Трябва ли ни кола в София? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Трябва ли ни кола в София?
преди: 4 години, 7 месеца, прочетена 1405 пъти
Здравейте, мъж на 33 години съм и до скоро никога не бях имал кола. Постоянно чувах подмятания от близки, аз се чувствах неудобно, беше ми комплекс в отношенията с жените. Е, накрая си взех. Реално ми беше ясно, че ще я карам малко, затова икономичност и практичност не бяха от особено значение. Купих си луксозна кола, поне да ми носи удоволствие. И си взех бензинова, една идея по-малко да замърсява.
Да де, ама се оказа, че на практика не ми трябва изобщо. Единственият плюс е удоволствието, когато седна да я карам. А то в един момент ще мине. Иначе за какво ми е?
Работя в центъра, на четири спирки с метрото. 20-30 минути. Отидох с колата в задръстването, отне ми час. Отделно няма къде да се паркира, трябва да си резервирам място на служебния паркинг. Разправия.
Като излизам вечер не я ползвам, неудобство е. Искам да изпия спокойно две бири, а съм категорично против шофиране след употреба на алкохол. Та, вечер съм с такси.
Ходих с нея до Варна, при семейството си. Дадох 80 лв. за бензин в една посока и се уморих, шофирайки половин ден. И при положение, че до там има полет за 50 лв, който е половин час, напълно безсмислено ми е да губя половин ден, шофирайки.
Относно жените, не харесвам такива, които си падат по скъпи коли. Стана така, че се хванах с едно момиче малко след като купих колата. А тя не знаеше, че имам кола до преди седмица. Просто все така се случваше, че вечер като излизахме, пиехме по нещо и бях с такси. Тя идва до нас с метро, аз до тях също. Ходихме на почивка уикенда и тогава за пръв път я качих. Тя вика "мислех, че нямаш кола".
Относно пътувания уикендите, мога винаги да наема кола за ден-два. От компанията почти всички имат коли и рядко ходим с моята. Бяхме само веднъж, за да я тестваме.
Сега негативите - време и пари за поддръжка. Да речем, парите съм ги предвидил, но никак не ми се занимава с редене по опашки, ходене по майстори, застраховки. За автомобил, който паля веднъж седмично и през другото време стои пред блока. Отделно, като съм от хората, имащи кола, допринасям за тровенето на въздуха и убиването на планетата. За едно парче желязо.
Интересно ми е, замисляли ли сте се, трябва ли ни наистина автомобил в град като София?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 7 месеца
hash: 2701c0eae7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Абе и аз моята не я карам много, ама по-добре си я пази. Има предимства. Пък за ходене извън София може да споделяш пътуването с разни хора (има фейсбук групи). Примерно до морето тази година бензина ми излизаше по 20-30лв. защото возя още 3-4 човека.

Но определено не я карам до работа де - автобусът е по-добра опция, че като се сетя как се паркира около нас... Колата ще ми спести 15 минути, които ще загубя в нерви и търсене на паркомясто после.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 6127752df4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   То добре, ама живота на човек не е работа и вкъщи. Ако ще пиеш - то е ясно, че не може с колата. Ама ти поркаш всеки ден / път като излезеш?
Ако излезеш на вечеря? На кино? Късна прожекция? Ако искаш да отидеш до копитото в 1 през нощта? Ако искаш да отидеш с някоя мацка в някой парк привечер?

Аз не мога да си представя някой да няма кола в София.
Като живеех там имах и кола, и мотор, и ходех на работа с трамвай, защото нямаше как да спирам (когато е студено и трябваше да е с колата). Лятото почти не съм пипал колата, но винаги си беше налична.




Братан.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 6bc4ec76d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Човек, ти буквално си казваш че не я искаш наи кола, че тя ти е разход, и че ти е излишна.

Когато тръгнах с приятеля ми, знаех че има кола може би след седмица след като станахме гадженца. Но колата му беше на 30 години и я движеше защото я обича, първата му е, която сам си е купил и обича да си я чопли. Тя си му е като хоби. Малка, не харчи много и е със сантиментална стойност. С нея пътуваме евентуално по родните си места, покрай софия и ако той се успи за работа. А бе 3-4 пъти в месеца. Тя умра, взехме друга. Яка е, ама пак същата раота, сега вози майка ми, че има нежда от помощ няклко дни, иначе колата пак седи пред гаража.
От там на татък, кола не ни трябва. Живеем на центъра, всичко ни е на 15 мин пеша или на 2 спирки с метрото
Както и в твоя случай не я ползваме ежедневно.
Моя приятел сутрин пътува до работа, вечр го прибира служебното такси. Говорихме за това, че всички коли са с по 1-2 човека, ние като пътуваме, или пълним колата до дупка или возим още минимум 1 човек, просто за да е празна.

Държим я като цяло защото имаме възрастни родители и се налага с тях да се занимаваме напоследък по-често.
От там на татък никой от двама ни не претендира за изключителната и необходимост

Иначе и аз минах през това нещо със самочувствето, че ти се подигрват че нямаш кола, че виждаш ли си полоивин човек. Но като цяло никога не съм робувала на схващанията че парите и вещите те определят като личност, като качествен човек. Хубавото е че може да си правиш изводите за околните, когато видят какво имаш и как го оценяват.
Новата кола я изплащаме двамата с приятеля ми, защото парите ни са общи - неговата и моята заплата са на едно място - той плаща сметки, наем, гараж, кредити, аз осигурявам храната, дрежите, излизанията навън, пътуванията.
Старата кола като цяло малко хора я харесваха и то само такива които разбират от коли, защото тя е ретро, малка е, не е бъскава, не е нещо особено, но има голям потенциал. Много хора ни се смяха за нея и с тези хора не сме комуникирали, защото не ми трябват хора, които остовна цел им е статусът ти.
Новата привлече мнго нови хора - да се радват, да се набутат с нас да пътуваме, ние сме ок. Но като видим, че са използвачи и на тях им показваме пътя.
Късмет с решението ;)
Като отговор на ъпросът ти - не на никой не му трябва кола, при добра инфраструктура. всичко е гъзария

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: f32e55cf61
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Така както описваш нещата в живота ти и най-вече в София според мен кола не ти трябва. Вместо да изпитваш удоволствие и радост от новата кола, тя ти създава излишни грижи и притеснения. Ти сам си описал проблемите и грижите по колата. Пък и без гараж в София направо си е главоболие. Не гледай хората какво правят, гледай на теб да ти удобно в живота. Аз живея в чужбина в град където без кола не можеш, но ако живеех в Пловдив или във Варна кола не ми трябва. Аз дори нямам и смарт телефон, за какво ми е. Имам един за спешни случаи когато излизам извън града ако нещо се случи по пътя. Не гледай другите, че било голям престиж да имаш кола. Живей си по твоите разбирания и остави другите да си решават проблемите. Изглеждаш ми разумен мъж. Всичко най-добро.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 9c743c6583
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   По всяка вероятност-не! Щом имаш на разположение всякакъв транспорт-метро, трамвай, тролейбуси, автобуси, ако щеш и влакове-ако не бързаш, си купуваш билет, който ще ти струва 10 лева, но с намаление 50 %! Ще можеш да си купиш и карта за Столичния наземен транспорт, която важи за всички линии без изключение! Аз също нямам кола, нищо че съм станал на 36, още нямам и книжка! От Варна съм, като ми трябва да купя нещо, което не се продава в нашия квартал, или трябва да отида до Центъра, или до Аспарухово, по повод някакъв концерт, или някакво друго събитие, си взимам 2 лева и съм готов, а недостатъкът е, че чакам по спирките, особено в празничните и почивните дни! Но пък си сядам и си пътувам най-спокойно! Излиза, че нито на мен, нито на теб ни трябва кола! Ако можеш, я продай, а и поддръжката й ще е скъпа!

 
  ...


...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 06b22c3afc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Ако се заимаш с деца, което не препоръчвам, ще ти затрябва, ама много ще ти затрябва кола. До тогава за много още неща ще се чудиш.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 4224e4a764
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Да имаш кола има адски много плюсове. Никога не се съобразяваш с разписания, както и с други хора. Когато имаш нужда да отидеш някъде, палиш и тръгваш. С приятелката ми обичаме уикендите да ходим на разни труднодостъпни и/или не много известни, но много красиви места из България и за тази цел добре, че имаме кола. Ако ходихме с автобус трябваше да се претрепем от път, ако пък е с рента кар, пак се съобразявам с някакъв график за връщане. Инак пълен айляк. Също за по-дълги пътувания сме и спали в колата, и як секс правим в нея. А докато пък бях необвързан съм возил момичета в колата, чрез споделено пътуване, и някои от тях ми лапаха вместо да плащат. Така че плюсовете са много!

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: e047993089
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Не мога да повярвам, че си на 33, защото звучиш като на 18-19. Ако живееш и работиш в границите на София, кола не ти трябва. Кола ти трябва в провинцията, където всякакъв обществен транспорт е ликвидиран. Работил съм година шофьор и не мога да разбера за чий да се моря безплатно. Ако ходя на работа с кола, то това е все едно работиш допълнително половин един час. Другото са разходите, които са напълно безсмислени. Единствено оправдавам автомобилът, ако нямаш работно време и можеш да се шляеш нон стоп по някакви забутани места у нас и в съседните на нас държави, защото до тях е супер неудобно и скъпо да отидеш. До Белград например ако нямаш кола си супер преебан.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: b5a7fc54e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Авторе, какво да ти кажа. На нас колата ни трябва, понеже имаме и лятна къща в провинцията, но през зимата, когато сме нон стоп в София, не я ползваме, освен когато правим някакво голямо пазаруване и не ни се мъкнат торби. Но дори през лятото мъжът ми идва с колата до града и я оставя на първата метростанция, оттам нататък се придвижва с метро, по-бързо му е. После пак с метрото си стига до колата и се връща с нея. През зимата, когато излизаме, винаги ползваме такси - и той като теб обича да изпие спокойно една напитка. Да, правим си кратки излети понякога, но това е доста рядко, защото нямаме време. Наистина, ако човек не мърда от София, не разбирам за какво му е кола.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 10f4580ee7
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Джендърска работа, брааат...

В порното предпочитали чернокожи мъже, защото били първични и мъжествени, а не като евро(г)пейците: изрусени, с епилирани ръце и крака, шарено облечени, вегани, с плавни движения, с бели слушалки в ушите, с електрическа тротинетка или велосипед...

;)

 
  ...

...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: cd649f938a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Ти си пич човече, не си комплексар като останалите. Аз съм студент и в унито и специалността бях заобиколен от снобари и тежкари с на мама и тате колите, които ме караха да се комплексирам. Е, реално нямам нужда от кола но си взех за да не остана по назад.

Селянията на обществото ни подтиква да правим такива ненужни покупки. И аз живея в ценнъра на СФ и сега ми е мъка да намеря място в зелена зона

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 138eb633fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Сега може да не ти трябва, но съвсем скоро ще ти потряба кола. На тази възраст е добре вече да се замислиш за семейство и деца. Представи си да решите да заживеете заедно с приятелката ти, какво местене и пренасяне ще падне. Тогава колата ще ти е от голяма полза. После като се появят и децата животът без кола ще ти се стъжни. Ако решите да правите голям пазар или да купувате нови мебели колата си е повече от необходимост. А и дори само през уикендите да я ползвате, пак не е зле. Така без ограничения може да ходите до места, до които няма нормален транспорт или той отнема почти цял ден. За мен няма значние дали мъжът кара скъпа или най-обикновена кола, но има значение да има такава, защото тя дава сигурност и свобода. Това с колата под наем не си е работа, трябва винаги да сключваш допълнителни скъпи застраховки, защото в случай че намерят някоя драскотина като я връщаш, ще ти излезе солено. Освен това винаги трябва да се съобразяваш с времето за връщане.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker