Как сме еволюирали? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121032)
 Любов и изневяра (29667)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Как сме еволюирали?
преди: 4 години, 8 месеца, прочетена 1815 пъти
Създавам тази тема за да разсъждаваме какво е еволюцията. Имам един въпрос, който винаги съм си го мислил. Ако сме еволюирали от маймуните, то защо маймуните, които познаваме днес не са еволюирали?
Аз не вярвам в еволюцията. Или по-скоро не вярвам, че задължително посоката е нагоре.
Как така преди 4500 години е имало "по-малко еволюирали хора", които са строили пирамиди? А сега 4500 години по-късно цигани все още яздат коне и живеят като първобитни, белите се затриват с алкохол и наркотици, морето е пълно с пластмаса, а в пекин не могат да видят изгрева заради замърсен въздух.
Аз мисля, че древните хора са били по-развити от сегашните.
Мисля, че посоката от векове върви надолу.
Вярвам, че преди време сме виждали светът по различен начин. Самото ни зрение е било по-изострено. Вярвам, че хората са имали свръх способности, които са избледнели, заради смяната на посоката.
Кажете все пак какво мислите, мисля, че ще се получи интересна дискусия.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 8 месеца
hash: 1fd159f555
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Аз не бих казал, че точно вървим надолу, просто човека по природа винаги си е бил тъпо животно. Ако сега цапаме океаните, тогава пък непрекъснато са били избивани хора за власт, ресурси и др. (не са го цапали, само защото не са открили пластмата) и това няма нищо общо с еволюцията. Въпросът опира до съзнание, което от древността не е мръднало особено. И тогава, и сега се избиваме. Просто сме заменили копието с ракетата, но по същество сме си същите животни. Ако прочетеш Макиавели, ще разбереш, че и през средновековието пак си е било същото като сега. Пак си е имало една шепа хора, които са се добрали до властта често с насилие и гърчат обикновените хора. Тогава са го правили с армия, сега предимно с корпорации. Винаги е било така и се съмнявам някога да надмогнем това съзнание, след като не сме мръднали няколко милиона години. По-скоро ще се самозатрием, отколкото да се променим. Защо мислиш, че толкова пъти човечеството се рестартира? Ами точно защото напредва само технологично, но не и на ниво съзнание. Когато на една маймуна и дадеш в ръцете ракети, боклуци и напреднала техника става точно това. Маите едно време са можели да изчислят 15 пъти по-точно от сега тракторията на небесните тела. Е, къде са сега маите? Къде са древните египтяни? Виж сегашните гърци, италианци и араби, а едно време са били велики цивилизация с постижения в науката, строителството, техниката. Колизеума например е можело да бъде евакуиран по-бързо от най-модерните сегашни футболни стадиони.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 74c1093b43
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Вярваш или не в еволюцията, тя съществува. Освен по човека, можеш да се убедиш и по другите животни- коне, птици, влечуги, риби и тн.
Транзита между Хомо Еректус /изправен човек/ и Хомо Сапиен /мислещ човек/ е еволюция.
Хомо сапиенс има абстрактно мислене /за разлика от Хомо еректус/ и украсява своите копия, рисува образи по стените на пещерите, създава свои богове, изобретява и твори. Това е еволюция.
Преди години по лекциите по пластична анатомия, професорката ни казваше, че теорията на Дарвин има някои пукнатини, но тя и до ден днешен си остава най- правдоподобната и логичната и с най- много доказателства в нейна подкрепа.
На скоро гръмна една новина по западните медии. Екип от изследователи беше заснел как маймуна е започнала да лови риба с копие. Маймуната е достигнала до прозрението, че ако вземе една пръчка и я заостри, то с нея ще може да лови риба. Също така маймуните използват камъни за да счупват кокосови орехи. Тоест те имат сечива с които си помагат. Това отново е доказателство, че те са наши роднини, така да се каже.
Иначе човечеството има своите пикове и спадове. Но това не значи, че еволюцията е спряла. Тези проблеми които ги имаме в момента са временни. Всяка епоха има своите проблеми. Преди това пък е имало испански грип, който е избил 2/3 от населението. Преди 400 години, да доживееш до 50 годишна възраст се е считало за нещо невероятно. Преди 1000 години хората са мислели, че Земята е плоска. До преди 200 години повечето хора не са умеели да четат и пишат.
Преди 400 години ако искаш да стигнеш до Франция, е трябвало да пътуваш 10 дни с кон. Сега го правиш за 2 часа със самолет.
Факта че има разни деграданти, които хвърчат с каруци по улиците, не значи, че човечеството е спряло своето развитие.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: a2be6ed25d
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Каква ти еволюция.. Има Бог. Виж птиците как с такъв малък мозък са толкова умни че имат вграден джи пи ЕС да емигрират в топлите страни и после летят хиляди километри и се връщат в същото гнездо.
Примера за развитието на една пеперуда също е потресаващ от ларва става на пеперуда като минава и в гъсеница . 3-4 фази и това всичко за по малко от седмица.

Няма еволюция. Има Творец Бог. Господ Исус Христос е Той. В началото Бог създаде всичко и ето то беше твърде добро. Като се огледаме действителност е така .
В Библията пише че Земята е кръгла и седи на нищо. Как са знаели по онова време като са нямали техника...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 04ce2266b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Аз мисля, че много мислиш.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: a2be6ed25d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Горе долу си прав но не е еволюция. Първите хора са живяли много повече. В Библията пише че Адам е живял над 900 години , но нищо чудно след като в ден днешен има костенурки които живеят 300 години. Дърветата също са жив организъм и също живеят много повече от хората.

 
  ...


...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 76cad2b613
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Доста бъркаш еволюцията с акъла, кой за бога ти е втълпил че хората са станали по умни от преди 4500 години и кой ти е втълпил че и сега няма 1,2..5..10...100 човека на планетата, толкова умни, че да успеят да командват роби, които да построят пирамида.
Еволюцията е само приспособяване към нови условия на живот, един вид адаптация и няма нищо общо с поумняването. Както не можеш да твърдиш че костенурките, гущерите, и гаргите са станали по умни с еволюцията, така не можеш да твърдиш същото и за хората.
По простовати от нас прави хората отпреди 4500г само лесният ни достъп до информация, докато те са се ползвали само от опита на родовата си общност и личния си опит, ние чрез интернет се ползваме с информация за опита на огромно количество хора, това е. Тоест ако днес в днешно общество отгледаш първобитно бебе с достъп до интернет то няма да се различава по акъл от твоето дете, ще се различава само по по ниска издържливост на днешните болести.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: fbc17ebd76
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   ако не мислиш, какъв е смисъла?

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 170dbfc8e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Все повече се обеждавам,че сме извън земни с които е правен геннен опит и сме изоставени тук като опитни мишки. Наблюдават ни от време на време и взимат екземпляри за анализ. Нямал съм среща с тях,но доста по добре си го обяснявам така.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 4de790b595
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Здравей, интересна тема! Лично според мен човекът е свободен да вярвa в абсолютно всичко, което си иска. Нито факти, нито доказателствата, нито теореми, нито точни науки, нито нищо не е в състояние да ограничи човешката мисъл и идея.
За жалост още от малки ни се наслагват всеобщо приети закони и норми, по литература ни промиват мозъците с ''какво е искал да каже авторът'' като всеки може сам за себе си да тълкува нещата.
Аз също си мисля, че еволюционно вървим надолу, защото умът ми не го побира, как уж вече сме 21 век, имаме се за добри хора, казваме не на расизма, а всъщност продължаваме да сме подвластни на парите, които са най-абсурдното съществуващо нещо, влагаме пари в оръжия и войни, в космически безсмислени програми - милиони, милиарди, а има толкова много болни хора по света, които се нуждаят от животоспасяващи операции, но е необходимо те да бъдат заплатени, за да бъдат извършени от лекари положили Хипократовата клетва да помагат на всеки, но всъщност това не е ли една измислица като реално трябва да си платил?
Мисля че от човекът по-лошо нещо не съществува! Напълно умишлено да постъпваме така ни прави най-долу в пирамидата, която всъщност не е нормална пирамида, а върхът й е надолу. И всички ние сме там! Каква ти еволюция, какви 5 лева,като не можем да обясним възникването на пирамидите.
За мен всичко е един фалш, измислени закони с цел да не бъдем толкова ужасно,но и те не помагат.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 857534f1f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ама не бъркайте когнитивното развитие с биологическата еволюция. Еволюцията има за цел да съхрани живота, като го пригажда към изменени условия. Ако целият свят се залее с вода (имаше такъв филм - Воден свят), еволюцията няма да пита дали ти стига акъла да си построиш изкуствен остров, а ще ти даде плавници и хриле.

И да кажеш, че маймуната е предишен стадий на човека... Къде учите бе, хора?? Все едно да кажеш, че горилата е маймуна! Голям тюрлю гювеч е тази тема, а и коментарите.

Номер 5, еволюцията и Бог не се взаимоизключват.

 
  ...

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: b7988985fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   До номер 5.
Стига си живял 2 века назад във времето и започни да МИСЛИШ!
Такова нещо като Бог няма. Съжалявам, че те разочаровам.
Това, че земята е кръгла го е открил Питагор няколко века ПРЕДИ новата ера!
Има нещо. Но то не е доказано.
Има тоооолкова много хипотези от това защо човек е толкова много проценти вода и дали не сме произлезли от водата ит там ли се е зародил животът? Чак до хипотезата, че сме експеримент на по висша от нас раса :).
Искам да спрете да сте като коне с капаци и да приемете, че не всичко е такова каквото изглежда и не знаем всичко! Истината може да е съвсеем различна.
И спокойно, не сме произлезли от Адам и Ева. И за това се извинявам.
Човека е произлязъл от деленето на клетките. Клетките най евентуално са се намирали във вода. Какво е еволюция ли. Ами ето това. Как от деленето на една съвсееем малка клетка се е образувало рнк, днк и т. н. И наай различни живи същества, които еволюират чрез това делене за това има и тооолкова много животински и растителни видове и това не се е случило за 6 дни и на 7 Бог да си почине разбираш ли. Bullshits! Това е еволюция милиарди години наред!

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 39a3673a4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Какви свръхспособности визираш? Ако са неща като ясновидство и телепатия, то те са разпространени и днес. В миналото просто не са се смятали за забранени (от религията) и не са били осмивани (от науката), а са били приоритет на племенния шаман.

Иначе хората сега са каквито са били и преди хиляди години според мен, просто са повече :) Няколко хиляди години не влияят особено на еволюцията.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 7c461da2cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Обяснението е много просто - става дума за раси и подраси. Да не засягам темата за чичкото с мустака, но има резон. Според официалната теория, хомо сапиенс е сформиран от кроманьонец и неандерталец. Ако се вгледате в структурата на скелета ще установите, че днешните африканци са точно кроманьонци, макар и това да не е официално по политически причини. Неандерталеца, има коренно различна структура на скелета, има допълнително ребро, както и допълнителни костици на стъпалата примерно. Гена за математически геннии, както и за Аспергер примерно идва от неандерталците. В зависимост от това кои гени преобладават, днешните хора сме повече или по-малко умни, по-социални и обратното и т.н. Има сведения, че е имало и други същества, участвали в сформирането на хомо сапиенс, макар и някои да са вече теории на конспирацията. Има изкопани продълговати черепи, които е доказано, че не са такива от деформации, има хора с по-малки черепи естествено, но пак със структура наподобяваща изкопаната, просто е по-малко забележимо.Та това е вече трети вид, който евентуално е участвал в сформирането на сегашния хомо сапиенс. И това ти отговаря на въпроса защо онези преди две хиляди години са строили пирамиди, а най-голямото постижение на Хасан от махалата е, че се е научил да язди магаре. Просто хората сме различни видове и подвидове, които са си съществували и преди и сега. Едни сме по-развити, други сме супер примитивни.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: d59df40b77
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Акулите съществуват от стотици милиони години и никаква еволюция не ги е пипнала. Същото се отнася за рептилите, българските политици от 1989г до сега и всичко останало.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: d59df40b77
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Еволюията изглежда не важи за човешкия род. Хората по земята, са си останали същите диви неандерталци, както винаги, само дето са се научили, да си крият истинското лице зад добри(превзети, фалшиви) обноски.
Я го остави без пари и го извърти с тоягата няколко пъти!... Веднага ще ти покаже истинският си образ.
Уж цивилизовани, културни, добри и вежливи, а ги виж какви злодеяния са правили по време на войните! Всички са така.
По време на мир, уж се тупат един друг добродушно и приятелски по раменете, а в същото време, джобовете им пълни с пистолети и ножове. Нахилени като орангутани, с едната ръка се здрависват, а в дугата, скрита зад гърбът му, стиска мачете с размер като за обезглавяване на слонове. Дебнат се един друг и ако те набарат в слаба позиция, веднага ще ти теглят няколко ритника в главата, ще те оберат до шушка и ще ти отрежт ушите за сувенир. И на всичко това, му казват цивилизация.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 424fdbbbfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Ужас...прочети Дарвин ПО-ВНИМАТЕЛНО!

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: da09a95821
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Честно казано, неочаквано попаднах на тази тема и неочаквано бях изумен че има здравомислещ човек, който ме разбира :) !
Да започнем първо с изкуственото здържане на прогреса: Всичко се прави умишлено, защото прогресът вече унищожи феодализмът и колониализмът... тоест не са им претрябвали на "управниците" умни хора... нужни са им робове които за дънки и дъвка ще се унижават... ох като се замислих това е много дълга история, но има едно ГЕНИАЛНО РАЗЯСНЕНИЕ НА ТОЗИ ВЪПРОС И МНОГО ДРУГИ И ИМАШ КЪСМЕТ ЧЕ СЪМ ТУК ЗА ДА ТИ ГО ПОКАЖА, това е линк към по- подробното видео: https://m.youtube.com/watch?v=xoUXGgO0Lj4&t
изгледайте го докрай моля... и тогава съдете

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 8e6c723e0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Тезата, че сме произлезли от маймуните е една от широкоразпространените заблуди, с които ни заливат. Просто искаме да си обясним всичко, а не можем. Човекът е нещо много по-сложно и развито от една маймуна. Човекът е плът, но и Дух, емоции, интелект. А се опитват да ни принизят до шимпанзетата понеже сме имали 90 и нещо процента еднакво ДНК! Че то и с плодове и зеленчуци имаме общо ДНК, дори с някои е над 50%. Това знаете ли го ? Еволюцията може да се докаже в океаните където микроорганизми се съединяват и образуват по-сложни. Теорията, че рибите са излезнали на земята и са станали коне, маймуни, папагали и в крайна сметка хора е НЕДОКАЗУЕМА! Ние сме много по-развити същества от животните(маймуните). Ние сме тяло, но сме и дух! Духът и чувствата са именно това, което ни доближава до Създателя!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: dc0fa97aec
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Според мен физиологията ни подлежи на постоянна промяна, дори само в единият ни живот ние се видоизменяме, нашата ДНК се променя постоянно. Например ако взимаме синтетични наркотици можем да променим нашето ДНК, външният си вид. Да променим и гена и това да се отрази на нашите деца, те да го пренесат на следващите и така. Вярвам също така, че ако изживеем един прекрасен живот примерно някъде в планините. Един спокоен живот изпълнен с щастие, развитие. Живот, в който сме градили, правили сме добро, пили сме кристално чиста вода от извора, кристално чист въздух и храна, която сами сме си произвели и сме се смели от сърце. Вярвам, че ако няколко века тази тенденция продължи хората в бъдещето ще са съвсем различни. Ще съществуват хоризонти, които в този момент ние дори не можем да си представим във въображението.
Човечестото е вървяло през вековете ту нагоре- ту надолу. Например в ренесанса на запад са се развивали нагоре. Историята обаче ни учи, че периодите на възход са много по-малко от периодите на деградация.
Вярвам, че е имало някъде, някога в цялата тази история на времето хора, които са били с по-развити способности, които ние дори няма как да проумеем, защото в момента сме на такова ниво.
Ние сме на ниво, в което си мислим, че всичко знаем, но дали това е така?
Мравката например си няма представа, че ние виждаме света в 3-то измерение. Защо ние си мислим, че 3-то измерение е единственото? Дали и ние не сме мравки за истината? Дали не съществува следващо измерение, което ние не можем да видим? Ние хората имаме обяснение за всичко. Имаме обяснение дори чак какво е БОГ, дори сме го кръстили в мъжки род. Дали тази енергия не е хиляди измерения над това, което ние възприемаме?

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 19045300df
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   Човек е произлязал от определен вид маймуна. Не сме произлязли от макак или шимпанзе. Маймуната от която сме произлязли е неизвестна. Тя се нарича липсващото звено. Първите хора са наследници на тази маймуна, но какви са били техните предшественици, никой още не е открил. И определено хората сме с различно ниво на напредък. Например в римската империя, преди 2000 години хората са ходели на театър, украсявали са домовете си с произведения на изкуството, разбирали са от наука. Близо 7 века по-късно, хан Аспарух е основал първата Българска държава. Дошли са като племе, развявали са конската опашка и ето, че повече от 1400 години по-късно българина все още не се интересува от наука или изкуство.
И сега не можем да се похвалим нито с архитектура, нито с изкуство, нито с наука.

 
  ...

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 795fe8377a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   До 20. Само хората ли имат дух? Животните нямат ли дух? С какво сме по- специални от маймуните? Те нямат ли дух, душа, съзнание, избор, чувства, не усещат ли и те опасност или любов към своите малки.
И хората сме си вид животни. Само че сме най- големите хищници, които са завладяли планетата. Но вселената не се върти около нас. Малко трябва да превъзмогнем този свой егоцентризъм.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 8e6c723e0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   От 20 до 23. Животните също имат дух, съгласен съм. Но това прави ли ги хора ? Категорично не. Духът на животните е много по-незначителени и второстепенен, сравнено с човешкия, в йерархията с духове във Вселената на върха на която стои нашият Създател. Животните са сравнително доста просто устроени същества - ловуват(или пасат), размножават се, избягват опасността и това е. Инстинктивни същества водени от инстинкти за самосъхранение, размножаване и отглеждане на следващото поколение. Разбира се в отделни случаи(рядко) може да проявяват чувства - например радостта на кучето към стопанина му или мъката на майка, когато отнемат или убият малкото й. Това значи ли, че може да ги сравним с палитрата от чувства, които изпитват хората ? Или с техните най-разнообразни мисли ? Самият факт, че в момента водим такава дискусия ни поставят десетки нива над животните. Замисли се. Точно това пише и в Библията - че животните са ни подчинени, за да се ползваме от техните блага - за прехрана, облекло, предвижване, обработване на земята и т.н. Приятели, не се заблуждавайте, че сме риби, които са излезнали на земята и сме станали хора! Учените са в ужас, че не могат да обаснят всичко! Нито създаването на Вселената, нито човешкия произход! И за това пробутват "авторитетни теории", които трябва да са общовалидни, но бият на кухо на много места!

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 1cc06b52b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

28.   От 23 до 25. На кратко, че пиша от телефон. По- добре да съм животно което убива само за да се нахрани, отколкото да съм човек, който убива в името на пари, богатства, територии, богове и егоцентризъм. По- добре да съм куче, което скача в огъня за да спаси стопанина си, отколкото да съм човек който наранява себеподобните си. Не знам кой е по- близко до Бога. Ние които окепазяваме планетата и се избиваме едни други, или животните, които живеят в хармония с природата.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 8e6c723e0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   До 23, пак съм аз. Никъде не съм казал, че хората са добри или живеят добре и природосъобразно. Всъщност по-точно ще е ако кажа, че никога не са били. Това не значи, че нямаме много по-голяма роля, мисия, отговорност или както искаш го наречи в това огромно и непонятно нещо наречено Вселена. Животните живеят природосъобразно именно, защото живеят простичко - правят само това, което им е необходимо. За тях понятия като добро и зло, правилно и неправилно, природосъобразно и неприродосъобразно са напълно чужди. Всъщност това доказва тезата ми, че сме по-развити, имаме право на избор, имаме право да изберем какво е добро и зло, както и в какво да вярваме. Което никак не е малко.

Исках да кажа друго. Рибата си е риба. Маймуната си е маймуна. А човекът си е човек. Ако някой вярва, че нещо е "гръмнало" и така е започнала Вселената, нека вярва. Ако някой вярва, че сме били риби, които са се трансформирали, проходили са и са станали маймуни и после хора, нека вярва. Ако някой вярва, че никой не ни следи и наблюдава, както и че Земята вече случайно толкова векове си стои все тука и не е мръднала(в този огромен Космос може дори за секунди да изчезне) - нека си вярва, че всичко е случайно..

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 3c9eb96647
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   Отиди в Африка и ще разбереш как сме еволюирали.

 
  ...

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: e5a0a23900
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   До Н.5
"Няма еволюция. Има Творец Бог. Господ Исус Христос е Той".
Тази библия много ти е объркала мозъка и не си способен да мислиш по-задълбочено. Ти как прецени, че няма еволюция. Толкова ли дълбоко си прогледнал та отричаш еволюцията. Еволюция има, но зависи какво разбираш под еволюция. Ако си чел достатъчно много /освен Библията/ би трябвало да знаеш, че Дарвин е имал съвременник, който се казва Alfred Wallace, който също е натуралист и биолог. Трябва да си го прочел за да разбереш какво е еволюция. Но ти си се заврял в тази Библия и нищо повече не те интересува. Знаеш ли колко противоречия има в Библията. Ако ти ги покажа и ти ще се чудиш как да ми отговориш. И Христос не е Господ, а Месия, Той сам си казва какъв е: Йоан 4: 26

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: f9a4f44d5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   31, аз пробвах да обясня в друга тема пак с цитати от Библията. Не знам дали беше същия, но единствения му "довод" беше "от контекста" и "ти си непросветен", но така и не коментира самите цитати. Мисълта ми е, че такива хора ще заобикалят въпроса и дори на черното бяло ще кажат само и само да изкарат религията единствената истина. А то с малко мислене се вижда, че има доста противоречия и абсурди в Библията. Ама това ако мислиш.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: e5a0a23900
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

33.   До Н. 18
Казваш: "Прочети Дарвин ПО-ВНИМАТЕЛНО"
Аз пък ще ти кажа да прочетеш ПО-ВНИМАТЕЛНО и неговия съвременник Алфред Уолас (Alfred Wallace) натуралист и биолог също като Дарвин. Книгата му се казва Darwinism (Дарвинизъм). Ти сигурно не знаеш, че в САЩ най-модерните биохимици отричат теорията на Дарвин защото той нарича Борбата за съществуване Естествен подбор. Отворете си очите, стига сте спали в миналото.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: d40dfbc40b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

34.   Защото за еволюцията са нужни милиони години, но пък за дееволюция на хора да се върнат към маймунските си корени бяха нужни няколко десетилетия. Само два вида маймуни евоюлират, а не всички.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 1c7b035944
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

35.   Аз смятам, че човекът е нещо като бял лист хартия. Върху него може да се изрисува от пълна гнусотия и изродщина до пълна красота. Въпросът е при какви художници попада този бял лист обаче. Аз смятам, че както в случаите когато човекът като дете попадне в дивата природа и там израсне, той по нищо не се различава от останалите животни, така и ако като дете би попаднал в другата крайност - една много по-висша среда от тази която в най-добрият случай може да предложи човешкото обществото(например това на Запада или Япония), тогава той ще усвои тази природа и ще стане като нея. Дали има лимит това? Аз смятам, че не. Стига да няма никакъв контакт с хора от друга по-нисша среда. По това човекът се различава от животното-то израснало в каквато и да е среда си остава същото. Но не е само това. Отделно човекът има своя собствена воля. Отделно има и генетично предаване на определени характеристики, които могат в последствие да се изменят, ако човекът се измени със своята собствена воля в обратна на тях посока и ако попадне в друга среда. Доказателство за това са чернокожите канибали в Африка, и чернокожи професори и учени разработвали ЦЕРН примерно, които са от една и съща раса. Последните са прекарали поколения наред не в Африка, а в САЩ. Но също са вложили и своята собствена воля да се интегрират в тази среда и да отричат в себе си това което не кореспондира с нея. Нещо което мнозинството от цигани примерно не желаят да правят и така поддържат израстване в тяхна си циганска среда макар и намирайки се на по-цивилизована среда от тяхната. Нещо като затворен мръсен инкубатор в друг малко по-чист. Разбира се и при чернокожите има такива случи в САЩ, не са всички професори, има си такива там израснали изолирани в чиста африканска среда донесена с тях от Африка. Аз смятам, че човешката история е съставена от редуване на падения и извисявания. Средата в която израстват хората е определящата за крайният продукт като цяло. А той може да варира в огромни граници, в зависимост от средата в който израстват хората. Като цяло при хората възходите се дължат на паденията им. Като се насочи към дъното човекът стават трусовете хаосът и войните, а от тези нещастия той си дава някаква, колкото и малка да е равносметка за нещата и тогава става възход. И така до следващият път когато се отпусне и стигне до падение. А е толкова просто всичко за решаването на целите проблеми на човешката раса. Трябва само да се създаде и поддържа целенасочено една свръх висша среда в която да израстват хората. Без да им се отнема свободната воля обаче, защото това противоречи на висшата среда, тъй като свободната воля е космически закон. Който не иска да израства детето му в нея да е свободен да се махне и да върви в Индия, Пакистан или Афганистан. Учудващо е, че хората не са могли да проумеят досега нещо толкова просто за решаването на целите им проблеми, както и че не могат да разберат нещо още по-просто " Не прави на другите това, което не искаш да ти правят на теб".

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: c5682baa09
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

36.   Преди няколко стотин хиляди години, един космически корб с извън-земни, кацнал на змята. Първото нещо което видяли, било стадо маймуни. Тъй като зелените човечета биле много загоряли, изебали маймуните и те забременяли и рдили млези - първите хора и всички скъсани капути в сайта сте тяхните наследници - тъпи и заблудени.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: c5682baa09
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

37.   За разлика от много от тези в сайта които си мислят че сме еволюирали от макаците, нито аз, нито моето семейство произлизаме от маймуните.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 56455aab5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

38.   Тука има сносен отговор публикуван в медиите как са построени пирамидите:
https://www.vesti.bg/lyubopitno/otgovor-na-misteriiata-za-izgrazhdaneto-na-piramidite-6129685

Аз обаче доста преди него намерих от друго място подобна информация на същият проф. Давидовитц:
https://www.youtube.com/watch?v=aNDXRphHzcE - 02:35

Клипът е публикуван 2017, а новината във Вести е от 2021.

Най-вероятно американските военни имат точната информация много отдавна.

В един клип за пирамидите чух (за Zawyet Al-Aryan), че първо военните влизат и след време се пускат археолози и експерти и след това е чак публичен достъп.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 8bf43a90e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

39.   По принцип не чета много по темата, но се опитвам сам да го проумея, как сме еволюирали. Основната идея, която проумявам е, че всъщност евлоюцията не винаги е била в правилната посока. Телата ни еволюират, видоизменят се и това може да се докаже от костите от да кажем 5-6 хиляди ходини и 40-50 хил год. Ясно може да се видят разликите, което просто означава, че сме били различни и сме се променяли, според условията. Например има теории, че всички раси всъщност са произлезли от един и същ вид човек и според метереологичните условия са се видоизменили. Това има голяма логика. Защото в северните народи хората са много бели, а в южните много черни.
Има обаче един парадокс в цялата еволюция и той се нарича "Египетска цивилизация", тази част от историята просто преобръща представите на всичко. Една удивителна цивилизация на фона на хора, които още са в пещерите. Не знам в какво да вярвам, ама просто това завинаги ще си остане една мистерия, преобръщъща всички схващания

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 85ef986b79
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

40.   Генетична манипулация
Подадени "открития"
Адаптация
85 % от хората имат генетични съвпадения с всички други живи на планетата (дори с мишките повече отколкото с маймуните) освен останалите 15% хора... единствен биологичен вид без съвпадения с други.
Позитивен резус - 85 %
Отрицателни на резус - 15 %

 
  ...

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 020760a600
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

41.   Нито сме еволюирали, нито земята е кълбо въртящо се с 6000 км/час.

Мисли малко и забрави глупостите дето ти набиват в училище.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 2b36433320
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

42.   До 41

Направо не ходи на училище и спести на държвата едни 100 000 лева за образвоанието ти, което толкйова нмного ти пречи. А и успех с мисленето тогава!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker