Проблем с бившата на мъжа ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121054)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7296)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Проблем с бившата на мъжа ми
преди: 4 години, 8 месеца, прочетена 1527 пъти
Историята ни накратко - заедно сме от почти 5 години. Нямаме брак, но живеем заедно. Обичаме се много и това не се е променило за тези 5 години. Аз имам един неуспешен брак и две големи деца, той една година преди да се запознаем се е разделил с жената, с която е живял около 7-8 г. и от която има дъщеря( в момента на 9). Откакто сме заедно той винаги се грижи да осигури детето си - изпраща пари, всеки ден звъни, дори по няколко пъти. Бившата му живее сама с детето и доколкото ми е известно, няма приятел. В началото на връзката ни той имаше проблеми с нея. Тя не му даваше детето, звънеше му да иска още и още пари, обиждаше го, наричаше го боклук и какво ли още не... на което съм ставала свидетел много пъти. Голяма драма беше като разбра, че той има нова жена в живота си (аз)... с времето като че ли го прие и поулегнаха нещата. Почна да праща детето, което аз съм приела като свое и съм в много добри отношения с малката. В началото след всяко нейно идване( живеем в различни градове) все намираше за какво да се заяде и да вдигне скандал по телефона - защо аз съм и била прала дрехите, защо той е качил снимка във фейсбук, на която сме тримата.... С мен не бе имала контакт, общуваше само с него. С времето улегнаха нещата, тя дори започна лично да кара детето при нас за ваканциите. Запознахме се, дори ми звъняла докато малката ни е гостувала. Стигна се до там, че започна да ни кани и двамата на гости - за рождения ден на детето, дори за един Великден. Честно казано отивах там, но не се чувствах много комфортно... правех го единствено заради детенцето, защото то беше най-щастливо. Какво ми правеше впечатление? Бившата му не пропускаше да подчертае в мое присъствие как едва ли не тя го е направила човек (по-голяма е от него с няколко години), а той сякаш на моменти изпитва някакъв респект от нея. Имало е случаи, в които е обсъждал лични проблеми с нея и тя му е търсила решения. От няколко месеца обаче има рязка промяна в държането й. Започна да си публикува негови снимки на стената във фейсбук, придружени с коментари, от които тези, които не са наясно, ще си помислят, че те двамата са заедно. В разговори говори за него като за „мъжа ѝ“. Обсъдих с него тези неща, той заяви, че не го интересува какво прави тя и че шанс отново да има нещо между тях е изключен.
И въпреки това в мен се е загнездило едно кофти чувство... не знам ревност ли е, страх ли е... но при всяко положение имам нужда да чуя вашите съвети и гледни точки....

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 8 месеца
hash: 9416b57cf5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Сложи граница на срещи, разговори, снимки, фейсбук...Тяхната връзка е само детето, нищо друго. Няма нужда да завързва особено с теб приятелски отношения, още по-малко да качвате снимки. Детето е дете, но това не е причина да сте заедно на празници. Сами създавате излишна близост и после, защо имате проблеми. Да не говорим как през фейсбук знае всичко за вас. Кой знае какво и е в главата, да не мислиш че ти се радва, като ви гледа щастливи някъде двамата.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 4998f2cd2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Авторке, като прочетох историята ти, си помислих, че аз съм я писала, пък съм забравила. Единствената разлика е, че аз нямам деца от първия си брак, а дъщерята на съпруга ми е на 14 години. Всичко останало съвпада напълно до детайли. Разбирам чувството ти на несигурност, но се съмнявам, че то е основателно. Всеки може да си мисли и да си говори всичко. Това, че дамата иска отстрани да изглежда така, сякаш са още двойка с мъжа ти, си е нейна работа, теб не те касае.
При нас се случи следното. С мен мъжът ми преосмисли изобщо живота си. Смени работата, повярва в силите си, започна да обръща повече внимание на външността си, изпълни се със самоувереност, печели много повече. И в един момент бившата му жена се плесна по челото и си даде сметка какво е изпуснала всъщност, а де факто тя го беше смачкала психически. Моят ход беше да се сближа с нея. Нали знаеш приказката: "Дръж приятелите си близко, а враговете си - още по-близко". Започнах да й оказвам дребни услуги, да я поздравявам мило, да я каня по женски у нас на кафе. Тя трябваше да ме опознае, за да разбере, че няма никакъв шанс - аз съм в пъти по-добре образована, с много повече възможности, стандартът ми е по-висок, изглеждам по-добре. От съпруга си знаех в каква кочина е живял с нея и много исках да види моят дом. С една дума, оставих фактите да говорят. През цялото време се държа с нея отзивчиво и любезно. Но не пропускам да спомена за някои мои професионални успехи или как съм изненадала мъжа си с нова кола за рождения ден. От друга страна се старая тя да идва в часове, в които и съпругът ми по някое време ще се прибере. Целта е да види отношенията между нас и тя ги вижда - целувка още от вратата, "извинявай, би ли... ", "багодаря ти, скъпа", "ще те притесня ли, ако... ". Това у тях никога не е било. С времето "нашата бивша" просто видя, че няма никаква пукнатина, през която да пропълзи и да го обсеби отново. Още повече, че дъщеря им ме смята за своя приятелка, водим я по театри и екскурзии, има си собствена стая у нас и госпожата отлично знае, че имаме много повече условия да дадем бъдеще на това дете и ако го попитаме къде иска да живее, то ще избере да е с нас. Да, но тогава ще секнат парите, които бащата превежда всеки месец, но практически ги харчи тя.
Така че моят съвет към теб, авторке, е да демонстрираш самочувствие. Мисли за дамата като за една объркана жена, която трудно се ориентира в реалността. Според мен грешиш и за това, че мъжът ти изпитва респект към нея. Вероятно чисто и просто не иска да задълбочава комуникацията с нея, което на теб ти изглежда като проява на уважение. На моя съпруг направо му се променя физиономията като я види. Но аз зная защо: не иска даже да си спомня за годините, които е прахосал на вятъра с глупава, невярна и алчна жена.
Да, и "нашата" крещеше защо съм правила на малката подаръци, но откакто разбрах какви са й тайните страхове - а именнно да не остане без издръжката, престанах да й обръщам внимание.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: de142a417b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Не бих се изненадала, ако играе двойна игра и се опитва да се върне прие нея. Явно още го контролира по някакъв начин. Мъжете като се влюбят един път в една жена, само да им свирне и се връщат при нея.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 3d3f9f3c0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Към номер 1. Помолих го точно това, но той реагира малко сопнато. Как можело изобщо да ми мине през главата че между него и нея изобщо можело отново да има нещо.. и прочие. Но наистина ограничи комуникацията. Поне в мое присъствие. Дори се стигна до там, че вчера той звъни да чуе детето, но вдига тя и почва да го занимава надълго и широко. Обаче аз съм в стаята и той почна да се изнервя, каза й, че не го интересуват нещата които му говори и че иска да чуе дъщеря си. Тя му се развика, той затвори и след секунда получи смс с текст "Боклук". Това явно го ядоса допълнително, защото ми каза ние двете да сме се били уточнили. На което аз пък му отвърнах, че нито е моя работа, нито пък имам намерение да се оправям аз с бившите му. Казах, че не желая да се занимавам с тази тема повече и го помолих да сложи ред в личния си живот. Млъкна и след известно време дойде, прегърна ме и ме целуна. Аз съм я блокирала вече навсякъде, няма достъп до профила ми, блокирах я и във Вайбър. Искам да се успокоя и да си живея живота.... Но е трудно. Не искам да го притискам прекалено, защото подозирам какъв би могъл да е резултатът.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 3d3f9f3c0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Към 2. В нашия случай нещата са по различни. Тя и детето живеят в собствено жилище, баща й е бизнесмен и разполага с пари. Двамата с него за сега сме под наем, работим и се справяме, но винаги си правим сметката. Другото което не съм споделила - явно в началото любовта им е била много бурна. После се родила малката и както се случва в много семейства майката се фокусира изцяло върху детето. То заема мястото на бащата в спалнята, а той е командирован дългосрочно на дивана в хола. Прибавят се някакви временни финансови трудности... натрупано напрежение и веднъж под влияние на алкохол и напориста "кака" той и изневерил а тя разбрала. След известно време на скандали и неразбирателство тя го помолила да си тръгне и той го направил. Тоест не е напуснал семейство по собствено желание. Но по едно време ползвахме общ лаптоп и попаднах на стари снимки - правил й е романтични изненади, свещи, сърца... писал й е разни любовни обяснения по стената във фейсбук. Все неща, които например към мен не е правил. Но честно казано едва наскоро започнах даде замислям. От друга страна многократно ми е показвал любовта си по други начини, не толкова показни. Но осъзнавам, че заради детето тя винаги по някакъв начин ще присъства наоколо. И не знам каква да е моята стратегия. Защото аз го обичам, емоционална съм и каквото ми е на сърцето, това ми е на устата...

 
  ...


...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 3d3f9f3c0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Към номер 3. Преди време преживях нещо гадно, което е причината да знам че няма невъзможни неща. И че никога не бива да си мислиш че познаваш някого добре. Така че... какво да ти кажа. Не ми се иска да го мисля, но ако някой е решил да прави нещо....аз как бих го спряла. Единственото което може да го спре е любовта към мен. Опитвам се да запазя спокойствие и да реша каква да ми е стратегията спрямо нея.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: f443ab4293
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Н. 2 Много високо самочувствие иамш, даже съм сигурен, че и кралицата на Швеция не си позволява толкова самохвалене... да не паднеш от високо - само казвам.
М37

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: f1644e57d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Проблемът е, че някои жени са като зла кучка вързана за круша - самата тя не може да яде от крушата, ама и на другите не дава! Това е. Има хора, които оценяват какво са имали като го загубят. Ако мъжа ти е щастлив с теб тя трудно ще го понесе, но ако той й дава някакви поводи... тогава имате проблем.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 0fabf20d5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Значи, номер 7, една жена, за да е пълноценна, трябва да има самочувствието именно на шведската кралица. Да осъзнава възможностите си. В това няма нищо лошо. Темата тук предполага дружно да се опитаме да помогнем на авторката в нейния проблем. Съветвам я да заложи на силата на собствената си личност. Споделих моята стратегия. Нашата "госпожа" си идва у нас като при скъпа приятелка. Заех й тоалет за някакво празненство с бивши съученици. Снощи дойде да ми го върне и вечеряхме заедно. Мъжът ми като се прибра и я видя, пак му се измени физиономията, но знае правилата: този човек е наш гост и към него любезност и нищо друго. Тя не може да каже и една лоша дума за мен. Аз просто не й оставям полезен ход (който играе шахмат ще ме разбере). Мъжът ми дори ми се чуди на тази толерантност, но аз зная защо го правя. Правя го, за да имам контрол върху ситуацията. Дъщеря им е щастлива - вижда, че възрастните се разбират отлично и няма притеснения. Оттук насетне именно възрастните стиковаме позицията си относно нейното образование и възпитание. Никога не разрешавам нещо на малката, без да съм питала баща й и майка и. Мисля, че постигнахме баланс и няма никакви драми. Единственото лошо е, че съпругът ми наистина не понася бившата си жена. Оставя ли ги за пет минути сами, имам чувството, че ще се избият. Някаква органическа непоносимост има между тези хора.
Много добре зная, че тя иска да си го върне. Но той по-скоро би се гръмнал, отколкото да се прибере при нея. Защо? Ами елементарно е - аз му давам повече. Ако започна да правя трагедии, да мрънкам, да се комплексирам, да го ревнувам, да си съчинявам филми... просто го губя, а не искам, защото го обичам. Затова съветвам авторката да си затвори очите пред амбициите на бившата и да разчита на собствения си стил и класа.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 859bee8df8
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 9, благодаря! Така и ще направя.

 
  ...

...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: a769957b68
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Не съм изчела всички коментари, но ще се опитам да дам съвет.
Майка ми имаше същите проблеми с бившата жена на татко, имам и полусестра. Именно заради бившата със сестра ми не отраснахме заедно.
Имам спомен как звънеше на мама по телефона и то, по никое време да я заплашва, че ще я пребие, че ще й прави магии и всякакви такива глупости. Преследваше и баща ми, разбира се, но главната цел беше сестра ми да не губи връзка с баща си. Как постъпи майка - просто й каза, че няма да се занимава повече и ще подаде жалба. След това винаги се е държала добре с нея, дори приятелски бих казала, бившата се извини след много години и не са се драчили.
Наскоро сестрата се омъжи, естествено всички бяхме на сватбата. Тази жена не пропуска шанс, да се умилква на баща ми, да говори за минали неща, за сладки спомени и прочее... демек надеждата умира последна. Майка от своя страна, вече се отдръпва и с усмивка на лице гледа как той се дърпа.

Знам, че "дръж приятелите близо, враговете още по-близо" е универсален подход по принцип, но не мисля, че ако нахалства прекалено много едно рязко действие ще е излишно. Разбира се, не е нужно да се стига до жалби и полиция, но рано или късно трябва да разбере, че няма място във вашите отношения. Някои хора го разбират по трудния начин.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 859bee8df8
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Има още нещо. Бившата му живее с детето в друг град, делят ни повече от 400 км. Малката ни гостува всяка ваканция, но мъжът ми понякога много му домъчнява за нея и ако иде да я види, сами се сещате, че няма как това да стане в рамките на ден. До сега никога като е оставал да спи там не съм имала каквито и да е притеснения.... но след промяната в поведението на женичката, вече не знам какво да мисля. Той ми казва, че било абсурд да се върне при нея, но аз съм жена и чудесно знам как ако искам някой колко лесно мога да го вкарам в леглото си.. Честно казано хич не ми харесва тая несигурност която започвам да усещам. И сякаш нямам полезен ход.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: a22e40384d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Оф, н 2/9, досадна си...
Много хубаво, не е на хубаво, от мен да знаеш!
Никога, никога не бих губила толкова сили, време и търпение заради някаква си там, бивша...
Един мъж като си навие на пръста, че ще се връща при бивша/ще изневерява/ще лъже... , ти и на челна стойка да му застанеш, все тая!
Мъжете, които не са ме искали, са си тръгвали... , но тези, които истински са държали на мен, са били непоклатими в решението си, това е!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker