Агресивно куче-кралски пекинез - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Агресивно куче-кралски пекинез
преди: 4 години, 8 месеца, прочетена 1372 пъти
Здравейте!

Обръщам се към хора с подобни кучета и съответно опит. Приютихме едно кученце, кралски пекинез, просто не го иска никой и вече започваме да се досещаме защо.

През по-голяма част от времето е спокойно, играе си, радва се, съответни ние го даряваме с любов, грижи. Има моменти обаче в които, когато да речем яде или има храна до него, като го доближиш започва да напада-ръмжи, лае и посяга да хапе. Дори да не е храна, а само някаква хартия пак проявявя агресивност. Посегнеш ли да го погалиш в опит да го успокоиш или покажеш, че няма да му направиш нищо, пак "напада". Кученцето по думите на другите стопани е на около 1г.

Съвети как да подходим?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 8 месеца
hash: 0ff5f7c2f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Виж в Ютюб канала Zak George's Dog Training - буквално има всичко за възпитаването на куче. Успех!

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: ba220ea970
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   На една година какво - "кученцето", това си е зряло куче, вече с характер. Такова и ще си остане, по добре го разкарайте, само бели ще прави, а и деца може да ухапе!

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 39b849c700
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   И сега ще завалят едни мнения от луди по-луди.
Но ето нещо от мен, пък дано да чуеш.
1. Ветеринарен лекар съм и не ми е целта да те лъжа.
2. Кучето не възпитано правилно. Много често се случва при животни, които като малки са супер сладички и милички и после се превръщат в едни тъпи разглезени ко5елет@ и няма кой да ги контролира.
3. В реалния живот кучетата имат йерархия и в случая той си е намерил едно място и то е над всички във вашият дом и за това се гаври с вас
4. Заведете го на учител. Ама не такъв дето ще го маризи и ще обяснява как боят помага. Учиттел, който ще ви научи как да комуникирате с куето си и как да го разберете от къде идва всичко.
5. Ако модераторите разрешат долу ще впиша моят учител от който съм доволна, че осинових 12 годишна немска овчарка с подобен проблем че мразеше мъже
6. Кастрирайте животното

моят даскал кечушки се казваше Антон от сити догс

Късмет ;)

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: a5c21cdc3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Много просто – животното си пази храната. Когато се храни, нямате работа да го пипате и да го дразните. Иначе, гальовно казвате, че е – какъв Ви е проблемът, не е ясно. Намалете лигавенето и покажете, че Вие сте шефът. Едно строго НЕ, вдигнат показалец – вършат работа. И режим – то, ако постоянно има храна в паничката, цял ден ще я "охранява". Същото е с хартийката, играчката, одеялцето – хайванчето си ги има за своя собственост и си ги пази.
Много ме съмнява "ветеринарният лекар" с този вулгарен изказ, неграмотно писане и намигване на края. А и имал нужда от кучешки учител – срам.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 3810992198
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Заведете го в Кико академи. Този човек там прави чудеса с песовете.

 
  ...


...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 62a5376a90
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Тоя номер 2 сигурно е от някое затънтено село, има мисленето на 90годишната ми баба :D. Както и да е по същество.
Повечето хора живеят наистина с мисълта на номер 2: то куче ражда се научено, да ама не, те са много умни и маполативни. Ние имаме кръстоска М/у кокер шпаньол и бретон шпаньол, повярвай ако го оставил само 1 ден да прави каквото си иска ще ти се качи на главата. Но аз и мъжът ми го държим изкъсо даже близки ни правят забележка, но наистина оттървеш ли го за секунда и почва да си прави каквото иска, което не е добре. Ние успяваме да увладеем характера му, но ако вие не можете да се справите е добре да търсите учител, обучението е нещо сложно. Недейре да се отказвате от кучето. Не е хубаво всеки да се отказва от теб и те имат чувства, виждала съм го нагледно. По едно време нашия взе да върти номера, прескачаше у съседите и след поредното прибиране от там бях много ядосана и му се развиках казах му че ще го оставя в приюта и че е не благодарен, легна и до края на деня не мръдна от там. Всяко нещо в поведението се променя, за това ви казвам не се отказвайте от кучето.
В града ни имаше една възрастна бабичка разхождаше една болонка били я спасили ама много са я биели предишните собственици, в началото като я спасили и тях посягала да хапе, но с годините свикнала с тях и вече не беше агресивна.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 5fde4e5e27
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   №6, това ми стига, -"Повечето хора живеят наистина с мисълта на номер 2:", благодаря! Това показва, че съм в групата на болшинството, а не в групата на кучкарското малцинство. В демократичните страни се слуша мнението на болшинството, само тогава ще има ДЕМОКРАЦИЯ! А и от неграмотни и самоизтъкващи се индивиди не се обиждам, те сами показват възпитанието си. Жалко, че имате куче, горкото, сигурно е нещастно като стопаните си!?

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 5098114014
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Ще пробвам няколко метода. Днес или маше подобно поведение, за да не го доближавам взех една пръскачка и когато посягаше към "предмета" го пръска в устата и то спираше, съответно го уча и на "Не" в процеса.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 0d0c3bbe72
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Добре де авторе, ако хапе само като искаш да му вземеш предмета защо му го пипаш изобщо? Не разбирам какъв ти е проблема.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker