Защо се нападат такива хора - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо се нападат такива хора
преди: 4 години, 9 месеца, прочетена 2152 пъти
Преди да започна, искам предварително да помоля да се води нормален аргументиран диалог без обидни думи и нападки. Нека не превръщаме темата в поредния злобен спор. Питам най-човешки, защото не ми е ясно и са ми интересни причините.

Вчера един потребител е публикувал една тема, че не се чувства българин и всички го наричат идиот и какъв ли не и го нападат по възможно най-грозния начин. Аз не го разбирам, защото смятам, че всеки има правото да (не) се чувства каквото му душа сака. Имам въпрос - защо някои смятат, че всеки е длъжен да се чувства българин и няма право да не се? Какво толкова им пречи на тях това? Защо българите приемат толкова тежко и крайно негативно и нападателно факта, че има българи, които просто не се чувстват такива? Причините защо някой може да не чувства българин са без значение и не коментирам доколко са резонни.

Ще споделя и моето мнение. Подозирам, че няма рационална причина за това, а просто някои хора много държат всички да споделят тяхната идентичност и се чувстват обидени, предадени и застрашени за себе си и обществото, ако някой не я споделя. Подсъзнателно си мислят, че едва ли не ако всички са патриоти, ще живеят по-добре. Само че моето мнение е, че на тях никой не им е обещавал и не им е длъжен да се чувства патриот, българин или какъвто и да е било.

Предварително отговарям на въпроса, който абсолютно всеки път се задава, защо стоял тук, че причините може да са много (да не е завършил образованието си, да има болни родители, професията му да не може да се работи в чужбина и т. н. ), а може и да е в чужбина или да е въпрос на време да замине.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 9 месеца
hash: 3da06ea194
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Както винаги казвам- комплекси. Същото плюене не се отнася само за не-българите, а изобщо всичко. Хомота, джендъри, жени с добра кариера, жени с добър живот, мъже с добър живот. Онези, които не искат деца или не искат да се женят, и други, които са съгласни на отворена връзка. Абе всичко. Просто е национална черта сравняването с другите и жестокото избиване на комплекси, също и двойните стандарти. Може да са също толлова долни колкото тези, които плюят, но те винаги макар и съвсем безсмислени и абсурдни аргументи, те ги навират особено нагло или просто си плюят злобно, когато вече не могат да измислят поредната тъпотия лишена от смисъл. Просто комплекси и злоба, на тяхното да е.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 889ae1cf8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

2.   Длъжен си да бъдеш като тях, затова те нападат. Те са безлична тълпа от неандерталци, и не понасят някой да е по-различен и по-добър от тях. Ще го свалят на тяхното ниво, после ще го обезличат и смачкат. Това е българската паплач - популация от примитиви, умствено недоразвити идиоти, подчовеци ... Отврат!

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 7bcabe2491
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Защото тук в нашата "мила" Родина важи с пълна сила "закона на джунглата" - мачкат се по-слабите хора (избирателно си ги подбират), пробива се с курвалък, а не с реални умения и образование !
За съжаление това ще се задълбочава, понеже свестните или измряха, или са напуснали страната !!!
Дерзай авторе, ако още не си си събрал чукалата, или... не си от другата страна на барикадата - силните на деня и любимките на шефчето !

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 6007afb231
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мисля че го нападат защото ги обижда, по принцип въобще не им пука какъв се чусвства той, но е приел че човек може да съществува само в двете граници или да е партиот или да се откаже от българското, той си избира неговата крайност да не се чувствал българин в същото време нарича хората от другата крайност ганьовци, смотани тъпи.
Кой обича хора които са седнали да пишат плювни по други хора просто ей така? След като не иска да е българин, кой му пречи, защо е нужно да да плюе и обижда?

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 5edac64863
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

5.   Защото "българите" във форума са нещастни, мизерстват и се опитват да се самоубедят, че не е така, понеже не им стиска да се пробват в чужбина с друга работа, освен такава, която може да се върши човек с основно образование. Така че тези хора инстинктивно нападат всеки, който има нахалството да каже, че е щастлив някъде другаде. Повечето от тях въздишат по близкото минало и биха били много доволни, ако всички бяха затворени тук (както беше по време на комунизма) и също толкова нещастни като самите тях. Те не искат на тях да им е добре, искат на всички останали да им е зле.

 
  ...


...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 85ea53067a
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

6.   Виж, проблемът не е как се чувства или не се чувства даден човек, ако ще и за марсиянец да се има все едно. Въпросът е, че след като не се чувства българин защо влиза в български сайтове и дава акъл на останалите, а и ако не греша оплюваше България. Живей в друга държава, пиши се какъвто искаш по народност и забрави за България. Обаче хем не се имаш за българин, хем даваш акъл на българите... е, не става.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: c243220e90
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Защото хората се раждаме в някаква среда. Тази среда си има идентичност. ЗАЕДНО нашите родители са създавали тази страна ( както и родителите на англичаните или французите например). Нечестно е да се родиш в страна, за която някой вкарвал усилия да съществува, трудил се е за всеобщото благо. А ти накрая не просто да нямаш признателност към целия този народ, а даже да го плюеш, идва малко впоече. Плочките на тротоара, сградите, пътищата, малкото останали влакове, тока който харчиш всеки ден, водата и храната която си купуваш от магазина... всичко това е правено от някой. Ако нямаш признателност, значи водиш паразитен живот и вземаш страната си за даденост.

Но тук има нещо повече - дори да работиш и да си вкарваш данъците в държавата, това пак няма да те прави българин, ще те направи просто поданик.

Българите не искат поданици. Поданици има и в Англия, пълно е с повърхностни хора, които понятие нямат защо живеят, без никакви житейски и морални ценности. Българите искат други като тях. Такива които да ги мотивират да стоят тук и заедно да се борят. Не искат поредния мангал, с който просто да са принудени да живеят, без да споделят общи интереси, вяра и философия.

"Патриотизъм " идва от думата "patre"- баща. На български му викаме "бащиния". Бащата в България не се уважава. Никой не милее за бащината си къща, това което бащата е оставил за идните поколения. Това е принципалното уважение към предните поколения. Проблема е, че хората отдавна живеят без бащи или такива под чехъл( визирам феминизма) и идните поколения не само са отглеждани и възпитавани от самотни майки (масово), но и никога никой не им е вкарвал идеята, че има и по важни неща от комата хляб на масата и социалния статус. За съжаление и ти си жертва на това, очведино.

Нямаш избор къде да се родиш, но имаш къде да живееш. Познавам жена която, без да знае английски, с леки психични отклонения се замъкна без пари в Англия с млякото си дете. Сега там ги гледат социалните. Щом тя може и ти можеш да се махнеш. Лесно е. Всеки може да се махне

Айде. И да не си посмял да се върнеш. България няма нужда от такива като теб. Тя от вас страда, не от патриотите.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: d64186cced
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Аз съм автора на темата. Вие българите се мразите един друг и постоянно се карате, псувате, делите се на мъже-жени, на София-провинция, на Левски-ЦСКА, на Мерцедес-БМВ, и на какво ли още не, хващате се за гушата за най-дребното, еми нормално е да ми писне от всичко това и да се отвратя, какъв е този народ??? Какво чувство за общност може да изпиташ към хора които за 2 стотинки са готови да се избият? Вие не ставате за нищо, затова жените ви ви наричат мръсни ганьовци и се изпомъжиха за чужденци и раждат от какви ли не, само и само да не са българки. Вижте циганите какви са задружни и как ви правят диви и щастливи, смее ли някой от вас отворковци да отиде в махлата и да им каже нещо??? Не, защото сте страхливи мишки, това сте българите, и аз не съм "българин който не се чувства такъв", аз нямам нищо общо с вас, освен че съм нямал късмет и съм се родил на тази територия, територия на която вие сте на изчезване заради собствената си некадърност и страх!

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: bc26946010
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Мен лично просто ме е яд. Яд ме е, че много българи мислят така. Яд ме е, че българският народ се самоубива.
Не става дума за това кой какво е длъжен. Ти ако видиш някой да се опитва да се самоубие или да си вреди сам на себе си - няма ли да се опиташ да го разубедиш? Да, всеки може да прави каквото иска с живота си по принцип, негов си е, има право и т. н., но просто е жалко и затова ще се опиташ да го убедиш, че не постъпва добре.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: d70e0ac9dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Признавам, че не съм патриот. Или поне не като онези, които окачат българското знаме навсякъде и се бият в гърдите. Осъзнавам, че нашата държава има редица проблеми, които сигурно ще си останат неразрешени и по времето на моите деца или внуци. Такива неща са ми ясни, не съм расла в саксия.
Прочетох въпросната тема на онзи човек, който не се чувства патриот и ми стана изключително неприятно. Затворих страницата, не съм коментирала нищо, защото нямаше какво добро да кажа. Омръзнало ми е навсякъде да се сипе един негативизъм. Не се чувстваш българин? Чудесно, тогава заминавай, но не убеждавай останалата част от населението, че живее в най-лошата страна. Живеем в една от най-красивите страни, земите ни са богати за разлика от народа. На запад правят едни големи паркове и им викат "бели дробове", тук навсякъде е зелено. Пътувала съм, разглеждала съм забележителности, разхождала съм се в паркове, около мен е имало туристически гидове и местни хора, които с ентусиазъм разказват какво ли не. И всеки един път съм си мислила, че у нас е много по-красиво, по-зелено, по-хубаво. Имаме четири сезона, планини, езера, реки и море. Ние виждаме сняг през зимата, а лятото можем да отидем да лежим на пясък и да се мокрим със солена вода. Осъзнавате ли, че това много народи го нямат? Тук има розово масло, има кисело мляко. Имаме си едни от най-красивите жени и едни от най-мъжествените мъже (нямам предвид Бай Ганьо с бирено коремче и миризма на пот). Тук всеки втори знае как се пали огън, защото реално е стоял около огън с приятели и се е забавлявал. Чужденците се възхищават на всичко това, възхищават се на хорото и ръченицата... а някакъв тип излиза и плюе по всичко родно, което аз намирам за уникално. Имам правото да се почувствам зле от прочетенето, просто се въздържах от коментар. Повярвай ми, ако трябваше да излея цялата си емоция, изобщо нямаше да съм мила. Ако нямах филтър, сигурно щях да псувам и да лепя епитети.
Икономиката ни е лоша, държавата ни е крива, ама страната ни си е много добре. Това, че не можем да се държим единно си е наш проблем, а не проблем на земята ни. Фактът, че избираме едни и същи управляващи е наша грешка, а не грешка на държавата. По някаква причина България се мъчи да излезе напред с това, с което други страни излизат напред, а нашата сила е в други неща. Развийте го тоя туризъм, ето ви златна мина. Примерно, казвам. Ами, не искам да чета глупости за България, тя си е чудесна, ние сме криви. Щото някой изразява крайно негативно мнение, плюе на всичко родно, после една камара народ скача срещу него и накрая започваме да скачаме срещу тези, дето са нападнали първия автор. Наскоро по новините казаха "Ние сме страна на протести и антипротести". Вадете си изводите, не плюйте.

 
  ...

...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: a960e6a0a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Всеки има право да е себе си. Black Sabbath

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: c138f6ebc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   ОТ АВТОРА

Ето точно за това, което написа номер 7 говоря. Само да се спомене нещо и се почва "Айде. И да не си посмял да се върнеш. България няма нужда от такива като теб. Тя от вас страда, не от патриотите"

Чакайте, бе хора, аз конкретно за себе си нито съм казал, че не се чувствам българин, нито че искам да се "махам", нито съм плюл по някого, нито убеждавам някого в нещо. Защо винаги се почва дежурния лаф "махай се", "нямаме нужда от такива като теб", "България заради такива като вас е така"?

Благодаря на номер 7, че точно и ясно нагледно демонстрира за какво говоря. Дори лафовете му са типични и дежурни.

Това опровергава и номер 6, който твърди, че проблема не бил, че не се чувстват българи, а че плюели. Ето типичния пример с номер 7 кой почва да плюе първи. Човек само да спомене нещо и се почват едни обвинения и закани. Аз това не мога да го разбера, честно.

Заради "такива" България била "такава", обаче заради такива като него, почващи директно със заканите, без реално да са провокирани дори, видите ли България ще вземе да се оправи. И как точно ще се оправи с такива като номер 7, големите "патриоти" заядливци? Според мен пък точно ей такива като номер 7 отвратиха работливите и честни хора от българското.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 4cea76972a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   "Ти ако видиш някой да се опитва да се самоубие или да си вреди сам на себе си - няма ли да се опиташ да го разубедиш?"

ЕВАЛА !!!

Как да спечелиш някой, на твоята страна? Напсувай го каруцаркската, накарай го, да се чувства ужасно и после казвай, колко е загубен, че не те разбира.

И моля те, не го пробвай, на хора, котио може да се самоубият...

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: d0a1ba3a6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

14.   Като цяло българите сме доста консервативен и затворен в себе си народ, неискащ да поеме развитието, което другите страни претърпяват с всеки изминал ден. Тук всичко, което се различава по някакъв начин от наложените "правилни" стандарти, се отрича, плюе и потиска. Но това в никакъв случай не е правилно. Неслучайно България е една от страните с най-нисък праг на търпимост спрямо хора от различна раса, с различна сексуална ориентация, с различни политически и религиозни възгледи и т.н.

Все пак, не мога да си кривя душата, има и хора, които са изключително съвременни, изкоренили патриархалната болест от себе си, привърженици на новото, на модерното, на развитието на света. Но тези хора са все още малко и категорично има нужда от подобрение в тази насока. Като цяло всеки има право да бъде такъв, какъвто се усеща и чувства, все пак живеем в свободна и демократична страна, нямаме наложена диктатура и принуждаването към определен модел на поведение за мен е неприемливо. Друг е въпросът вече, че ако кажеш нещо, различно от масата, ще бъдеш отритнат и ще се превърнеш в асоциален индивид, който няма да има нито семейство, нито приятели.

В общи линии пред теб седят два пътя - да бъдеш себе си, приемайки всички плюсове и най-вече минуси от това, отстоявайки правата си на нормален съвременен европейски човек, или да се преструваш на такъв, какъвто не си и да си отидеш от този свят огорчен, че поне не си опитал да защитиш интересите си и себе си като личност.

Най-важното - не губи вяра, не се предавай. Ако не се чувстваш на мястото си в България, замини и опитай да живееш в някоя друга страна, там може да се почувстваш по-добре.

Дерзай!

АНЕТА

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 4cea76972a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   "Вижте циганите какви са задружни и как ви правят диви и щастливи, смее ли някой от вас отворковци да отиде в махлата и да им каже нещо??? Не, защото сте страхливи мишки"

НЕ! Страх ме е, защото последния път ШИБАНИТЕ КУКИ, които трбяваше, да са ми БРАТЯ БЪЛГАРИ, ме сега имам присъда ОТ БЪЛГАРСКИ СЪДИЯ ПЕДАЛ, а онези, които се наложи да БИЯ защото ПОЛИЦИЯТА НЕ СИ СВЪРШИ РАБОТА, нямат присъди, въпреки, че са ги хващали за многократни кражби- ЕЙ ЗА ТВА! Много задружни бяха, но с аверите, като изкочихме с бухалка и пистолет, знаеш ли как бягааа бягаааааа хахахахахах ... ама споко - ще дойде и това време - патриотите вярваме!!!

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 4cea76972a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   В Бългрия има малцинства - свестните хора сме най-малкото малцинство ...

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: c138f6ebc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   15, ако патриотизма се разбира като ходене на тайфи с пистолети и бухалки и трепане на цигани, аз не искам да съм патриот. Това вече е крайност. Затова в България "патриот" стана мръсна дума и нарицателно за скинар и подобните му.

Дайте тогава направо да викнем танкове и изтребители, че да сме още по-големи патриоти. Ето бивша Югославия е пример от много патриотизъм до къде може да се стигне.

Ако не ти харесва работата на полицаите, протестирай срещу тях, но да ходим всички като някакви гангстери из улиците с бухалки и пистолети, на какво ще запорилича тая държава? Ще изглеждаме като в наркокварталите в Колумбия. На това ли искаш да прилича България?

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: b24a29bb90
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Темата на персоната е тип тъпа, и според мен си е заслужил отношението. Той де факто е написал - "Не съм българин!"

Съгласен съм, че човек има право да се чувства както се чувства. Но дали е българин или не е ФАКТ, който не той определя. Дали е станал част от тоя народ, и е допренесъл поне малко за това какво той представява, също е ФАКТ... Т.е. малко тия нюанси, накуцват, но е така като интелектуалния багаж липсва. И ти като ще пишеш тема за него, хвани и я прочети първо, а? Поне заглавието. И помисли...

Аз също не съм във възторг, че съм част от тоя народ. Дори не бих казал, че "народ" е подходяща дума, за това което е в момента. Пак подчертавам, че тъпите паечета са много - В МОМЕНТА. Че в миналото е има български нард, език традици също е ФАКТ. Но нещата не стоят на едно място, и като не работиш над нещо, обикновено го губиш. Във всеки случай съм роден в тази държава, отгледан съм от нея. Дори да отида в друга, пак си оставам българин. Как лично аз се чувствам, дали съм разочарован от това, си е вече субективен въпрос, и никой не може да ти се меси...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: e990fd33ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   А ти може би искаш да им ръкопляскаме ли? Обикновено това са мрънкачите, на които все някой друг им е виновен - политиците, работодателите, жените(че не им връзват), държавата, космоса, за това те самите винаги са в киреча. Много трудно е да се проумее, че никой на никого не е длъжен и каквото сам си извоюваш или изработиш, това ще имаш. Освен това никой не обича предателите, ако ме разбираш....

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: c7a21e8848
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   Защото се има за нещо повече, а сигурно не става и за чистач на кенефите У Косово. Поредния мрънкялник в интернет. То е ясно, че щом е стигнал да пише такава тема, въобще нищо не му върви в тъпия му живот, и е решил да обвинява другите за личните му несполуки.

 
  ...

...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: c138f6ebc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   9, а за политиците и много то работодателите пък не са ли прави хората? Не че нещо, ама да наричаш мрънкалник, защото се е оплакал от политиците, е тъпо. Сякаш пък са цвете тези политици. Да, знам какво ще кажеш. Каква полза от мрънкане и защо не протестира или не прави нещо. Ами протестирахме много, вкл. и аз и позла никаква. Ама нали хората само сме мрънкали, пък политиците много готини, разбираш ли.

Ти като си много готин защо мрънкаш срещу "предателите"?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: e8cf45c9f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   n 9 не ти харесва че хората се самоубиват. Аз като стоя болна и хладилника за разлика от много хора ми е празен не живея ли напразно. Какъв баланс ми е на мен с никаква енергия нормална. Погледни съвременните хора като психолога Ясен Николов как говорят че след смъртта човек си отива в дома. Но не всеки може да ходи на психолог. Не стигат в държавата парите. Много добре знаеш защо и аз тогава ще се самоубия някой ден. Нямам и грам угризение.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 1a86ef641b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   n 9 не ти харесва че хората се самоубиват. Аз като съм болна и хладилника ми е винаги празен за какво бих живяла. Има и по съвременни хора. Така го виждам аз като гледам какво говори психолога Ясен Николов. Виждаш ли колко е интелигентен той е много хора не го можеме. Само това би ми стигнало за да съм мъртва.Той говори че след смъртта човек си отива в дома. Няма да живея и вечно да ми е неприятно и гузно че въобще съм жива. Не на мене тия. Достатъчно се пречкате че хората се самоубиват. А човек в държавата ви не може да си позволи често както Американците пари за психолог. Това ли ни е живота на някои хора. За едното ядене да живее човек ти и другите да сте доволни.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 159906c955
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   Аз също не се чувствам българин. Според мен голяма част от народа е зле възпитана. Също така не мисля, че бг патриотите са много, но просто тe демонстрират с държанието си колко големи патриоти са.Например ще изкачат на някой връх и задължително ще се снимат с бг знамето, ще отидат на някой нов бг филм само, за да подкрепят бг киното и тн

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 159906c955
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   До 6

Идеята е чрез влизане в бг сайтовете да се предизвика промяна в един заспал и изостанал в развитието си народ.

 
  ...

...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 159906c955
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   До 7

Плочките по тротоарите често са изпочупени, преобладават сивите панелени блокове, хората си хвърлят боклуците навсякъде и замърсяват градовете, по селските къщи има външна тоалетна, съдебната система е на ниско ниво и биха измъкнали или дали намалена присъда, при наличието на много доказателства на някой богаташ с връзки, също биха вкарали в затвора някой набеден бедняк, понеже той даже няма пари за добър адвокат. Медиите са на клюкарско ниво и са жълти и всеки може да се свържи и да каже, че си лош човек и после да те нападне народа само на базата на тези твърдения. Хората рядко се усмихват.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 6e0fa52734
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   17

Ами протестирам, ама не спират да се пречкат. А проблемите ми, съда ако него реши, щях да си ги реша аз, ама ме спряха ... предатели!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 6e0fa52734
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   В БеГе е хубаво, когато човек е с парички.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 72eef411aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   Ще се опитам да обясня кратко.
Подобни изказвания са най-често провокативни и написани главно с цел да предизвикат точно тази определена реакция, много често са и обиждащи нацията като цяло (това е всъщност завоалирано под формата на обосновка ' защо аджеба не се чувствам българин' или казано по друг начин ' сега ще ви обясня защо за нищо не ставате и колко сте гадни и прости' ).
По принцип съм и на мнение, че няма нация в света, която би приела с безразличие подобно изявление, някак недостойно е и се чувстваш принизен. Може да сме различни хора, но обединяващото звено между всички нас е точно това - че сме част от нацията, че сме българи. И няма сила на Земята, която да промени това.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: e92086f510
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

30.   Ако бехме такива пичове, дето на изкарват некви, досега, щяхме да сме се справили с всякакви проблеми, а не да кибичим на дъното и да мизерстваме ... Ама бате - мижитурска история! Роволюционерски народа, ама друг път. Живи мижитурки.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: c138f6ebc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

31.   29, не е за да провокират, а просто прекалено много са набрали. Не може с години всеки ден я да ти се изрепчи държавна служителка, я някой ганьо на пътя да те напсува, я някой лекар да умрели баба ти, я някой работодател да не ти плати заплата и държава да гледа сеир и ти да си позитивен. И всичко това в комбинация с ниския стандарт. Просто няма нормален човек на света, който да е ОК с тази порнография и е нормално да се озлоби и да сипе обиди по форумите.

Обаче пък тогава някой, който се изживява като патриот, започва да се засяга и става война. А въпросния патриот не че му е кеф да се лашка по дупките, да го грабят безнаказано и да хвърлят на дядо му по 200 лв пенсия, но просто приема България като свой дом, своя идентичност и затова се засяга. И понеже се засяга, пък отива в другата крайност да казва на черното бяло и да обяснява как България е рай.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: e990fd33ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

32.   н.31, а ти какво правиш по въпроса тия неща да не са така? Щото и озъбената служителка, и незаинтересуваната лекарка, и ганьото от пътя все са българи, мислещи по същия начин като тебе. Вместо да мрънкате може да направите нещо в посока към по-добро. Защото всичките сега, които ревете, вашите дядовци са извоювали с кръвта си вас сега да ви има и да пишете на български колко не искате да сте българи. Просто сте срам за тях. Винаги има начин- чрез гласуване на изборите за тези, които прецените, че стават. Ако няма такива, вие се кандидатирайте и предложете на хората вашите виждания. Ама нали е по лесно да се мрънка и да се плюе по всичко и всички. Какво още търсите тук тогава- палете джапанките и отивайте другаде. Ама там другадето ще трябва да си напънете гъзенцата да работите, щото хората никъде не дават пари и привилегии просто така.....

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: e92086f510
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

33.   До 31

Това не е причина да си груб и да не си учтив с другите! Това са извинения на ... не особено качествените хора.
Знам, защото и аз съм в това положение,но не се държа така!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: c138f6ebc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

34.   32, протестирал съм например, сигнализирам, когато има нереденост, плащам немалко данъци, спазвам всички закони и правила, чистил съм улиците дори ей така на своя глава, че да не затъваме в мизерия и 2 мин. след това са ми хвърляли фас демонстративно, винаги съм любезен, но често получавам лошо отношение и дори подигравки съм получавал, че съм учтив. Полза никаква от нищо. Какво още да направя като гражданин? Аз за себе си това, което зависи от мен съм го направил, но само аз как мога да променя още 7 млн души, ако те самите не искат?

33, да, не е причина, просто обясних, че някои хора не издържат и им е дошло до гуша и си изпускат нервите, а не е за да провокират. И аз тези хора ги разбирам идеално, защото и на мен понякога ми писва от безумия и колкото и да се опитвам да съм позитивен, простотията минава всякакви граници.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 7e94a98c38
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

35.   "Като цяло българите сме доста консервативен и затворен в себе си народ, неискащ да поеме развитието, което другите страни претърпяват с всеки изминал ден." Няма много общо с реалносста. Нетърпимосста на чужденците е много по-голяма към изброените, понеже те са си сблъскали с тези индивиди. Жалко е колко наивно е мисленето ти. Кажи едно така наречено модерно нещо, което българите не са "приели". Проблема на България е от съвсем друго естество. Проблема е в това, че прехода(така наречен) отвори вратите на западни фирми с 3-4 века история, които не са толкова тъпи, че сами да се конкурират и затова изкупиха всички български предприятия и ги затвориха, а нас превърнаха просто в пазар. И не ми обяснявайте колко всъщност е виновен Бойко или др.подобни. По простата причина, че те бяха финансирани да дойдат на власт именно от "модерният" запад. Сам Борисов се похвали как немска фирма е прецениля, че българите се нуждаят от про-европейска "демократична" партия и те са я създали. Това е забранено от конституцията за незнаещите. Тук става въпрос за борба за пазари, влияние, няма общо с някакви модерни глупости, които Анета спомена в коментарите. И за неразбралите, това че под особено сериозно външно влияние ни унищожиха икономиката, войската, не ни прави невинни, даже напротив. Не ви е проблем "патриархалното" защото този споменат "проблем" го няма при нас отдавна. А когато го е имало за предателство народа ни е дигал ревулюция. Искрено съм погнусен от незнанието на елементарна история. Този който не знае историята си, със сигурност ходи сляп към бъдещето, а после се чуди защо е зле и търси проблема там където дори може да е решението. Съидинението прави силата, силата гарантира независимосста(сега отсъства), независимосста гарантира правото на вземане на решения в твоя полза, за твоето развитие. Докато чужди посланици се държат като министър-председатели и ни нареждат каква техника да купим(просто пример), нещата няма да се оправят. Колкото и такива като Анета "храбро и смело" да се борят срещу този "патриархат" .

 
  ...

...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 6e26eeb933
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

37.   Впечатлен съм от коментара на номер 7 и се замислих...Искам да добавя, че и с разделение няма да стане

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: f26bcd84e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

38.   Авторът призова да няма нападки, сдържа се 7 коментара и почна да бълва жлъч и обиди. Сееш, каквото си пожънал, толкова просто е.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: c138f6ebc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

39.   38, а защо взимаш под внимание само моята реакция?

Защо преувеличаваш моята реакция, а игнорираш реакцията на номер 7, която беше първа и провокираща, при това без никой да го е предизвикал? Защо не си обективен? И къде видя да съм обиждал?

Аз нито съм казал, че не се чувствам българин, нито съм тръгнал да емигрирам. Кому беше нужно грозно изказване "България няма нужда от такива като теб"?

И аз не "бълвам жлъч и обиди" (много силен изказ), казах само, че именно заради такива като него, а не като мен, които тръгват да нападат, без да са провикрани, много хора се отвратиха от сънародниците си. Така че въпросното посяване е негово дело. Или според теб трябва да си мълча колкото и грозно да ме нападат? Никъде никого не съм обиждал, поне се придържай към фактологията.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 23bc890bbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

40.   Авторе, визирах реакцията на №8, който се е писал като автора. Сега обаче виждам, че е с различен хаш и може би не си ти. Точно в №8 е отговорът на въпроса ти. Хора като него има и от двете страни, и изобщо и от двете страни на всеки спор. Точно те предизвиква нападки и грозни обиди, защото побесняват, когато някой не споделя мнението им и почват да изливат злоба.

А ако игнорираш последния параграф на №7, ще видиш, че всъщност коментарът му е доста аргументиран. Така че, преодолей нараненото си его, не се хващай за първото неприятно нещо, което ти е казано и вникни в думите му.

Народността на човека е част от неговата идентичност. Един индивид, търсейки да се откаже от идентичността си, защото е смятал, че тя е длъжна да му осигури нещо си, няма как да бъде приет добре. Той е един отстъпник, някой който утре ще отстъпи и от новата си идентичност, защото и тя го е "разочаровала". Никой не желае да се събира с такива хора, защото с тях трудно се гради, трудно се преодоляват трудности, с тях може само да се черпят чужди благини, докато ги има. Повсеместната загуба на идентичност не засяга само народността, тя вече е настъпила в расата, пола, сексуалността. В крайна сметка, когато нямаш идентичност, когато си забравил от къде си тръгнал, ти рано или късно преставаш да бъдеш личност и се превръщаш в едно общо кратно, в никой.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: c138f6ebc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

41.   40, значи си се изказал неподготвен, защото въпросният номер 8 не е автора на настоящата тема (аз), а автора на темата, за която споменах в моята тема. Трябваше да прочетеш по-добре, вместо да обвиняваш кой колко злобен бил. Дължиш ми извинение.

Че и 1 звездичка са ми дали, при положение че дори не са разбрали за кого става въпрос.

 
  ...

...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 23bc890bbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

42.   #41, бих ти се извинила, но не и след този обвинителен тон. Явно си доста чувствителен към всичко, което ти се казва, но това не е мой проблем.

Също ми е интересно как разбра, че#8 е автора на другата тема и защо си пуснал тема, защитаваща го, след като видимо е агресор и прави това, в което обвиняваш другите. Доста съмнителна работа.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: c138f6ebc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

43.   42, добре, защо към точно мен се обръщаш и то с такива грозни думи "бълваш жлъч и обиди", след като не аз съм написал този коментар? Има си хаш и може да се провери. Чувствителен съм, да - защото нападаш мен за коментара на друг. Ако аз ти бях лепнал етикет за мнението на някого, с когото нямаш нищо общо и ти нямаше да си много доволна.

Сериозно ли водим този тъп разговор за коментар, който дори не е мой, а ти ме обвиняваш, че съм аз? И не съм го защитавал, а писах, че цитирам: "всеки има правото да (не) се чувства каквото му душа сака". Т.е. ако се чувстваш българин, си в правото си, ако не - също си в правото си.

С какво точно пък те докачих точно теб, нямам си и на идея, но подозирам, че си наранена от мението му. Просто се обръщаш към грешния човек, а дори нямаш доблестта да се извиниш. Обръщай се лично към него, не към мен, аз нямам нищо общо с него. Аман от филмари.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: e62c915ebf
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

44.   Таа па 38 разбрала-недоразбрала ама да се дърви

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: a960e6a0a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

46.   44 е много зле.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: e62c915ebf
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

47.   до 46 викаш онази е много добре,след като обижда първосигнално , без дори да си е направила труда да разбере чий е коментара.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 551c0a263c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

48.   Щото българите сме скапани селяци. Аграри и селскостопанци. Интернет даде възможност на много хора да влзиат и да изливат целия гнилоч от душата си, после реват, че никой не им помагал и не им бил състрадателен - хаха.

Българска му работа. После ме питат що не показвам емоции и съм затворен. За кво да съм отворен като ще го използват срещу мен. Мълча си, правя си пас и им гледам сеира.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 5167d160b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

49.   На самия коментар пише, че е от автора, естествено че някой ще си го помисли. Това, че 20 коментара след това още има ощипани госпожици е направо смешно.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: e92086f510
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

50.   Олеле - дебатите инкръчмрските битки са почти неразличими, когато в тях участниците са съвременни българи.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: e62c915ebf
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

51.   49, а като е естествено да си го помисли, не можеше ли да се извини поне?

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: dac0b316fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

53.   ОТ турското робство като са искали да ни погубят, има много турци в България или българи, които биха искали да са турци в Турция, или да направят България малко повече или цялата турска. Цигани или роми, не ми е целта да обиждам никакви хора тука, също така има такива, които им е през кура за България, и когато някой каже че не се чувства българин, мнозинството не се сеща за италианец в България, а се сеща за тези, които искат да ограбят България от вътре на вън, щото политика или друго нещо не смеят да направят каквато и да е крачка в тази насока, защото може да бъде интерпретирано като расизъм, но намеренията на някои турци, българи, роми, цигани, да изядат България и българите от вътре на вън не е расизъм и не попада като проблем в закона.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker