Подценяват ме - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Подценяват ме
преди: 4 години, 7 месеца, прочетена 714 пъти
Здравейте,
проблемът ми е, че постоянно ме подценяват. Винаги се съмняват в умствените ми възможности. Докторант съм, а не всеки може да стане такъв. Подценяват ме най-вече хора без висше образование. Постоянно ми натякват неща от рода на "А ти можеш ли изобщо да вършиш нещо? ". Досега каквото и да съм направила все го правя както трябва. Много ми е болна от това и реших да споделя. Всеки ден чета по около 25 страници от дадена книга. А тези, които хем не четат, хем нямат образование ми викат, че съм проста.
Просто исках да споделя, за да ми олекне. Моля, модераторите да публикуват историята ми.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 7 месеца
hash: 01d886e2ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не казваш кой те подценява и защо изобщо ти пука за мнението на прости хора. Важното е твоите близки и приятели да те оценяват, както и шефът ти, ако работиш. А на другите им кажи да си заврат мнението отзад.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: add2c1fb26
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Личното ми впечатление е, че докторанти стават най-некадърните студенти, за да отложат още малко истинския живот. Да не говорим, че в момента по-скоро ти се молят да се запишеш докторантура и дори най-големите дебили не ги режат. Не казвам, че ти си такава, може да си някаква бяла лястовица. Доста хора обаче знаят, че е така и затова не те ебават. "Бански старец" е нарицателно не баш заради възраст.

Не ти казвам да заебеш докторантурата, започнала си я, довърши я. Но се опитай и да започнеш истинска квалифицирана работа или нещо собствено. Само не казвай, че не ти стига времето, защото ще е лъжа. Ако ти се получи, назначат те на добра позиция или ти дойде печеливша идея, то ще знаеш, че ставаш. Ако за повече от продавачка не те искат... ми, прави ще излязат хората.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: ccc8424697
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ако те са някакви гамени, които само ти завиждат, режи и толкова. Въпросът е какво реално следваш и после какво ще правиш. Защото ако следваш нещо като философия... не ти е нужна докторантура, за да работиш като касиер.

Това, че някой без висше те подритва не е библейски грях - не е нужно да имаш бакалавър, за да си успешен финансово или кариерно. Някои хора гледат повече на резултати, отколкото на дипломи. Помисли си къде отиваш, защото академичната кариера е отвратителна: слабо заплащане, малък колегиален състав, ограничено развитие, крайно тясна специализация, а и работа, в която рядко може да ти се помогне поради специализацията. Да не говорим и за другите простотии, които вилнеят из академичната среда.

Звучиш като някоя, която фетишизира начетеността до болка - следваш докторантура, четеш много. Лошо не е, но ако няма крайна точка е самоцелно и ненужно. В крайна сметка, знанията са полезни ако дават резултати - нова парадигма, нов патент, ново откритие. Ако искаш можеш да допълниш какво следваш и накъде искаш да се развиваш, но разбери, че много от нещата, които в БАН и университетите ще ти натрупат, те не са част от реалния свят. Твоят научен жаргон не е интересен другиму, защото и те знаят нещо, което ти не. В професионалния живот ние ценим други качества: ораторски възможности, способност да представиш сложна идея в разговорен език, ефикасност с времето, пунктуалност и т. н. Това, че някой може да изреди първите 100 числа на пи или е научил имената и датите на всичките римски императори... не е впечатляващо.

Казаното не е нападка, но звучиш неуверена в себе си и крайно забита в книгите. Те са хубави, но знанието и моженето са различни неща. И аз съм чел немалко, но какво от това.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker