Хората са престанали да бъдат истински - имам чувството че полудявам - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Хората са престанали да бъдат истински - имам чувството че полудявам
преди: 4 години, 7 месеца, прочетена 1642 пъти
Здравейте! Пиша ви защото тези мисли и чувства, които започнаха да прииждат от тийнейджърските ми години не спират. В момента съм на 22, толкова години се опитвам да разбера как са устроени човешките взаимоотношения, как се държи един човек в обществото. Конкретно забелязвам, че всички са лицемери до болка, дори приятелите ми (аз много строго подбирам хората до себе си) за които не вярвах че са такива. Давам пример: най-добрата ми приятелка ( ще я наричаме Ф. ) се скара с едно момиче, което постъпи много лошо спрямо нея, това момиче ми беше позната, аз спрях всякакъв контакт с нея, защото мен самата ме заболя от постъпката ѝ към моята приятелка -Ф, въпреки че на мен нищо лошо не е сторила. Докато Ф. излиза и контактува с хора, които не са добре настроени към мен, дори да не ги харесва. Знам, че не мога да очаквам хората да реагират така, както аз правя, но това ме наранява. Това е един от многото примери как всеки е лицемер и никой не се интересува от истинските хора. Аз не мога да съм лицемер, а хората около мен са такива и не около мен, а навсякъде. Ужасно много страдам от това, не мога да спра да ги мисля тези неща. Понякога имам чувството че от тези мисли ще полудея. Защо всички са лицемери, защо аз го виждам като нещо лошо, а те не? Защо не мога да постъпвам като тях и да съм в добри отношения с всеки? Защо не мога да постигам много неща благодарение на лицемерието, както другите? Как го правят с такава лекота? Защо ми пречи толкова, че да се дразня на другите защото са такива? Имам нужда от истински хора, имам нужда тази болест наречена лицемерие да спре! Моля ви, ако някой се чувства по този начин да ми сподели как да не се тормозя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 7 месеца
hash: 9c9d610c9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Разбирам те. Мъж на 37 съм. Има един синдром. Синдром на стадото. Повечето хора са конформисти и следват наложените модели. Всеки иска да е успешен и харесвам. Това е начина. Ако си прям, честен, това рядко се харесва, защото не гали егото и от нея - се стината, често боли, дори да знаем че тоя срещу нас е прав. Намери баланса за себе си. Бъди умерен егоист, мисли повече за себе си. Но не се променяй. И аз търся подобни хора :)

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: ee0fb75726
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Лицемерието е основно качество за оцеляване. Хората никога не са били "истински". Те дори не знаят какво е това "истински"... Така че няма как да им е трудно да играят ролите които виждаш. Целият им живот е просто една роля. Ще те разочаровам, но след като веднъж си го видяла, ще става само по-зле, защото ще го виждаш още по-често и още по-ясно. Трябва просто да го приемеш някакси.

Защо ти се по-различна е вече метафизичен въпрос, няма прост отговор. Според науката - не е възможно, защото имаш абсолютно същия мозък и социални връзки, т.е. трябва да си като всички останали или просто дефектна. Според по-езотерични вярвания, хората имат душа, и душата може да идва от различни места, и да притежава различни качесва. Ако качествата в които ти вярваш са по-различни от тези на масата, ще се тормозиш. Зависи единствено колко, спрямо разликата ти с масата. Повечето само се мислят, че не са толкова фалшиви, но се поддават и ги притопяват...

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 696214e037
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Хората винаги са били такива каквито са и днес - лично мое мнение.
Научи се да не го взимаш толкова навътре. Ти си солидарна с твоята приятелка, но тя не желае да бъде с теб. Не казвам да спреш да си общуваш с нея, но се замисли следващия път, когато тя се озове в определна социална ситуация дали си заслужава да проявяваш тази солидарност пак.
Много си крехка емоционално все още затова ти препоръчвам да си имаш едно на ум, особено когато общуваш с хора 2-3 и повече години по-големи от теб, защото хората на повече години са минали през много повече емоционални ситуации и неща, съответно са много 'очукани от живота' дет се вика и само чакат някоя чиста и невинна душа като тебе, на която да паразитират емоционално. Е предствави си щом прителката ти, която ти е връстничка, не е склонна да е солидарна с теб, то какво остава за някой на повече години, е то е вероятно и да го прави, след като е усетил, че го желаеш, със сигурност няма да е безкористно, т.е. ще те манипулира емоционално.
Горещо те съветвам активно да общуваш с много и нови хора, да не се ограничаваш с няколко приятелства и малък кръг познати - колкото повече хора опознаеш, толкова по-точно ще се научиш да преценяш хората. Но задължително на живо! Не се занимавай с някакви интернет запознанства, че каквато си крехка душа кой знае какви може да те накачат...
Запомни, че единствените хора на този свят, които ще те обичат абсолютно безусловно са родителите ти.
Никой човек не е идеален, всеки човек има някакви негативи в характера си.
Ако живееш в малко населено място при първа възможност се махни от там. А добре ще ти се отрази и малко да поизлезеш извън Бг.

Чети неща свързани с човешката психика, ето ще ти препоръчам нещо, което смятам, че ще ти е полезно:

https://www.psychologytoday.com/us/blog/narcissism-demystified/201907/10-things-not-do-narcissists

https://www.psychologytoday.com/us/blog/anger-in-the-age-entitlement/201907/the-curse-emotional-needs

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 411ad9f04d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   За съжаление това е истинския живот. Може би лицемерието и лъжата да се срещат по-често в днешно време, но като цяло си ги е имало откакто свят светува, просто сега на тази възраст започваш да ги забелязваш. Но не всички хора са такива - може да са много малко, но има и други. Затова не се затавряй в себе си и не се отчайвай, а общувай с повече хора и ще срещнеш и истински такива. А относно лицемерието у другите - няма какво да се направи - то е като лошото време - свиквай с него и се учи да се пазиш :)

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: a61df125b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Човек е колкото добър, толкова и лош. Т. е. 50% мислиш за гъза си и 50% за приятелите си. Да си изградиш принципи не е лошо, така хората знаят какво да очакват от теб. Принципите ти помагат да поддържаш баланса. Да им ходиш по свирката обаче на едни, ще избие другаде и ще нараниш някой друг. Много често хората са любвеобилни у дома, съпруг/ а, деца, родители, докато са пълни кретени в работата си. И обратно. Проблема на "приятелите" ти е че се опитват да бъдат добри към всички. А това е невъзможно. Затова и са лицемери. Пристрастени са към вниманието на другите и искат да трупат точки. Печелят си фенове, не приятели. Обикновено тия са тези които залагат на имиджа, имат хиляди бройки във Фейсбук и разбира се нито едно от приятелствата им не е дълбоко и истинско, тъй като физически не е възможно да обръщат внимание на всички.
Вселената е една огромна НУЛА, ако вземеш от някъде, ще дадеш другаде. Петър Дънов казва " ако си по добър или лош, отколкото трябва, ще се разболееш ".

В случая не трябва да те касае поведението на Ф, тя си носи собствените последствия. Това обаче което можеш да направиш е да страниш от нея малко повече, за да не се привързваш. Да се опиташ да я опознаеш и да свикнеш с нейното поведение. Но не стой твърде близко до нея, защото ако е единствената ти приятелка ще те боли ако тя се отдръпне.
Намери си и други хора. Недей да ги преценяваш толкова. Всеки си има добри черти. Както казахме всеки е и добър, и лош зависи какво забелязваш в тях.

 
  ...


...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 7aa3ed7d02
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Имаш проблем с прекалено високи очаквания и с приемането на другите такива, каквито са. Трябваше вече да си разбрала, че не можеш да промениш хората, а само себе си и своето отношение към тях.
Това, което наричаш лицемерие (поне десетина пъти го употребяваш), всъщност е приемане на хората. Приятелката ти разбира, че даденият човек не е идеален и не постъпва винаги според нейните критерии, но въпреки това вижда и положителни качества в него. Това, че в определена ситуация не е съгласна с него, не значи, че никога не би могла да бъде.
Ти винаги ли си идеална? Винаги ли постъпваш перфектно? Можеш ли да си сигурна, че никого не си наранила? Значи ли, че за грешка (тук искам да вметна, че грешката може да е в твоите очи, тъй като имаме само твоята версия, може да е недоразумение) трябва напълно да игнорираш човек? Ако ти си в позицията на сгрешилия така ли щеше да разсъждаваш?
Тук нямам предвид наистина кофти неща, а обикновени конфликти между хората, които са неизбежни. Много помага също така да изслушаш и двете страни, ако е възможно, така получаваш доста по-различна гледна точка. В много случаи виждаш, че ситуацията далеч не е такава, каквато си мислела в началото.
Преосмисли позицията си към хората, прекалено си крайна и накрая ще останеш сама.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 64932eef1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Значи проблема ти е, че хем не искаш да си до лицемери, хем искаш да си в стадото. Ако не искаш лицемери тогава прекъсваш контактите с тях и си живееш живота без емоционални страдания свързани с контактуването с такива хора.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: c439815d7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Когато целият свят е лош, а ти чистичка, това е егоцентризъм. Не се прави на такава, само Той може да твърди това, ти не си Него.

Въпросната Ф. не е длъжна да си ограничава социалните контакти, защото ти не ги понасяш. Тя си живее своя живот, ти твоя. Двете сами сте си отговорни за себе си. Тя налага ли ти се на теб? Не и според казаното.
Ти сама ли си решила да спреш контакт с другата? Да, по твое лично решение. Твоите лични решения са си твои лични проблеми. Не си налагай твоето върху чуждия живот, посрамвайки хората с обвинения за лицемерие. Те могат с друго да ти отвърнат: ограниченост.

Има нещо, което не е никакво лицемерие, а е фундаментален постулат на обществото: автономността на индивида. Тя се уважава. Всеки има правото да кове съдбата си, всеки може да прави избора си. Ако не ти харесва, не общувай нея. Но не посрамвай хората, само защото не отговарят на някакъв твой субективен стандарт. Не се прави на идеалничка, не си.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 0c3a012460
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   От Авторката:
Благодаря за споделените мнения на всички, интересно ми беше да чуя различни гледни точки.
Целта на историята не беше да обсъдим проблема с приятелката ми, това беше един пример, че дори близките ти постъпват по същия начин. Целта беше да разбера как да приема, че нещата са така и да не се тормозя.

До номер 6: Така е, това че имам високи очаквания съм го разбрала, но кое от тези очаквания е нещо лошо, не казвам, че приятелката ми няма добри черти, все пак затова ми е приятелка, но това си е чисто лицемерие! Не може зад гърба на тези хора да казваш истината, че не ги харесваш, че са супер противни, а пред тях да се правиш на много добричка, да им се усмихваш и да тичаш да ги поздравяваш първи. Това е типичното лицемерие, което го използва за да може да трупа фенове, както каза номер 5. Наистина действа, те не предполагат какво всъщност мисли и чувства към тях и продължават да харесват дадения образ, устроен само за пред тях. Ето точно от това ми се повръща, защото повечето го правят за да не разбират другите хора какви са всъщност и да продължават да събират облагите от това.
Също така не съм казала да игнорираш човека, но чак пък да се правиш, че толкова много го харесваш-лицемерие (още ще я споменавам думата, защото това е самата истина). Ситуацията е такава, че тя иска да е в добри отношения и никога не би ме защитила пред някого, ако това значи, че ще си изгуби тези контакти(които не харесва принципно), които в бъдеще биха й послужлили.

До номер 8: Не е длъжна да, не може да понася мисълта, че в мисълта на някого ще изглежда лошата. Ти си същото лицемерно същество, което съм сигурна, че няма и няма да има истински хора до себе си. Ограниченост е да бъдеш истински, да се държиш като, човек, който го е грижа за близките ти хора? Гади ми се от целият ти егоистичен коментар. Точно пък егоцентрик не съм, единственото нещо което искам е хората да бъдат истински, както пред другите така и зад тях, но ти никога няма да го разбереш това. Никога не съм казвала, че съм идеална, просто съм твърде наивна да вярвам, че дори близките ще постъпват честно.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: c439815d7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Ограничена и с тънка кожа? Тъжно.

Аз не претендирам за притежание на морални ценности или стандарти, които реално нямам, аутсайдерче самоизолирано. Не ти и говоря зад гърба, доста ясна бе позицията ми. Това изчерпва дефиницията за лицемера, дали ще е тази на българския термин или английския hypocrite. Буквално никой не го грее какви интерпретации влагаш ти в думата или какво точно разбираш под "истински".

Светът не е крив, е какъвто е. Не го и интересува, че му се цупиш. Може би трябва да излизаш понякога от пещерата си, защото аз немалко искрени, качествени, благодарни и щастливи хора съм срещал: на работа, в университета, дори понякога на улицата. Нито един не мрънка(ше), колко жестоки били всички, колко лицемери имало. Заети са да си изживеят даденото време, благодарни са на живота. Просто радост и чар сияе от такива индивиди, макар и реално да нямат Бог-знай-какво. Аз не съм като тях и не съм длъжен да бъда, но те никога не са били достатъчно неграмотни, че да оприличат остър тон със зла помисъл или скрит мотив. Явно общуването ти с плюшени играчки и буквите от азбуката като Ф ти е дало много грешна представа за околността.

Та да, нямам "истински" хора, по-добри са явно от твоите. С асоциални аутистчета като теб и твоя кръг, честно казано никой не би контактувал.

 
  ...

...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 4a0d175c17
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   № 10, а с хора като теб, на които първата реакция, щом срещнат различна гледна точка, е да се нахвърлят върху другия, кой би искал да общува? Излишна агресия изливаш в публикациите си. Замисли се преди да хейтваш с неадекватни обидни квалификации потребителите на сайта, дошли тук, за да споделят болката си. Обиждаш и хората, страдащи от аутизъм все едно знаеш какво изобщо представлява това заболяване.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker