Да бъдеш атеист е голямо невежество. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (97706)
 Избор на редактора (167)
 Любов и изневяра (22994)
 Секс и интимност (11335)
 Тинейджърски (20287)
 Семейство (4900)
 Здраве (7872)
 Спорт и красота (4113)
 На работното място (2200)
 Образование (6010)
 В чужбина (1304)
 Наркотици и алкохол (937)
 Измислени истории (735)
 Проза, литература (1510)
 Други (13335)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Други

Да бъдеш атеист е голямо невежество.
преди: 1 година, 24 дни, прочетена 4190 пъти
Искам да споделя някои свои мисли относно дали има или няма БОГ. Знам, че има хора вярващи в Бог, но има и такива хора (голямото мнозинство), които отричат съществуването на Бог. Лично аз съм абсолютно уверен т. е. зная, че съществува Бог. Както се вижда от заглавието на темата атеистите са много невежи относно Бог. Тук е мястото да обясня за какво невежество става на въпрос. Съвсем нямам на предвид глупави и необразовани хора, напротив дори да са високо образовани с докторати в различни сфери на науката като например физици, химици, астрономи, математици и т. н. ако тези хора са атеисти те също са невежи относно Бог. Тук става въпрос за ДУХОВНО невежество. Тези учени колкото и да са добри в своята област те си остават духовно невежи. Ще посоча един изключително нагъл атеист, който има докторат по биология и е написал няколко книги относно своя атеизъм. Този нагъл атеист е Ричард Докинс (Richard Dawkins), който е написал няколко книги от които аз ще посоча само три, а те са: Егоистичния ген (The selfish gene), Слепият часовникар ( The blind watchmaker) и Заблудата БОГ (The GOD delusion). Този страхотен НЕВЕЖ АТЕИСТ не пропуща възможност да се подиграе на всеки вярващ, че Бог съществува. Той никога няма духовно да прогледне. Той вярва единствено на теорията на Дарвин защото Дарвин също е атеист. Докинс дори се подиграва на Карл Юнг, когато Юнг казва: "Аз зная, че БОГ съществува" на което Докинс отговаря: "Сляпа вяра".
Сега искам да ви покажа няколко световно известни учени и философи които вярват, че БОГ съществува и те са:
1. Коперник, 2. Кеплер, 3. Галилей, 4. Декарт, 5. Нютон, 6. Планк, 7. Айнщайн и няколко философи като Барух Спиноза, Плато, Сократ, Питагор, Епикур и още много други. Как мислите, дали тези личности са били заблудени невежи или са знаели защо има БОГ. Но човек за да разбере, че има БОГ трябва ДУХОВНО да прогледне с ДУХОВНОТО ОКО, което е между веждите. Говорим за ДУХОВНОТО ЕДНО ОКО, а не с двете очи. Дори и ИСУС казва в Матей 6: 22. "Окото е светило на тялото, ако Окото ти е едно, цялото ти тяло ще бъде осветено". Когато духовното око се отвори двете нормални очи не виждат. Само с духовното око можеш да погледнеш в духовния свят и да разбереш за какво са говорили светците от всички религии. Умолявам и двете страни, тези които вярват, че има Бог и тези които отричат, че съществува Бог. Дайте аргументирани отговори защо мислите, че съществува или не съществува Бог. Хайде сега да видим колко от вас ще покажат смелост да защитят мнението си.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 117

преди: 1 година, 22 дни
hash: 564ad589b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

1.   А психично болните християни и всякаква друга религиозна пасмина колко сте нагли и неграмотни... Айде марш да си се кланяте и на оная му работа на господа ви и престанете да си натрисате психичните отклонения.

 
  ...
преди: 1 година, 22 дни
hash: f26bd9f99a
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

2.   ''т. е. зная, че съществува Бог''
Ихуххуххах и как го разбра? Видя го с очите си? Доказано е? Някой е говорил с него? Хвърлял ти е пари от небето? Стига духовни глупости, умните знаят че няма Бог, само хората с малки надежди и слабо самочувствие вярват в тези неща.

 
  ...
преди: 1 година, 22 дни
hash: 85f713fca3
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Има два вида хора, които не вярват в Бога - атеисти и тези,които не вярват в този персонифициран Бог от аврамическите религии, но вярват в съзнанието.

Атеистите са изцяло материално насочени и да, невежи са - точно колкото и теистите. Едните вярват, че няма Бог, другите - че има.

Ако попитам хората дали вярват, че имат 2 ръце, всички ще кажат, че вярват. Ако попитам дали вярват, че има Бог, отговорите ще са колебливи. Вярата е за слепците. Вярата не е знание. Вярата си е чисто психологическо самозадоволяване. Иначе ограниченият човешки ум не може да си обясни някои неща като "съзиданието", раздаване на справедливост, смисъл на съществуване, моменти на безизходица и др. и му е най-удобно просто да има едно шефче, което да наказва лошите, възнаграждава добрите, да му решава проблемите, стига да слуша, да му дава цел на съществуване и да обяснява всичко, за което все още не е открита причината.

Ако съзнанието ти има нужда от идея за Бог, ще го откриеш, ако съзнанието ти има нужда от атеизъм - пак ще откриеш липсата му. Но никой не може да каже със сигурност дали реално той съществува. Даже самата идея за вярата с развитието на съзнанието се превръща в бреме. От нея има нужда в ниските нива на развитието.

Ще кажеш "ама кой е създал света", аз пък те питам "кой е създал Бог". Нима има Бог 2, който е създал Бог, който е създал света? Или има Бог 3, създал Бог 2? Ще кажеш, че се е самосъздал? Добра, ако приемаш идеята за самосъздаването или идеята, че Бог е абсолютен и никога не е бил (само)създаден,то тогава защо не приемеш,че и Вселената може да се е самосъздала?

Между другото много източни религии като будизъм, индуизъм, джайнизъм, даоизъм, шинтоизъм нямат Бог. Те вярват в съзнанието и в живота сам по себе си (това, което е). В някои от тях дори и свещени книги няма. Мислиш ли, че са невежи? Мислиш ли, че Лао Дзъ например е невеж? Точно Лао Дзъ е по-интелигентен от Исус и Мохамед, взети заедно. А последния е бил дори неграмотен. Така че кой е невежия?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 22 дни
hash: 1fb1ed79f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Аз също знам, че има Господ. Още като дете бях вярващ. После в тийнейджърските ми години за известен период се отдалечих от вярата, моралът ми също се смъкна надолу и видях с очите си как Той ме "наказва" за грешките и греховете ми. С много поучителни примери, които още тогава като тийнейджър разбирах кое за какво получавам. Слагам "наказва" в квички, защото ако Господ реши наистина да накаже някой той просто няма да се изправи цял живот на краката си(ще бъде съсипан физически/психически/финансово или и трите), или просто ще умре. Така че, аз се радвам, че по-скоро ме поучи, отколкото наказа, защото благодаря Му още съм жив и здрав. Какво повече да искам?

Конкретни примери мога да давам много. Няколко пъти от келешлък откраднах от магазини като хлапе. И познайте после какво стана? Първо, че откраднаха и от мен. И второ, че ме обвиниха несправедливо в кражба след това, която не съм извършил. 2 в 1. По-ясен пример за грях -> наказание трудно бих дал. От години нито съм крал, нито са крали от мен, нито пък съм си губил някакви вещи. Също много пъти ми е помагал в трудни ситуации, дори ми е спасявал живота. Ще дам само 3 примера за силата Му и нека повече хора повярват истински в Господ!

1) Този е свързан с морето и всъщност са два примера в един. Лятото на 2013г. скачах от скалите на плаж "Кораба" в Синеморец(неохраняем). Бях сам с баща ми, баща ми беше далеч и четеше вестник без да има видимост към мен, когато реших да скоча главичка(с главата надолу), но скочих зле, паднах леко накриво и бях на косъм от това да изпадна в безсъзнание, тоест да припадна във водата и да се удавя. При удара на главата ми с водата ми причерня, дори може би съм изгубил съзнание за под секунда(не знам? ), но успях да се освестя, а знам, че бях точно на 1 косъм от припадане във водата! Лятото на 2017г. пък, август месец, точно след като обръща морето и има силно мъртво течение ме хвана такова течение и щях да се удавя в Созопол, но със сетни сили успях да изплувам, защото точно когато стана критично положението започнах да мисля за Него. Знам, че без Господ да съм мъртвец в този момент.

2) Като студент се случваше да ни карат да правим проекти или да развиваме теми, които после да представяме пред всички. По принцип съм много притеснителен, когато трябва да говоря пред голяма публика и буквално си "гълтам езика". Веднъж трябваше да изнасям такъв доклад пред почти целия курс(50 души) и бях яко гипсирал. Преди да излезна се помолих на Господ и в момента, в който излезнах пред всички буквално притеснението изчезна като с магическа пръчка и заговорих уверено като дори пуснах няколко майтапа по спомен. Невероятно..

3) Много пъти ми се е случвало да помисля за някой и веднага след това да го видя, или по същото време да ми звънне по телефона. Това уж се опитват да го обяснят "синхроничност", не знам си какво, не знам си що, защото се е случвало и на други хора, не само на мен. Но истината е, че няма абсолютно никаква логика освен тези неща да са проектирани от Един По-Висш Разум, който всъщност до голяма степен контролира и нашите съзнания. Какво да говорим за сънища и т. н.

Толкова от мен, приятели. Атеистите са невежи и това е факт. Науката и религията не си противоречат. Вярата или неверието няма много общо с коефициента на интелигентност. Вярата е просто дар, с който не всеки е надарен. Тя те кара да си благодарен, да цениш малките неща, да виждаш намесата на Господ навсякъде около теб.

 
  ...
преди: 1 година, 22 дни
hash: 85f713fca3
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

6.   4, милиони невинни добри и вярващи, вкл. и деца умират или страдат от страшни болести. Дори и на Исус на кръста не му помогнал бог, даже е казал "татко, ти ме забрави". Ако има бог или не е всемогъщ, или не си върши работата.

 
  ...


...
преди: 1 година, 22 дни
hash: 26303a7455
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Не можем да обясним някои неща за Вселената- как е създадена, кога с точност и тн. А може и "винаги" да си е била, като "винаги" е в кавички, защото има отношение към времето, а може самото време също да е създадено, или пък да е съществувало винаги. Както и да е. Имаме нещо, което не можем да обясним. И хората едно време са казвали - ооо, това дето не можем да обясним е Бог (или множество Богове, макар че дори политеистите обикновено са имали едно главно божество). Тоест, някакъв Бог, създал Вселената. Обаче защо този Бог трябва да е аврамистичния Бог? Не може ли да е Брахма? Аврамистиците не искат да е Брахма, искат да е специално техния Бог - Йахве. И да се следват техните книги.

Аз например съм теист - вярвам, че има Бог. Просто не този описан в аврамистичните религии. Не е някакъв Бог, дето е избрал някакъв народ и е разделил някакво море, нито някакъв Бог дето е дал "сина" си да го жертват, нито е пратил ангел да говори на Мохамед. Ако човек прочете малко повече история веднага вижда, че повечето аврамистични митове са съществували много преди появата на първите аврамистични религии (Юдаизма, ама и преди него е имало разни наченки на аврамистичен монотеизъм). Повечето митове са взети от Шумер и Акад, Египет и тн. Например митът за Големия потоп го има много преди появата на Йахве.

За мен Бог е по-скоро самата Вселена. Защото реално Бог е още едно ниво на абстракция. Хората се питат "Кой е създал Вселената? " и религиозните отговарят "Бог! ". А кой е създал Бог? Религиозните отговорят "той винаги е бил". Е, не може ли по същия начин Вселената винаги да си е била? Или дори да е създадена, да произлиза от някаква безкрайна потенциалност, която винаги си е била и винаги е, и винаги ще е и тн?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 22 дни
hash: f68129b0f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Здравей, от поста ти не разбрах, защо атеистите са невежи, само изброи някои учени, които вярват в Бог.

Лично не съм се задълбочавал над този въпрос, но аз виждам нещата по следния начин:

Вярвам, че има някаква висша сила, създала всичко това, но не вярвам, че тя работи така както религиите обясняват.

На фона на всички огромни неща, които се случват във огромната ни вселена, не смятам, че когато вляза в църква с къси гащи, правя огромен грях и ще горя в ада или тем. подобни.

 
  ...
преди: 1 година, 22 дни
hash: 271aada2ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Изброил си учени атеисти и такива вярващи в Бог. Обаче първите са духовно невежи, а вторите са много прогледнали. Защо точно първите са невежи?

А това за Айнщайн не знам как го измисли, че е вярвал в Бог. Има си статия в уикипедията точно за вярванията на Айнщайн. Той е бил агностик.

https://en.wikipedia.org/wiki/Religious_and_philosophical_views_of_Albert_Einstein#Pantheism_and_Spinoza's_God

Там си го пише: Einstein called himself an agnostic rather than an atheist, stating: "I have repeatedly said that in my opinion the idea of a personal god is a childlike one".

В превод самият Айнщайн е наричал себе си по-скоро агностик отколкото атеист, заявявайки: "Многократно съм казвал, според мен идеята за персонифициран бог е инфантилна".

Спиноза пък е бил между атеист и пантеист. Т.е. вярвал е в Бог, но не и в този персонифициран Бог и е бил против религииозното схващане за Бог, както и против религията като цяло. Те затова и го изключват от еврейската общност.

https://bg.wikipedia.org/wiki/Барух_Спиноза#Философия

Цитирам: Спиноза вярва, че Бог съществува и е абстрактен и безличен.
***
решаването на въпроса относно атеизма или пантеизма на Спиноза зависи от анализ на становищата. Ако пантеизмът е свързан с религиозност, тогава Спиноза не е пантеист, тъй като Спиноза вярва, че правилната позиция, която трябва да се заеме по отношение на Бог не е тази на почит или религиозно страхопочитание, а тази на обективно изследване и здрав разум, тъй като заемането на религиозна позиция би направила човека податлив на грешка или суеверие.

 
  ...
преди: 1 година, 21 дни
hash: 9f793b0930
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

10.   Духовността и вярата са тези които успяха да запазят българщината през всичките тези черни, злокобни 500 години под дивашкото туско робство. Ако не беше вярата ни, до сега да бяхме всичките подкастрени, да ни праснат по един фес на главите, да ни направят малоумни аллахакбари и да хукнем като луди да трепим и обезглавяваме.
Атеисти са обикновенно тези хора, които не искат да имат задръжки и угризения на съвестта, ако направят някое злодеяние.
Вярата е нещо специално - или я имаш, или я нямаш.
Вярата в Бога, е това което ни оличава от животните!

Атеистите уж не вярват, но когато живота ги извърти с някоя тухла по главите, първата им реакция са думите;
"Боже мой!" или "Майко моя!"

 
  ... горе^
преди: 1 година, 21 дни
hash: 5e715045a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Да вярваш искрено в бог и в божественото начало, като същевременно си позволяваш да наричаш някого "невежа", е абсолютен дебилизъм.

 
  ...

...
преди: 1 година, 21 дни
hash: a55d799a05
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

12.   Вярвам в Бог и в Христос. Вярата идва, както е казано в Светите Писания от слушането на Словото Божие, тоест вярата идва когато слушаш/четеш Словото Божие и Бог ти даде разбиране. Христос казва: "Никой не може да дойде при Мен, освен ако не го привлече Отца Ми". Това е истината. Виждам, че тук има хора, които са неразбиращи и невежи по-отношение на Бога и задават иронични въпроси, чиито отговори са ясни ако човек познава Словото Божие и Бог му е дал разбиране. В техните очи разбира се и поради тяхното невежество по-отношение на Библията те се смятат за много умни, но всъщност не са. Първо искам да опровергая схващането на някои, че вярата в Бога представлява психологическа патерица, нещо като психоанализа за да се справяме в живота, да "вярваме там нещо" или "аз вярвам, че има нещо ама и аз не знам какво точно ама знам, че има нещо, някаква сила там нещо" - това е пълно невежество и издава пълна липса на познание на Словото Божие. Преди да коментирате по-отношение на Библията и Бога, поне се запознайте набързо с въпросите, информация по-въпроса има. Вярата в Бога не е психологическа патерица както вече казах, вярата представлява връзката на човека с Живия Бог, Който съществува отначало и Който е сътворил всичко. Тази връзка става когато Бог изпраща на земята Своето Слово, Своите Думи, въплътения в тяло Христос и преди това чрез пророците и човек като повярва в тези думи и се ръководи от тях се доближава до Бога, тоест вярата представлява акта на хващането на спасителното въже, което Бог ни е изпратил. Друг въпрос, който се поставя особено от атеисти, който е леко глупав по-своята същност: "Ако има Бог, защо се случват лоши неща по-света" и тяхната логика лишена от познаване на Словото Божие продължава така - ако Бог е добър а се случват лоши неща, значи няма Бог или пък ако Той позволява да се случват лоши неща, значи не е добър и аз пък няма да вярвам в Него, няма пък! Подобна нелепа позиция излязла като от детската градина в която липсва всякаква зряла логика, не само липса на познаване Словото Божие е желание на индивида да се освободи от моралната отговорност, която му поставя осъзнаването на истината, че Бог съществува. По-този нелеп и детински начин дадения човек се самозалъгва, че като не вижда истината няма да има последствия за него и той ще може да си прави каквото иска и както иска без да се ръководи от съвестта си, тоест да постъпва лошо и користно спрямо другите без да дава ухо на съвестта си. Ако той приеме, че Бог е истински, ще трябва да приеме и че Бог е праведен и че възнаграждава добрите дела и наказва лошите а това познание ще виси като дамоклев меч над главата на човек, който постъпва неправилно и егоистично и неговата съвест постоянно ще го измъчва и ще му напомня за идващата отплата за делата му. Такъв човек предпочита да зарови главата си в пясъка като щраус и да не вижда приближаващата опасност, защото по-подобие на щрауса той си мисли, че ако не вярва и не вижда опасността то нея я няма. Естествено това е глупаво и детинско и в крайна сметка гибелно. Това става, защото такива хора искат да си правят каквото искат и да не се съобразяват с това което е редно, защото то ги ограничава. Те искат да се освободят от веригите на съвестта и да действат по-прищевките си а знанието за Бога би ги парализирало. Затова те искат да отхвърлят тези вериги както е казано в Светите Писания: "Защо се вълнуват народите, и племената замислят суетни неща? Въстават царете земни. И князете се съвещават заедно против Господа и против Неговия Помазаник. "Да разкъсаме - казват - техните вериги и да смъкнем от себе си техните окови." Оня, Който живее на небесата, ще се насмее, Господ ще ги поругае." и затова над тях се изпълнява това пророчество: "Тогава Той рече: иди и кажи на тоя народ: с уши ще чуете, и не ще разумеете, и с очи ще гледате - и не ще видите. Защото сърцето на тоя народ е закоравяло, и с уши тежко слушат и затворили са очите си, да не би с очи да видят, с уши да чуят и със сърце да разберат, та да се обърнат, за да ги изцеря." Те са закоравяли в сърцето си и не искат да слушат Бога, защото искат да постъпват по-лошите помисли на сърцето си и глупаво мислят, че ако не Го слушат няма да има последствия, но вместо това те ще бъдат унищожени, ще загинат и няма да ги има повече, защото вместо да се обърнат към източника на живота предпочетоха капризите.

 
  ...
преди: 1 година, 21 дни
hash: 46e931c319
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Четейки коментарите под тази статия, виждам, че на доста хора не са им ясни някои неща и съвсем в реда на нещата си задават различни въпроси, вярвайки, че с тях оборват съществуването на Бог. Ще внеса някаква яснота по въпроса, макар че мойте, както и вашите знания, са просто едни песъчинки в огромната пустиня на космическото знание.
Първо нека да си отговорим на въпроса - що е Бог?
Когато говорим за Бог и за Божествено (абстрахирайки се от каквато и да е религия), трябва да отбележим, че ние не говорим за нещо материално, нещо което можем да докоснем или да видим с материалните си сетива. Тук По-скоро става на въпрос за нещо отвъд материята. Света се състои от 2 съставни части - материя и не материя. Материята е всичко което виждаме и докосваме около нас. Материя са нашите тела, материя са дърветата, планетата, звездите, цялата Вселена. Материята не е безгранична. Тя си има начало, има си и край. Всяко живо същество, всяка планета или звезда, се ражда и умира. Вселената също има свое начало, започнало като една малка точка и продължава да се разширява, тоест тя има граници и всичко в нея е с ограничено пространство. Това е видимия свят. Според втория закон на термодинамиката, всяко тяло оставено само на себе си в затворено пространство, претърпява ерозия и разпад. Тоест това не минуемо ще за стигне Вселената (така и по-малките елементи в нея).
Не материята от друга страна (или Бог) е безкрайна, защото тя не е подвластна на физичните и математическите закони, които движат материалния, видим свят. Бог по своята ви същност е Нещо не материално, Нещо не видимо, което е Съществувало и Винаги ще съществува, защото няма никакви граници и няма какво да го ограничава. Бог няма как да го видим или да го докоснем, но можем да го почувстваме със сърцето и душата си, естествено ако имаме необходимото ниво на духа за това. Аз лично вярвам, че в голяма или малка степен, всеки човек някога през живота си е почувствал Божията енергия в душата си, дори и най-върлия атеист, но поради заслепението си отказа да повярва, я е неглижирал.
Във връзка с темата за физиката и математиката, трябва да отбележим, че има едно не опровержимо доказателство за съществуването на Творец, което никой учен не е в състояние да обори. Това е наличието на закони, които управляват този свят (материалния). Всичко видимо, цялата Вселена, се управлява и е подчинена на физични, математични и химични закони, които няма как да бъдат създадени от нищото. Защото как може да има закони, без да има Законодател? Чисто логически Бог съществува и повярвайте ми, учените го знаят това много добре.
Погледнете например устройството на ДНК, което в сравнение с устройството на цялата Вселена е нещо микроскопично. Това устройство, дори една малка част от него, е в пъти по-сложна от най-мощния компютър създаден от човек. А за компютъра са необходими хилядолетия за да може човечеството да го създаде. А сега нанесете мащаба на тази частица ДНК към мащаба на цялата Вселена. Още едно доказателство по чисто логически път за съществуването на Бог! Както казва един приятел, който в момента изучава астрономия в САЩ, колкото повече уча и колкото повече задълбавам във астрономията, физиката и математиката, толкова повече се уверявам, че Бог съществува!
И накрая, за финал, защо толкова хора казват, че няма как Бог да няма начало или край. Ами много просто - ние хората съществуваме в материалния свят, нашия мозък е ограничен, както е ограничена и Вселената и всичко материално. Ние не можем да си представим нещо да няма начало, просто защото нямаме необходимия капацитет за това. Затова и в Бог се вярва, а не се представя мисловно. Защото единствено с не материалните си сетива можем да достигнем до нещо не материално. Материята не важи там. Толкова от мен. Надявам се всички да успеете да проумеете истината и да се опитате да разсъждавате логически.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 21 дни
hash: d8583d2692
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Милото... и ти си от тея нецелунатите, нале?
Братан.

 
  ...
преди: 1 година, 21 дни
hash: b5538c6635
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   Съгласен съм, освен това някои атеисти са супер злобни хора.

 
  ...
преди: 1 година, 21 дни
hash: 85f713fca3
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

16.   Дори и да има Бог, със сигурност няма да му е приятно да сте толкова надменни спрямо другите и да сте толкова заблудени от религията.

12, ок, имаш си гледна точка, няма лошо, ама да наричаш тези с друга гл. т. невежи, не говори добре за теб. Това не е християнско. Всъщност да наричаш хората, които не са съгласни с теб, е типично точно за религиозните. Това са коне с капаци за мен. Все пак не забравяй, че спорим за нещо, което не може да се докаже. Така че всяка гл. т. е в рамките на предположенията и вярванията. Но не - вие сте много просветени, разбираш ли, а другите - невежи. Както писах и по-горе, сте по-просветени от Лао Дзъ. Ей това е най-отблъскващата черта на религиозните - все да се мислят за най-най. За мюсюлманите ако не вярваш в Мохамед, ще гориш в ада, за християните ако не вярваш в Исус, ще гориш в ада, значи всички ще горим в ада. За едните другите са лайна, за другите първите са лайна. Та кой в крайна сметка е лайното и кой просветения? Да, знам - християните са готините и ще си наливат мед от чешмите, а всички други ще горят. Нали си християнин. Ако питам мюсюлманин, ще каже същото за другите.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 21 дни
hash: e3d8ad7ec4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   13, това не е статия, това е просто един пост в сайт за споделяне. Та, съветът ми към теб и към номер 12 е - много силно се молете, правете метани, изповядвайте се и се самобичувайте, та, белким, бог ви пооправи правописа - за менталното ви състояние няма надежда, съжалявам.

 
  ...
преди: 1 година, 21 дни
hash: bd9e1ac7ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Ако искаш да има аргументирана дискусия, представи аргументи. До момента си споменал един академик, който не харесваш и няколко, мненията на които подкрепяш. Това не е аргументирана позиция, а логическа грешка: argumentum ad verecundiam, апелиране към авторитет (този не е съгласен, но тези, по-велики от него, са).

Причината учените да отхвърлят религията и идеята за Бог не е сложна. Те са учени, те следват науката. Философията на науката е базирана на емпиризма (добиването на резултати чрез непосредствен, наблюдаем опит) и рационализма (систематизацията и подреждането на изводите от емпиризма в контекст, който обяснява най-добре познатото до момента), накратко. Знанието тук се извлича както a priori, така и a posteriori. И двете постоянно се съчетават и слбъскват, докато не се намери най-доброто обяснение. Последното така или иначе се обновява или изцяло заменя с друго. Защо? Защото хората знаят, че грешат (макар и да не искат да си признаят). Грешат редовно, понякога зрелищно. Затова научните теории получават толкова ъпдейти, колкото биха посрамили Microsoft и Android наведнъж.

Философията на религията фундаментално си противоречи с тази на научната мисъл. Тук рационализмът е цар, всичко е a priori - знае се предварирелно, че Бог съществува. Вяра му се вика. Ако се знае като постулат, че това е истина, няма какво повече да се говори. Останалото е само караници между различни интерпретации (както император Константин е узнал, за негово съжаление).

И двата подхода търсят начин да обяснят света около нас. Така че и двата са свързани с епистемологията. Науката обаче разчита на комбинация от емпиризъм (за реалните данни) и рационализъм (за да даде контекст). Безусловната вяра е фундаментализъм. Второто съвсем спокойно преминава във фанатизъм, както историята в средновековна Европа и сегашните войни в Близкия Изток показват.

Така че ако искаш да водиш дебати, донеси си доводите. Да подхвърляш бегли понятия като духовност (каквото и да значи това - моралност, вътрешен мир и спокойствие, чиста съвест, тия-ония) и да сочиш с пръст кой не си бил отворил третото око или седмото ухо, защото не вярвал в Бог е просто жалко. Аз не се нуждая от вяра, за да съм наред; не ми е нужна напечатана книга, за да не прибягвам до убийство; най-вече, никой не е длъжен да отговаря на някой твой субективен стандарт за "духовност". Има една картина от Индия, показваща слепи мъже "невидели" до момента слон. Всеки опипва част от животното, всеки знае за слона само от тази част: хобот, бивна, ухо, опашка. И така всеки си знае опипаното и твърди, че това е истинският начин, по който слонът изглежда. Кой от тези си ти?

 
  ...
преди: 1 година, 21 дни
hash: 3328100052
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Препоръчвам на всички тук да си пуснаг първата част на документалния филм Zetgeist, където говорят за истината за религията.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 21 дни
hash: e84e40bb62
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Изтрит ми е коментара, но то си е ясно на 100%, че това е дядката! С него не може да се води аргументирана дискусия, не се и опитвайте...

 
  ...
преди: 1 година, 21 дни
hash: 271aada2ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   22, Замисли се малко защо те трият. Първите 300 пъти беше забавно, ама вече е досадно.

Прекаляваш. Във всяка тема дядката, та чичката. И как си сигурен, като сайта е анонимен? ОК, има много диванета в тоя сайт и измислени истории, но вече ставаш досаден с тоя утопичен въображаем дядка и чичка. Да не мислиш, че в целия сайт има само един идиот и пише всичките идитоски теми?

Той че автора е кон с капаци е ясно, ама трябва ли да споменаваш този чичка и дядка във всяка тема?

 
  ...

...
преди: 1 година, 20 дни
hash: 3ba4112f1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Не съм истински християнин но ще ви споделя нещо и попитам за тези които говорят простотии относно Бог.
Бог е дух, нещо което не виждаш. Божието царство също не виждаш и не го разбираш след като не си истински християнин.

Бързо хората прехвърлят някаква вина към Бог, защо това и онова не е направил и т. н.
И не вярват. И не виждат.

Един фокус да ви направят Пен и Телър пред очите и ще сте шах-мат на секундата, пък почвате да се правите на разбирачи щом се повдигне някаква тема за Бог (има ли, няма ли).
Това което е пред очите ви и го виждате, не го разбирате, пък иначе това което не се вижда с просто око, разбирате го и го отричате че съществува...

Религиите (включително и най-вече християнството) са пълна лъжа и заблуда.
Не става въпрос за религия а за приятелство и познаване на Господ.
Той самия го казва, че не живее в сгради сътворени от хората, а в самите сърца на хората.
В църквата няма как да станеш християнин.
То за това хората са намразили християнството, тъй като сатаната е оплел стабилно в лъжи нещата с християнството, тъй като си близко до истината и сатаната иска да те обърка тотално с това християнство и да спреш да търсиш Господ... или въобще да не започваш да го търсиш.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 20 дни
hash: d1e78d9688
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   От 12 до 16 - Отговарям ти с цитат: "Тъй казва Господ: да се не хвали мъдър с мъдростта си, да се не хвали силен със силата си, да се не хвали богат с богатството си. Но който се хвали, нека се хвали с туй, че Ме разбира и знае, че Аз съм Господ, Който върша милост, съд и правда на земята; защото само това Ми е благоугодно, казва Господ."

 
  ...
преди: 1 година, 19 дни
hash: b3e8093fe4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   От Автора
Изчаках да видя какви коментари ще се появят, но след като вече коментарите намаляха, а може би и съвсем ще спрат, реших да добавя още някои неща най-вече към коментиращите. Още първия коментар ме направи с психични отклонения, а н.2 казва: "умните знаят,че няма Бог". От н.1 и н.2 си личи, че тези двамата дори представа си нямат какво е Бог. Като всеки невежа те си мислят, че Бог е някакво материално същество. Ами Бог не е материален, Той е един безкраен Дух, който съществува навсякъде във вселената и е вечен. Но това обяснение един обикновен човек не може да го проумее защото му липсва здрав разсъдък и не може да разсъждава задълбочено. Такъв човек вярва само на това което види с очите си и което пипне с ръцете си. Колко жалко.
Н.3 много избързваш като казваш, че никой не знае дали има или няма Бог. Споменаваш за източни религии, но май само споменаваш без да си ги чел. Трябва да навлизаш много дълбоко в Хиндуизма за да разбереш, дали има Бог. Явно, че и ти споменаваш религиозни учения без да си ги прочел и разбрал. Да твърдиш, че в Хиндуизма няма Бог е наистина невежество.

Н.9 прав си, че Спиноза вярва, че Бог съществува, но е абстрактен и безличен. Ами точно за това Айнщайн казва, че вярва в Бога на СПИНОЗА, а не в личен Бог. Разбира се, че човек да вярва в личен Бог, или както някои го наричат персонифициран, е инфантилност. Аз също не вярвам в личен Бог. Аз ти обръщам внимание и на друго нещо, ти цитираш неща от уикипедиа, но там хората могат да напишат каквото си искат, даже някои неща да ги преиначат. Човек трябва да чете книгите на автора, а не кой какво писал някъде за автора. Аз споменах няколко известни световни личности, които вярват в Бог, но мога да спомена още ако трябва, но за не вярващия и сто имена да посоча той пак няма да повярва. Например Max Planck (quantum theory), Francis Bacon, Шопенхауер ( On the principle of sufficient reason), Кант (Critic of pure reason.-The thing-in-itself), Helena Blavatsky (The secret Doctrine), Plotinus ( The Enneads), хайде още един Jean-Paul Sartre ( Being and Nothingness). Всички автори които споменавам съм ги чел и още много други. Kрай. Ако нямаш време да четеш авторски книги, но искаш да знаеш колко са вярващите в Бог просто напиши в Гугъл, но на английски: Известни световни личности които вярват в Бог. Ще останеш много изненадан колко имена ще излезнат.
НОМЕР 13 БРАВО, каза го много добре. Трябва повече хора да ти прочетат коментара много внимателно, но едва ли някой ще те разбере. Тези които си нямат представа какво е метафизика и езотерика ще си останат винаги невежи.
Обръщам се към невежите, вие мислите ли че Исус Христос е халюцинирал когато е казвал, че той говори това, което е чул от неговия отец-Бог. И, че той и Бог са един в друг духовно. Ей такива като Исус и като всички духовно просветлени в Бог, Ричард Докинс ги нарича халюциниращи.
Номер 18, искаш да се аргументирам. За да направя това тук трябва да изпиша няколко страници, но от това което съм казал до сега в този коментар ще ти помогне да разбереш доста неща. Всички автори които съм споменал, а и още много други, ако ги прочетеш ще получиш добра аргументация. Но има още едно нещо, трябва да получиш духовно проглеждане чрез Духовното Око. Ако сме заедно ще ти покажа и кажа много неща за Бог, но така по интернета много се затруднявам. С теб ще си останем до тук. Прочети авторите които съм написал в този коментар и дискутирай с тях. Сигурен съм, че ще ги обориш. Опитай.

 
  ...
преди: 1 година, 19 дни
hash: 271aada2ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

27.   До автора

"Аз също не вярвам в личен Бог"

Ми за какво спорим въобще тогава? Ти не си теист в такъв случай. Ти си пантеист или деист. Ако е така, мога да се съглася с теб. Защото и теистите, и атеистите са си същите невежи. За мен няма отделен Бог, както го описват в аврамическите религии, който 6 дни създавал света и на седмия си починал. Няма как Бог да е извън Вселената. Той си е част от света, от живота или да го наречем висшата част на света, съзнанието и всичкото там. В този смисъл света се е самосъздал (чрез най-висшата си част). Даже самосъздал не е точната дума, защото предполга момент, преди който не е имало нищо, а това е абсурд, отделно вече Теорията на относителността е експериментално доказана и времето изобщо не е абсолтно. Така че за мен Вселената дори не е създавана, тя си е абсолютна. Ако е имало някакво създаване, то е било само във физическата му форма. НЯма как да е иначе, защото се стига до абсурд. Не е необходимо да си гений, за да навържеш 2 и 2.

Но ако вярваш в Бог така, както е описан е Библията и тем подобни, е глупост. Да, съгласен съм, че там е написано символично, но като цяло логиката е сбъркана и няма как да е вярно, а и има доста противоречия. Трябва да нямаш никой на горния етаж да вярваш на това. Ей го номер 25 е типичен пример за религиозен кон с капаци инфантил с този цитат и вярата му в него. Че и Господ го бил казал. Хем никой не го е виждал и чувал, хем пък бил казал. И как го е казал по-точно? Библията е писана от човек, как точно пък Бог го е казал? Тоз човек или е бавноразвиващ и няма елементарно логическо мислене, или мозъка му е тотално промит от някоя секта, или толкова е зле психологически и емоционално, че има нужда от психологическа патерица в лицето на Бог.

Дори няма да се обърна към него лично, защото няма смисъл да спориш с хора с ментални проблеми. Това е като да спориш с дете. Ти му казваш реални доводи, а то понеже не може да си служи с аргументи поради липса на капацитет, само се плези и прави физиономии или изтърсва нещо тъпо и лишено от логика, но имащ някакъв странен смисъл за него, произлизащ от абсолютното му невежество и това е неговата представа за дебат. Че даже и си вярва, че е прав и много умен. Колко трябва да си малоумен да вярваш, че можеш да се хвалиш с Бог, да не зачиташ никакво друго мнение и да вярваш сляпо на това, без да влагаш мисловна дейност като гъба, само защото го пишело някъде.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 19 дни
hash: b9b257caf7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Грешниците се бият в гърдите, че вярват в Господ. Занимаващи се с неморални неща хора, каращи с действията си други да бъдат нещастни. И всички си живеят живота. Знаеш ли колко ми пука, че някой след като умре отивал някъде и си плащал. Аз пък казвам, че някъде по земята вечерта хората се превръщат в мечки. Не, атеизмът определено не е невежество.

 
  ...

...
преди: 1 година, 19 дни
hash: 2495a7fabd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

29.   Доукинс може да е остър в израза си, но римската инквизиция е тази, която е изгорила Джордано Бруно жив. Коперник го спомена, Бруновите приноси към Коперниковия модел и съдбата му в ръцете на знаещите ги премълча, колко удобно. До момента аргументацията ти е "просто знам", "несъгласните са духовно невежи", "много дълго е да обяснявам". Това не е аргументация, а фанатизъм, посрамване и оправдание. Ако дебатът беше формален (т.е. с предварителни правила като липса на лични нападки и недопускане на логически грешки), то ти щеше още от самото начало да си загубил всякаква легитимност, de facto и дебатът. Ако ще дискутираш насериозно, научи правилата. Ако искаш да подхвърляш нападки зад нечий гръб без шанса другата страна да си отстои позицията, пробвай в трапезарията на някоя ясла. После защо Доукинс и други се подиграват на "аргументите" ви.

 
  ...
преди: 1 година, 19 дни
hash: 1fb1ed79f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

30.   Събитията, личностите и предсказанията в Библията са самата истина. Господ съществува и това е факт. Колкото и да не им се вярва на атеистите и да се аргументират, че е "писана" от хора, това е истината. Да, написана е от хора. Хората написали Библията се наричат пророци - писали са под въздействието на вдъхновение и откровение. Тоест не са обикновени хора. Това са хора с духовни дарби, избранници.

Истината вече започва да излиза наяве и няма къде да се скрие. Времето напредва. Дори научните разкрития започват да подкрепят истините описани в Библията. Много учени започват да се обръщат към религията и някои "допускат", а други вече твърдят, че Господ съществува! Събития като наличието на праисторически исполини(великани) и Потоп вече са подкрепени с доказателства! Има открити останки(кости) на праисторически хора по 2.5 - 3 метра високи! Учени откриха останки от кораб на около 5000 метра надморска височина в Кавказ! Точно в близост до описаното в Библията място, на което е заседнал Ноевия Ковчег!

Четете и се информирайте! Има всичко - описания, снимков материал, експертизи за кога точно се е случило във времето. Защо такива разкрития не получават по-широка публичност ? Не знам, може би защото заплашват ред(атеистичен, "научен"), който е установяван от повече от век!

Уважаеми атеисти, как кораб се качва на 5000 метра надморска височина(почти 2 пъти на височината на връх Мусала) ?! Какво прави там ? Какво е вашето обяснение ?

Нашият живот тук на земята е просто един миг, едно изпитание, горе ни наблюдават.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 19 дни
hash: f806886c71
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   Вярата и религията са различни неща. Не можем да знаем, че Бог съществува, но можем да вярваме.
Вярата не е като знанието и няма нужда от аргументация, защото е въпрос на чувство. Чувство, което или изпитваш, или не изпитваш. За това никой не може да ти го вмени, ако не го изпитваш и никой не може да ти го отнеме, ако го имаш.
Лошото не е да изповядваш определена религия. Лошото е да я натрапваш на другите.
При атеистите е същото. Не е лошо, че не вярват. Лошо е, че искат да убедят другите в своите възгледи.

 
  ...
преди: 1 година, 19 дни
hash: 271aada2ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

33.   Вижте, от фактологическа гл. т. единствения факт е, че ние няма как да знаем със сигурност има ли, няма ли поради простата причина, че това е нещо, което не можеш да докажеш, че го има или няма. Всяка страна смята, че има някакви "доводи", но истината е, че нищо не е доказано и няма как да бъде доказано, че има/няма. В този смисъл всякакъв спор е безсмислен.

Защо никога не сме спорили дали съществуват дървета? Ами защото е доказано и се вижда с просто око, че има. Спори се за неща, които не се знаят и не могат да се докажат. От там нататък всичко е само в рамките на вярвания и предположения. И в каквото и да вярваме, то е само в нашите глави, реалността не се знае каква е. И не виждам смисъл и нужда някой на някого да натрапва това, което в НЕГОВАТА глава.

Ако човек има психологическа нужда да вярва, че има някой, който се грижи за него, за реда, за доброто, за справедливостта, за възмездието, за смисъла на съществуването му и т.н., естествено че ще вярва и дори ще си измисли сериозни "аргументи", че и сам да си повярва, защото иначе би полудял. Дали реално се грижи е без значение, важното е да си мисли така, че да запази разсъдъка си.

Ако пък смята, че така само чака михаля да му помогне и е по-добре да се освободи от всякакви надежди, че някой друг ще се грижи за него и да повика неволята, тогава по-добре е за него да не вярва.

Така че практичните хора и хората на действието е нормално да не вярват. Вярват хората, които имат нуждата някой друг да се погрижи за тях. Затова и толкова натрапват вярата си - защото ако признаят пред себе си, че няма Бог, трябва да си размърдат задника. Успешните хора също нямат нужда от Бог. От Бог имат нужда хора бедни, с проблеми, не можещи или не искащи да си помогнат.

Не случайно богатите, рационалните и практичните нации са с по-висок процент нерелигиозни. Разбира се, има и изключения. На първите места по нерелигиозност са страни като Швеция, Великобритания, Белгия, Хонконг, Норвегия, Дания, Япония, Ю. Корея, Канада.

А най-вярващи са Нигерия, Гана, Тайланд, Косово, Папуа Нова Гвинея, Индия и Пакистан.

 
  ...
преди: 1 година, 19 дни
hash: 289d2a4c11
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

34.   До номер 33 - здрасти, аз съм номер 11 от другата тема Католицизъм в Тийнейджърски. Разпознах те по статистиката със страните естествено :) Не съм коментирала досега в тази тема, но я бях видяла още тогава. Та, интересно ми е, там казваш
''Но ако смяташ, че нигерийците са по-духовни от шведите, моите извинения. Иначе като се вгледам в класацията, стигам до извода, че има известна обратна зависимост между богатството на народите и процента на религиозните. ''
и просто не мога да разбера.

Според теб Швеция спада към категорията на материално богатите и духовни страни, а Нигерия в категорията на материално бедни и религиозни страни, така ли?

Макар че в случая групата не е съвсем точна, защото Нигерия е сравнително богата (нали сред африканските страни), но нека оставим този факт. Иначе значението на духовност от тълковни речници -
1. Качество на духовен (в 1 знач. ).
2. Интелектуална и емоционална дейност, духовна същност на човека; душевност, психика.
3. Остар. Нематериалност, невещественост.
Тоест духовност=нематериалност

Подкрепих те за това че да, духовност и религиозност имат две различни значения. Но според мен, може и да се припокриват.
И все пак, трудно ми е да разбера щом като духовност=нематериалност, защо тези материално богати страни да са толкова духовни? :) Аз лично виждам противоречие.

Ето какво мисля аз:
Има материално успешни хора, които са вярващи.
Има материално успешни хора, които са невярващи.
И не е вярно че вярващите хора не предприемат действия.
Ако наистина чакат нещо от небесата да им се спусне ето така, значи имат погрешна представа за вярата. Вярата не е да чакаш наготово, а да действаш и да вярваш че Бог ще отвори правилната врата, това, което е най-добро за теб. Според мен просто имаш предразсъдъци и погрешни представи за това какво значи християнството.

И като цяло това с тази статистика показва някакви показатели, да, но не може да се обобщава така. В Китай християнството расте, въпреки че на някои места биха те убили ако разберат че си такъв. Великобритания пък не е вярно че не е религиозна, ама както и да е, наистина няма смисъл да се хващам за статистиката.

Точно затова преди години бях върл атеист, и след това открих вярата в Бог, и то защото си задавах всички тези въпроси. Много добре ги знам всичките доводи на атеистите именно по точно тази причина че и аз бях такава. Християнството има отговор за абсолютно всичките въпроси. И също така много добре знам, че не става току така някой да си смени мнението. Но е важно да го споделяме, за да може всеки да се замисли над нещо ново.

И да, само едно последно нещо да добавя. Любезността, възпитаността, образованието не дават на човека духовност. Особено образованието и привилегията да си роден в топ общество. Сред тези хора се намират най-неморалните, най-подмолните и да не изреждам повече, човеци на които можеш да попаднеш. И обратното, ако си заседнал някъде в беда на бедняшки остров, да, или ще те убият с копие, или ще те приберат в някоя колиба и ще се погрижат за теб. Тоест и от двете общества има духовни и недуховни. Връзка между интелигентност и духовност не е : глупаците вярват, а умниците са атеисти. Има глупаци атеисти, умници атеисти, глупаци вярващи, и умници вярващи.

X

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 18 дни
hash: 18ab05e88a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

35.   "Успешните хора също нямат нужда от Бог. От Бог имат нужда хора бедни, с проблеми, не можещи или не искащи да си помогнат."

Протестанство и капитализма, който го следва, се движат от идеологията, че човек трябва здраво да работи, за да постигне нещо добро ... Но както и да е :)

 
  ...
преди: 1 година, 18 дни
hash: 85f713fca3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

36.   34, защо не ми отговори в съответната тема, а тук?

 
  ...
преди: 1 година, 18 дни
hash: f806886c71
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

37.   Според мен е глупаво да се спори с някого на верска основа. Вярата не може да бъде нито отнета, нито вменена.
Даже да прочетеш Бибията, Корана или Талмуда, това ти дава знания, а не вяра.
Една религия проповядва определени принципи на живот. А тези принципи могат да бъдат извлечени и без да разчиташ на проповеди.
Науката обяснява света, но само от материална гледна точка. Да, тя работи, но това не значи непременно, че „Бог не съществува“.
Библията пък ни дава доста житейски истини, но ако не изпитваш чувството на вяра, няма да станеш християнин.
Разбира се, никой не е длъжен да вярва. Това си е въпрос на човешки избор.
Религиозните хора биват намразвани, защото натрапват вярата си, а това не е правилно.
Атеистите биват намразвани, задето натрапват своите възгледи.
Аз самата вярвам в Бог, не отричам приносът на науката, но смятам, че няма смисъл и не е редно да се опитваш да разубедиш един човек, че убежденията му са неправилни. Поне когато става дума за вяра или религия.
А и до голяма степен, тези неща са въпрос на възпитание и пример.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 18 дни
hash: b3e8093fe4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

38.   От Автора
Ще се опитам да обясня някои неща по-подробно, но може би ще се наложи да го напиша в два коментара защото в един ще стане много дълго, а хората не обичат да четат дълги истории. Първо искам да отговоря на Н.27, който казва: "Ми за какво говорим въобще тогава", след като аз казах: "Аз също не вярвам в личен Бог". Искам да обясня какво е личен Бог и какво е универсален Бог. Драги ти мислиш, че личен Бог е този който се грижи за всеки един от нас. Това е мнение на невежите. Такова нещо няма. Универсалния Бог е създал вселената и всичко в нея (човека също) и от там нататък човека има свободен избор как да си живее живота. Ако човека има висок разум той ще живее морален и етичен живот; ако е глупав той ще живее егоистично, не морално и не етично. Такъв човек ще живее само за себе си без да се съобразява с никакви обществени високо морални норми. Такъв човек е атеист и няма никаква представа какво е Бог. БОГ е абсолютен интелигентен Дух, който е създал вселената и всичко в нея и разбира се вселенските закони. Природата се движи и живее по вселенските (Божии) закони. Ако човек се замисли дълбоко за всичко живо на земята ще види, че има един интелигентен ДИЗАЙНЕР (БОГ-ДУХ). Вземете за пример човека като цяло, как е устроен организма му за да функционира перфектно. Помислете за вътрешните органи като сърцето, ОЧИТЕ, белите дробове, черния дроб, мозъка и т.н. Вие не виждате ли в тяхното устройство и функции Интелигентен Дизайн. Този Дизайнер е БОГ-ДУХ. Не както Дарвин казва, че това е следствие на Естествен подбор. Как може да мислите, че материята сама ще каже хайде сега да създадем очите от много части последователно едно по едно докато стане цяло око. Същото е и за сърцето, първо едната камера, после другата, после третата, четвъртата и после клапите и ето че имаме една протеинова помпа, която движи кръвта. А знаете ли кое прави сърцето да пулсира. Ааа, тука е тайната. Душата прави сърцето да пулсира, която се намира в горната дясна камера. Но тя е невидима затова медицината нарича това sinoatrial node, което било пейсмейкъра на сърцето и нищо повече. Колко много жени са казвали, че някой техен любим им разбил сърцето, защото Душата е която реагира от щастие, изненада или страх от нещо. Душата и Бог са едно и също, но са и различни. Душата прави тялото живо, а Универсалния ДУХ-БОГ е сътворил вселената и нейните закони. Човек трябва да умее да прави разлика между двете. Духовно просветления като ИСУС знае разликата въпреки, че казва АЗ (моята Душа) и Моя Отец (Бог-Духа) сме едно. Както и Аз (Душата ми) съм в Него и Той (Бог-Духа) е в Мен.
Всички сте чували думата ЙОГА, но малко от вас знаят какво означава ЙОГА. На запад, а вероятно и вие в БГ мислите за упражненията на йогите. Не. Йога означава юнион или сливане на Душата с Бог-Духа. Или казано по друг начин е "пътя" по който трябва да вървиш за да се слее Душата ти с Бог. Както значението на думата студент. Студентът трябва да започне от първи клас за да стигне до последната година в университета за да получи най-високите знания в определена сфера на науката. Но в Хиндуизма този път се казва Йога Медитация. Медитацията не е просто да си затвориш очите и да си мислиш за нещо. Има научни форми на медитация, които може да ти ги открие твоето Гуро-Духовно просветлен Йога. Не е лесно затова Исус в Матей 7:14 казва: "Понеже тясна е портата и стеснен е пътят, който води в живот (сливане с Божия Дух) и малцина са ония които ги намират". Исус е наистина един от тях и затова в Йоан 10:15 Той казва: "Също както Отец познава мене и аз познавам Отец. Само чрез най-више духовно просветление, като Исус, може да разбере какво е БОГ. Човек може да получи чрез медитация духовно просветление в много по-ниско ниво, но това вече е показател какво може да има по-нататък. На Буда е отнело 6-7 години когато получава най-висшето Духовно Просветление. Бих ви дал пример с нашата Баба Ванга. Как мислите, дали тя е прогледнала в Духовния свят. В моите очи да. Вие може и на нея да не вярвате, но тя е наистина пророчица. Духовно е прогледнала, не колкото Исус, а в много по-ниско ниво. Тук прекратявам и моля съвестните модератори да публикуват коментара ми. Ще напиша друг коментар като моя изповед.

 
  ...
преди: 1 година, 18 дни
hash: eb68729e70
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

39.   Аз не вярам в бог и никой не може да ме накара да вярвам. Имам близки, които вярват и такива, които не искат да чуват за религии и бог. И когато чуя изкази като "бог си знае работата" или "бог ще те накаже" направо се чудя как може толкова много хора по света да са толкова наивни и да вярват сляпо в нещо, което дори не са видели или усетили. Но това си е тяхна работа, който иска да вярва, да вярва. Но ще кажа само, че ако ние сами не си помагаме, подкрепяме и обединяваме, особено в такива лоши времена, в които всичко се замърсява и унищожава за пари никакъв бог няма да ни помогне. Само после ще има и такива, които са разочаровани, че са вярвали, ама то само с вяра не става. Надеждата крепи, но трябва и да си помагаме, подкрепяме и най-важното да ценим и пазим и да се учим от малки на тези важни качества, но като гледам това май няма да се случи, защото материализмът е на първо място за повечето и никой не го интересува, та един бог ще тръгне да оправя човешките безобразия....

 
  ...

...
преди: 1 година, 18 дни
hash: b3e8093fe4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

40.   Аз съм Автора отново.
Този коментар ще бъде по-скоро моята изповед. Преди да напусна България аз бях най-върлия атеист. Смятах всички вярващи в Библията за много глупави макар, че аз не бях я чел тогава, но и сега мисля, че тези вярващи са много наивни и страшно ограничени и невежи хора. Те си мислят, че всичко написано в Библията е Божията Дума (The word of GOD), а не могат да забележат очевидни противоречия. С такова чувство напуснах България.
Пристигнах в Ню Йорк и започнах да работя в Рокфелер център. Тези от вас които живеят в Ню Йорк знаят за какво говоря. Работих там 6 години през което време видях много хомосексуалисти, които празнуваха тяхните си празници, а понякога ми се налагаше дори да работя с някои от тях в колектив. Не можеш да откажеш когато компанията ви кара да работите заедно. Някои от тези гей хора не се прикриваха дори си говореха без срам за някои техни приключения. Тогава аз не можех да си обясня защо тези хора са такива. Тук трябва да добавя, че в България аз ги ненавиждах. Това което наблюдавах в Ню Йорк ме учудваше как може да има толкова гей хора-мъже и жени. Точно тогава си спомних как някои хора в БГ са ми казвали, че в Библията пишело така и така. Реших да прочета Библията от първата страница на Стария завет до последната страница на Новия завет. От стария завет бях отвратен; толкова много убийства, едни други да се избиват с хиляди за един ден. Мога да ви цитирам много от тези убийства в Библията, ако някой желае, но по-добре си ги намерете сами.
Ето например за сътворението на света за шест деня и на седмия ден Бог да си почине. Когато запитам вярващите в Библията как може за шест дни Бог да създаде земята и небето те ми отговарят, че за един ден Мойсей е имал на предвид 1,000,000 години. Тогава аз ги питам защо седмия ден Sabbath не е 1,000,000 години. Те мълчат. Също Господ проклина змията като и казва, че по корема си ще се влечеш и пръст ще ядеш през всичките дни на живота си. Някой видял ли е змия да яде пръст? Ами това,че Господ създал Адам от пръст, а Ева от неговото ребро. Абе много невероятни неща, но вярващите казват, че Библията е думите на Господ. От стария завет съм приел думите на пророците и мъдростите на Соломон макар, че тези мъдрости не са Соломонови, а ги приписват на него. Също така първите 5 книги на Стария завет ги приписват на Мойсей, но той не е никакъв автор на тези книги. Това го казва философа СПИНОЗА в неговия "Theologico-political treatise".
Започнах да чета Новия завет. Там съм съгласен ПОЧТИ с всичко което казва Христос, но не намерих отговор на турмозещия ме въпрос защо има толкова хомосексуалисти, мъже и жени. Тогава реших да изуча Будизма, Корана, Хиндуизма и другите по-малки религии. Когато започнах да изучавам Хиндуизма в него намерих отговор на всички мои въпроси, включително и на въпроса защо има хомосексуалисти. Тази религия е най-старата и най-вярната и в нея има отговор на всичко. От Хиндуизма идва науката за прераждането на Душата и именно това прераждане на Душата е причината за да има хора хомосексуалисти. Тук няма да се впущам в подробности защото такава тема бях написал и бях обяснил всичко, но сайта "Spodeli.net" не ми я публикува, така и не разбрах защо. Много гей хора искат да знаят защо са такива, но науката никога няма да разбере този проблем. В друг сайт имаше статия, че учените не са открили ГЕН за хомосексуалността и няма и да открият, защото хомосексуалността не е на генетична основа, а на Душевна такава. Сигурен съм, че ПОЧТИ никой от вас няма да се съгласи с това което казах, но това си е ваш проблем.
Бих искал да ви кажа, че ако духовното проглеждане е от 1-ва до 10-та степен, аз имам духовно проглеждане от 1-ва степен, най-ниската. Ако ви кажа какви духовни прозрения съм имал сигурен съм, че ще ме помислите за луд. Ако така разсъждавате тогава вие сигурно мислите и че Исус Христос е луд, когато казва, че той говори това което е чул от неговия ОТЕЦ-БОГ. Ако така мислите аз ви съжалявам искренно, че сте толкова невежи. Моля модераторите да публикувате коментара ми без цензура.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 17 дни
hash: 4d51c8e74d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

42.   Аз съм 25 - Включвам се отново, понеже се спомена Helena Blavatsky (The secret Doctrine). Блаватска не е изповядвала Живия Бог, Всевишния, тя е била сатанистка. Има много разновидности групи, които са уж теисти, но те всъщност са сатанисти. Например рок и метъл музикантите като цяло са откровено сатанисти, сатанизма на антон лавей и сатанинския окултизъм на кроули са много разпространени в щатите и специално в холивуд, масонството и езотеричните тайни общества като тамплиери, розенкройцери и подобни са прикрити сатанисти. Масоните са подлъгвани и едва когато затънат и станат 32 ранг им казват, че бога на масонството всъщност е сатаната. Ню ейдж движението представлява неоезичество и сатанизъм. Има мега църкви в щатите, които уж са християнски, но проповядват странни доктрини, които са твърде близки до окултизма и източния мистицизъм. Католицизма на повърхността прилича на християнство, но всъщност учи на езически и сатанински доктрини. Дъновизма и вярата в "пророчицата" ванга са типично местни вярвания в които хората са подведени да мислят, че дънов е възвишен учител а ванга истински пророк. Ванга е използвана от тъмни сили, които са я мъчили/изтезавали и тя сама го е споменавала, има много данни за това, че не и е била чиста работата. Дънов е бил окултист/езичник, който е разпространявал езотеризъм - сатанински лъжи близки до теософията на блаватска, рьорих, безънт, рудолф щайнер е подобен. Самата блаватска пише в тайната си доктрина, че начело на "бялото братство" за което споменава и дънов стои сатаната. Преди време дори се беше появила нова теология при която чрез медиуми някаква сатанинска същност представяща се за "сананда" / сатана? твърдеше, че е преродения христос и обикаля с космически кораб около земята заедно с други възвишени учители/паднали ангели. Винаги когато се споменава Христос в тези сатанински езотеризми и демонски доктрини той не се представя като Сина Божий и Агнеца Божий взимащ върху си греховете на света а като един "възвишен учител" от ранга на лао дзъ, конфуций, сен жермен (вдъхновител на розенкройцерите), буда и подобни. А да щях да забравя католическите явявания и диктовки на нови езотерични доктрини от страна на нечист дух представящ се за "лейди фатима" и подобните и титли. Искам да кажа, че всички, които не приемат Бога и Христос както са представени в Библията а имат някакви странни разбирания за Него всъщност са заблудени жертви на тези изопачени езотерични доктрини, които се представят за нещо като християнство, но не са и представят една теология идваща от демони в която се представя един пантеон от "възвишени учители" и един бог, който няма характер, не изисква нищо от тях, не ги съди а просто им говори успокоителни глупости от рода на - не бойте се, имате безкрайни животи в цикъл от прераждания в които се учите, в предишния си живот сте били известен лорд или принцеса и сега сте се преродили тук за да усвоите важен кармичен урок и подобни. Опичайте си акъла.

 
  ...
преди: 1 година, 17 дни
hash: 85f713fca3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

43.   Авторе, ти не си наясно какво е атеист. Ти не правиш разлика между атеист, деист, пантеист и агностик. За теб всичко е атеизъм. А между атеизма и теизма има много нюанси. Така както го описваш, ти си между деист и теист. Научи първо нюансите, защото иначе и ти не знаеш за какво спориш. Ей го аз ти казвам, че има бог, но не в религиозния смисъл и ти веднага скачаш на атеист. А то е много далеч от това. Ти така не можеш да разбереш позицията на хората и спориш за неща, за които някои сме съгласни с теб, без дори да си разбрал, че сме съгласни. Водиш безсмислени спорове и пишеш безсмислени фермани от невежество относно типовете вярвания. Света не е само атеизъм и теизъм.

 
  ...
преди: 1 година, 17 дни
hash: 9f793b0930
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

44.   №39
Присмиваш се на изразите "Бог си знае работата" и "Бог ще те накаже". Някои хора го наричат това Карма, други пък Възмездие. Нищо смешно няма в тези неща, защото ако не се случваха, хората нямаше да вярват в тях. Запомни, че Бог може и да забавя, но никога не забравя. Ако си Християнин и следваш Десетте Божи Заповеди, ще си добър и уважаван човек.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 17 дни
hash: 62d681a619
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

45.   Като чуете за поредния случай на изнасилване и пребиване до смърт, спомнете си за Бог и се замислете как това е така, защото е било позволено да се случи, и защото Бог е вселюбящ и е навсякъде. :)

 
  ...

...
преди: 1 година, 16 дни
hash: 21a424f10e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

46.   42 - до автора - Най-после изплю камъчето: "Защо има толкова много хомосексуалисти в щатите?". Да беше почнал с това и щях да ти обясня веднага. Първо да кажа, че си заблуден относно вярванията си, но ти вече знаеш моята позиция. Преди около 50-60 години в щатите се извършва социална и културна подмяна. Инсценират се събития като сексуалната революция, феминизъм, хипи движението, навлизане на източен мистицизъм и т.н. Дотогава шатите са силно християнски, културата е християнска. Постепенно щатите оставят Бога и съответно почват стремглаво да пропадат във всякакво отношение особено морално. Ние сега може да видим, че в морално отношение щатите са далеч най-пропадналата страна в света. Аспекта за който ти питаш е хомосексуализма. В Библията е описано, че тези, които оставят Бога биват предавани на неестествени страсти и желания, ще цитирам: "Бог, според похотите на сърцата им, предаде ги на нечистотата, за да се безчестят телата им сами в себе си;
25. те замениха истината Божия с лъжа, и се поклониха и служиха на творението повече, отколкото на Твореца, Който е благословен вовеки. Амин. Затова Бог ги предаде на срамотни страсти: жените им замениха естественото употребление с противоестествено; също и мъжете, като оставиха естественото употребление на женския пол, разпалиха се с похоти един към други, и вършеха срамотии мъже на мъже, та получаваха в себе си отплата, каквато подобаваше на тяхната заблуда. А понеже се не опитаха да имат Бога в разума си, то Бог ги предаде на извратен ум - да вършат онова, що не прилича, бидейки изпълнени с всяка неправда, блудство, лукавство, користолюбие, злоба; пълни със завист, убийство, разпри, измама, злонравие; бидейки клюкари, клеветници, богомразци, ругатели, горделивци, самохвалци, изобретатели на зло, непослушни към родители, безразсъдни, вероломни, недружелюбни, непримирими, немилостиви." Това, което става в щатите е в резултат на това, че масово хората там оставиха Бога и следват дявола и съответно пропадат. От щатите бликат като фекалии от помийна яма, които заразяват целия свят - извращения, перверзии, неестествени обществени доктрини, неестествени отношения между хората, хомосексуализъм, смяна на пола, травестити и всякакви гадости. Съответно аз виждам как Бог ги подготвя за унищожение, вътре в самото общество всички са разделени едни против други, отвън враговете им се умножават, извращенията вътре ги погубват и отслабват, отвън прииждат чужди маси хора и постепенно ги завладяват и изместват, непрекъснато нарастват природните бедствия и катаклизми, които ги удрят все по-често и с по-голяма сила. Ясно е как ще свърши всичко, тези, които оставят Бога просто не оцеляват.

 
  ...
преди: 1 година, 16 дни
hash: d342992a9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

47.   Аз съм радикален атеист, но няма да споря, защото "моралните" вярващи както винаги ще ме нападнат с клетви, обиди и пожелания за смърт, само защото не споделям техните възгледи. Въпросът ми е защо изобщо си написал тази тема? Говориш как атеистите били невежи, какво постигаш? Аз търся логика във всичко, вярвам на научно доказани неща, това ме прави глупава ли? Истината е, че религиите са нищо повече от средства за манипулация на обществото. По твоята логика вярващите са дори по-големи невежи, защото вярват в неща, които по никакъв начин не са доказани, а в библията има толкова много несъответствия, че звучи като книга с вицове. Вселената е много стара, според мен едва ли някога ще се появи човек, който да каже как се е появила. Можем единствено да предполагаме. Остави хората да вярват или да не вярват в каквото искат, и без това достатъчно незаслужена помия се излива върху атеистите. Досадно става.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 15 дни
hash: b3e8093fe4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

48.   От Автора до 43
Дали ме наричаш теист или деист за мен няма никакво значение. Само отново ще потвърдя, че Аз дълбоко вярвам в един Господ, който е сътворил и управлява вселената. Пак ще подчертая, Аз зная, че има Господ. Казвам, че зная защото когато си прогледнал дори и в най-ниското Духовно ниво с Духовното Око това показва, че има Господ ако прогледнеш в най-висшия Духовен свят както Исус е получил най-висшето Духовно просветление. Затова Той говори за неговия Отец-Бог. Само недей да ме упрекваш, че се правя на нещо много, много просветлен. Казах и в друг коментар, че съм прогледнал в най-ниското Духовно ниво. И мога с чиста съвест да ви кажа на всички, че аз зная кой съм бил в последния ми живот. Само в последния, а иначе съм се прераждал стотина пъти. Това за вас може да е голяма глупост, но и вие сте се прераждали много пъти, но вие не знаете това. Мога също да ви кажа, че по време на медитация с Духовното ми око видях атома на елемента Хелий и мога да ви опиша какво е поведението на този атом. Това което наблюдавах в атома на Хелия потвърждава истината
за квантовата теория. А кое е най-важното на тази теория това е нейната непредвидимост, не можеш да кажеш къде ще бъде в даден момент един електрон. Дори Айнщайн не беше съгласен с тази непредвидимост и отговори с неговата известна мисъл: "БОГ не играе на комар".
Тези нюанси между атеизъм и теизъм никак не ме интересуват, за мен е важно какво съм видял по време на медитация с Духовното си Око. Там е истината и Исус много ясно го казва в Матей 6:22 "Светлината на тялото е Окото (Духовното); ако твоето Око е ЕДНО (Духовното) цялото ти тяло ще бъде осветено". Това означава, че човек на който Духовното Око се е отворило той ще види неща от Духовния свят. Какво странно има в това? Щом вие не сте прогледнали с Духовното Око значи за вас това са глупости, така ли. Специално за теб Н.43 посочих много заглавия на книги, но те трябва да бъдат прочетени и да бъдат правилно разбрани. Посочих ти книга на Спиноза, прочети я задълбочено и тогава ще видиш защо и как той вярва в Бога. Аз вярвам в Същия Бог като него. Не се доверявай толкова много на Уикипедии. Аз едно разбрах макар, че не живея в БГ. В България се превеждат книги от чужди автори от които издателите се надяват да печелят пари. Една такава книга е: Journey of Souls (Пътят на Душите) от някакъв Майкъл Нютон с Докторат. Издателите знаят, че такава книга ще заинтригува доста хора и затова са я превели и сигурно добри пари са спечелили защото ми я препоръча една нашенка много настоятелно. В моите очи този автор е фейк относно знаенето на духовния свят. Той маниполира невежите хора. Нали той направи милионите, това е най-важното. Утре ще отговоря на един друг коментатор защото той "настоява" с неговите коментари.

 
  ...
преди: 1 година, 15 дни
hash: 8cb4e285bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

49.   Защо така, номер 46? Много извратеняци (задръстеняци) обиди.

Радвам се, че са останали поне малко свестни хора като теб и споделям мнението ти на 99%. Не съм съгласна само относно феминизма. Много, пак задръстеняци, го считат за заплаха. Яд ги е, че жените не ги броят за нищо и че се справят повече от чудесно с живота и сами. Мъжът често се чувства излишен и безполезен. Сега сигурно ще ми цитираш Библията, че жената трябва да следва мъжа, но това няма как да стане, а и не бива. Само погледни какви са днешните мъже... Как да следвам такава примитивна, тъпа, извратена свиня??? Докъде ще стигна освен до дъното? А и съм се родила свободна. Не съм вързана за никой мъж. Тоест никому никога не съм длъжна да се съобразявам, следвам и т.н. Който иска да е до мен и ме приема такава, каквато съм, е до мен. Който не иска, да си бие шута по най-бързия начин или аз ще го направя.

Това, че мъжете са висшият пол е една голяма, дебела, мазна, гнусна, миризлива лъжа. Ако бяха по-добрите, те щяха да имат девствени ципи, цикъл, те щяха да се мъчат 9 месеца да износят дете, още няколко часа докато го родят, да си съсипят телата, хормоналния баланс, психиката и прочие. Ще спра дотук, че ще стане твърде дълъг списък.

 
  ...
преди: 1 година, 15 дни
hash: 85f713fca3
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

50.   "Дали ме наричаш теист или деист за мен няма никакво значение" Има, защото спориш, без да си наясно. Първосигнално обвиняваш в атеизъм всеки, който не е съгласени с теб, понеже не правиш разлика между отделните понятия, а те дори не са несъгласни. За теб всеки, който е срещу теб, е атеист. А те реално не са атеисти, но ти нямаш капацитета да го разбереш, защото си кон с капаци. Дори и ти самия не си теист, но ти и за това нямаш капацитета да го разберещ. И ако толкова ти беше отворено ДУХОВНОТО ОКО, нямаше да спориш толкова низко и да убеждаваш никого внищо, защото щеше да знаеш, е всеки трябва да си мине по пътя и истината не е една. Твоето не е духовно око, а духовно его се казва. Т.е. придаваш си някаква важност, като се мислиш за духовен, а това е само илюзия на егото ти.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 15 дни
hash: 62d681a619
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

51.   от 45. И аз вярвах, но май никой няма да се осмили от вярващите да обсъди как вселенския добър Бог позволява най-жестоките зверства да се случават, защото те са много. Всеки ден сме свидетели на една пумия върху невнинни всеки път.

 
  ...
преди: 1 година, 15 дни
hash: 63d0754161
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

52.   Авторе, ти си целунат от господ с това трето око и четвърто ухо, но ние, които имаме само по две, как да повярваме в Бог, след нямаме твоя късмет да имаме трето око и да виждаме богове и атоми с него? И това, че имаме само две очи дава ли ти право да ни обиждаш на невежи, след като ти си единствения на света, виждащ атоми с невъоръжено око (духовно)? И трябва ли сляпо да вярваме на твоето трето око или да вярваме на нашите две очи? Ако ми поникне трето и четвърто око и го видя с тях, тогава ще повярвам, че го има. Но докато имам само две, по-скоро ще имам съмнения за твоето ментално състояние с всичките ти екстра очи, уши и носове. Поне един духовен фотоапарат да имаше, пе да го снимаш. Щеше да е революция за човечеството и веднъж завинаги да сме го доказали. Аз няма как да повярвам на твоето духовно око, духовно ухо и духовен нос. Щом виждаш атоми с просто око, ти предлагам да кандидатсваш за работа в ЦЕРН, сигурен съм, че ще си им много полезен.

 
  ...
преди: 1 година, 15 дни
hash: 18ab05e88a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

53.   До 52

Завиждаш, нали?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 15 дни
hash: a306c9ee1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

54.   Авторе, тея хиндуизми и будизми дето си чел, не ти трябва да ги четеш. Оплел си се. То дори прочитането на библията няма да те направи християнин и няма да откриеш Господ така.

Просто трябва да живееш по командите на Исус Христос за да се приближи и той до теб и един ден ще го откриеш...
Трудно е.

Но е хубаво просто да прекратиш и да не оплиташ хората с твоите теми, тъй като говориш за неща които нямат нищо общо с истинското християнство.
Вкарваш и такива елементи (християнски) и говориш нещо за Бог (какво е и що е) но така със знание предадено от уста на уста не се става християнин и никой няма да открие така Господ.

Някакви философи също ми вкарваш в разговорите ти и просто показваш че си начетен на тая тема, но не си християнин.
И аз не съм (гледам в момента порно, което е грях) но поне знам че единствено можеш да оплетеш хората в тея религии за които си чел и със нищо не ти помага темата на другите.

Дори не знам защо си кръстил темата така:
Да бъдеш атеист е невежество.
Според мен по-голямо невежество са хора като теб
Чел за християнство, чел за будизъм, хиндуизъм и някакви философи и да приказва за Бог (какво е прочел) То и по времето на Христос, фарисеите и те четат и Господ им казва, четете и търсите живот в написаното, но не искате да дойдете самите вие при мен, за да ви дам аз живот.

Това се случва и с теб. Четеш и четеш и споделяш тук и занимаваш атеиста със неща които си научил. И се хвалиш един вид че си "умен".

Но не ти помагат по никакъв начин с откриването на Бог. Бог никога няма да каже на свое дете, да хване да прочете за будизъм и хиндуизъм или коран.

Вместо да четеш нещо друго и да се образоваш в някаква друга сфера (полезна) ти се занимаваш с безсмислици. Безсмислица е дори да завършиш библейска теология или както там се нарича. Да завършиш висше относно прочитане и изучаване на Библията.
Дори това е безсмислица, защото пак казвам Господ какво каза на фарисеите, че четат из редовете и търсят живот (смисъл в живота) но не искат да дойдат при Него та той да им даде живот.

Та атеиста не е невеж. Той поне въобще не се е оплел в религиозни безсмислици и писания. И ако реши някой ден да търси Господ, по-лесно ще го намери, за разлика от такива начетени на Библията и други там (Корани, Будизми) и т.н. книги свързани с някаква религия.

Така че по-невеж си ти, и другите като теб, начели се за различни религии (включително християнството и обясних вече защо) и вярващи в тая лъжа за минали животи и за Ванга и т.н.

А атеистите са си просто нормални хора, които дори не е нужно да мразят Бог или да не искат да чуват за Бог, ами просто, казват, "Не ми говори, тъй като аз просто не вярвам в Бог."
Това е. И дори не трябва да ги обиждаш.
Не им подкрепяй приказките че няма Бог, но не ги и обиждай.
Никой от учениците на Хрустос не е нарекъл никой невярващ (атеист) "невеж" .

Ехо - Ехо

 
  ...
преди: 1 година, 15 дни
hash: 271aada2ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

55.   до 53

Как да не завиди човек? Всеки иска да има по 5 духовни очи и уши и да вижда атоми. Ако и оная му работа е духовна, сигурно може да клеца дявола във въздуха. Какво няма да завиждаш?

 
  ...

1-50 от 117
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker