Да бъдеш атеист е голямо невежество. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (93230)
 Избор на редактора (165)
 Любов и изневяра (21851)
 Секс и интимност (10890)
 Тинейджърски (19795)
 Семейство (4589)
 Здраве (7548)
 Спорт и красота (3945)
 На работното място (2028)
 Образование (5615)
 В чужбина (1244)
 Наркотици и алкохол (904)
 Измислени истории (717)
 Проза, литература (1454)
 Други (12476)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Други

Да бъдеш атеист е голямо невежество.
преди: 6 месеца, 13 часа, прочетена 3961 пъти
Искам да споделя някои свои мисли относно дали има или няма БОГ. Знам, че има хора вярващи в Бог, но има и такива хора (голямото мнозинство), които отричат съществуването на Бог. Лично аз съм абсолютно уверен т. е. зная, че съществува Бог. Както се вижда от заглавието на темата атеистите са много невежи относно Бог. Тук е мястото да обясня за какво невежество става на въпрос. Съвсем нямам на предвид глупави и необразовани хора, напротив дори да са високо образовани с докторати в различни сфери на науката като например физици, химици, астрономи, математици и т. н. ако тези хора са атеисти те също са невежи относно Бог. Тук става въпрос за ДУХОВНО невежество. Тези учени колкото и да са добри в своята област те си остават духовно невежи. Ще посоча един изключително нагъл атеист, който има докторат по биология и е написал няколко книги относно своя атеизъм. Този нагъл атеист е Ричард Докинс (Richard Dawkins), който е написал няколко книги от които аз ще посоча само три, а те са: Егоистичния ген (The selfish gene), Слепият часовникар ( The blind watchmaker) и Заблудата БОГ (The GOD delusion). Този страхотен НЕВЕЖ АТЕИСТ не пропуща възможност да се подиграе на всеки вярващ, че Бог съществува. Той никога няма духовно да прогледне. Той вярва единствено на теорията на Дарвин защото Дарвин също е атеист. Докинс дори се подиграва на Карл Юнг, когато Юнг казва: "Аз зная, че БОГ съществува" на което Докинс отговаря: "Сляпа вяра".
Сега искам да ви покажа няколко световно известни учени и философи които вярват, че БОГ съществува и те са:
1. Коперник, 2. Кеплер, 3. Галилей, 4. Декарт, 5. Нютон, 6. Планк, 7. Айнщайн и няколко философи като Барух Спиноза, Плато, Сократ, Питагор, Епикур и още много други. Как мислите, дали тези личности са били заблудени невежи или са знаели защо има БОГ. Но човек за да разбере, че има БОГ трябва ДУХОВНО да прогледне с ДУХОВНОТО ОКО, което е между веждите. Говорим за ДУХОВНОТО ЕДНО ОКО, а не с двете очи. Дори и ИСУС казва в Матей 6: 22. "Окото е светило на тялото, ако Окото ти е едно, цялото ти тяло ще бъде осветено". Когато духовното око се отвори двете нормални очи не виждат. Само с духовното око можеш да погледнеш в духовния свят и да разбереш за какво са говорили светците от всички религии. Умолявам и двете страни, тези които вярват, че има Бог и тези които отричат, че съществува Бог. Дайте аргументирани отговори защо мислите, че съществува или не съществува Бог. Хайде сега да видим колко от вас ще покажат смелост да защитят мнението си.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
101-117 от 117

преди: 5 месеца, 9 дни
hash: 9f793b0930
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

151.   Бог не ви се меси! Само ви наблюдава и ви гледа сеира. На края, такъв хуй ще ви тегли на всичките, че направо ще ви вземе акъла.

АЛЕЛУЯ!!!

 
  ...
преди: 5 месеца, 9 дни
hash: 2f4daa2651
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

152.   Ами на мен темата ми се струва доста глуповата, затова и подкрепих изказването на 144.

Но типа хора като 145 много явно ме изприщват - за тях обикновено най-важни са въпроси като какво шоу ще сложат на мястото на слави и какво ще се случи в поредния епизод на риалититуу..

 
  ...
преди: 5 месеца, 9 дни
hash: 18ab05e88a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

153.   До 152

Това не отгововар на върпоса ми, а безпочвено изкаване, базирано на опита ти с други хора, които аз не съм.

ПП - 2019-а е! Кой гледа телевизия? Защо?

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 9 дни
hash: 5edb0f50dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

154.   147, не би ли трябвало да премахнат въпросната баба, след като тя публикува и изтрива истории, които са против интереса на сайта? Особено след като е безплатен модератор?


Black Sabbath

 
  ...
преди: 5 месеца, 9 дни
hash: 5fcc9533fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

156.   Само едно от следните 3 неща е единствената истина:

1. Няма Бог и Вселената е съществувала вечно във времето(без значение дали се е раждала и умирала циклично или е била все в една и съща форма).

2. Няма Бог и Вселената има начало на съществуване, което е началото на времето. "Преди това" е невалиден израз, защото не е имало нищо, което да подлежи на измерване на време. Тази нулева секунда е възможно да е била преди 13. 7 милиарда светлини години, когато някакви квантови ефекти са довели до "разбиване на симетрията". Първоначалното състояние е някакво симетрично състояние, в което не може да различиш нищо - безхарактерна Вселена, без време и пространсво. Може да си го представим като нещо едвноременно вечно същестуващо(защото чисто физично не може да съществува "нищо") и едновременно като едно единствено неизбежно начало на времето.

3. Бог съществува. Той по дефиниция е вечен, всесилен, извън нашите представи за време, материя и пространство. Въпросът за Вселената ни става второстепенен. Този вариант е доста подобен на т. 1, защото Бог е съществувал вечно във времето(но за разлика от Вселената е разумен и не подлежи на ограниченията на законите на физиката).

Идеята е, че и трите варианта са еднакво абсурдни, плашещи и необясними. И тъй знаем, че Вселената ни съществува(по т. 1 или т. 2), това е толкова невероятно колкото и Бог да съществува.

Т. е. не може да кажем непременно дали Бог съществува, но вероятно да съществува е толкова реалистична, колкото да съществува Вселената(т. е. е напълно възможно Бог да съществува).

И това са философски приказки, защото ако Бог съществува, то е очевидно че е скрил този факт, за да може хората да достигнат до него по духовен път, а не чрез физика и космология(затова би създал Вселена, изцяло научно обяснима и без него!!! ). Иначе Бог би се "унижил" ако беше оставил въпроса за съществуването си на база научни доказателства(все едно е теория на относителността). Та ако Бог съществува, очевидно централната му идея са хората и отношенията между тях, а не материалните детайли на света ни, които са предмет вече на науката.

Ако искате, ще напиша и как стои въпроса с религията по този тип логика на разсъждение.

 
  ...


...
преди: 5 месеца, 6 дни
hash: 271aada2ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

159.   156, първия вариант е, само че с едно уточнение, че не е "ВЪВ времето", а "ИЗВЪН времето". И това не е "абсурдно", стига да знаеш, че Теорията на относителността вече е експериментално доказана.

Ти казваш "съществувала във времето". Ама в кое време, след като времето на Земята е едно, на Юпитер е друго, а до някоя черна дупка въобще го няма. Погледнато от гл. т. на цялата Вселена не само няма едно абсолютно време, важащо за всички, а въобще няма време като такова. И след като няма време, няма и някакъв начален момент, в който изведнъж да се е появило всичко от нищото. Самото наличие на време предполага, че нещо се е зародило от нищо, което е абсурд, защото най-малкото трябва да има енергия, за да се случи това материализиране.

Вселената не се е раждала и няма да умре, тя просто си съществува в един-единствен момент. Единствения реален момент е сегашния. Миналото е само спомен, бъдещето е само идея, но и двете нямат реално съществуване, просто защото няма време. То съществува само в определени условия като земните например, но съвсем не е съществуващо за Вселената като цяло. Същото важи и за пространството, защото времето и пространството, всъщност са една неделима част, наречена пространство-време. И това не са теории, а си е доказано.

Гледах документален филм как слагат два атомни часовника - единия в планината, други на морксото равнище и след 24 часа, двата се разминават с минимална част от секундата, защото гравитацията, респ. скоростта на времето за двата часовника е била различна. Същото се случава и ако единия часовник лети няколко часа на самолет.

Е, след като дори само на тази прашинка, наречена Земя може времето да се различава в завимост разстоянието до центъра на планетата, то за какво вселенско време и какъв момент на зараждане говорим въобще?

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 6 дни
hash: 5cb54c545b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

160.   Но.148
Да можеш да рабереш от къде се е появил Бог, пъво трява да си обясниш, как е възможно Вселената да е безкрайна. Според физическите закони, всяко нещо има начало, има и край.
Как е възможно нещо да няма край?! Аз не мога да си го обясня. Очевидно не е за нашите мозъци да го проумеем.
Освен някой всезнаещ дървен философ, да се разпали и да напише тука, един 200 реда ферман, пълен с глупости и хората да го четат и препрочитат и на края, нищо да не разберат. Също като някой политик. Ще ти приказва два часа и ще ти каже нищо.

 
  ...
преди: 5 месеца, 6 дни
hash: 5fcc9533fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

161.   159, според сегашните доказателства този "вариант" на Вселената се е развил от едно начално състояние преди 13 мл. св. год., което е било много симетрично, и впоследствие всяко следващо "събитие" води до symmetry breaking и до повече безпорядък(затова е и теорията за топлинната смърт на Вселената към която сме се запътили).

Но винаги цялата енергия е равна на 0(обясняваха го с това, че гравитацията била негативна енергия и т.н.).

Ако кажеш, че този времево-пространствен континуум няма начало, значи трябва да може да изброиш безкрайно много предишни състояния на Вселената(ако времето е разликата между всички 2 plank time моменти).

Да не говорим, че учените разправят, че в "началото" не е имало хигс поле и маса, т.е. всичко което е било се е движило със скоростта на светлината(а масата и скоростта на светлината са основните характеристики на Вселената ни, без тях се доближаваме до онова изначално симетрично състояние).

Една от най-интересните теории може да намерите в гугъл - Spontaneous creation of the Universe Ex Nihilo - ScienceDirect
едва ли е вярна, но може да ви гръмне главата от нея.

 
  ...
преди: 5 месеца, 6 дни
hash: 5c0767f9b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

162.   Не знам дали има Бог ама как така цветята и растенията имат такива форми сякаш наистина Някой ги е правил? Знам че дъгата се получава от пречупване на светлината но подредбата на цветовете пак е много готина. Зебрите, леопарда... едва ли сами са се издокарали толкова добре сами. И друго се чудя. Ако ние сами по отделно сме личности, Бог със сигурност е Личност на личностите. Как от едно семе се ражда 10 метрово дърво? Не може видеокамера да има създател човека а окото да няма. И най сложното... Ние как така сме тука... къде бяхме преди това
Не знам. В Библията пише че Бог извиква несъществуващото в съществувание.
Освен това чувството на любов и радост са много яки няма как да не са от Бог. Наистина. Има много закони във вселената. Щом ние сме личности значи и Бог е личност и е над всички. Часовника работи с батерия, колата на бензин. Е нашето сърце от какво се задвижва и изобщо с каква енергия се движи и от кой зависи неговия режим на работене

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 6 дни
hash: 5c0767f9b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

163.   Много страшно. Не може живот да се появи ей така. Живот идва от живот.

 
  ...

...
преди: 5 месеца, 5 дни
hash: 01ded9e35f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

164.   162 -" Часовника работи с батерия, колата на бензин. Е нашето сърце от какво се задвижва " - от храната която нагъваш, тя се превръща в енергия. Ако не се храниш, сърцето спира.

 
  ...
преди: 5 месеца, 5 дни
hash: 271aada2ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

165.   161, не си схванал идеята, просто защото не можеш да вденеш идеята за липса на време. ТИ възприемаш времето или като начало и край, или като безкрайност. А то не е нито едно от двете, а просто го няма, демек цялото време е само един-единствен миг. Ако така ще ти е по-лесно, приеми, че Вселената се създава, съществува и умира едновременно в сегашания момент, а следващ момент просто не съществува. Ама май ще се объркаш съвсем. Изгледай документалния филм за теорията на относителността и може би ще можеш да си представиш, че всъщност време няма.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 2 дни
hash: e84e40bb62
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

167.   За Бога (pun intended! ), "светлинна година" е мярка за разстояние, не за време!!!

 
  ...
преди: 4 месеца, 29 дни
hash: c3e21c0a35
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

169.   Къде е Бог, когато се разболяват и умират деца?
Къде е, когато убиват или малтретират жестоко деца?
Къде беше, когато се парализирах, но съм жива, а сестра ми, майка ми и баща ми починаха?
Къде...?

 
  ...
преди: 4 месеца, 29 дни
hash: ca155f1b5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

170.   Вчера гледах едни видео серии в които един човек, бивш войник от втората световна война от канада разказваше историята си и как се е забъркал с определено сатанинско тайно общество и какво е научил. Когато се върнал от войната попаднал на свой другар от бойния кораб на който служил и който го поканил на една вечеря организирана от медиум, който говорил с "мъртвите", нещо което е забранено в БИБЛИЯТА. След тази случка при която се появил призрак и имало и други хора заедно с приятеля му били поканени в едно имение и този, който ги поканил им обяснил, че това тайно общество почита духовете, които всъщност били паднали ангели и че те са поканени в това общество по-поръчка на дявола и че той имал големи планове за тях. Имението било много красиво и членовете били заможни и успешни хора - лекари, адвокати и подобни. Имало много успешни истории за това как "духовете" им помогнали. Роджър, както се казва автора се чувствал противоречиво. От една страна бил поблазнен, но от друга той бил израснал в християнско семейство и помнел думите на дядо си, че ако човек се забърка със злото, с нещо нечестно и непочтено ще трябва да плати цената. Жреца на сатаната им обяснил, че според дявола конфликта с Христос ще приключи мирно и Христос ще се откаже от претенциите си върху планетата земя, ще вземе вярващите християни със себе си и ще остави земята на дявола и тези които са с него. (Това естествено са пълни глупости и сатанински лъжи, при Второто Пришествие Христос ще дойде с ангелските армии за да накаже злите, както е описано в Библията). Интересното е, че жреца им обяснил наред с други неща, че през 1700 година сатаната свикал събор на злите духове и променил начина по-който процедират, той направил така, че хората постепенно да спрат да вярват, че той и злите духове съществуват. Другото нещо е, че е извел от окултното хипнозата и я е въвел в науката чрез месмеризма за да може да се контролира човешкото съзнание и на последно място е въвел теорията на еволюцията като лично е обучил дарвин. Сатаната толкова високо е ценил всеки "учен", който пропагандира тази теория, че ги е определил за жреци на нова религия чрез която хората се самоонеправдават и лишават от спасение чрез вярата в Христос като вярват на тези сатанински лъжи.

 
  ... горе^

...
преди: 4 месеца, 29 дни
hash: f806886c71
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

171.   Пичове, Бог отговаря на молитвите ви, само когато сте изпълнени с безрезервна вяра и когато го търсите. Понякога изпитанията са жестоки, но не са по негова вина. Интересно ми е, е хората обвиняват Бог за лошото и злото, но никой не се сеща за оня с рогцата. И никой не го упреква за злините.

 
  ...
преди: 4 месеца, 28 дни
hash: b3e8093fe4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

172.   До 169
Извинявам се, че трябва да ти го кажа, но ти имаш мнооого бедна, погрешна представа за Бог. Бог не е телохранител и Доктор за всеки човек на земята. Как може да питаш къде беше Бог когато децата се разболяват и умират. Децата и хората въобще се разболяват и умират поради много причини. Едни хора унаследяват лоша генетика от родители или пра-пра родители и при неблагоприятни условия организмът им е податлив на заболяване поради климатични, стресови или хранителни причини. Тук трябва да приемеш и науката за прераждането на душата. Ако един човек в миналия си живот е имал изключително ЛОША КАРМА (начин на мислене, говорене и дела), тя става негова тенденция на характера му. Когато такава душа с лоша Карма се прероди в ново тяло този човек ще проявява същите тенденции и характер в новото си тяло. Такъв човек става враг на себе си. Ако неприятности срещне в живота си той се нервира, измъчва се и това се отразява на здравето му.
Човекът има свободен избор и от него зависи какъв начин на живот ще избере. Ако иска да върви срещу природните закони той ще си има здравословни проблеми. Но за да разбере природните закони човек трябва да се ограмоти доста в науките и на духовното познание. Бог е сътворил вселената и живота и двете се движат според законите на творението. Животинския свят е създаден да се ражда и да умира, никой не може да промени този Божи закон. А специално за човека и да се преражда отново и отново докато постигне духовно съвършенство и Душата му се слее с Духа на Бог.
А ти Н. 169 за да се парализираш може би причината е в твоя неправилен начин на живот. Опитай се да разбереш какво трябва да промениш в подхода ти към живота. Всеки има определено време да живее и после умира. Ти какво искаш, твоето семейство да живее завинаги ли? ! На кой когато му дойде времето заминава, за да се прероди някога в бъдещето отново. Недей да обвиняваш БОГ за твоите неприятности в живота. По-добре ще бъде да анализираш досегашния си живот и да разбереш къде си грешила и да поправиш грешките си.

 
  ...

101-117 от 117
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker