не се чувстват добре в собствената си кожа и ги е страх от всичко. Зависими са. Не бъди като тях.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 1266d4b1a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   Красотата е в очите на този който гледа. Всички сме различни и харесваме различни неща. Всичко се свежда до това което се излъчва от тебе.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 4f82b2bffb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   Виж кво, ти си една от мнозинството грозни жени, но една от малкото които са го осъзнали. Пълно е с нащърбени кикимори, които се мислят за голямата работа, особено пък в България повечето са такива. Това че българките били много хубави са митове за местна консумация. Нито със скандинавките, нито на украинките, рускините, полякините, чехкините или дори германките може да се мерите. Сега как да се справиш с този факт? Ами много просто - ти си XYZ (както там се казваш) и това е най-важното. Който не те харесва да си е. е п. тката майчина и това е!

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 7465debfb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

33.   Няма как да се справиш, винаги ще има хора с предразсъдъци за съжаление

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 66492c69ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

34.   Май ще излезе вярно твърдението, че просто не трябва да ти пука, защото я виж например Делян и майка му... Тези хора определено се справят доооста добре, въпреки потресаващия им външен вид.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: d870a33aa4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

35.   Мила, нека ти споделя и моята история за успокоение, защото мисля, че коментарите горе са доста изчерпателни.
Откакто се помня съм с криви зъби. Като малка носих шини, след това и брекети до 14г после ги махнах. Бях много ниска, дребна и слаба. След 15г порастнах. Нямах гаджета, не излизах с момчета, дори не се бях целувала, защото просто се развивах по-бавно и изглеждах много малка. На 15г пре спокойно можех да мина за 12. Не бях се гримирала, оправяла вежди, коса, стилът ми на обличане си беше детски. Абе в сравнение с връстничките ми бях много зле, смотла според някои. В училище никой не ме забелязваше. Зъбите бяха опревени, но останалото... си беше все същото.
За капак на всичко на 16г от 43кг станах 65-6 с ръст по-нисик от 160 см пълно "кюфте" появиха се и пъпки, които до преди това нямах, косата ми стана мазна, имах петна абе пълен ужас. И всичко това на един път и то в тази възраст. Всички имаха гаджета, пишеха си с някой.. към мен никой не поглеждаше освен чисто приятелски, защото съм просто много мила като човек. В този ми период, който продължи около 2-3г до 19г възраст може би се чувствах отвратително, смазана от живота. Само чувах "малее колко си напълняла" роднините ми казваха "лицето ти не прилича на нищо от тия пъпки" и куп други неща. И за бях "Забога, виждам.. не съм сляпа, имам огледало.. защо е нужно да ми повтаряте" исках да го изкрещя толкова силно всеки път..
И така до 19г когато попаднах на едно видео в ютюб на една влогърка за грижа за кожата, косата.. след това изгледах и всичките и видеа за лек грим, хидратация на цяло тяло, упражнения и прочие. Не помня името вече, но в момента можеш да откриеш толкова много подобни видеа. Подейства ми адски мотивиращо. Започнах да следвам стъпка по стъпка и с времето свикнах и това ми стана начин на живот. Не съм издавала пари за скъпа козметика а с домашни маски, упражнения правя вкъщи и до днес. Има видеа и информация как да избелиш зъбите си в домашни условия. Моите лично са уникално бели в момета, за което получавам комплименти и моят съвет е 3 пъти на ден по 3 минути с каквато и да е паста това е моето правило.
Външният ми вид за по-малко от 6 месеца се промени тотално. Купих си и витамини за коса, кожа и нокти. Започнах да ходя на педикюр и маникюр. Домашна кола маска си прАвя, защото просто нямам възможност през 2 седмици да давам пари за козметици след като мога и сама. Наред с това изчетох и една много интересна книга "Тънкото изкуство да не ти пука" която още повече подпомогна промяната!
Отслабнах, влезнах във форма с упражнения и китайски зелен чай за 5лв от аптеката, който пия 2 пъти в седмицата вечер без захар и мед-чист. Правя всичко това, за да се чувствам аз самата добре, не да впечатля някого. Интереса към мен се засили от хора, които преди това ме гледаха като човек втора ръка.. да мъжете са красиви, но с празни сърца и души.. няма как да ги приема и да приема, че някой е с мен заради външния ми вид!
Доколкото чета, си добър човек отвътре. Остани си така и не се озлобявай. Има красиви жени, но са празни и кухи, което се осъзнава на по-късен етап от мъжете вече когато имат дом, семейство и искат уют, че една куха лейка не може да му възпита и нахрани децата а ще ги хвърли на някоя от бабите, за да може тя да си бъди красива и да харчи пари! Света се побърка, представите за всичко също, хората издребняха и се объркаха тотално. Остани себе си, бъди уверена, непукист и с малко усилия и глезене за теб всичко ще се нареди. Успах :)

 
  ...

...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: e9b18e8269
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

36.   Какво да ти кажа, природата понякога е жестока. На теб поне ти е чиста съвестта, защото полагаш усилия да изгеждаш добре.
Аз също не съм хубавица и допреди няколко години изобщо не се грижех за себе си. Сега се грижа и изглеждам по-добре, но като нямам естествена красота, ми е тежко....
Въпреки това е грозно от страна на хората да се подиграват. Никой няма право да подронва достойнството ти, а пък и ти не си виновна за това, което по природа си. Много хора казват, че „просто не трябва да ти пука“, но е трудно, а понякога дори е невъзможно. Когато постоянно търпиш подигравки, това си е чист тормоз.
Най-добре се косултирай с психолог, ще ти даде съвети как да не се влияеш толкова от отрицателните мнения и как поне малко да придобиеш самочувствие.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: e9b18e8269
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

37.   Хора, вие не прочетохте ли внимателно историята? Авторката казва, че се грижи за себе си. Т. е. полага усилия да е в приличен вид, но проблемът са чертите на лицето и пропорциите на тялото. Тези неща не са от запуснатост и не са по вина на авторката.
И понеже много от вас й казват, че „проблемът е липсата на самочувствие“, ами да ви кажа често и мен да ме коментират всички „колко съм грозна“ и аз няма да имам самочувтвие.
Много е лесно да кажеш на един човек, че „просто не трябва да му пука“ и че „всичко зависи от излъчването и начина по който ти сам се приемаш“.
Е, кажете ми честно, ако на вас всички ви подмятат колко сте грозни и че „приличате на жаби, змейове, травестити“ и т. н. дали няма да се чувствате грозни? Тогава няма да е толкова лесно да не ви пука.
Освен това авторката отбеляза, че не само случайните минувачи я коментират. Дори роднините и гаджетата й са изтъквали, че не е красавица. Еми това мачка самочувствието ти отвсякъде.
Хората с ниска самооценка и вътрешна неувереност, обикновено са изтърпяли доста подигравки и критики от външния свят.
Никой не е виновен за чертите на лицето, с които се ражда. А при някои хора, колкото и да са поддържани, просто грозотата е обективна.
Вярно, че попринцип е относилено и субективно, но не можем да отречем, че както има жени, приемани за красиви в глобален план, така има и хора, които изгеждат грозни в глобален план.
Аз самата също не съм красавица, макар да се поддържам и да се грижа по някакъв начин за себе си. Това си влияе на самочувствието и не е лесно да приемаш себе си са хубав, когато не си.
Авторке, въпреки всичко не приемам, че положението е толкова зле. Психологическият проблем обаче, е по-голям. Върви да поговориш с някой, който е безпристрастен към теб и дава професионални съвети. Психологът е ценен с това, ч ете изслушва. Поне си излей мъката, това ще ти помогне.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker