След практикуване на awareness получавам дежа вюта - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

След практикуване на awareness получавам дежа вюта
преди: 4 години, 8 месеца, прочетена 1870 пъти
От известно време практикувам awareness. Т.е. опитвам се да правя всичко в ежедневието си осъзнато. Достигнах нивото да мога почти през цялото време да съм осъзнат, без да се напрягам, стана ми като навик. Обаче забелязвам, че откакто започнах да го правя, през по-голямата част от времето, постоянно получавам дежа вюта. Стана ми странно, но не открих информация дали има връзка между двете, но съм убеден, че при мен има. Някой има ли представа защо става така?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 8 месеца
hash: a750902e12
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И как точно се практикува awareness?

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 57acd675bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   1, непрекъсната динамична медитация най-общо казано. Просто като дишаш, да знаеш, че дишаш, като гледаш нещо, да знаеш, че го гледаш. Като вървиш, да знаеш, че вървиш, като работиш, да знаеш, че работиш, като си миеш ръцете, да знаеш, че ги миеш. Т.е. да правиш всичко, осъзнато (осъзнавайки, че го правиш), а не механично и да забравяш, че дишаш, гледаш, вървиш...

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 5da4fffe60
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Не се заяждам, ама като мозъкът ти е зает да върши "осъзнато" чисто инстинктивни дейности, за мислене остава ли му време, сили, капацитет?! И защо е всичко това - то и амебата диша, храни се, движи се, отделя и се размножава - осъзнато или не, прави го. Мисленето му е майката - него осъзнавай.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: e4052df4fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   А каква полза има от това нещо?

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 57acd675bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   3, това си е медитация. Будистките монаси си мислят без проблем. Това е тренировка за ума и вниманието. Такива хора са подлагани на ЕКГ и е установено, че отделни центрове на мозъка са развити прекомерно, както и хормоните им на щастие са на екстремно високи нива. Прочети за Йонги Мингюр Ринпоче първия монах подложен на изследвания, обявен за най-щастливия човек на земята, а е страдал от паническо разстройство преди това.

4, каквато от всяка медитация - осъзнатост, умения за овладяване на менталния шум и стреса, емоционална интелигентност и баланс, щастие, справяне с депресия, тревожност и др.

 
  ...


...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 063442960f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не мога да повярвам, че се появи такава тема в сайта :)

Има връзка, да. Би трябвало и със сънищата ти да е същото. Често ”сънувам” спомени от предишни животи или от моите други проекции, в други измерения.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 6354b1c409
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Звучи ми много интересно. Може ли повече практическа информация? Например, каква е техниката за постигане на това състояние, не пречи ли то на ежедневните дейности? Току що седнах по турски във фотьойла пред лаптопа и въобще не си дадох сметка, че съм го направила. Да, но ако се бях концентрирала върху това движение, щях да забравя какво всъщност искам да напиша. Ето, сега пък отпих глътка минерална вода, напълно механично. Значи ли това, че трябваше да преустановя онова, с което се занимавам, за да осъзная, че пия вода? Изглежда ми като път към лудницата, казвам го от невежество, без да иронизирам хората, които практикуват този метод. Но ми е наистина много любопитно.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: bff81c3d42
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   9, не пречи на нищо и не е път към лудницата. Ако беше така, Шаолин отдавна щеше да се е превърнал в лудница и със сигурност учените щяха да разберат какво се случва с мозъците им при изследванията със скенери и ЕКГ. А те са хора, имащи контрол, дисциплина и вътрешен мир много повече от нормалните хора. Подобни манастири съществува от векове и хилядолетия и това не е нищо ново. Тези неща се знаят и са изучени още в Древен Китай.

Правиш си всичко както по принцип, просто го осъзнаваш. Може би в началото когато ума ти не е трениран, ще се разсейваш и в 90% от времето ще забравяш, че трябва да правиш всичко осъзнато. Просто като се хванеш, че си забравила, връщаш вниманието си върху осъзнатостта. С времето ума ти ще стане трениран и ще ти стане като навик и няма да ти трябват никакви усилия, нито ще те разсейва, нито ще забравяш.

После ще започнеш да правиш същото с емоциите и мислите си. Тогава идва якото - никога повече няма да си нещастна, да се тревожиш, да си депресирана, стресирана и каквото се сетиш. Т.е. ще си, но няма да си въвлечена в самите емоции и мисли, а ще си наблюдаваш собствените мисли като независим наблюдател. Нямаш представа какво блаженство, щастие и мир ще изпитваш. Вместо т.нар. маймунски ум да управлява теб, ти ще управляваш него.

Дори и като спиш, ще осъзнаваш, че спиш подобно на котките. Този сън е много по-ползотворен и се наспиваш много по-бързо и по-качествено. Отделно ще сънуваш и много осъзнати сънища, в които пък понякога ще ти се дават отговори на въпроси относно някои неща в живота ти, на които иначе не можеш да си отговориш. Ще станеш и по-креативна.

Също и ще осъзнаваш напълно настоящия момент (тук и сега), но това последното няма да го обяснявам, защото няма да ме разбереш на този етап. Просто минало, настояще и бъдеще ще ти се слеят в едно. Ще станеш и по-интуитивна, ще взимаш по-лесно решения в живота си, ще разбираш много по-добре собствените си нужди, психологически модели, чувства и ще изпитваш това, което на английски му казват clarity, аз си го превеждам като проясненост, бодрост, т.е. ще изживяваш всичко много по-ясно, пълно и леко. Всичко ще го виждаш по различен начин. Ще можеш дори да усещаш съзнанието на хора, животни и дори растения. Дори ще усещаш собственото ти тяло от каква и колко храна се нуждае и ще отпаднат всякакви нужди от диети, режими, физически тренировки по график. Просто ще правиш това, което ти се иска, а то ще е точно това, което ти трябва. Но последния абзац ти го казвам само информативно, защото няма да ме разбереш, трябва да се преживее, за да се разбере.

Пак информативно Стив Джобс е правел подобни техники и до голяма степен креативността му се е дължала на това. Само че неговия подход е по-формален от моя. Моя е т.нар. неформална медитация, т.е. постоянна и непрекъсната медитация, без значение какво правиш, дйествието и медитацията си вървят паралелно. За мен тя е по-ефективна, защото не се прави само няколко минути на ден, а е постоянна.

http://www.kamato.bg/tehnika-na-meditaciata-na-djobs/

Иначе ако се интересуваш по темата, като за начало изгледай това.

https://www.youtube.com/watch?v=4PkrhH-bkpk

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 38ac2a2d21
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Преди години бях започнал да се занимавам с т.нар. remote viewing - нещо като 'ясновидство' с протокол. Получаваш "идентификатор на целта" (едно произволно число, което някой е свързал нещото, което ще се "наблюдава") и на базата на това число разкриваш цяла картина/събитие/история и тн. Общо-взето е нещо като ясновидство за начинаещи. Имах някои изключително успешни сесии (към края на 2015-та). ИМах сесии, в които виждах имена на места и хора, не само самите места и хора. Доста надълбоко бях стигнал. Тогава започнаха и "предсказания" през деня. Например вървя по улицата и полуавам "картинка", че след около 5 минути по тази улица и после наляво ще видя определена кола, и така и става. Или пък излизам в коридора на работа и знам, че от еди коя си врата след малко ще излезе еди кой си колега (без да му чувам гласа или дори да знам, че е там). Или пък малко преди да ми звънне телефна се сещам за еди кой си, и той ми звъни след 2 минути. Също имах много предсказателни сънища през този период - дори имах сън как съм на театър в някакъв непознат град и отивам до тоалетната. Няколко седмици по-късно бях командировка в град, в който не съм ходил досега, и отидох на театър.. По едно време ми се доходи до тоалетна и вече знаех къде е тоалетната, от съня си. А да не разправям как ми се случваше да вляза в автобуса, да застана срещу някого и сякаш чрез очите му да "получа" мислите му и преживяванията му от последните няколко дни.

Малко след това започнах да навлизам и аз в "awareness" нещата - всъщност основно започнах да чета Гурджиев. Самонаблюдение и самоспомняне са основните 2 принципа в работата му. Като и двете имат отношение към самоосъзнаването.

И въпросът е имаше ли полза от цялото това нещо? Ами честно казано не, и спрях да се занимавам и с двете. Не ми помагаше в живота. Даже ме обърка по отношение на същността на реалността. Излиза, че всички знаем всичко, само дето е несъзнавано и сякаш цялата реалност е една "преструвка". Това доста ме откъсна от другите хора. Още не съм се отърсил от депресията. Постоянно мисля какъв е смисълът, защо преживяваме щом всичко вече се знае и тн. Вече 4-годишна депресия. Ходя на психолог, който също е запознат с "недуалността" (че няма разлика между теб и Бог, Вселената), но той го приема някак по-лесно и ми казва да не драматизирам...

Та не се чуди ако развиеш някакви "способности" след подобни практики. Само дето аз не видях смисъл.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: bff81c3d42
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   12, ами занимавал си се с римоут вюинг, какво очакваш? Още като тръгна да ми обясняваш за римоут вюинга, вече се чудих на къде те е избило и на края ми отговори. Римоут вюинга винаги избива на някъде. Ти как очакваш да знаеш неща, които не трябва да знаеш и да ти се размине? От там си отишъл в awareness, но твоето не е било никакъв awareness, защото ти си го пречупил през призмата на ромоут вюинга, понеже ти самия вече си бил с изкривено съзнание. Това още повече е влошило нещата. Иначе awareness e доста по-различно от това, което си мислиш, че е. Ти просто не си го практикувал изчистен, а си внесъл в него от своята изкривеност. В твоя случай е като да правиш черна магия, т.е. възползваш се по някакъв начин от знания или умения, които по принцип не трябва да имаш и не са твоя работа и после всичко ти се връща на твоята глава с лихвите. Самия факт, че си развил депресия, означава, че ти тотално си оплескал нещата. Иначе трябва да е точно обратното - да станеш по-прояснен. Никакъв психолог няма да ти помогне, докато сам не осъзнаеш какви си оплескал.

 
  ...

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: ea0ac92107
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Пак съм любопитната 9. Изострихте ми интереса още повече. Може ли някаква елементарна задачка примерно за днес? Нещо лесно, което мога да направя. Ще започна да чета по темата, естествено, благодаря за линковете, но ми се иска чисто практически да си го представя с нещо елементарно. По принцип имам изключително остра интуиция, беше ми трудно да й се доверя, но го преодолях и сега я слушам повече от разума си. Хората ги виждам като на скенер и никога досега не съм сгрешила по отношение на някой. Т.е. мисля, че имам данните да започна да се занимавам с тази практика awareness. Това си е приключение, пътешествие в собственото съзнание. Просто ми помогнете да започна.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: bff81c3d42
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Аз ще ти дам задачка, но не очаквай да почувстваш нещо от първия път. Даже очакванията само ще развалят работата. Не мисли за това като за медитация, нещо супер важно, възвишено, все едно камбани ще бият и т.н. Първия път със сигурност нищо няма да усетиш, най-много просто да се поотпуснеш малко.

Значи като за начало просто седни на един стол, така че да ти е удобно и по възможност на тихо място. Отпусни се, доколкото ти е възможно. Подчертавам, доколкото ти е възможно. Не преигравай, защото ако се отпуснеш прекалено, просто ще се "изгубиш", т.е. ще се завееш някъде, може дори да заспиш. Ако не успееш да се отпуснеш, пак е ОК. Не се концентрирай прекалено, не се мъчи да се отпуснеш много, не му придавай прекалено значение. Просто гледай да го правиш като нещо между другото, все си вършиш някаква рутинна работа без особено значение. Важно е да стане съвсем непринудено и без усилия, очаквания и т.н. И трябва да знаеш, че няма строго определена формула, която трябва да спазваш и всичко е разрешено. Ако ти е хубаво, е добре, ако си напрегната, също е добре. Всичко е позволено, вкл. и да си напрегната. В смисъл не съди състоянието си, просто бъди такава, каквото си и си позволи да бъдеш каквото ти е естественото ти състояние в момента. И не затваряй очи, но и не се взирай в нищо, просто гледай свободно в пространството. Сега, цялото това нещо може и да не го правиш, аз ти го казвам, понеже нямаш опит, за да ти е по-лесно, иначе ако сметнеш за необходимо, може да пропуснеш някои неща. По принцип няма правилен и грешен начин, както си го направиш, така. Не се питай дали се получава, дали правилно го правиш.

После като седнеш на стола и като се поотпуснеш и настаниш добре, имаш няколко варианта, може да си избереш или да си ги менкаш, за да държиш медитацията свежа. Просто трябва да ти е интересно, защото ако ти доскучее, ще се изгубиш. Може сега едното да ти е интересно, утре друго, вдругиден някаква комбинация или редуване и т.н. Хубаво е да не затваряш очи, зщото ще добиеш навика да асоциираш медитацията с мрак и сън и винаги когато медитираш, мозъка ти влиза в стенд бай режим и ще се губиш или направо заспиваш. А целта е точно обратното да станеш будна и осъзната.

1. дишане - просто знай, че дишаш. Това е всичко. Тук също има няколко варианта - да обръщаш внимание първо на вдишванието и после издишвнето, може обратното, може да знаеш, че просто има паузи между вдишвания/издишвания, може просто да преброиш колко пъти ще вдишаш примерно за 1 минута, последното на мен много ми помогна. Т.е. да им обръщаш внимание. Един вид само ги наблюдаваш. Ако междувременно се появят някакви мисли, емоции и т.н., няма проблем, нека просто си отнимават. Ако се появяват въпроси какво ще стане, правилно ли го правя, нека си минават, нека се появяват, не търси отговори, не се противи на въпросите, всичко е позволено.

2 - може примерно звукова медитация. Т.е. да знаеш, че слушаш, чуваш даден звук. Може да е шума на климатика, може да е колата преминаваща до прозореца ти, може да е птичка наблизо и т.н. МОже да е дори дразнеш звук. Не се опитвай да го прогониш, съдиш и т.н. Това нека ти е основа на медитацията. Ако все пак се ядосаш на дразнещия звук, няма проблем, наблюдавай раздразнението, наблюдавай как те обзема, позволи му да влезе, не му се противи и не го съди.

3 - може да е визуален обект. Аналогично - просто знай, че гледаш.

4 - може да е с всяко друго сетиво - обоняние, вкус, осезание (как се допира въздуха или дрехите до кожата ти или дали усещаш хлад или топина).

5 - може да е някаква вещ или пространството около теб, или самото време, самия момент, но това е една идея по-сложно и не знам дали ще можеш.

Избери си и го направи само за минута-две като за начало и забележи как ще се почувстваш, след като си приключила. Предполагам, че ще се чувстваш леко отпочинала. Това е така наречената формална медитация. Всичко това може да го правиш и като неформална, т.е. паралелно с ежедневните си дейности, без предварителна подготовка, но това малко по-нататък.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 5da4fffe60
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

21.   Да, ама в будистките манастири само това правят. Я, един счетоводител да осъзнава как пише всяка една цифричка, да видим какво ще се получи - ще свърши едно нищо. А как шофирате? А, ако един хирург, пожарникар, а даже и готвач или актьор, вземат да "осъзнават", какво става?

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: bff81c3d42
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   21, прочети какво съм писал по-горе и ще си отгвориш. Няма да се повтарям.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 79b24e2289
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   Най-после нещо смислено и интригуващо, несъчинено от провокатори и болни мозъци.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 5a22e578c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   Не развиваш никакви специални умения. Просто отдаваш повече внимание на околната среда и забелязва, когато нещата се повтарят или поне си приличат. Човешкият мозък работи така - разчита не спомени, за да се подготви за бъдещето. Не сме перфектни и ни се случва, да си мислим че нещо е по един начин, като всъщност не е точно така.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 57acd675bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   30, благодаря за конкретния отговор на конкретния ми въпрос. Бях почнал да се отчайвам, че няма да получа такъв. Има логика.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: c2a895a708
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   №29,
Дай им време, и тук ще дойдат. Иначе deja vu получавам и аз без да правя нещо особено. Майкъл ще обясни:
https://www.youtube.com/watch?v=CSf8i8bHIns

Не знам дали има нещо общо, аз конкретно по време на медитация или друго не съм го изпитвал. Случва се на случаен принцип, вероятно защото нервната система се развива все още.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: a750902e12
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

35.   До номер 12:
Преди 4-5 месеца някой беше коментирал точно за remote viewing-a, че го е практикувал. Може и да си бил ти, 12. Но съм благодарен на този човек!!
Тогава чух за термина за първи път и ми стана интересно. Зачетох се в нета, а покрай това стигнах до Силва метода, който има елементи на remote viewing. Имах добри попадения, например открих къде се намира забравена дреха, разделих се с един здравословен проблем, принципно обаче не ме вълнува да познавам нещо за някого и да знам факти за неговото минало или настояще.
Грешката ти е, според мен, е че си търсил неразрешено информация! Оттам и някои недобри последици. Енергийния свят е като физическия в известен смисъл. Можеш ли във фиическия свят да идеш и да свалиш гащите на някого, образно казано? Никой не го прави, защото не е разрешено, защото навлизаш в лично пространство. Същото е и с енергийния. Ти си любопитствал, ако се замислиш е така, и си понесъл последиците от това. Мисля, че едно мислено разкаяние за неразрешеното любопитство ще ти свърши добра работа и няма да има нужда от психолог. Но искрено!

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 38ac2a2d21
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

36.   до 13 и 35 от 12:

Хора, не съм любопитствал. Как решихте, че съм правил нещо забранено? Може би просто сте друг типаж хора. Аз например не мога да разбера ясновидците как живеят с "дарбата" си - за мен това не е дарба, а наказание. Казвам го от гледна точка на преживяванията, които вече съм имал.

Впрочем, в суфизма има план за развитие на човека и там се включва развиването на такива способности чрез медитация (муракабе) и в една онлайн статия бях чел за "страничните ефекти" на това развитие и депресивността и меланхолията бяха дадени като основни странични ефекти, но не мога да намеря статията сега.

Впрочем, в remote viewing-а има фразата "8 martinis result" (има и такова списание за remote viewing- eightmartinis . com) - това е когато резултатът от виюинга е толкова добър, че цялата ти идея за реалността е разбита и трябва да отидеш в бара и да изпиеш 8 мартинита, за да се оправиш :) Всичко е малко на шега, но всъщност не точно - моята представа за реалността бе разбита по подобен начин.

 
  ...

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 001bf072dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

38.   Такова блаженство не бях усещала. До сега бях правила само водена медитация, йога нидра и подобни. Тази сутрин изгледах тази лекция "Mingyur Rinpoche ~ Calming the Mind: The Practice of Awareness Meditation" и после пробвах на плажа. Слушах дишането си, вълните, вятъра в дърветата, гласовете на хората, на малките деца, местих фокуса си от един звук, на друг звук и беше вълшебно. Благодаря

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 77198941c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

39.   Живота е постоянна медитация и внимателност. Някои внимават повече други по-малко.
Има два типа медитация обаче. Випасана и Самата. Може да гугълнете разликите. Не знам какво представлява вашата awаrness, но знам, че дори да си отбелязал че сядаш във фотьойла, не бива да му отдаваш внимание.
Емоциите са тези, които замъгляват съзнанието и не отбелязваме че сме седнали във фотьойла. Само че егото е коварно. То ни кара без капка емоция да отбележим факта че сме седнали и да се гордеем че сме стигнали еди какво си ниво на внимание. Накрая се получава едно преследване на нещо (просветление? ) подкрепено с подбуди. С други думи се превръщаме във внимателни и съобразителни задници, които обикновено съдят другите за тяхното невежество, как може те да не са забелязали дори, че седят на фотьойл....

Констатацията не трябва да има нищо общо със отдаване на емоция върху тук и сега.
Същото е и със сънищата. В будизма се казва, че не е хубаво да се отдава значение на съня. Сънищата са проекция на натрупано подсъзнание и дори и да са дежавю са просто карма. Нищо повече.

Целта е да се избяга от кармата, а не да се тълкува
Ние хората нямаме много време да я тълкуване, анализираме и неутрализираме. Живота е твърде кратък. Кармата, обаче е трупана в продължение на милиарди животи.

Авторе, да има връзка с дежавюто, нека кажем, че ако ума е необременен с емоции има потенциал за отключване на потентното кундалини и 6тата чакра се отваря бавничко. Малко по-малко ще почнеш да знаеш неща които ще се случат, както и да се сещаш по-добре за неща които са били. Дори съм сигурен че и има моменти в които вече ясно отбелязваш момента 2-3 секунди преди нещо да се случи. На 6тата чакра й викат и още 6то чувство, да подскажа аз.

Моята лична теория е, че живота в който се прераждаме е пак по същото време, в същата година, просто се случва в паралелна вселена. Т. е. изживяваме един и същ живот отново и отново. Не на 100%, но в някакви параметри (промяната в които зависи в земането на съзнателен избор) Така си обяснявам и дежавютата. Те се появяват, защото вече от толкова много прераждания сме развили внимателност дотолкова, че да си спомняме вече моментите от миналия живот, които сега са всъщност бъдещето.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 34aeff16a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

40.   Таков нещо като "ясновидство" няма. Единствено Бог знае какво ще се случи, но разкрива информация само, когато е нужно и то само на силно отдадени на вярата хора. Всички останали "ясновидци" общуват с тъмни сили, които обаче не знаят бъдещето, а просто имат малко повече информация от нас. Неслучайно, никъде по света няма "ясновидец", който да предскаже числата от тотото. Между другото всякакви медитации и подобни уж "добри" упражнения, имат силно негативен ефект върху човешката психика в дългосрочен план. Познавам хора, които са се отдавали на такива занимания. Отначало няма проблеми, интересно е, харесва ти и т.н. После обаче започват депресии, развиване на мании, шизофрении и всякакви разстройства.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 57acd675bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

41.   38, ринпо4ето (не ми работят някои клавиши) или риноп4ето, както му казвам, е голяма скица. Много е забавен. Гледай му двете 4асти на google talks, там най добре ги обяснява нещата и е доста забавен на моменти. 39, за дежавюто съм увал, е е спомен от репетициите преди раждането. Когато съзнанието ти е освободено, е нормално да си спомняш повее. Това е едно възможно обяснение. Даже бях гледал филм, е космонавтите в безтегловност есто полуават дежавюта, видения и пророески проблясъци, докато са в безтегловност и възможно обяснение е, е в условия на безтегловност етивата им са максимално разтоварени и съзнанието им се изиства временно от менталния шум в известен смисъл. 40, за ясновидството съм съгласен, но ринпоето има десетки хиляди асове медитация и не ми прилиа на депресиран или подобно. Съмнявам се и по будистките манастири да изобилства от такива хора. Дори напротив много са излекували психини разстройства там. Да не говорим за науните изследвания, на които са подложени. Ако беше така, уените да бяха го установили отдавна. В гугъл токс ринпоето говори и за изследванията, на които са подложени 21 медитатори с над 10 000 аса медитация.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker