Въпрос до опитните шофьори - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Въпрос до опитните шофьори
преди: 4 години, 8 месеца, прочетена 3163 пъти
Здравейте! Въпросът ми е: Може ли, когато се спускам надолу по стръмен наклон, тъй като искам това да стане много бавно, да го правя на полусъединител плюс леко натискане на спирачката? Четох някъде, че на полусъединител се движим, когато искаме да става по-бавно от движението на първа, задна, без газ, когато влизаме в кръстовище и даваме предимство, в тесни улици и т.н. Опитах по този начин да се спускам и наистина намалява скоростта, а когато реша да отпусна докрай съединителя, макар да съм на първа и да натискам леко спирачка, не се получава толкова бавно. Също така, ако не държа полусъединителя, а само натискам спирачката, колата в един момент може да си спре. Ако не може по този начин, моля кажете по какъв друг, ако може подробно опишете! Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 8 месеца
hash: cfe7965546
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ужас!
Когато се спускаш по наклон и искаш да е бавно го прави на 1ва с изцяло отпуснат съединител и без газ. Ако пак ти е бързо натисни целия съединител и ползвай спирачката за да регулираш скоростта.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 80e9912471
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Полусъединител само при краткотрайни маневри иначе ще се износи за отрицателно време съединителят, като искаш да спускаш бавно, избираш първа скорост и без газ и от време на време помагаш със спирачките ако е твърде голям наклона.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 91d30a0b9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Това става с практика. Има схеми на задвижване от двигателя на скоростната кутия. От там на колелата. Честото използване на съединителя, го износва по-бързо. Дори леко да си допираш крака до педала,аксиалния лагер си заминава също. От там палците на притискателния диск и пак отиваш на едни 300-400 лв. Това за което говориш се нарича спиране с двигател. Препоръчително е пред спирачките. А за спускане почти задължително. Подбираш си скороста и предавката. Отпускаш напълно съединителя и убираш със спирачката. Можеш да намаляш докато оборотите на двигателя паднат до 800 или при дизел до 300. От там слизаш на по ниска предавка и отново същото. Ако си на първа, с 800 оборота , скороста ти ще е около 4-5 км. Тогава не ти трябва предавка за да спреш. Тренировки,няма да стане с питане.
Онзи лудия

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 7ba472bc9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Така, че износиш съединителя и накладките много бързо. Включваш си на по-ниска предавка.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: b4f55dae0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Бавно на полусъединител потегляш на равно или при наклон нагоре, също когато преминаваш през много разбит път и трябва да минеш много бавно. При спускане надолу, това само би ти увеличило скоростта, все едно да си на "полусвободна". Правилно са ти написали горе, включваш на първа и се спускаш надолу без газ и ако е необходимо още да намалиш, помагаш само със спирачката. Инерцията надолу няма да позволи на двигателя да изгасне, докато се движиш, въпреки че не подаваш газ. Съединител натискаш само ако искаш да спреш напълно или ако чак толкова много си намалил скоростта със спирачките, че вече да има опасност двигателят да изгасне.

 
  ...


...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: aea462da16
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   И аз имам въпрос. Проблем ли е за акумулатора или двигателя, че като се спусна по наклон изключвам от скорост и използвам инерцията. В последствие просто избирам подходящата скорост и продължавам.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: a0cdcc7fe8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Номер 6, да, точно това имам предвид, че явно прекалено натискам спирачката и колата гасне, затова натискам съединител.
Благодаря на всички, на номер 3 за подробните обяснения.
За съжаление повреме на курса не сме карали по наклон, както не сме правили и много други неща, вероятно поради малкия брой часове. А пък след това човекът, когото избрах да ме доучва, явно неправилно ме е научил точно на това.

Авторката

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: c81e2155d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Спускане се прави само на спирачка, щом лекото натискане не те удовлетворява ще натиснеш малко повече или ще помпиш, ако колата ти гасне значи си натискала твърде много спирачката.
За полусъединителя Първо трябва да знаеш какво е съединител
1 когато искаме да става по-бавно от движението на първа просто натискаме по леко газта. Ако не подаваш газ на първа ще се движиш с 4-5 км в час, няма логика да искаш да се движиш по бавно от това.
2 На задна ти е нужен полусъединител за да намаляш ускорението при нужда ако има опасност натискаш съединителя до долу за да намалиш скоростта без да спираш.
3 когато влизаме в кръстовище и даваме предимство? За куража за такова действие доста гориво трябва да изгориш, защото това е все едно след преминаващия да излиташ, много ти е рано за това.
4 Не знам за какви тесни улици ще ти е нужен полусъединител, защото толкова тесни улици не съществуват или ако съществуват движението на автомобили по тях ще е забранено, най вероятно обясняващите са имали предвид движението на първа в тесен гараж или мост с 50см по широк от колата ти с парапети от двете ти страни, полусъединителя е с цел да можеш да намаляш ускорението.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 17706eba92
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Щом искаш да спускаш бавно, върни на по-ниска предавка и след това само натискай спирачка, ако колата започва да набира повече. За къси отсечки (50-100 метра) може и направо с натиснат съединител и спускане на спирачка, но за дълъг път задължително на скорост и спирачката само когато е нужна!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: fdb4ef0f66
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Номер 9, по точка 3., за която пишеш, имах предвид, когато на кръстовище ни свети зелено на нас, правим ляв завой, но пък има насрещни, които трябва да са преди нас. Беше ми обяснено, че се тръгва и се изчаква на средата на кръстовището да минат тези отсреща и после съм аз. Защото, ако ги изчакам напълно и тогава тръгна, то ще светне червено и няма да има време да премина. Така ли е или отново грешен съвет са ми дали?
Благодаря отново за подробните и изчерпателни отговори.

 
  ...

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 4cd1ad9c4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 3 съм.
За навлизането в кръстовище с ляв завой,даваш предимство само на тези които идват срещу теб.Правилно са те посъветвали. Не влизаш при такава ситуация,ако не можеш да се побереш при наличие на други коли. И в правилника го има това. Ама ти как я взе тази книжка? Вярно,че за кратко време не можеш да запомниш всичко. Да седнеш и да караш като нормален шофьор. Направо кажи къде и кога да изгорим един резервоар,и ще ти се отпусне душичката. Колата праеи това което ти я накараш. Не е обратното. Безгрешни хора няма,и шофьор се става след 2-3 катастрофи и 100 000 км.
Онзи лудия

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: a421cffecd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Използвам темата за младите шофьори, за да попитам следното: Не мога и не ми се получава да потегля под наклон нагоре. Отпускам малко съединителя, давам газ и отпускам ръчната и или тръгвам назад, или не тръгвам, а гасне, или без да искам качвам оборотите на 5-6000, абе ужас! Уж правя всичко, но явно нещо не както трябва. Отчайвам се! Сигурно си има начин, не вярвам да е толкова трудно?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: fdb4ef0f66
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Номер 3 и 12, ти по-добре знаеш, че книжката не те прави шофьор, така че това, че съм се справила на някакъв си изпит, не означава, че мога да карам. Ти предполагам си инструктор, доста си навътре в материята. Благодаря ти за съветите. Не знам, дали от мен ще стане шофьор, но ако догодина по това време вече карам, обещавам да вляза и да се похваля тук в темата. :) Ако не пиша, значи, че не съм успяла..

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: c81e2155d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   13 не си усещаш съединителя, това ти е проблема.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 6463585569
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Добре е да питаш в автошкола. Black Sabbath

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 91d30a0b9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Авторке, не съм инструктор, но и аз съм бил млад "велик" шофьор. Знам много добре какво ти е и как се чувстваш. Не съм искал да го разбереш по този начин за уменията и розовото картонче. Никой не се е родил научен. Радвай се, че поне не те е срам да попиташ. Шофьор се става с практика. Щом отказваш да изгорим един резервоар, и сама можеш да го направиш. Има тънкости и номера които са от полза но в единия вариянт се учат доста трудно.
Номер 13
Паник атака. Това се случва при теб. Осъзнаваш, че ще се изложиш или провалиш и не мислиш какво правиш с краката си. Намери схема и обяснение как действа съединителя и си го обясни така докато го разбереш. С отпускането на педала, ти съединяваш двигателя с колелата. Понеже има физика и тегло на колата, двигателя започва да се тормози. Опитва да угасне. Избии си паниката и задръж педала на газта около 2500 оборота-3000. В същия момент започни да отпускаш съединителя. Когато оборотите паднат с 1000, започни да го отпускаш по-бавно. И до 4-5 секунди го пускаш изцяло. Ако ти е дръпната ръчната, я пускаш когато паднат тези 1000 оборота. По нататък, ще ти стане по- лесно да уцелваш момента на зацепване на съединителя и няма да има 3000 оборота и ръчна. Аз това правех. Крадях ключовете на семейната кола, и ходех да тренирам. Не е срамно! Или предпочитате да я угасите не където трябва и да ви ударят.
Онзу лудия

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 7788a6709b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Вземи си автоматик!

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 0c9a910c94
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   До 13. Аз полусъединителя го научих за точно 30 мин. с практиката.

За да се научиш и ти направи следното - намираш място с наклон, изкачваш се, стигаш до средата, спираш със спирачката на едно място, освобождаваш от скорост, дърпаш ръчната, натискаш съединителя и местиш скоростния лост за първа скорост, пускаш плавно съединителя, както си с дръпната ръчна, и чакаш момента в който автомобила започне да се тресе. Това е момента, в който ако не беше с вдигната ръчна, автомобилът щеше да потегли. Пробвай това няколко пъти. Като свикнеш с момента с притрисането - включваш на първа, държиш натиснати съединител и спирачка до долу и сваляш ръчната. После отпускаш съединителя и като започне да тресе, пускаш бързо спирачката и натискаш газта, за да потеглиш. Не се плаши, че тресе и вдига обороти, в началото е така.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: d053270601
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   По лесно се сменят накладки на спирачката, отколкото диска на съединителят, сам избираш кое е по изгодно. Като искаш да е много бавно и си по надолнище, естествено, че оставаш само на спирачка, а ако се спускаш продължително, най добре на първа без газ, особено през зимата.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: e5a4cb4e18
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   @11
Точно така е, всичко е правилно.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker