Има ли такава религия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (100767)
 Любов и изневяра (23883)
 Секс и интимност (11767)
 Тинейджърски (20529)
 Семейство (5085)
 Здраве (8085)
 Спорт и красота (4223)
 На работното място (2309)
 Образование (6203)
 В чужбина (1342)
 Наркотици и алкохол (960)
 Измислени истории (742)
 Проза, литература (1531)
 Други (13961)
 Избор на редактора (147)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Други

Има ли такава религия
преди: 1 година, 5 месеца, прочетена 1584 пъти
До скоро бях вярващ, но не и религиозен. Имах си религия (няма да споменавам каква) по наследство от родителите си, дори прадядовците ми са били духовници, но и аз споделях разбиранията в тази религия. Вярвах, че има Бог, който ми помага, справедлив е и т.н., стига да не извършвам грехове, да правя добрини, да работя за мечтите си, да се моля. Това ми помагаше в трудните моменти, но на скоро претърпях един катаклизъм в живота си и някак спонтанно осъзнах в душата си, че макар тази вяра да ми помага моментно чисто психологически, ми пречи и ми цапа съзнанието дългосрочно, натоварвайки го с излишни и нереалистични надежди и очаквания, които за мен се превърнаха в излишен боклук. Никога не съм предполагал, че ще се отрека от традиционната религия, но ето че се случи и се чувствам доста облекчен.

Само че не знам дали има подобна религия/философия, в която аз вярвам и ще съм благодарен, ако някой е запознат. Значи вярвам в Бог или някаква там сила, но само дотолкова доколкото той е създател, висше съзнание и висш разум. И само до там. От там нататък нито съм му длъжен с нещо, нито той на мен. Не съм му длъжен да го превъзнасям, даже мога и да си го псувам, не съм длъжен да спазвам някакви правила, не съм длъжен на признавам институции, светии, пророци, духовници, нито да празнувам празници. Както и не очаквам от него да ми помага в трудни моменти, да раздава справедливост, да ме възнаграждава, ако правя добри дела, да ме наказва, ако греша. Общо взето колкото съм по-свободен от подобни идеи, толкова по-добре. Просто следвам вътрешните си разбирания и си нося последиците и толкова. Не ме интересува дали има съдба, свободна воля, прераждания. Максимално се освободих от всякакви подобни теми и просто си живея както ми се случи. Ако се случи нещо хубаво - добре, ако се случи лошо - ще търпя, колкото мога. Защото вече съм убеден, че неговата роля не е нито да наказва, нито да поощрява, нито да помага, нито да раздава справедливост, нито пък имам кой знае каква свободна воля. Може някои да имат, но не и аз.

С две думи искам да изчистя ума си от всякакви идеи/религии/философии/правила, защото само ме натоварват, и да действам само и единствено според вътрешните си усещания, носейки си последиците и отговорността. Разбира се, без да злоупотребявам с морала, но и без да изпадам в краен такъв, защото смятам, че живея в свят, в който крайният морал би направил живота ми илюзорен и труден.

Някой има ли идея как се казва подобна философия/религия?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 5 месеца
hash: 75d3e4027e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

1.   Същата работа и при мен. Не знам какви сме точно, не сме точно атеисти, защото вярваме в съществуването на някаква висша сила, без значение дали я наричаш Бог или не, но не сме и религиозни... имаме си собствена вяра и това е. Всичко се свежда до идеята, че ако се стараеш да постъпваш добре, да си честен в отношенията си, да помагаш на хората и т.н. един ден това ще ти се върне по някакъв начин. Не е задължително да се молиш, да извършваш някакви ритуали и подобни, просто се стараеш да си "добър човек".

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 7ba4bb38d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

2.   Има, и тя е ТВОЯТА религия. Не знам какви твои нужди обслужва един творец, но ето, ти си си го напаснал към тях. Всяка религия е породена от човека, без човека няма вяра. Тя му помага да не се гръмне, да се смири със смъртта. Истината е, че знаем много малко за естеството на материята и енергията във Вселената и дали е една също не знаем. Така че сме свободни да си вярваме в каквото ни е удобно. Да си добър човек със сигурност е добро намерение. Дано срещаш и все добри хора.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: b63f2fbf26
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

3.   Предполагам че си мюсюлманин, щом не си казваш религията. В исляма е само какво ще вземеш. Ако направиш това, ще ти дадат това и това.
Ако искате да знаете повече за тази религия и да рзберете за какво става дума, прочетете глава 4та и глава 9та в Корана.

Ако искате да знаете повече за християнството, само трябва да прочетете 10те божи заповеди и всчко ще ви стане кристално ясно.

Запомнете, че вярата е в сърцето на човека!

Някои си мислят, че като отидат в църквата и се изповядат, греховете им ще са изчистени и те могат отново да правят същите грешни неща. Това не е така! Всеки може да сгреши и бог ни дава възможност да се разкаяме и да не повтаря грешката си! На този свят сме, за да покажем какви всъщност сме, това е изпитание. Господ ще ни съди за това кето сме правили в живота си, а не за това колко пъти сме ходили в църквата, колко свещи сме палили и колко пари сме подарили там. Запомнете че не можете да подкупите Бога!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 392c712163
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

4.   Теолозите групират хората според техните убеждения дали има висша божествена сила или не.
1) Теисти - Това са привърженици на традиционните религии. Според тях има Бог
2) Деисти - Има висша сила, но тази сила не е представена в нито една религия. Ако той е създал всичко сега не се намесва в работите просто стои и има други приоритети
3) Агностици - Не може да се определи дали има бог или няма. Тази теза не е двоумение, т.е агностиците не се двоумят дали има божествена сила или не, те приемат, че наличието на бог е извън възможностите ни да определим или отхвърлим това твърдение.

Атеистите не използват вярата като инструмент за доказване. Сегашните ни доказателства не водят до съществуването на такава сила.

Ти си към групата на деистите. Аз също бях вярващ, сега съм по скоро агностик.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 81ad2fcf43
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

5.   От Книгата на Йов - "Един ден дойдоха синовете Божии да застанат пред Господа; между тях дойде и Сатаната да застане пред Господа.
И рече Господ на Сатаната: отде дойде? Отговори Сатаната Господу и рече: ходих по земята и я обходих. И рече Господ на Сатаната: обърна ли внимание върху Моя раб Иова? Защото няма на земята такъв като него: човек непорочен, справедлив, богобоязлив и отбягващ злото, и досега твърд в своята непорочност; а ти Ме подбуждаше против него да го погубя без вина. Отговори Сатаната Господу и рече: кожа за кожа, а за живота си човек ще даде всичко, що има; но я простри ръка и се допри до костите му и плътта му, - ще ли Те благослови? И рече Господ на Сатаната: ето, той е в твоя ръка; само душата му запази. Отиде си Сатаната от лицето Господне и порази Иова с люта проказа - от ходилата на нозете му до самото му теме. И взе си Иов едно чирепче да се чеше с него, и седеше на гноището (вън от града). И рече му неговата жена: ти все си още твърд в непорочността си. Похули Бога и умри! * Но той й рече: говориш като безумна. Нима доброто ще приемаме от Бога, а злото да не понасяме? - Във всичко това Иов не съгреши с устата си."

 
  ...


...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 61477b6769
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

6.   Не е ли това агностицизъм или се бъркам?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 013db49b78
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

7.   Агностицизъм.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: ae549b0285
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

8.   Интересно е как хората са измислили Бог. Защото трябвало Вселената да е създадена от нещо. А защо трябва да е създадена от нещо? Не може ли Вселената просто да Е, точно както казват, че Бог Е. Като питаш религиозните хора "кой е създал Бог?" те казват "той просто Е". Е, казвам, защо не може Светът просто да Е? Защо Вселената да не може просто да Е? Защо трябва да е създадена от Бог?

Точно за това говориш ти, авторе, според мен. Вселената винаги Е, винаги Е била и винаги ЩЕ бъде. Няма нужда от Бог, който да е създал Вселената. Самата Вселена оперира по свой си начин, може да се каже, че самата Вселена е еднозначна с Бог.

Хората са измислили антропоморфен Бог, защото им харесва идеята да могат да общуват с Бог като с човек (защото това им е познато). Това е особено валидно за аврамистичните религии - юдаизъм, хритиянство, ислям.

Моята философия е подобна на твоята, само дето дори махам антропоморфния Бог от уравнението. За мен Вселената е божествена и еднозначна с Бог. Каквато е Вселената - такъв е Бог. С всичкото добро и лошо вътре, хубаво и грозно (то това са субективни етикети без това), всичко

А относно как се казва тази философия - нямам идея.То всъщност си е естествената философия. Най-първичното разглеждане на нещата. Ако едно малко дете го оставиш да израсте без да му вкараш определена религия, но същевременно му обясниш да подхожда научно към натуралните феномени (за да не започне да се кланя на огъня или светкавиците и да изпадне в ирационални вярвания), вероятно ще достигне до подобни заключения.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: ba9cdb9d45
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

9.   Само една личност е казвала за себе си че е ПЪТЯТ И ИСТИНАТА И ЖИВОТЪТ И ВЪЗКРЕСЕНИЕТО. Дори и има свидетели извън Библията. Какви думи само !!! Такива свидетели са Йосиф Флавий и Тацит и др.
Защо броим 2019 години след Христа ? Защо целия свят се съобразява с Него , ако не е станало ?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 3d5afa60e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

10.   8, мисля горе-долу като теб, само че не мислех да се задълбавам. Ако има някакъв Бог извън Вселената, който е създал Вселената, то кой е създал Бог? Друг Бог? А кой е създал този друг Бог? Т.е. пак стигаме до идеята на самоздаването или како каза Е. Дали някой Бог се е самосъздал и след това е създал Вселената или самата Вселена се е самосъздала, т.е. самата тя си е Бог, е без особено значение за мен. Така или иначе има идея за самосъздаване. А това самосъздаване предполага някаква сила, която можем да наречем Бог.

Само че има и още един момент. Ако въобще има създаване на каквото и да било, то това автоматично означава, че приемаме времето като праволинеен и постоянен поток. Т.е. до един момент е нямало нищо и след този момент вече има (само)създадена Вселена. Е, да, ама времето не е абсолютно, а относително и това вече е доказано научно. Т.е. няма абсолютен момент, в който всичко е било създадено. Този момент е относителен. И възниква въпроса - спрямо кое време е бил този момент? Защото времето на Земята тече по един начин, на Слънцето по друг, а до някоя черна дупка, въобще няма такова, там е спряло. Така че за какъв момент въобще и какво време говорим? По логично никога нищо да не е създавано, а всичко просто да Е. Но все пак това Е се подчинява на някакви закони и някакъв замисъл, т.е. пак има нещо висше зад това Е. Даосите му викат Дао, т.е. това си е.

Eй такива работи. Но каквато и да е истината, дори и да я разбера, нито ще забогатея, нито живота ми ще стане по-лек и щастлив. Така че все ми е тая какво е. Така или иначе си е каквото си е.

Дето има приказка "преди просветлението цепиш дърва, носиш вода, след просветлението цепиш дърва, носиш вода". Така че същия хуй.

 
  ...

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: d8d03ddeae
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

11.   До номер 9. Не целият свят се съобразява с броенето "преди Христа/ след Христа". На английски BC- before Christ и AD- Anno Domini което в превод е "Годините на нашият Бог".
Идеята за Преди/след Христа като един вид измервател на годините е предложена чак през 525г. от един монах. Естествено тази идея се простира по християнските земи.
Но в други държави които не са християнски, академиците използват термина "BCE/CE" Before common era/ Common era.
Терминът Преди/ След Христа просто се е наложил за улеснение. Както са се наложили измервателните системи, като- сантиметър, милиметър, инч, килограм и тн.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 05568e63b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

12.   пантеизъм

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: ba9cdb9d45
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

13.   Библията е истината. Пише че Адам е живял 950 години тия след него по 600 по 500. До ден днешен има гренландска акула която живее 400 години и костенурките от остров Галапагос които живеят по 300 години. След грехопадението нещата са тръгнали на зле.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 679fac9754
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

14.   деизъм

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: f8ca9cddbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

15.   Нарича се Луцефирианство. Всъщност Луцифер е истинският създател на тази реалност, и всички високопоставени клечки се прекланят на него. Не си първият, който е стигнал до тези изводи и как животът наистина работи...

Иначе Християнството е отдавна загубено като истинско учение, защото истинските му последователи са избити много отдавна. Това с което е заменено е Римската Църква, която реално отзад е Луциферианска и се управлява от бял и черен папа. Църквата използва Християнството за параван, и това е причина истината му да се загуби за повечето. Без много четене и рефлектиране върху живота, няма как да разбереш какво е истинското послание на Християнството, не е това което се проповядва... Ако си мохамедан, Исляма си върви със собствените лъжи... Просто ако смяташ, че работата на една официална религия е да те образова духовно - дълбоко се лъжеш. Но все пак тези религии са стъпили на нещо, има нещо вярно, зорът е да го разбереш.

Това са принципно сложни теми, ако наистина те интересува, търси си източници и чети. Трудно е да го извадиш на бял свят, но живеем в информациония век, най-вече желание трябва. Да питаш тук в публичното пространство, хора с нулеви религиозни и езотерични познания е напълно безсмислено...

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: a488b23d5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

16.   аз от години се мъча да стана християнин и все не става, не се обръщам от греховете си и си задоволявам плътта.
Господ иска да го последваш, да живееш праведно (за него), но няма да те накара насила, защото ни е създал със свободна воля и всеки избира как да живее. И все се чувствам всякаш се насилвам да правя, да живея по начин по който не ми харесва, ограничен е и е скучен... тотално съм объркан. Не знам Господ на какъв живот иска да се радваме и за какво изобилие в живота говори... искам да стана християнин (не религиозен а истински) но все не мога да прескоча тоя трап (тая обърканост) и факта че живота ми като християнин ще бъде самотен (защото е.)
Ще се пробвам пак и пак.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 3cf66d45c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

17.   Ами прилича малко на агностицизъм, т. е. допускаш, че може да има някаква висша сила, възможно е това да е господ, но не си религиозен.

Аз лично не вярвам в господ, но допускам че, ако има, то той или не е всемогъщ или не си върши работата както трябва, съдейки по състоянето на света, в който живеем.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: e64833dcbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

18.   До 15

Черен папа? Ахахахахахха - всички сатанисти са бели, бе момкоооо.
Черен папа ... А папа доят а каква е? Жълта?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 995d9f24a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

19.   Погледни канала на Frater Xavier - mindandmagick в YouTube. Има много какво да се научи от този човек, но не е за тесногръди и нискоинтелигентни дървени философи, които не могат да приемат нови идеи и приемат всичко, което пише в Библията буквално.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 144ca3943e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

20.   Подобна философия се нарича - РЕАЛНОСТ и ПРИРОДА! Човека не е по различен от другите животни. Обърни внимание колко много животни подхождат на човека, повечето имат по пет пръста на крайниците си, вътрешно също сме с еднакво устройство. Но човека е имал късмета по бързо да му се развие мозъка и да доминира чрез ум над другите животни, но със сила и хитрост. Пред слона е като мравка, но с ум го покорява. Никакви религии не са създадени, да "създадени", защото те са измислени от хитреци - евреи, които са се стремели да доминират над другите раси, като ги заблуждават с разни Богове. Ако има всесилен Бог, много лесно щеше да въдвори мир на земята, нямаше да има войни, нямаше да се избиват хора заради егото си. В природата животни се избиват за да се нахранят, а не защото искат да покорят целият свят, каквото животно е бил Хитлер. Това ме кара да мисля, че човека е най изостаналото животно в еволюцията си, въпреки, че технически се развива . Чрез техниката която сътворява, всъщност ще се самоубие, това ли е цивилизован човек, който се стреми към самоубийството си? Авторе браво, правилно си се осъзнал!

 
  ...

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 64d65273ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

21.   Деизъм е твоето. Признава съществуването на бог и сътворението на света, но само като първопричина и отрича неговото съществуване като личност (теизъм), както и беговата намеса и контрол на събитията в природата и обществото.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 04d76d169d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

22.   Има само една истнска религия и това е християвството. Това е единственното учение, което ще ти обясни кое е добро и кое е зло. Чети десетте божи заповеди и ще видиш, че ако ги следваш, ще се един наистина добър човек!
За исляма никъде не е спомнато, вклчително и в корана, че е религия.
Разликата между християнството и мюсюлманството, може да се обобщи в две изечения;
- Християнството; - "Ако имаш две ризи, дай едната на ближният си, който няма и една".
- Исляма; - "Ако имаш две ризи и видиш че някой има една, събери се с други мюсюлмани, набийте го и му я вземете".

А "Религията" която ти търсиш, се казва; "Да ми удисва на мен" и с нея ще стигнеш до никъде.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 05568e63b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

23.   Моля №22 да коментира следните цитати и как те кореспондират с истинността, мира и добротата.

1 Царе 15:3

"Иди сега та порази Амалика, обречи на изтребление всичко, що има, и не го пожали; но избий мъж и жена, дете и бозайниче, говедо и овца, камила и осел."

Псалми 137:9

"Блазе на онзи, който хване и разбие о камък Малките ти деца!"

Съдии Израилеви

[19:25] Но те не искаха да го слушат. Тогава мъжът взе наложницата си и я изведе при тях на улицата. Те я познаха и изнасилваха цяла нощ до сутринта. И я пуснаха призори.
[19:26] И призори дойде жената, и падна при къщните врата на човека, у когото беше господарят й, и лежа до съмване.
[19:27] Господарят й стана сутринта, отвори къщните врата и излезе, за да тръгне на път: и ето, наложницата му лежи пред къщните врата, и ръцете й на прага.
[19:28] Той й каза: стани, ще вървим. Но отговор нямаше (защото тя бе умряла). Той я тури на осела, стана и замина за мястото си.

Второзаконие, гл.25

11 Ако се сбият човеци помежду си, и жената на единия, като пристъпи да освободи мъжа си от ръката на тогова, който го бие, простре ръката си та го хване за срамните му части,
12 тогава да отсечеш ръката й; окото ти да я не пожали.

Числа 31:17-18

17 За това, убийте сега всичките мъжки от децата, и убийте всяка жена, която е познала мъж, като е лежала с него.
18 А всичките момичета, които не са познали мъж, които не са лежали с такъв, оставете живи за себе си.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 04d76d169d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

24.   №23
Ти защо не обясниш на хората тук, за какво става дума в мюслманството.
Сира 4(глава 4та) в корана е озаглавена "ЖЕНАТА". В нея алах, в 176 строфи обяснява на мюсюлманите, че ЖЕНАТА Е НИЩО! Тя е собственост на мъжа и няма никакви права и е длъжна да му се подчинява, ако не - бой. В исляма, когато момичето навърши 9 години, тя се смята за зряла жена и може да се омъжи. В мюсюлманството, мъжа може да се ожени дори за бебе, но само с разрешението на настойника/баща и, като не може да прави секс с нея, докато тя не наврши 9 години(достине зрелост).

В сира 9 (глава 9та) в корана, алах казва на мюсюлманите;
- "Отивайте в не мюсюлмански държави! Лъжте хората там! Търгувайте с тях! Заблуждавайте ги... и когато сте готови, избийте ги, обезглавете ги и превърнете земята им в мюсюлманска."
Влез в Youtube и напиши в търсачката "Allahs child brides". Гледай този клип и всичко ще ти стане ясно.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 616029cea9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

25.   Номер 23 е уникален, описано лошо деяние го представя за християнско. В християнството се описват житейски ситуации и последствията от тях. Що се отнася до това да трябва да празнуваш. Аз пък станах християнин, без никой от семейството да ми е говорил за тази религия. Не вярвам, а знам че е правилно. Има огромна разлика м/у едното и другото. А ме впечатли именно свободната воля, която има там. Ако искаш празнуваш, ако искаш не. Няма подчинение като в исляма. Там трябва задължително и няма реално значение дали празнуваш някой празник и "в сърцето си", важното е да направиш правилното. При нас е друго, трябва да искаш да го празнуваш. Буквално може да се чуе: "Ако смяташ друго за своя истина, потърси го" . Естествено казват ти, че според тях това е истината, но свободната воля е най-важна. Иначе не знам за какво ти е да псуваш Бога, да, навярно просто пример. Но ми прилича на момче държано изкъсо, държящо да докаже нещо на някого. Не е точно най-добрата мотивация за търсене на така сложни и основополагащи въпроси. Но както знаем, всеки е свободен да избира...

 
  ...

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 616029cea9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

26.   Мога да дам и още един пример. Ето примера с Псалмите, които са писани от Цар Давид. Той е грешник като нас, Християнството говори за неговите грешки, но покрай тях е направил и много за това евреите "да са в истината". Управлявал е цял народ достатъчно добре, имало е разцвет във всякакъв аспект. Съответно като човек някъде е казал в Псалмите нещо неправилно и не до там християнско. В самата Библия се разказва за неговите грешки. Така че това с Псалмите е просто пример за всички подобни опити за очерняне, не се показват нещата в цял контекст и може да изглежда логично за този който не е запознат. Ако човек е решил да намери доказателства, че нещо "не струва и е лъжа", то той щи намери начин да се заблуди и мозъка му да направи леко продуктово позициониране :Д. Но разбирам, Християнството изисква твърде много чест, достойнство и реален морал, нека изберем нещо по-удобно. Друго си е да препсуваме нещо или да бъдем "модерни".

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 05568e63b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

27.   24, аз не го казах, за да очерня християнството конкретно и да кажа, че исляма е готин. Идеята ми е, че религиите като цяло са глупост. Като стана въпрос за жената -

Първо Тимотей 2:11 НП
Жената да се учи мълчаливо и в пълно покорство.

25, Еремия 19:9 пак ли е описано лошо деяние?

И ще ги нахраня с плътта на синовете им и с плътта на дъщерите им; и всеки ще яде плътта на своя ближен, намирайки се в обсада и в утеснение, когато ги притиснат враговете им и ония, които искат душата им.

"всеки е свободен да избира" не кореспондира с "Друго си е да препсуваме нещо или да бъдем "модерни". Хем сме свободни да изнираме, хем ако не сме избрали това, което и ти, сме принизени до първосигнално модерни. Това е лицемерната философия на всички религии. Уж имаш свободна воля, но ако не слушаш и не вярваш, отиваш в ада. Ама иначе Бог е милостив, нищо че повечето ги гори в ада. Пълно е с противоречия - хем зъб за зъб, хем да си дадем другата буза. Хем Бог е любов, хем трябва да се страхуваме от неговото наказание. Хем Бог помагал, като се молим, хем Исус на кръста в отчаянието си и в очакването на помощ казва "Боже Мой, Боже Мой! Защо си Ме оставил?" и помощ не идва дори за самия Исус. Хем сме грешни, хем сме по негов образ и подобие. Хем е всемогъщ, хем света е пълен със страдание дори и за добрите хора.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 04d76d169d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

28.   Алах също казва в корана;
"Този който се съмнява в думите ми и се опитва да ги съди, не е мюсюлманин и по закон е наказва със смърт".

Добре е документирано в исляма, че профета Мохамед се е оженил за 6 годишно момиче наречена Айша, но са консбумирали брака, когато тя е била на 9 години, тоест достигнала зрялост(в исляма).
Отиди във всяка една цивилизована държава и направи секс с 9 годишно момиче и ще видиш какво ще ти се случи.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 05568e63b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

29.   28, и аз това казвам. И исляма, и християнство са извратени. Да не се бъркат с духовност.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 616029cea9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

30.   Номер 27, моето мнение е нетипично, то е противоположно на сега разпространеното, докато твоето е типичното такова, твоето в действителност е модерно. Отново извадени неща от контекста. За всичко има обяснение, но не всеки го има. Използвах Псалмите като събирателен образ на хора без елементарно знание, които са готови да квалифицират. Ти наричаш моите разбирания глупост(при това без видимо да разбираш в дълбочина нещата), а после аз принизявам :Д. Естествено че за злодеяние ще има отговорност. Не е нужно да си християнин за да го знаеш. Само наивник би вярвал, че можеш да правиш всичко. Подобно мислене е типично да кажем за объркано дете. Законите не са за да може Господ да си печели робове и да става още по-горд. Те са за да може човек да не загуби себе си. Както родителите не пускат децата си навсякъде защото знаят, че е опасно, а децата не разбират(в голямата си част) защо родителите "им отнемат свободата". Още един събирателен образ за неразбиране е "око за око, зъб за зъб", смисъла е достатъчно добре обяснен, но кой да се интересува. Нали сме много умни, ще извадим само цитатите, които сами изглеждат лошо заради липсата на обяснение, на цялост. Та това значи чисто и просто, че не трябва да вършиш зло защото ще ти се върне. Господ няма нужда да наказва, от гледна точка на християнската идеология има не само една сила. Това също е твърде дълбоко. Да ползваме примера с родителите, непослушен тинейджър е наказван от родителите си, защото се бие и занимава с наркотици, а просто от разговори не разбира. Вече е предупреден от полицията и тях ги е страх да не влезе в затвора заради грешките му. В духовния свят е същото. Колкото повече грешиш(особено ако е тежък грях), толкова повече попадаш под тази "институция', която все повече отнема свободната ти воля. Бил съм в религии, които реално са близо до "другата институция" и знам отвътре материята. Но повечето хора не могат да го разберат, не съм наивен. Те живеят, но не виждат. Ето ти, учеден си че ще има последствия за действията ни. Различни гледни точки, аз съм благодарен за малко справедливост, ти се чувстваш поробен. Има два избора. Човек избира дали да се бори с гласа на съвесста му или да се бори заедно с гласа на съвесста му. И не е принизяване, че описах коментара като модерен. Той си е такъв. "Дай да намерим няколко цитата да покажем колко сме над нещата". На тези цитатчета извън цялосста можеш да повлияеш на някой в същото непросветно положение. Аз както казах не съм наивен. Това е твърде сложна материя. А като някой е избрал да е кон с капаци и с предрасъдъци, няма как да се стигне до истината. Както споменах в предишен коментар. Аз станах християнин, не бях такъв. От малък съм слушал същите "аргументи" като твоите, да си призная, не веднъж и аз съм ги писал и говорил мислейки се за много знаещ и умен. "Ние сме 21 век". Но слава Богу, човек се учи(който иска). Има грешни и правилни действия, не може човек да си прави каквото иска, колкото и да му се иска. Аз писах ако някой е по средата, да се замисли. Липса на елементарна реална аргументация е нещото което срещнах против мене. Но е нормално. Един низш разум стигнал до висш такъв, макар и научил не малко, няма как да докаже на друг низш разум за съществуването на този който е висш. И на мен от начало нещата ми изглеждаха съвсем различни, но реших до края да проуча другата гледна точка. И се видя, че е пъзел. 70% си го наредил и вече си сигурен какво е, а накрая се изненадваш от взетото прибързано оказало се грешно решиние. Всеки само и единствено сам може да стигне до истината... или да не стигне. Удобна лъжа/истина. Очевидно е че няма смисъл да пиша повече, обективна констатация... поздрав.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 616029cea9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

31.   Номер 28, християнството и исляма в най-важните си аспекти са буквално противоположни. "Но в училище казаха, че Бог е един, значи и религиите са едни и същи" - не, не са.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 04d76d169d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

32.   Моята религя казва:
Говори меко и носи със себе си голяма тояга!

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 05568e63b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

33.   30, хем не ме принизяваш, хем "непросветно положение". Защо се смята, че само религиозните са просветени, а тези, които не са, са "непросветени"? Защо религиите са надменни спрямо другите? Защо се смята, че религията е по-висше съзнание? И най-важното защо се слага знак за равенство между религия и духовност, между религия и морал? Не може ли да си духовен, морален, без да си религиозен? Значи ако една философия смята себе си за висша, а другите за по-нисши, нещо в мен започва много силно да се съмнява в нея.

Айде за попове хомосексуалисти, меркантилни свещеници с автомобили Линкълн и тяхната религия няма да отварям темата, защото пак ще се оправдаеш, че е от контекста, че всъщност те не са християни и т.н.?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 616029cea9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

34.   Номер 33, когато говориш за нещо, което очевидно не познаваш, това какво те прави? Няма нужда от отговор, въпроса е реторичен. Не говорим за евентуални лоши представители, а за самата идеология, която със словото си превзе най-силната империя. Нямало нужда да си част от религия за да бъдеш духовен. Религията си е система на мирогледи, разбирания и т.н. Както казах, удобната истина помита неспособните на реално задълбочен анализ. Безсмислени са повече писания. Отговарям и получавам други от дежурните "обвинения". Естествено че всеки избрал определена религия смята, че тя е най-близко до истината и ще защитава именно нея. Като нямаме аргументи, смучем от пръстите си някакви извадени от контекста неща и ги хвърляме като стръв за същите незапознати хора и разбира се , правим се на жертви. Това е модерното. Виждаме последствията от подобен начин на сформиране разбиранията на голямата част от народа.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 05568e63b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

35.   34, Пречи ли ти моя избор? Ти запозна ли се с моята философия, че съдиш моя избор? Нали не трябвало да съдите, защо съдиш? Ти където си тръгнал, аз от там се връщам. 40 г. бях заблуден като теб и съдех нерелигиозните като теб, но сега надградих съзнанието си. Ти още бая хляб има да ядеш с твоите идеи за бог и създаването на света.

Аз давам логически доводи, а на теб единствения ти "аргумент" е "от контекста" и така пише в Библията. Кой е заблудения - аз, който разсъждавам или ти, който следва писанията на някой си преди 2000г.?

Дори на цитати ми не отговори адекватно. Така и не ми отговори защо твоя бог не е помогнал на пророка ти на кръста? Защо като е всемогъщ е допуснал дявола и не е създал хората и света да са перфектни, а са грешни по дефолт? Преди света и словото какво е имало? Едно нищо? Елементарна логика. И в кой момент е създаден света, като теорията на относителността е експериментално доказана вече и няма абсолютно време? Малко рационален ум се иска да разбереш каква глупост е религията. Ама друго си е като нямаш капацитет да отговориш да заключиш, че съм "непросветен" и че е "от контекста" (типично за политик) и така леко да се измъкнеш от ситуацията.

Ама не, в религията трябва да вярваш, а не да знаеш и мислиш с логика и доказателства. То ако малко се замислиш рационално и безпристрастно, стигаш до абсурд. Запознатия човек няма нужда да вярва в каквото и да е, той просто намира доказателства и знае. Ти нямаш абсолютно никакво доказателство за нищо освен едни голи писания, с които ти се съгласяваш сляпо. Ама иначе аз съм следвал някакви модерни тенденции. Точно ти следваш нещо лишено от логика абсолютно първосигнално.

Между другото едни от най-големите извращения са направени на религиозна основа като инквизицията, какъв морал, каква духовност, какви 5 лв? Мога да направя всичките ти тези на пух и прах само с логика, но не ми се занимава да пиша още час.

Религията се основава само на вяра и писания на някой си. Там няма рационален и здрав разум, няма логика, няма доказателства, нямаш право дори да се съмняваш.

И най-важното остави ме на мира да си вярвам в каквото ми душа сака, имам си свободна воля, нямаш право да ме съдиш и принизяваш, пише го в Библията, а ти като "голям" християнин не го спазваш. Не съм нито по-прост от теб, нито по-аморален от теб, нито пък съм ти длъжен с нещо. Не съм ти обещавал да вярвам в каквото и да е., само и само да не създавам дискомфорт в промития ти мозък.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker