Преместване от София в морски град - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121017)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14344)
 Тинейджърски (21873)
 Семейство (6461)
 Здраве (9586)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18481)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Преместване от София в морски град
преди: 4 години, 8 месеца, прочетена 1832 пъти
Здравейте,

Харесвам морето - уравновесява ме. Самият шум на вълните ми действа. Тази година ми се събира общо над месец на море (основно българското) и имам чувството, че не ми стига. Никога не ми е стигало. Та, по темата: на 30 години съм, ИТ специалист, несемеен и необвързан. Замислям се (засега само хипотетично) за преместване в някой морски град. Вероятно Варна, защото има повече работа в ИТ сферата. Въпросът ми е - има ли хора, които са се преместили от София в морски град? За обратният вариант има много случаи, разбира се. Наясно съм, че заплатите са по-ниски, но съм готов да жертвам заплата в името на морето. Както и липсата на приятелски кръг в друг град ще е доста кофти, поне отначало. Просто питам и събирам мнения, засега. Та така де, кажете вие... ако сте се преместили или имате познати, които са се преместили.

Вероятно съм повлиян от това, че като ходя на море все е лято и времето е готино, а през зимата сигурно ще е по-кофти, но дали е по-кофти от София? През зимата в София може да е тежко, предполагам, че по черноморието температурите ще са една идея по-високи и няма да има толкова сняг?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 8 месеца
hash: 0b6a138091
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Нищо не ти пречи да пробваш и ако не ти хареса да се върнеш. Но най-вероятно ще останеш.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: ff768b2273
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Зимата е даже по-люта по морето, защото духа много силен вятър. Вярно, снегът е по-малко, ама то пък зима без сняг не е зима. Варна през зимата няма нищо общо с лятото и в сравнение със София ще ти се стори много пуста. Освен това възможностите за работа са в пъти по-малки. Иди през зимата или есента за седмица-две и виж дали ще ти допадне. Може и да ти хареса. На мен специално, Варна не ми харесва.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: bcef9830ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Не съм се преместила, но живея тук и тук си израснах.
Зависи къде ще живееш, но морето ще го чуваш само ако слезеш до Морската градина.
Зимата тук няма сняг-има лед. Кофтито е заради влажността и много силните ветрове. Ето, днес е 31 август, бях на плаж, не спря да духа. Почва се вече от сега.
Но като цяло аз града си го харесвам... Ела и опитай!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: b72e6b2b0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ако дори самият шум на вълните те уравновесява, спокойно, вълни има и през зимата. Да, по-мрачно е, по-различно е, но е и някак по-празно, по-тихо. Е, не можеш да влезеш да плуваш в морето насред декември, но нищо не ти пречи да го гледаш отдалеч и да му се радваш.
На твое място щях да се преместя. Вярно е, че заплатите са по-високи в София, но там и цените са други. Професията ти позволява и да работиш от вкъщи, доколкото съм запозната от приказки на твои колеги и мои приятели. Проучи тази опция. Така можеш спокойно да започнеш работа във Варна, примерно, но да заработваш допълнително със странични проекти. Ти си голям човек, не си обвързан, нямаш някакви сериозни и непреодолими ангажименти в столицата, затова не виждам причина да не си пробваш късмета в някой морски град. Работа има навсякъде, хора има навсякъде, заведенията също не са малко. Какво те задържа? Отиваш, пробваш как ще се чувстваш година-две и ако не ти се получи, връщаш се в София. А пък, виж, имам и друга идея. Отиди зимата за 4-5 дни в някой морски град, просто така, за да видиш дали атмосферата пак ще ти хареса и да прецениш дали ще ти е добре да живееш до морето.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: e0bd2f132d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Като се преместиш по Черноморието надали ще чуващ звуците на морето от вкъщи. Курортната част на Варна е несравнима с другата й част.

 
  ...


...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 8c7f29291e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Аз съм от Бургас /жена съм/ и от около осем години ходя в морската ни градина всяка сутрин, за около час - час и половина, през почивните дни и за повече. Макар че от нас до морето е около половин час пеш, аз ходя с кола, защото бързам за работа сутрин. Както и да е....
Стигнах до морето в една есенна сутрин преди повече от осем години, защото имах сериозни семейни проблеми. Бях изпаднала в изключително тежка депресия и не виждах светлина в тунела. Морето ми даде сили и ме спаси. Там се запознах и с доста нови хора, с някои станахме почти приятели. Оттогава ставам всяка сутрин с будилник в 6 часа/ зимата половин час по-късно. Гълтам малко кафе, паля колата и отивам до моренцето. Бягам в градината от 4 до 5 километра, после плувам. /зимата също се топвам, но за кратко - една, две минути/. Това ме зарежда и тонизира и е най - хубавото време за деня за мен.
Така че, аз бих те посъветвала да опиташ с преместването. Особено ако си намериш преди това сносна работа, която да ти осигурява що-годе нормален начин на живот.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker