Помощ! Проблем с общуването. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Помощ! Проблем с общуването.
преди: 4 години, 8 месеца, прочетена 977 пъти
Здравейте. Мъж на 23 години съм. Забелязвам в последно време, че имам някакъв проблем в общуването с хора. Основното е, че ми се е случвало да се разтрепервам, когато говоря с непознат човек. Говоря за треперене на ръцете, гласа дори. Дали някакъв по-случаен разговор на спирката, когато говоря с продавач-консултант в магазин за дрехи, или пък когато се допитвам до някого за мнение, например преподавател в университета. А това сякаш се влошава.

Примерите, които изброих не са случайни - просто това са реални случки в последно време. Но преди този проблем го нямаше. Случвало ми се е дори да си харесам някое хубаво момиче и е така от нищото да отида и да и кажа, че просто искам да се запознаем - естествено, имаше го лекото притеснение, от това как ще реагира, но не ми пукаше толкова - отивам, говоря и така... Сега обаче не е така. Не мога да разбера какво ми става, сякаш съм станал леко неуверен.

Аз лично мисля, че причината е в това, че вече прекалено много нямам доверие на хората, нямам доверие на никого. Нямам доверие може би и на родителите си. Просто съм се научил, че в днешно време не трябва да разчиташ на никого и че можеш да очакваш всичко от всеки. Но много ще са ми интересни вашите мнения.

А интересното е, че сякаш имам две личности - и двете са културни и възпитани, обаче единият е страшно срамежлив, а другият голям непукист. Има и доста дни, в които с течение на времето сякаш се аклиматизирам - сутрин и обяд леко притеснен, вечерта леко падат задръжките. Не ме разбирайте погрешно, не съм луд :D Уча, работя, тренирам. Но имам приятели, излизам, кафета, дискотеки...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 8 месеца
hash: 2c592834df
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Взимайки предвид всичко, което си написал, според мен искаш винаги да изглеждаш перфектен, в най-добрата светлина и го искаш непременно и да е все по-добре, просто си се вманиачил в това. Единственото решение на проблема е да се откажеш от тази мания. Изказвам само предположение, извини ме, ако не съм уцелила, просто имам приятел, който е 1 към 1 с описаното от теб, все едно той го е писал.
Иначе на днешното време му няма нищо, хората никога не са били по-задоволени материално от днес (визирам "развития свят", включва България), а това да не се доверяваш си е всеобщо правило, винаги е добре за теб, но не е свързано с "днешно време", просто не изпадай в крайни обобщения.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 04e119e16a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И аз съм като теб .

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: d54659bb64
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Номер 1, скъпа, ти в паралелна вселена ли живееш? !
Нямало му нищо на света, задоволени сме били материално...
Понеже всичко е наред горите на Амазонка изгоряха, случиха се опостушителни катаклизми в цял свят, както и у нас (летните жеги не бяха нормалните, ако си забелязала).
Понеже всичко е наред броят на бездомните в България нарастна с почти 30% и масата хора живеят на ръба на оцеляването докато алчни политици лапат на гърба ма народа.
Прогледни.
Това, че може би работиш в кол център в Бизнес Парк-а в София и си вириш баджа в метрото за хилядарка на месец те прави изключение, не част от цялото.
Нормално е нормалните хора да се чувстват зле в мизерната ситуация в България.
До автора:
Мислиш в правилната посока.
Случило се е нещо, може би на подсъзнателно ниво, което е отключило неувереността ти. Някой обидил ли те е, отхвърлил, наранил физически или психически? Прпблеми с финансите, с работата?
Ако да, работи върху разбирането на емоциите си.
Разбери как си се почувствал, защо, дали този човек е искал да те заболи или просто него го е боляло и е искал да се освободи чрез теб от болката си?
Понякога забравяме да се абстрахираме от другите и да приемем, че всеки от нас е уникален и има свои емоции и чувства, свой път.
Възможно е като гъба да си поел негативизъм, който дори не е там.
Възможно е да са ти казани неща, които не са истина.
Помисли хубаво и работи върху себе си.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker