Токсични хора ли са майка ми и баща ми.. не се издържа ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121054)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7296)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Токсични хора ли са майка ми и баща ми.. не се издържа ?
преди: 4 години, 8 месеца, прочетена 1061 пъти
Мъж на 26 съм. Живея самостоятелно някъде от около 14 годишен, когато отидох да живея на квартира, за да уча в друг град. Това, като вметка го казвам, за да не си помислите, че живея в нас, тъй като ще стане въпрос за майка ми и баща ми.
На 26 съм, обаче психически вече започвам да не издържам. Тука съм сигурен, че много хора ще си кажат, аа да ти имам проблемите, обаче наистина най-големите проблеми на човек са в главата, откъдето идват и болестите след това.
Струва ми се, че майка ми и баща ми са наистина токсични хора или поне с времето са станали такива и вече не се издържа. От 20 години аз нормален разговор между тях не съм чул, то са само караници, подмятания, викане, трескане, псуване. 20 години им слушам глупостите, но не това е проблема. Аз се изнесох отдавна вече, но проблема е, че всеки път, когато някой от двамата ми се обади се почва плюене по другия. Звъни ми баша ми, почва да плюе по майка ми, след 5 мин тя ми звъни и се почват подмятания и плюене по баща ми. Баща ми работи, като пътува постоянно до различни градове, обаче не знам по каква причина и как го е решил, но той ми звъни по 10 пъти на ден. Просто не се издържа на всеки час буквално той ми звъни и започва да ми обяснява къде какво ще прави и кой какво е направил там в работата. По 10-15 пъти, та и повече се е случвало на ден. Хора, няма грам спокойствие, буквално всеки ден на всеки час ми звъни, и цял живот за всичко се оплаква. Постоянно се оплаква, постоянно плюе по другите и ги псува. А когато му кажеш, че не е прав да спре да го прави и да спре да ми се оплаква, той затваря телефона като малко дете и те кара да се чувстваш едва ли не виновен. Цялото това оплакване 24/7 направо ме побърква, имам чувството, че ще получа нервен срив на моменти. Чупил съм стъклена врата с юмрук след разговор с него, защото ми беше писнало да му слушам оплакванията и хуленето по другите. После естествено ходех с превръзка и си платих вратата.
Майка ми от другата страна. Тя все се прави на невинна, обаче го манипулира по световен начин, както него така и мен и брат ми.
Брат ми е много по-голям вече не, но с мен се държи все едно съм на 15. Уж с цел да ми даде съвет и да ми помогне, но постоянно, когато говоря с нея се държи сякаш съм малко дете. Абсолютно мамино синче. И тя постоянно плюе цял живот по баща ми как не ставал за нищо. Дори не знам как да ви опиша точно начинът, по който го прави, но винаги, винаги извърта прекрасно нещата. Буквално се чувствам като мамино синченце, а не живея от 12 години с тях и се виждаме супер рядко.
Много дълго стана, но дайте някакъв съвет как да наложа някакви граници. Помагали са ми доста и аз имам грехове към тях, но тая психо атака от двете страни просто ще ме довърши. Това са години, години наред постоянно звънене и оплакване, плюене по другия и от двете страни. Звънят ми един след друг без да знаят и се почва оплакване и хулене.
Баща ми изобщо мога да кажа и че не ме познава. Цял живот само с неговите истории се занимаваме. Не ме питал един път какво точно мисля да правя с живота си. Майка ми поне знае какво се случва, но тя пък в другата крайност прекалено загриженост и натякване как трябва да станат нещата. Постоянно ми казва кое и как точно трябва да стане, обяснява ми как да направя еди какво си все едно съм на годините на детето на брат ми.
Имам чувството и съм сигурен, че съм ментално увреден още от малък. Затова и и не ми върви с жените и с завързването на приятелства, щото има нещо в мен, което ме прави странен, което кара хората да се дистанцират. Цял живот е било така и се чудех каква е причината.
Изглеждам добре, ама това не помага, ако психически имаш някакви въпроси за решаване. Абсолютно мамино синче от страна на майка ми и заедно с постоянното денонощно оплакване на баща ми буквално ме довършват всекидневно.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 8 месеца
hash: 2397e468d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Много добре те разбирам!!!

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 1bc1652fc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не само токсични, ами и досадни.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: b0aaa813fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Е пич! Какво да ти кажа, любовта е граници. Сложи граници, къде е тяхното място, къде е твоето.
Порат не разбират, че от една страна семейството е мама, тати, бати, и малкото дете, ама като децата пораснат и те вече са отделни организми семейството е едно от децата неговата половинка неговите деца неговите си му проблеми.
Имах проблеми с моето семейство и ги реших акто се изнесох от нас и сложих граници. По-същия начин съм научила кучетата ми в нас къде какво може да се прави, хората не са по-разбични.
Ще те обвинят че си студен и бездушен, но с цел да запазиш своето емоционално и психическо здраве, резни малко навирени опрашки.
Това го правя и с приятелки- една позната от 6 месеца през ден къса с гаджето, през ден идва и ми реве. До такава степен, че почна да ми влияе на моята връзка, защото малко или много този товар се носи и разпространява и не е готино. След последното и късане, когато бяха 2 седмици разделени, но се събраха и казах че не искам да си говорим , ако ще ми реве заради него, защото,първото котео ми каза "ама той е различен след тези 2 седмици" моят отговор " не ми пука, ако пак ще се въртим в калта на този разговор, моля те да го прекратим и ще се чуем утре"
И не е страшно. Майка ми ми е казала, че на нея след 8 да не и звъня, баща ми ми е казал, че след 10 да не го занимавам. Аз съм им казала, че ако ми звънят и не вдигна, значи работя. Половинката ми знае, че като не му звъня по 1000 пъти , значи имам работа и не е да ми вдига скандали що аджеба не си вдигам телефона, що това , що онова.
Кажи им, че не можеш да говориш след 5, че не искаш да чуваш нищо свързано с другия човек и че ти не си им психолог. Ако имат пролеми да отидат на терапия или да се разведат като толкова много не се понасят.
Ти с нищо, ама с абсолютно нищо не си им длъжен.
Ай късмет ;)

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 668a2f1ea7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Браво на 3. Чудесни съвет ти е дал. Сложи граница и ги предупреди да не ти звънят. А като ти звъннат можеш да ги прекъснеш. Кажи, че просто не можеш да говориш с приятели си и затваряш. И понеже все ще има моменти в които ще говориш с тях да ти кажа, аз какво правя. Просто оставям телефона и понеже всеки път е едно и също, просто от време навреме казвам да, разбирам те. А като се видите им кажи, че отказваш да слушаш едно и също и ако не се спрат просто си тръгваш. Има ефект.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: b9704201fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Самият факт, че си задаваш този въпрос и си започнал да мислиш над него означава, че нещата изобщо не са наред :).

Говори с тях само за основни неща и им помагай когато има нужда спешно от нещо и до там. Живех си самостоятелно и толкова. Живота не е толкова страшен.

 
  ...


...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: cc8cf358ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Може да си се изнесъл от вкъщи, но психически още спиш в тяхната стая. От теб зависи да скъсаш пъпната връв, като поставиш граници, иначе и през океана да отидеш да живееш, все същото. Майка ми е такава, звъни по 100 пъти на ден и ако я оставиш, ще говори 5 часа. Блокирала съм й номера, връщам обаждането, когато аз преценя, почне ли да ме занимава с глупости, затварям директно. Не позволявай да те манипулират с това колко лошо е такова поведение, това е само способ да те държат подчинен. Тези граници са най-здравословното и за теб и за тях. Те са големи хора и трябва да се оправят сами, а ти трябва да си живееш живота докато си млад.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 216edc7eb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Да, токсични са. Единият се държи все едно ти си му баща, а другият се държи с теб все едно си мамино детенце, но ти не си - осъзнал си много неща, как те карат да се чувстваш, как манипулират и т н. Това, което ти е необходимо наистина са граници. Знаеш, че ти трябват, но не знаеш как да ги наложиш. Прочети Границите или Вашите слаби места. Ако нямаш време ето накратко какво се прави. Казваш им, не ми звънете по 10 пъти на ден. Ако ти звънят - не вдигаш. Казваш на майка си не ми говори като на малко дете. Ако го прави - затваряш телефона. Казваш на двамата да не си чул лоша дума един срещу друг. Ако продължават, не им вдигаш. Важното е да кажеш каква ти е границата и да има последствия, ако не я спазват. Вианги при налагането на граници има първоначален отпор, за да я свалят или проверят до колко си сериозен. Ако удържиш, ще бъдат принидени да се съобразят. Не изпитвай вина. Не си им длъжен с нищо. Те гледат нас, ние гледаме собствените си деца. Ти ит глупостите им, не можеш да се съсреодоточиш върху себе си, да правиш това, което те кара да се чувстваш щастлив, да си намериш жена... От опита ми с токсични хора, няма оправия. Ние с мъжа ми тотално прекъснахме контакт с тях тъй като границите грам не се уважаваха и редките случаи в които ни виждаха, ги използваха за обвинения, нападки и обяснения какво ние трябва да правим и с какво сме им длъжни. Най-простичкият съвет е да си зададеш въпрос дали би им вдигнал телефона, ако не бяха роднини. Ако отговорът е не, няма смисъл да комуникираш с тях.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: d3c183b844
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Автор: Какво да ви кажа вече чух, че не могло да се разчита на мен, аз съм винаги жертвата цял живот.
Да, ако не ми бяха роднини много сериозно щях да се замисля. А на баща ми със сигурност не.
С приятелския кръг беше по лесно защото имах такива хора. Но родителите винаги те карат да се чувстваш виновен.
Благодаря досега за отговорите

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker