Да бъдеш атеист е голямо невежество. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (96324)
 Избор на редактора (166)
 Любов и изневяра (22646)
 Секс и интимност (11203)
 Тинейджърски (20160)
 Семейство (4813)
 Здраве (7772)
 Спорт и красота (4050)
 На работното място (2140)
 Образование (5883)
 В чужбина (1290)
 Наркотици и алкохол (924)
 Измислени истории (736)
 Проза, литература (1492)
 Други (13043)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Други

Да бъдеш атеист е голямо невежество.
преди: 10 месеца, 18 дни, прочетена 4122 пъти
Искам да споделя някои свои мисли относно дали има или няма БОГ. Знам, че има хора вярващи в Бог, но има и такива хора (голямото мнозинство), които отричат съществуването на Бог. Лично аз съм абсолютно уверен т. е. зная, че съществува Бог. Както се вижда от заглавието на темата атеистите са много невежи относно Бог. Тук е мястото да обясня за какво невежество става на въпрос. Съвсем нямам на предвид глупави и необразовани хора, напротив дори да са високо образовани с докторати в различни сфери на науката като например физици, химици, астрономи, математици и т. н. ако тези хора са атеисти те също са невежи относно Бог. Тук става въпрос за ДУХОВНО невежество. Тези учени колкото и да са добри в своята област те си остават духовно невежи. Ще посоча един изключително нагъл атеист, който има докторат по биология и е написал няколко книги относно своя атеизъм. Този нагъл атеист е Ричард Докинс (Richard Dawkins), който е написал няколко книги от които аз ще посоча само три, а те са: Егоистичния ген (The selfish gene), Слепият часовникар ( The blind watchmaker) и Заблудата БОГ (The GOD delusion). Този страхотен НЕВЕЖ АТЕИСТ не пропуща възможност да се подиграе на всеки вярващ, че Бог съществува. Той никога няма духовно да прогледне. Той вярва единствено на теорията на Дарвин защото Дарвин също е атеист. Докинс дори се подиграва на Карл Юнг, когато Юнг казва: "Аз зная, че БОГ съществува" на което Докинс отговаря: "Сляпа вяра".
Сега искам да ви покажа няколко световно известни учени и философи които вярват, че БОГ съществува и те са:
1. Коперник, 2. Кеплер, 3. Галилей, 4. Декарт, 5. Нютон, 6. Планк, 7. Айнщайн и няколко философи като Барух Спиноза, Плато, Сократ, Питагор, Епикур и още много други. Как мислите, дали тези личности са били заблудени невежи или са знаели защо има БОГ. Но човек за да разбере, че има БОГ трябва ДУХОВНО да прогледне с ДУХОВНОТО ОКО, което е между веждите. Говорим за ДУХОВНОТО ЕДНО ОКО, а не с двете очи. Дори и ИСУС казва в Матей 6: 22. "Окото е светило на тялото, ако Окото ти е едно, цялото ти тяло ще бъде осветено". Когато духовното око се отвори двете нормални очи не виждат. Само с духовното око можеш да погледнеш в духовния свят и да разбереш за какво са говорили светците от всички религии. Умолявам и двете страни, тези които вярват, че има Бог и тези които отричат, че съществува Бог. Дайте аргументирани отговори защо мислите, че съществува или не съществува Бог. Хайде сега да видим колко от вас ще покажат смелост да защитят мнението си.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
51-100 от 117

преди: 10 месеца, 9 дни
hash: 3a0b847244
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

56.   1. Бог има, но Бог не "съществува". Той е в сърцето и вярата на всеки, а не някъде там на небето, за да бъде описан.
2. Бог е добър и като такъв няма да му стане хубаво че се гневиш и осъждаш другите
3. Ти си невежата, защото ти изобщо не вярваш в Бог, просто си приел неговото "съществуване " като своя идентичност и се опитваш да се натрапиш на другите. Не си нищо повече от веган, който се опитва да се натрапи че не бива да се яде месо, например.
4. Заради ей такива като тебе що войни са станали и що кръв се е проляла. Виж пак 2 и 3
5. Мира и добрината между хората (това за което ВСИЧКИ БОГОВЕ говорят) няма нищо общо с конфликта за тя опазване. Мир не включва в себе си конфликт, а ти това правиш тук.

 
  ...
преди: 10 месеца, 8 дни
hash: b3e8093fe4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

57.   От Автора до Н. 52
Почти съм сигурен, че ти си авторката на темата: "Защо е страхотно да бъдеш атеист". Там ти доказваше как още от малка си знаела, че няма Господ. Когато ти противоречаха ти беше заядлива както и сега. Заядливостта и злобата са твоя отличителна черта, дори повече, те са твоя характер. Също така ти обичаш да слагаш твои думи в устата на автора. Къде съм писал за повече уши и носове-никъде. Но нали ти си злобна и заядлива та трябва и тези допълнителни органи да ми препишеш, че съм казал. След като си толкова интелигентна защо не знаеш какво е невежа. Невежа е да не знаеш нещо в каквато и да е област на живота. Аз упреквам хората в невежество само в духовно отношение и ти също си невежа духовно. Ти експерт ли си в присаждане на сърца или в операция на мозък. Значи си невежа и в тази област. Аз също съм невежа в тази област и това не ме обижда. Но твоето Духовно невежество е върха на невежеството. Това си го доказала много пъти вече и тук и в други сайтове. Само недей да казваш, че за първи път пишеш тук. Оставям те с твоята "ненадмината интелигентност" да си жевееш.
До Н. 46 Ти също си Н. 12, Н. 25 и Н. 42. В Н. 12 казваш: "Вярвам в Бог и в Христос". Това значи ли, че Бог и Христос са две различни неща. Нали преди казваше, че Исус е Бог, а сега ги разделяш. И не само това ами казваше, че Исус е единородния син Божи. Има ли промяна в твоето разбиране за Бог и Исус. Единородния на Бог е СВЕТИЯ ДЪХ. Надявам се най-после това да си го разбрал, но кой знае. Ти цитираш само Библията, а другите духовни учения ги наричаш окултни, мистични, езотерични изопачени доктрини. Отдавна ми е ясно, че на теб не ти допадат източните езотерични и окултни учения. Наричаш Блаватска сатанистка, как може това дори да го продумаш. Нейната "Тайна Доктрина" е почти 1500 страничи, аз не мисля, че ти имаш дори волята да я прочетеш, а още по-малко да я разбереш. Продължавай да цитираш Библията с толкова много противоречия в нея. Ти сигурно вярваш, че Исус е възкресил Лазар като самия той в началото казва, че Лазар спи, а после други поставят думи в устата на Исус, който казва, че Лазар е мъртав. И само с провикване "Лазаре стани" и Лазар веднага става.
Относно хомосексуализма би трябвало да знаеш, че дори в древна Гърция преди повече от 2, 000 години е имало такива и винаги е имало само, че са били прикрити, а днес с тази западна неморална "демокрация" всичко излиза наяве.

 
  ...
преди: 10 месеца, 8 дни
hash: 271aada2ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

58.   до 57, авторчето

"Почти съм сигурен, че ти си авторката на темата: "Защо е страхотно да бъдеш атеист". "

Авторче, язък ти за третото или духовно беше око. Нещо е окьоравяло. Атоми виждаш, а двама души от сподели.нет не можеш да различиш. Имаш нужда от очен лекар, в смисъл духовен очен лекар за трети очи. Да ти предпише там някакви духовни диоптри, че ти се вдигнал диоптъра.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 8 дни
hash: 16b0be6d5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

59.   Аз съм от 46 - 49 не искам да го коментирам, защото е пълен с омраза и бунтовност и не е по-темата общо взето. 56 - Бог Сам Го казва "Защото тъй казва Високият и Превъзвишеният, вечно Живеещият, - Светий е Неговото име: Аз живея в небесната височина и в светилището, също и със съкрушените и смирените духом, за да оживявам духа на смирените и да оживявам сърцата на съкрушените. " Относно "мир и любов", Бог дава мир и любов, но на тези, които му се уповават и се стремят да спазват Словото Му, за нечестивците Той е опустошение. Библейската доктрина не е доктрина на хуманизма, тя е доктрина на правдата! До 57 - Бог е Отец а Сина Божий е Господ Иисус Христос или въплътеното Слово Божие. Какво неясно има? Това е било мнението ми винаги и ако твърдиш друго то си се объркал. За Лазар - в Библията съня е метафора или символ на смъртта. Трябва да имаш разбиране на Словото Божие преди да се опитваш да Го тълкуваш! Относно блаватска - през 1887 в Лондон блаватска започва да издава списание за да популяризира теософските си глупости. Може би ще ти е интересно името на списанието? То се е казвало "луцифер" Трябва ли да казвам нещо повече по-въпроса?

 
  ...
преди: 10 месеца, 8 дни
hash: b3e8093fe4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

60.   До Н. 54 Ехо-Ехо
Понеже ти ме посъветва да не чета Хиндуизъм и Будизъм, защото не ми трябвали аз ти изпращам Есенцията на Будизма и се надявам да я прочетеш и дано те заинтригува поне малко.
Есенцията на Будизма
Четирите благородни истини
1. СТРАДАНИЯ
2. СИЛНА ПРИВЪРЗАНОСТ и ПРИСТРАСТЕНОСТ са причините за страданията: силни желания, алчност, ненаситност, лакомия, омраза, ненавист, завист и т. н. и т. н.
3. БЛАЖЕНСТВО идва след прекратяване на страданията, които идват от силната привързаност и пристрастеност. Пълно отстраняване на желанията (без нормалните естествени нужди на тялото) като алчност, ненаситност, лакомия, омраза, ненавист, завист и т. н.
4. ПЪТЯТ ЗА ПОСТИГАНЕ НА БЛАЖЕНСТВО:
а. Правилно разбиране
б. Правилно мислене
в. Правилно говорене
г. Правилни действия (дела) в живота
д. Правилен начин на преживяване
е. Правилно усилие
ж. Правилна съзнателност
з. Правилна медитация
Дали тази будистка есенция ще я приемете като вярна за страданието и постигане на блаженство ( аз бих го нарекъл живот без духовни и емоционални проблеми) в живота на човека зависи единствено от вас. Ако това което е казал Буда преди повече от 2, 500 години няма никакъв смисъл защо тогава това учение още се уважава по цял свят. Сами си отговорете.

 
  ...


...
преди: 10 месеца, 8 дни
hash: f806886c71
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

61.   Аз съм на мнение, че вярата е нещо съкровено и не трябва да се споделя наляво-надясно в какво вярваш. Освен ако не искаш да те сметнат за луд или да ти се подиграват.
Не съм съгласна, че е невежество да не вярваш в определена религия или божество. Невежеството е незнание, а вярата е нещо много по-висше от това.
Според мен, истински вярващия човек няма да тръгне да тръби навсякъде в какво вярва.
Нека всеки си вярва в това, което смята за праведно и да не натрапва вярата си на другите, защото най-малкото е излишно.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 8 дни
hash: 3ba4112f1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

62.   Авторе, пак ти прочетох темата (и пак набързо) и не знам с каква цел си я публикувал. Стигнал си просто до това че вярваш че Бог съществува. Но само вярваш. Открил ли си го и познаваш ли го? Не.
Аз също вярвам и мога дори да споделя 2 преживявания (едно от които е как чу молитвата ми и ме измъкна веднага (на секундата) от сънна парализа (което представлява атака от демони) но всъщност си живея в грях и не го познавам. И погледни само как си завършил темата. С изречението:
"Хайде сега да видим колко от вас ще покажат смелост да защитят мнението си."

? Това какво е? Надпревара? Явно си влезнал в страницата с някаква омраза и искаш сега, изреждайки някакви философи (вярващи в Бог) и споделяйки някакви твои собствени разбирания от писания в библията да ми се направиш на интелигентен и че си едва ли не разбрал написаното в Библията и че вярваш че има Бог. Така е, има Бог, но и аз съм минал през тея философствания върху библейски редове.
Само този който е роден отново може да види божието царство.
Следователно, само този който е роден отново (чрез вода и дух) може да разбере написаното в Библията.
Защото за родените отново вече библията е отворена книга, а за невярващите и грешниците, тя е затворена книга. Не я разбират. Защото не виждат Божието царство, не го разбират.

 
  ...
преди: 10 месеца, 8 дни
hash: 85f713fca3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

63.   62, нали каза, че не вярвал, а знаел, понеже го е виждал с някое от всичките си очи. 3 ли бяха, 5 ли не знам.

 
  ...
преди: 10 месеца, 7 дни
hash: a3d9283bf7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

64.   Както бананът не може да осъзне какво е това по висшо нещо което го яде така и ние не можем да разберем кое е онова далечно от нас нещо което наричаме Бог, трябва да си адцки невеб да отричаш Бог, а наивен да благословиш православната религия. Старият завет отрича всички христиански ценности а в новият се призовава да се кланим пред началниците. От самото начало по- умните евреи внедряват християнската религия за да могат да контролират хората.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 7 дни
hash: f5feed4857
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

65.   Няма смисъл да се спори дали Бог съществува или не. Казвал съм го и преди в този сайт, не помня обаче в коя тема, няма смисъл да спорим, нека просто не си пречим. Уви, авторът е убеден, че атеистите са грешни и няма да де учудя ако направи кръстоносен поход срещу нас. Ще му кажа само едно нещо - Бог знае всичко, той е всемогъщ и обича всеки. В същото време ние сме подобие на Бог. Което значи, че това, което ние считаме за добро, е считано за добро и от Бог. Но в същото време има деца, умиращи от глад. Според нас това е лошо, значи и според Бог е лошо. Но в същото време той не прави нищо, за да помогне на тези деца. Нима той не знае, че те страдат? Ако е така, значи не знае всичко и следователно не е Бог. Ами ако знае за това, но не може да направи нищо? Тогава не е всемогъщ и следователно не е Бог. Ами ако знае за тях и може да направи нещо, но просто не иска? Тогава той не обича всеки и следователно не е Бог.

Следователно Бог не съществува. Приятен ден.

 
  ...

...
преди: 10 месеца, 7 дни
hash: 9f793b0930
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

66.   В началто на 90те години, гледах една програма за културната ревлюция в Китай. Мао заповяда в 1966-1967г. на Червеният Гард, да убиват учителите и интелигенцията и да ги ядат. Точно и това са правили. В тази програма интервюираха един бивш член на Червения Гард и той се тупаше по гърдите и казваше;
"Аз имам червено сърце(комунист) и не се страхувам, защото за мен няма нито Бог нито Дявол! АЗ СЪМ АТЕИСТ!"
Отиди и се опитай да спориш с такъв човек!

 
  ...
преди: 10 месеца, 7 дни
hash: 1248324a8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

91.   64, абсолютно се съгласявам с теб - интелектът ти е точно, колкото на един банан, или на пъпеш, най-вероятно на тиква, обаче.
Авторе, уж много и всичко знаеш, пък светата троица съвсем я обърка - кой бил бог, кой бил син божи и 'къв е този "дъх"?!... Боже, слез и си прибери вересиите!
една невежа

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 6 дни
hash: b3e8093fe4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

101.   От Автора до 62.
Виж какво младеж, отдавна си ми известен и ти също знаеш кой съм аз. Ти винаги си излизал с големи претенции и продължаваш със същия дух. Затънал си до гуша в Библията и само цитати от Библията пишеш, а за другите ти "знания" не цитираш авторски изказвания. Зная, че си минал през философствания върху библейските редове, но дали си разбрал всичко правилно. Когато ти задават въпрос отговаряй точно, а не да премълчаваш. Отговори ми какво означават думите на Исус в Матей 6:22 "ОКОТО е светило на тялото; и тъй, ако окото ти е ЗДРАВО цялото ти тяло ще бъде осветено". Тази Библия е ревизирано издание.
На английски Библията е Кing James Version и там думата ЗДРАВО е преведена SINGLE, което означава ЕДНО ОКО. Поне това съм сигурен, че го знаеш. Хайде сега ти ми кажи Исус за едно ОКО ли говори или за две очи. Ако говореше за две очи щеше да каже "ОЧИТЕ са светило на тялото, но Исус казва ОКОТО е светило на тялото. След като много философстваш по Библейските редове кажи какво разбираш ТИ от ЕДНО ОКО. Мислиш ли, че Исус не знае колко очи имат хората. Исус говори за ДУХОВНОТО ОКО чрез което можеш да прогледнеш, (макар и на много ниско ниво както при мен) в ДУХОВНИЯ свят. Имаш ли откровеността да ми отговориш разбираш ли какво е духовно ОКО. Исус може да погледне винаги в Духовния свят когато си поиска, но ти даже представа си нямаш какво е Духовно ОКО. Ти само папагалстваш изрази от Библията като много от тези изрази не ги разбираш. Има голяма разлика да вярваш и да знаеш, че има Бог. Аз зная, че има БОГ макар, че не съм го виждал. Аз не съм виждал и Исус, но зная че е съществувал. А ти продължавай да обвиняваш Източните Езотерични Учения в сатанизъм. Ти дори не знаеш значението на думата езотерика. Езотериката е разбирана само от малък брой хора със специално познание. Аз не казвам, че съм езотерик, но знам за какво става въпрос и вярвам на тази наука. Исус също е езотерик и затова казва, че говори само неща които е чул от неговия ОТЕЦ-БОГ.
Спри да ме обвиняваш в омраза защото това е голям грях за теб. Обвинявай в омраза твоята дългогодишна приятелка №63, която навремето те възнасяше до небесата. Прочети нейната тема: "Защо е страхотно да бъдеш атеист" в "Други". Както тя споделя нейните атеистични мнения, така и аз тук споделям моята убеденост, че БОГ има и че той е вечен.

 
  ...
преди: 10 месеца, 6 дни
hash: b3e8093fe4
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

102.   "spodeli.net" моля коментара ми да бъде публикуван от друг модератор, а не от неплатената 63 годишна баба. Как може да допуснете 25 коментара да не се публикуват от 66-ти до 91-ви. Това е безпрецедентен случай. Не виждам никакви причини да не бъдат публикувани освен това да е дело на вашата безплатна фрийлансър 63 годишна модераторка.

До Н.63
"нали каза, че не вярвал, а знаел, понеже го виждал с някое от всичките си очи. 3 ли бяха, 5 ли не знам"

Изненадах се, че номера на коментара ти съвпада на годините на възрастта ти. Аз зная, че ти си много заядлива и злобна и такава ще си останеш. Всички истории до сега които си публикувала са пропити със злоба и омраза. Такава си била винаги, такава си сега и такава ще си останеш. Но виж какво ще ти кажа:
Ти имаш очи и гледаш, но не виждаш. Ти имаш уши и слушаш, но не чуваш. И най-лошото е, че имаш мозък, но не можеш да разсъждаваш задълбочено. Това са твоите три вида неизлечими болести. Нищо не може вече да те излекува на 63 години. Ти си публикувала стотици истории в които злобата и омразата ти са винаги били очевадни. Ти публикува темата: "Защо е страхотно да бъдеш атеист" от която се вижда колко можеш да разсъждаваш задълбочено. Злобата ти е толкова голяма, че ти не се засрами да не публикуваш 25 коментара от 66-ти до 91-ви. Това вече е от чиста злоба защото аз противореча на твоята тема за атеизма в посочената твоя тема. На теб сайта ти е дал право да публикуваш собствените си истории и коментари, а също да изтриваш чуждите истории, теми и коментари по свое усмотрение. Не закъсня да се похвалиш, че вече си фрийлансър. С тези права, които сайта ти е дал ти ще продължаваш да не публикуваш мои теми и коментари, освен ако някой друг модератор ги публикува когато ти спиш. Ти си за психиатър, а не аз. Търсих ти темата: "Мога ли да имам пълноценен живот с шизофрения" в "Здраве" където беше публикувана, но я няма и съм сигурен, че ти си я изтрила, както и някои други твои истории в които говориш постояно за омраза към мъжете, дори и към родителите си. Искаш ли да ти напиша поне десетина твои истории в които злобата и омразата ти блика като гейзер. Този сайт трябва да ти отнеме правата сама да публикуваш твоите истории и коментари. Модератори очаквам да ми публикувате този коментар без цензура.

 
  ...
преди: 10 месеца, 6 дни
hash: 271aada2ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

103.   102, определено трябва да си пиеш розовите хапчета. И пак ти казвам, третото ти око не работи, не знам как ги виждаш тия богове с него. Очевидно имаш нужда от по-специализирана помощ.

С такива изказвания не само не помагаш за тезата си, а потвърждаваш, че религията е диагноза.

 
  ... горе^

...
преди: 10 месеца, 5 дни
hash: 9f793b0930
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

104.   След четвъртата ракия и на мен ми се отваря третото око и всички жени зпочват да ми се виждат като Снежанки и Пепеляшки. Едва успявам да узаптя хуя си.

 
  ...
преди: 10 месеца, 5 дни
hash: 271aada2ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

105.   104, кой хуй - духовния или атеисткия? Защото някои хора имат по 2 от всеки орган - един духовен и един невеж.

 
  ...
преди: 10 месеца, 5 дни
hash: b50fc4bcf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

106.   105, по два са за автора и неверниците. Аз вече пети т*шак пуснах.

Лекарят ми твърди, че духовното око е тумор само защото завижда. Докато той бърка отвари и човърка пявици, мен ме обладава Бог.

#теистдогроб

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 5 дни
hash: 494535e61b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

107.   Аз съм 59 и другите предходни мнения съответно - Авторе, мисля, че ни обърка със 62, ние сме отделни хора а ти ни смеси мненията. Както и да е, понеже разпознах отговор на моите постове в твоя коментар 101, ще ти отговоря. Цитирания от теб пасаж Матей 6:22 включва в себе си и още два свързани пасажа 23 и 24 с които веднага се разбира смисъла на казваното, ето го целия текст: "Светило за тялото е окото. Затова, ако твоето око бъде чисто, и цялото твое тяло ще бъде светло; ако пък твоето око бъде лукаво, цялото твое тяло ще бъде тъмно. И тъй, ако светлината, що е в тебе, е тъмнина, то колко ли голяма ще е тъмнината? Никой не може да слугува на двама господари: защото или единия ще намрази, а другия ще обикне; или към единия ще се привърже, а другия ще презре. Не можете да служите на Бога и на мамона." Тук ясно се вижда, че Господа Иисуса Христа говори за чистотата на очите или за духовния поглед, за възприятията на човека. Ако човек има чист, неопетнен от лукавство и алчност поглед и разбиране, то той ще бъде чист и светъл, но ако човек е лукав, пресметлив и алчен, то той ще бъде изпълнен вътрешно с тъмнина и мрак и духовно невежество. И се казва, че не може да се служи едновременно на двама господари - на Бога и на мамона (мамона е лъжебожеството на парите). Значи тук имаме едно разделение на противоположности, нещо което присъства в цялата Библия, Бог разделя Битието на две: правда - неправда, светлина - мрак и т.н. Тук се говори а това кое ние поставяме на първо място, дали Бога и съответно това да постъпваме правилно както Той ни повелява или както е казано на друго място: "Първо търсете Бога и неговата правда а всичко останало ще ви се прибави", тоест всякакви необходими за живота неща или се поставят парите като "бог" и човек е лукав, пресметлив и алчен и безскрупулен или както се казва на друго място такива хора са "жигосали съвестта си с нагорещено желязо". Концепцията за поставяне на Бога на първо място може да се стори на много съвременни хора невероятна, защото те са закърмени с това да се кланят на парите, но това не е било така в огромната част от човешката история. Сега мисля стана ясно, че този пасаж не говори за "духовно око" в смисъла на гледане в невидимия свят, каквото значение окултистите му придават и по-такъв начин се опитват да легитимират глупостите си като изваждат от контекста и опитват да изопачават Словото Божие. Сега за езотеризма - В Библията пределно ясно е казано, че всичко свързано с езически пантеони с много "божества", магьосничество/окултизъм/езотеризъм/тайно знание и окултни мистерии за "посветените" и подобни принадлежат към царството на тъмнината начело на което е сатаната. Много лесно можеш да ги разпознаеш, защото там обикновено присъства символа на змията а змията в Светите Писания е символ на сатаната. Мога да ти дам много примери от Библията по-този въпрос ако искаш. И накрая номер 63 не я познавам.

 
  ...
преди: 10 месеца, 5 дни
hash: 271aada2ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

108.   107, той и мен обърка с автора на онази тема. Аз затова казах, че третото му око е окьоравяло. Явно за него всички, които не са съгласни с него, са един и същи човек. Че и някаква баба на 63 фрийлансарка намеси. Абе не си пие редовно розовите хапчета момчето, не е смешно. Аз до сега се бъзиках, че не е добре, но след последния му коментар съм съвсем сериозен, че това момче не е добре ментално. За съжаление това вече не е шега.

 
  ...

...
преди: 10 месеца, 5 дни
hash: f806886c71
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

111.   Номер 102, кога ще се научиш, че не всяка тема тук е писана от въпросната жена, с която водиш интернет война?
Наричаш някой друг „злобен и заядлив“, при условие, че ти самият си такъв. Успокой се, в сподели.нет има и други хора освен „63 годишната баба“.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 5 дни
hash: 98ab3eccc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

112.   111, във всеки от нас има една баба фрийлансърка. Моята е с Алцхаймер и коди на C#.

 
  ...
преди: 10 месеца, 5 дни
hash: e84e40bb62
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

115.   108, само дето не е момче, а дядка...

 
  ...
преди: 10 месеца, 5 дни
hash: b3e8093fe4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

116.   "spodeli.net" пак ви моля да публикувате коментара ми без да давате право на 63 годишната баба да го изтрива и ще обясня защо.
Както съм казвал много пъти, че 63 годишната баба е публикувала безброй измислени и фалшиви истории тук, но е публикувала и няколко истински истории. Ще спомена само две, а те са:
"Мога ли да имам пълноценен живот с шизофрения", в "Здраве". В тази история съм я критикувал и сме имали спорове защото тя казваше, че всички гении са шизофреници, нещо с което аз не мога да се съглася. Когато я помолих да даде примери с имена на гении шизофреници тя не го направи. Вероятно смята (със сигурност) себе си за гении, макар и с шизофрения. Питам защо тази история е ИЗТРИТА? Ами защото не иска да й се напомня какво е казала за себе си искрено т.е. че е болна от шизофрения и още някои други психически болести за които е показвала симптоми. Пак ще кажа, че вие (сайта) сте й дали правото като член на вашия екип сама да публикува и сама да изтрива истории и коментари както тя прецени. Затова тя сама си е изтрила собствената история. Всичко е много ясно защо е изтрита.
Другата й искрена история е: "Ревност ли е това или го смята все още за своето малко детенце" в "Други". В тази история авторката казваше, че Баща й е дошъл от Румъния преминавайки река Дунав, когато Дунава била замръзнала и баща й бил от цигански Катунари и затова тя унаследила черния цвят на баща й. Да, аз съм я виждал на снимка от някогашния неин фейсбук акаунт където тя казваше, че е родена в 1956 г. през Ноември. След като беше разкрита тя промени годината си на раждане в 1976. Също има две големи дъщери с внуци и живее в гр.Сливен. Тя е писала и публикувала най-гадните истории и коментари тук. Затова тя е толкова груба и злобна към моята тема защото аз противореча на нейния СТРАХОТЕН АТЕИЗЪМ.
Модератори, пак ви моля да публикувате коментара ми без нейна намеса.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 4 дни
hash: b3e8093fe4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

117.   До Н. 107
Виж какво ще ти кажа младежо (в най-крехката ти възраст), ти демонстрираш поведение на снобизъм-мания за превъзходство в разбирането относно Бог, Исус и като цяло Духовния свят. Сигурен съм, че в твоите очи няма никой на земята, който да разбира Библията по-добре от теб. Папата ряпа да яде, ти ще го обориш във всичко ако говорите за Библията. Източните религии били сатанински, Будизъм, Хиндуизъм не значи нищо за теб. Помниш ли какво сме говорили за Хиндуизма преди няколко години. Ти и тогава беше против източните религиозно-философски учения. Да ти казвам ли какъв ти беше псевдонима в другия сайт. И там тогава развиваше големи теории, но им липсваше меродавност. Ти не се отличаваш по претенции от твоята стара позната-бабата, която те препоръча в другия сайт настоятелно да те четем. И ти като нея лъжеш. Когато тя публикува нейната тема: "Защо е страхотно да бъдеш атеист" в "Други" ти имаш четири коментара, но в нито един не й оспорваш страхотния атеизъм, както оспорваш моето духовно проглеждане. Защо? Защото и си длъжен понеже тогава тя те представи на нас в другия сайт. От известно време публикуваш някои темички във форума, но никакви коментари не получаваш. В посочената нейна тема в твоя коментар № 93 ти казваш: "аз в други сайтове не съм коментирал". Как може да лъжеш така, а уж си много голям Християнин по Библейски. Мога да извадя много твои лъжи от другия сайт ако ти искаш, но ти това няма да го пожелаеш. Да оставим твоята болна 63 годишна стара баба шизофреничка, тя няма да се промени, но ти с големите претенции, че разбираш Божието Слово и да продължаваш да обвиняваш другите религии, особено Хиндуизма и Будизма в Сатанизъм, е голям БОЖИ ГРЯХ. Ти ще си платиш за този грях по някакъв начин, няма да ти се размине. В това съм напълно сигурен. Модератори, моля да публикувате коментара ми. Чакам.

 
  ...

...
преди: 10 месеца, 4 дни
hash: 271aada2ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

118.   Баба Ванга ряпа да яде. Дядката в анонимен сайт знае кой коя тема писал и даже на колко години е модератора, пола му и това, че е фрийлансър. Третото око работи, та дрънка. Че и си вярва. Самият факт, че автора на темата очевидно има ментални проблеми, сам по себе си обезсмисля всякаква дискусия за и против религията.

 
  ...
преди: 10 месеца, 4 дни
hash: 85925e88f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

119.   116 - Пий си хаповете!

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 4 дни
hash: f806886c71
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

120.   Номер 116, разбрахме, че си обсебен от „63 годишната баба, дето си измисля истории“. Но не може всеки коментар, който не ти се понрави, да е писан все от нея. Нито пък всяка тема.
Другите читатели, без да го желаят, вече разпознават твоите коментари и винаги знаят, че ще стигнеш до извода, че „темата е измислена, че авторът е въпросната жена, дето си съчинява“ и от там ще подхванеш темата за феминизма и т.н. и т.н.
Не знам дали въпросната жена е луда и дали наистина съществува някъде другаде, освен в твоето съзнание, но почвам да си мисля, че тя е плод на твоето въображение. Наричаш нея шизофреничка, а да не би ти да си развил някакъв вид шизофрения?
Посветил си целия си живот в търсене на тази жена из интернет пространството и нейното интернет разобричаване. Да не би да имаш неосъществена мечта да бъдеш детектив или агент на ФБР?
И дори да успяваш да разобличиш бабата, какво от това? Очакваш читателите да ти ръкопляскат ли? Не, на хората им става досадно.
И не знам какво те кара да се изживяваш като шеф на модераторите, защото едва ли не, ги командваш да ти одобряват един и същи коментар в поредната тема. Жалко е.

 
  ...
преди: 10 месеца, 4 дни
hash: f806886c71
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

121.   До 51
Бог не се меси в свободната воля. Това е обяснението за зверствата. Той дава избор на хората как да действат. Реално ние сме виновни за лошите си постъпки. Библията би обяснила това като Дяволска намеса или допускате на Дявола и на злото в живота ни, избирайки да вървим против волята си, а божията помощ я получаваме, само ако я потърсим.

 
  ...
преди: 10 месеца, 4 дни
hash: 9f793b0930
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

122.   Кой с трето око, кой с четвърто, трети пък забравил да си пие хаповете, леле мале...
Така като ви гледам, когато дойде Страшния Съд, повечето от вас, направо ще ги пратят в Ада, да смучат хуищата на дяволите там.

 
  ... горе^

...
преди: 10 месеца, 4 дни
hash: 9ed0f29fbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

123.   107 до 117 - Авторе искаше да ти обясня пасажа от Матей - обясних ти го, разкрих ти и какво представляват езотеричните религии. Мисля, че ме бъркаш с някой друг а и изглежда си обсебен от онази 63 годишна баба, чиято вездесъща намеса виждаш във всичко. Малко ми напомня на обсебеността на архи-враговете от комиксите :-) Относно езичеството - твърдо заставам зад това, което написах - то е прикрит сатанизъм.

 
  ...
преди: 10 месеца, 4 дни
hash: 3ba4112f1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

127.   Авторе, относно коментара ти номер 101, да аз съм 62 (ехо-ехо) както се бях написал в първия ми коментар.
Това с омразата, го казвам тъй като така изглежда цялата тая тема (по начина по който си я написал) и натякваш неща, ти сам си ги каза.... то е едно нещо всъщност.

"и аз тук споделям моята убеденост, че БОГ има и че той е вечен."

Това само искаш да убедиш хората. Колкото си искай бъди убеден в това, така не се влиза в рая. Не правиш добро на никой с тея твои споделяния на своята убеденост.
И това за окото... не знам, не познавам Господ че да ми обясни какво точно означава това което ти ми цитира (със здравото око и здравото тяло) но само мога да кажа, че много хора си интерпретират библията по различни начини. Ти просто ми сподели твоята интерпретация, но какво наистина означава, не знам. Не съм истински християнин, че да имам разбиране и да знам.
Цитирал съм само съвсем базови редове от библията. Не ги знам наизуст дори. Няма значение.
Ако искаш информация. И откъде знам че това което пишеш не помага на никой, защото ти просто си седнал да убеждаваш хората че си убеден че Бог съществува и е вечен. Хубаво начало, но натам ти самия си се оплел в някакви езотерики и т.н.
Ако искаш информация от истински християни, ето:

Jan Boshoff, (finalcall07)
Angelica Boshoff (lastrumpet08)
Andrew Tiner, (warningthepeople)
Robert Lyte, (disciple robert)
Chris Lasala (Chris Lasala)

Имената в скобите са имената на каналите им в youtube.

exo-exo

 
  ...
преди: 10 месеца, 4 дни
hash: 3ba4112f1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

128.   Ехо Ехо
Също така... темата ти
"Да бъдеш атеист е голямо невежество"
Това точно е фраза която би я казал някой изпълнен едва ли не с омраза към атеистите. Явно нещо подобно съм написал в първия или втория коментар и затова ти си мислиш че те обвинявам в омраза.

И като Исус е казал на учениците си: Ходете по света и правете ученици/последователи (disciples).
И учениците му къде са тръгнали? Да ходят да превръшат атеисти (невярващи) в християни! А не да приказват неща от рода на "да бъдеш атеист е голямо невежество" , защото това е обидно.
Това Господ не ги е учил на езотерика и будизъм и т.н. (такива неща които споделяш)
Така че това име на темата ти (и твое явно изказване) е напълно банално и неправилно написано и изказано и т.н.
Всички сме били атеисти. Всеки човек е бил атеист (невярващ). Дори един от учениците на Господ е бил атеист и гонител и убиец на християни. Може би беше Йоан, не помня.
Та човек, запознавайки се с написаното в Библията става вярващ... и от там (от това стъпало) вече се поема следващото стъпало към истинското християнство (не религиозното измислено) и така.

Ти просто вярваш че колата ти пали и можеш да я подкараш. Само това. Но не я палиш, не я караш, нищо.

Така и с твоя тук случай. Само вярваш че Бог съществува. Това е първата стъпка. Не може без нея. Но от там насетне си се оплел в лъжовни учения. Това е което искам да кажа.

Ехо Ехо

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 4 дни
hash: 29233e1add
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

129.   №13, не се заяждам, искам да разбера логичното ти мислене, казваш, че вселената е започнала развитието си от една точка, ето това" Вселената също има свое начало, започнало като една малка точка и продължава да се разширява, тоест тя има граници и всичко в нея е с ограничено пространство." От къде се е пръкнала тази малка точка и материална ли е тя? За това пространство, кой е определил границите. От къде е дошла материята във вселената? Ще кажеш химични процеси, но за да има химия, трябва първо да има материя, много са вързани нещата. А това за свещените писания са ала-бала измислици, мижай да те лъжа!

 
  ...
преди: 10 месеца, 3 дни
hash: 434e862b11
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

130.   Авторът е същия изкофелник, на който му се привижда неговата измислена баба на 63 и се е ядосал от темата "Защо е страхотно да си атеист! ", затова и е написал тази тема, в отговор на "нейната" тема (знам, защото и там бях видял да се заяжда с авторката със същите си простотии). Явно има нужда да си измисля разни си негови измислени герои и персонажи, на който да си преписва всичките собствени недостатъци, само и само за да избяга от собствената си същност. С една дума, пъледума, пълен откачалник!!!

 
  ...

...
преди: 10 месеца, 2 дни
hash: b3e8093fe4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

132.   До Н. 130
Авторката на темата "Защо е страхотно да бъдеш атеист" е 63 годишната циганска баба от румънски копанарски произход. Макар, че в този коментар се представяш за мъж (казваш и там БЯХ ВИДЯЛ да се заяжда с авторката... ) аз си мисля, че ти си 63 годишната баба, авторката на страхотния атеизъм. В твоите теми и истории и коментари ти често влизаш в ролята на мъж и на жена. И сега никак не съм изненадан, че влизаш в мъжка роля. Но първо искам да ти напомня за другите две (2) твои истории: "Мога ли да имам пълноценен живот с шизофрения" в "Здраве". Ако тази история не е твоя защо историята е ИЗТРИТА. Какво пречи историята да си съществува? Ти не искаш да ти напомнят за твоята шизофрения затова си я изтрила. Няма други причини. Сама си призна, че си шизофреничка и казваше, че всички гении са шизофреници. Помолих те да посочиш имена на гении шизофреници ти не пожела. Защо?? В същата тема за страхотния ти атеизъм има коментар НОМЕР 54 от ЖЕНА, с която аз имам еднакви възгледи и съм прочел всичко което тя споменава. Ти дори не можеш да се доближиш на хиляди километри до нейната духовна мъдрост. Ти си тази дето си ДУХОВНО ИЗКУФЯЛА. Никаква представа си нямаш за ДУХОВНИЯ СВЯТ. Прочети й коментара НОМЕР НОМЕР. 54 за да видиш какво значи ДУХОВНО прогледнал човек и то ЖЕНА. С такава жена аз се гордея, а от такива ДУХОВНО СЛЕПИ като теб аз се срамувам и страня от вас.

В другата ти тема: "Ревност ли е това или го смята все оше за своето малко детенце" в "Други" ти си призна, че баща ти е от Румънски КАТУНАРИ, който е преминал река Дунав когато е била замръзнала. Питал съм хора от Русенския край кога Дунав е била замръзнала и ми казват преди около 65-70 години. Отново питам ако ти не си авторката защо темата е ИЗТРИТА? Отговори. На кого темата му пречи та е била изтрита. Ами на теб ти пречи защото ти не искаш да те знаят, че си циганка от копанари и на 63 години родена в 1956 година в ноември. За тези двете теми те поздравявам, че си ги написала, но не трябваше да ги изтриваш. Нека хората те познават такава каквато си. А в стотиците други истории и теми толкова много си лъгала, че нямаш равна на себе си. Лъжкиня си от световна класа и лошото е, че няма никога да спреш.
Модератори, щом позволявате на Н. 130 да ме нарича изкофелник и откачалник справедливо е да ми публикувате коментара към него/нея.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 29 дни
hash: 969f60a638
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

135.   Авторе, а как искаш да те наричат, щом главата ти е пълна с глупости? Ти си позволяваш да обиждаш по голяма част от обществото, че ако не вярват в Бог са НЕВЕЖИ, а се обиждаш, че някой те нарича "изкофелник"!? Щом това те обижда, ще ползвам определението на министър-председателя Борисов, той такива ги смята за главанаци, ето това си ти- главанак, и то заблуден!

 
  ...
преди: 9 месеца, 28 дни
hash: 271aada2ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

136.   Призив към модераторите. Мисля, че вече на всеки нормален човек му стана ясно, че автора очевидно има сериозни ментални проблеми. Не може ли да се проследи някак ИП адреса на човека и да се потърси съдействие от специализирани заведения? Или пак след като убие някого, пред свършен факт ще се питаме, какво е трябвало да направим?

 
  ...
преди: 9 месеца, 27 дни
hash: b3e8093fe4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

138.   Н.135 пак допусам, че ти си Бабата защото ти няма да си признаеш, че ком. Н.130 е твой. Ти си тази заядливата която винаги обиждаш много от коментиращите. Ако думата невежа те обижда прочети в речника какво значи тази дума. НЕВЕЖ означава човек който няма достатъчно ЗНАНИЯ и аз съм казал в темата си, че става въпрос за ДУХОВНО НЕВЕЖЕСТВО. И съм споменал в темата си какви велики хора на науката са вярвали в БОГ. Прочети темата отново и виж имената на тези великани в науката. И те ли са изкуфелници, главанаци и заблудени. Невеж и заблуден е този чийто ум не може да проумее тайните на духовното проглеждане. Разбира се, че в духовно отношение по-голямата част от обществото са невежи, както и ти. Защо ти смяташ това за обида. Ако сме в разговор един срещу друг аз ще ти задам толкова въпроси относно за живота как е дизайнван, че ти сама ще си видиш невежеството. Не може тази вселена да се е появила от нищо. Наистина много интелигентните хора разсъждават дълбоко и стигат до истини които по-голямата част от обществото не могат да проумеят. Древните гърци от преди 2,500 години чрез дълбоки разсъждения са стигнали до атомната теория без никакви експерименти. Ти и всички други отричайки съществуването на БОГ си признавате, че сте Духовно невежи. Моля коментара ми да бъде публикуван.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 27 дни
hash: b3e8093fe4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

139.   До 127 и 128
Отговорих ти с един дълъг коментар, както ти бях обещал, но модераторите, вероятно безплатната модераторка, не го публикуваха. Нямам намерение да ти пиша друг коментар защото пак няма да го публикуват. Но ще те попитам нещо друго. Не тук, на друго място, ти знаеш къде, беше написал: "Вярвам в по-младата възраст на земята и приемам, че динозаврите и хората са живели по едно и също време. Ти наистина ли вярваш в това? Моля коментара ми да бъде публикуван.

 
  ...

...
преди: 9 месеца, 27 дни
hash: 2bb6b3937d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

140.   Затова избягвам голяма част от така наречените вярващи. Имат се за нещо повече от другите, за любимите деца на бог, знаещи някаква "истина", която е въпрос на гледна точка. Съдят другите, че не вярват в това, в което те вярват. Предпочитам атеистите и индивидуалистите, те са хора на логиката, макар че и сред тях има едни...
Всеки си има своята истина за живота.


Black Sabbath

 
  ...
преди: 9 месеца, 27 дни
hash: f65ea84e04
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

141.   Ако не си готов да страдаш няма да видиш нищо. Ако видиш нещо, няма да можеш да виждаш вече на света с очите си.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 27 дни
hash: 3ba4112f1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

142.   До номер 129.
Не съм писал такива неща аз, бъркаш се с някой друг явно.
друго.
Преди Бог да създаде хората (преди появата на човечеството) Земята е съществувала и е била заселена с например самите динозаври и т.н.
Но самото човечество е на около 6000 години.
Няма никакви милиони години, както великите учени обясняват и си създават теории като намерят нещо (създадено от човешка ръка) под водата. И не сме от милиони години тук на земята и знаеш, няма еволюции.

ехо - ехо

 
  ...
преди: 9 месеца, 27 дни
hash: e84e40bb62
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

143.   120, той е бил агент, но тяма да кажа къде, че ме трият! Известна местна структура от социалистическото минало...

 
  ...
преди: 9 месеца, 27 дни
hash: 85f713fca3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

144.   Единственото нещо, което вижда моето трето око е, че автора не си пие розовите хапчета.

 
  ... горе^

...
преди: 9 месеца, 27 дни
hash: 18ab05e88a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

145.   Само да попитам - какво значение има? Дали има бог или не? И да има и да няма, няма да си промение начина на живот, нали? Прекалено малко време имаме, че да се затормозяваме с такива въпроси, които не са за нас :)

 
  ...
преди: 9 месеца, 27 дни
hash: b3e8093fe4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

147.   След като се обиждате, че ви наричам Духовно Невежи, а напротив мислите се за много интелигентни, защо никой от вас не ми отговори защо двете истории на 63 годишната баба, които посочих в моя коментар НОМЕР 132 са изтрити. Отговорете ми интелигентно. Аз пък ви казвам, че самата авторка бабата ги е изтрила защото тя не иска други коментатори, които биха се появили да прочетат истината за нея самата какво е тя. И друго, вие разбрахте ли, че тя е безплатен модератор в този сайт и тя има право да публикува и да изтрива истории и коментари както тя намери за добре, дори понякога против интереса на самия сайт. Този факт проумях те ли го с вашата висока интелигентност? Много от вас сте като децата до 6,7 годишна възраст, вярвате на всичко написано. Тази 63 годишна баба е писала такива измислени глупости тук, че и други наистина разумни жени коментатори са й казвали, че историите й са измислици. Но вие атеистите хора на логиката, както казва Black Sabbath, вярвате на всички написани глупости. Ако наистина имате голяма логика щяхте по стила на бабата да разберете, че тя е авторката на много измислени и често невероятни истории. Жени са я упреквали, че историите й са фейк, но тя продължава да се управдава и когато я конфронтират със солидни аргументи тя млъква напълно. Сякаш тя е единствена жена тук в сайта и си мисли, че може да будалка всички. Но тук влизат и доста разумни жени, МАКАР И МНОГО МАЛКО, но тя тях не може да заблуждава. Не минава ден тя да не публикува нови измислици. И най-лошото е, че когато я хванеш в лъжа на нея хич не и пука. Модератори, моля да ми публикувате коментара без цензура.

 
  ...
преди: 9 месеца, 27 дни
hash: da6ba30e19
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

148.   №138, авторе, да бабата съм, но имам топки между краката, вече се убедих, че си дълбоко заблуден човек! А щом ти питаш, да попитам и аз, там от където ти спускат загадките за вселената, какви знания ти спускат за Бог, той от къде се е появил, сам ли се е създал? Стигна се до въпроса, кое е първичното, Бог или вселената?

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 27 дни
hash: b3e8093fe4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

149.   Номер 142 ти от библията ли имаш твоите знания? И ти ли си Библейски папагал, който повтаря само каквото си прочел в нея. Значи казваш, че човечеството съществува от 6000 години. Аз пък ти казвам, че човечеството съществува от преди около 18,000,000 години, но не в сегашния си вид. И да, еволюция има, но не по теорията на Дарвин. Ти сигурно вярваш, че Господ е създал Адам и после от неговото ребро е създал Ева. И за шест дена Господ е сътворил света, така ли. Ами знаеш ли, че Динозаврите са измрели преди около 65,000,000 години. Постоянно се открива изкопаема вкаменелост от Динозаври наречен ФОСИЛ. Така, че освен Библията не е лошо да прочетеш и за някои научни открития на археологията не само под водата ами и под земята. Разшири си повече любознателността.

 
  ...
преди: 9 месеца, 27 дни
hash: 7b20ef0b54
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

150.   Странно ми е как на религиозна тема, незвисимо от убежденията си, хората яростно защитават мнението си. Направо са готови едва ли не да те набият, ако мислиш различно.
Няма доказателства, че няма Бог. Няма доказателства, че има също така. Защо всеки да не вярва това, което чувства за правилно, докато не вреди на останалите?
Атеизмът също е вяра - вярата, че Бог не съществува.
Нека просто да приемем, че вижданията са ни различни и толкоз.
Не съм видяла досега някой да си промени вярванията заради аргументите на друг ;) Just let it be.

 
  ...

51-100 от 117
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker