Проблем с онлайн пазаруване - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Проблем с онлайн пазаруване
преди: 4 години, 9 месеца, прочетена 1562 пъти
Здравейте и благодаря на всички, които ще отделят време да прочетат историята ми. От около половин година се зарибих по онлайн пазаруването главно от български сайтове и винаги съм оставала супер доволна, но тъй като тези сайтове предлагат и опция наложен платеж, винаги съм го предпочитала пред това да пазарувам с карта, тъй като директно си давам парите на куриера и те ми дават това, което съм закупила. Тъй като имам малко по-нетрадиционен стил на обличане наскоро почнах да разглеждам и чуждестранни сайтове за пазаруване, най-вече за обувки. Има два сайта, в които просто се влюбих в обувките им, няма да правя реклама на сайтовете, затова няма и да ги споменавам, но наистина са популярни и достоверни, не са сайтове, за които никой не е чувал. Пише, че заплащането става и с Pay Pal, пише се там някакъв номер и те ти изтеглят сумата от въпросния Pay Pal, но идея си нямам как да вкарам пари там, за да мога да пазарувам. Другия сайт е Ali Express, него ще го спомена тъй като едва ли има човек, който да не го знае, там искат VISA или MasterCard, ако например отида в някоя банка каква карта трябва да се изкара, дали мога да си ползвам картата от работата, която е на Unicredit или няма как. Ще се радвам, ако ми помогнете и също така да ми кажете как разбирате кога стоките ще ви пристигнат, обаждат ли ви се, има ли шанс да не получа стоката, а да си дам парите на вятъра. Ще се радвам да одобрите темата ми, не е някакъв сериозен проблем, но със сигурност е нещо, което ме тормози и не знам къде другаде да споделя и кой да попитам. Благодаря Ви предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 9 месеца
hash: 59fb75510d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей, всяка българска банка издава Visa и Mastercard. Някои финтех компании също, например Revolut.
С тях можеш да пазаруваш в целия свят, във всички обекти или сайтове, където въпросните карти се приемат. По-лимитирано е приложението на Visa Electron, но пак е доволно широко.
Доставката... ами доставките от Алиекспрес идват в пощата, ще получиш известие и ще трябва да си вземеш пакета от пощата, или - ако е съвсем малък пакет - пощальонът ще ти достави на адрес.
Лесно е.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: da76edea2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Стоките, закупени от Алиекспрес, пристигат с Български пощи (освен ако не е посочен друг доставчик като DHL) Ще получите известие, когато пристигне поръчаното и трябва да отидете до съответния пощенски клон, който обслужва адреса ви, за да си го получите на гише.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 6e1f0dd28d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Не съм запозната с тези начини на пазаруване, затова ползвам само Aliexpress, където с моята карта Visa Donna директно пазарувам като въведа данните изписани на самата карта.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 83664a29b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Има няколко неща които трябва да се вземат под внимание.

Днешно време всички банки издават дебитни карти с "лого" на MasterCard или Visa. След като има това "лого", картите ще бъдат приети. Но... има една голяма разлика между Debit и Credit карта - докъто онлайн пазаруване с кредитна карта може да бъде "оспорвано" при злоумишлено ползване, при дебитна карта... пиеш една студена вода. Никога не ползвай дебитна карта за пазаруване извън страната!

Относно AliExpress - там нещата за доста сигурни и не мисля че е проблем да се ползва дебитна карта. Един съвет - всеки уеб саит предлага да "съхрани" информацията за картата за по-лесно ползване. Никога не използвай този метод. Име и номер се пише за 30 секунди, трансакцията минава и това е. Дори да хакнат сайта, ще бъдеш предпазена.

PayPal е "посредник" при плащания - ти плащаш на тях, те плащат на другата страна. Различните страни и региони (USA, EU например) имат различни закони и регламенти. Регистрацията в PayPal е като всеки уеб саит - username and password. Тогава става сложно :-). Трябва да регистрираш банковата си сметка при тях. Процеса е продължителен и объркан. Копие от лична карта, банков документ показващ име, адрес, номер на сметка, чакане... Това е ако искаш да регистрираш посточнен източник на средства (карта или сметка). Друг вариант е да си отвориш акаунт с тях, да не регистрираш постоянен финансов източник, и при всяко плащане да ползваш дебитна или кредитна карта (разбирасе, такава с логото на Visa / MasterCard".

Никога не ползвай "служебна" карта, дори и с разрешение" Нещата могат да станат сложни и грозни много бързо...

Това е за сега. Питай ако имш нужда от пояснение за нещо.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: b04e1d985a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Отиваш в ДСК, правиш си виртуална VISA (дебитна т. е. без овърдрафт/кредит). После през банкирането им си зареждаш колкото пари трябва да преведеш (малко повече заради курса) и плащаш през PayPal. Така не могат да ти източат нищо, картата важи навсякъде, а PayPal отделно те прикрива. Като я регистрираш в PayPal после си даваш само пощата и паролата (то те прехвърля на PayPal страница за плащане) и толкова - номерът на картата остава скрит. За Aliexpress си даваш директно номера на картата, но те поначало продават предимно играчки и боклуци - ще бъдеш разочарована в повечето случаи.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker