Съдба - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Съдба
преди: 4 години, 8 месеца, прочетена 1476 пъти
Здравейте! Много ми е любопитна темата относно бъдещето, съдбата, кармата и т. н. Според вас животът ни предопределен ли е или ние сме тези, които контролират живота си? Всички сме чували за предсказанията на пророчицата - Ванга, но дали всичко това е вярно? Дали ни е писано как ще живеем, с кого ще се обвържем и т. н... Ще ми е много интересно да кажете мнението си или да разкажете за интересни случки от живота ви!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 8 месеца
hash: 9868c6a0b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен, има някаква предначертаност, но обикновенно има по няколко избора, които можеш да направиш. Т.е. имаш няколко възможни развития в дадени моменти, но има и неща, които не можеш да избегнеш, каквото и да правиш. Иначе няма как да си обясним Ванга и факта, че толкова често е познавала. Тя е давала съвети на хора как да се излекуват от нещо примерно и често съветите са сработвали. Но пък никога не е успявала да спаси човек от смърт при катастрофа приемрно, каквото и да е казвала на човека, тя сама го споделя това. Така че да, явно има някаква съдба, но тя не е строго ограничаваща и имаме до някъде, някаква свободна воля.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 44443769ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Няма да изпадам в подробности, но съдейки по събитията в живота си и тези на близките ми съдбата е много определяща и свободната ни воля е доста малко.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 3574a9cabb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Ванга е била агент на ДС. Така че в известен смисъл примерът ти е удачен, но не както си го представяш. Т.е. "съдбата" я определят хората с власт и контрол. Дали Ванга (и подобните и) наистина е имала дарба? Трудно да се каже, аз лично не вярвам. Примерно, ето нейн цитат:

"В събота не се женете — този ден е на мъртвите. Като ще правите веселба, нека е в неделя — в деня на Бога."

Всъщност много са в тази заблуда, че 7-мия ден от календата съотвества на 7-мия ден в юдейската традиция. Всъщност календарът ни е Римски, а Рим почита Слънцето. Неделя на английски е Sun-day. След християнизирането, просто Рим го запазва и го трансформира "Божия ден" от Библията (като много други празници като Великден, Коледа и т.н. които също са езически празници, прекръстени на християнски). Евреите примерно (и разни Християнски разклонения) честват точно Събота. След като Библията е тяхно произведение, вярвам повече на тях, че са запазили оригиналния ден.

Естествено баба Ванга е била проста жена, няма как да ги е знаела тези неща. Но нали уж е има свише знание? Как така дава такъв неправилен съвет. Прочети някои от цитатите и тук и помисли дали това е наистина човек който знае нещо за бъдещето...

https://bg.wikiquote.org/wiki/Ванга

Моето мнение е, че някои си създават съдбата, други чакат просто нещо да им се случи...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 94d5a539bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Така наречените пророчества, са създадени с цел да манипулират храта. Всички пророци са свързани с нечисти сили. Всичко се прави с цел да наранят хората

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 80d09ab598
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   На човек живота му е предначертан .или поне на повечето хора. Много не вярват в прераждането , но аз лично ВЯРВАМ , че живота се повтаря отново и отново, и отново. С това си обяснявам дежавутата и сънищата които един ден се случват. Както и 6тото чувство на някои хора да предвиждат бъдещето ,пък ако ще и за няколко секунди напред.
Има дори и научно изследване в което се ДОКАЗВА че ума реагира няколко части от секундата ПРЕДИ допира да се случи и изпраща импулс към допирната точка (пръсти например) Т.е ние подсъзнателно знаем какво ни престои.
Друг е въпроса дали заради емоциите си успяваме да доловим какво ума и тялото се опитват да ни кажат.
Ако успеем да се изчистим от емоциите си обаче тогава можем да направим избор и той променя изцяло бъдещето ни
Има хора които живеят живота си по инерция , твърде са емоционални , не са тук и сега и не долавят настоящето. Те не променят много живота си и неговата насока.

Има обаче и такива , които са проницателни , обръщат внимание на детайлите, нищят причинно-следствената връзка , питат "защо?" Постоянно.
Те вземат СЪЗНАТЕЛЕН избор по-често от другите. При тях инерцията не важи толкова и гледачките (истинските такива) не могат много да им кажат, тъй като тяхното бъдеще е неясно, защото не са вземали избор все още.

 
  ...


...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: acf33979a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Майка ми е ходила при Ванга за един неин сериозен проблем.
Няма да изпадам в подробности. Разбира се, не й е повярвала първоначално, но...малко по малко нещата са почнали да се случват. После си ги е записала на един лист, още си го пази.

Аз лично вярвам...в каквото и да е. Дали е Бог, енергия карма или съдба какво значение има? Важното е, че играе някаква роля.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 90283ec2ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 4, няма смисъл да го обясняваш това, твърде сложно е.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: f0e4234858
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Работата е 50 на 50.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 60eb0f838b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Тази тема е буквално целия ми живот, всяка моя мисъл е свързана със свръх естествени неща. Аз намерих всичките си отговори через астрологията, отиди на четене на натална карта, ако си от София ти препоръчвам Мира Кунева. Прочети и за акашовите записи, но наистина темата е безкрайна, мечтая да намеря човек с който да обсъждам тези теми и да му бъдат интересни.
Поздрави Веси19

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 90ad982b82
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   За мен бъдещето не е предопределено, защото имаме воля. От нашата свободна воля зависи каква ще бъде кармата ни-добра или лоша.
Ние определяме собствените си решения, но възможностите ни не са безкрайни.
Според мен е глупаво да вярваме, че всичко е предварително начертано, защото тогава не може да става и дума за свобода, нито за отговорност. Вярно, че не сме богове и не контролираме всичко, но нашият собствен живот зависи главно от нас.
Разбира се, ни се случват и неща, които НЕ зависят от нас, но ние самите също имаме принос за това как минава животът ни
За това е най-добре да си даваме сметка за собствените си дейтвия и за последиците от тях, а не само за причините, които имаме.
Защото някои от лошите неща, които преживяваме, са изпитания за волята ни. А други са наказания за грешките ни.
Не е нужно човек да бъде религиозен или вярващ, за да знае, че каквото изпрати, това ще получи след време. Просто не знаем как ще стане. Но това е станало заради нашите избори и за да си направим поуката от грешките.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker