Глобалното затопляне е глобална лъжа! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Глобалното затопляне е глобална лъжа!
преди: 4 години, 7 месеца, прочетена 1049 пъти
Който вярва в глобалното затопляне може да не чете!
Останалите добре сте дошли!

Защо ни е притрябвало да измисляме глобалното затопляне?
На кого му е нужно?
За десетки години, за разпалването на паниката по глобалното затопляне бяха похарчени стотици милиарди долари. Та това са цели вагони със злато. И има идиоти като мен които още не вярват в тази катастрофа! Как може да заподозрееш онези милички банкери, все едно да кажеш че цветанов го е грижа за народа, стои си човека по два месеца в САЩ съвсем спокойно, няма лошо че тука хората вземат по 200 лева пенсия.

Всичките данни които ние имаме за глобалното затопляне са от термометрите... тоест не могат времето да предскажат, кога ще вали дали ще бъде слънчево... но иначе им вярваме че има глобално затопляне, както вярваме на бойко за магистралите.

Мислите си че учените правят нещо там в атмосферата, да правят, мерят температурата с обикновен термометър и записват в тетрадката. Стана по- топло с два градуса, отлично, но как да извлечем от това полза... никак.

За да проработи аферата със затоплянето беше внедрен антропогенният фактор. Тоест всяка беда на Земята е заради човека, нищо че с едно обикновено изригване на вулкан се отделя повече CO2 в атмосферата, от колкото ще замърси цялото човечество за десет години.

Тоест ако приемем че има глобално затопляне и проблемът с него ще продължи да се задълбочава, то на нас няма да ни остане друг избор освен да... вдигнем данъците на парниковите емисии на колите си.

.... не знам дали не си губя времето като пиша подобни неща във форум... ако на някой му е интересно да каже в коментарите... после ще продължа темата.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 7 месеца
hash: dae28bbe15
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Това, че някой се е възползвал от нещо, за да събира данъци или друга икономическа изгода, не значи, че нещото го няма (в случая - глобалното затопляне). Това е все едно да кажеш, че природни бедствия не съществуват (независимо предизвикани от човешката дейност или не), защото застрахователните дружества се възползват.
Човечеството не изхвърля само СО2.
Изсича горите, които неутрализират СО2 от вулканите и изобщо.
Ако ще даваш аргументи или ще обясняваш нещо - наблегни на това как става номера да изхвърляш най-различни вещества в атмосферата (да променяш химичния й състав) и това да не влиияе на свойствата и поведението й? Как вярваш в такава магия?

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 5be802764b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   "Който вярва в глобалното затопляне може да не чете!"

Точно те ще четат и коментират.

Аз между другото през годините така и не получих адекватен отговор на въпроса тези еко данъци, събрани през последните десетилетия как точно намалиха глобалното затопляне?

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 494979adb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Дали има или няма глобално затопляне е доста спорен въпрос, защото ако се заслушаш в онези, които твърдят, че има сякъш е така, толкова убедително говорят, обаче като погледна от 50 годишния си житески опит не виждам разлика, нито в нивото на морето, нито в летните горещини, нито във височината на снежната покривка, нито в количеството валежи. Едната година е с 2 градуса повече другата с 2 градуса по малко, обаче по медийте съобщават само когато се случи рекорд за измерваните години, което погледнато във времето е доста малка част от вековете назад. Възможно ли е преди 300 или 500 години да е било през зимата по студено или през лятото по топло, ами да, обаче е нямало кой да го измери и запише.
По принцип нямам нищо против да издържаме онези с тетрадките дето записват, по същия начин както храним поповете и др. За съм и за законите за данъци заради нещо си, защото реално много повече хора имат възможност да си позволят да си купят коли и се возят сами в коли, които реално могат да возят поне още 3 човека. Тези хора е нормално да дадът своя дан към обществото, за да може с парите да се направят по добри обществените места пътищата и тротоарите. Точно както алкохолиците и пушачите плащат акциз, имат си своето "хоби" и си плащат на обществото за него.
Колкото до Борисов и магистралите, аз съм що годе доволен, защото помня премиерите, които не само не построиха магистрали ами и разпродаваха държавата, с тоз поне има нещо на среща. Малко но поне се вижда нещо, докато от предишните нищо не видяхме. Бойко ще ни остави магистрали и спортни зали няма как да ги си ги прибере, ако падне от власт, а какво ни остави Станишев или царя? А Виденов и Костов помните ли какво ни оставиха с какво ги помните? За мен малкото е по добре от нищо, разбира се че е по добре да има "колкото повече толкова повече" както е казал мечо пух, но няма кой да ни го даде.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: ed0dbe8af3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   "не знам дали не си губя времето като пиша подобни неща във форум." - да, губеш си времето в писане на глупости. Няма нужда да слушаш когото и да е, просто трябва да наблюдаваш какво става с природата и сам ще се убедиш, че тя коренно се променя, и то от човешката алчност. Човека направо изтърбуши природата, както под земята, така и над нея. Няма смисъл от голямо напрягане, наблюдавай само зимите. Не знам дали е случайност, но като малък(това беше преди 50 години), имаше такива зими, че сняг се задържаше по няколко месеца, а сега едва се задържа за седмица. Имаше зими с два метра сняг, сега падне 50 см и се стопява за няколко дни. Нима това не е промяна в природата? Ако така продължава човечеството, само ще се самоубие, чрез природата!

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: c64e286b90
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Автора:

Чували ли сте за научната мафия? Всичко се изразява в изкуственото сдържане на прогреса.
Сега по- конкретно. Кое според вас е най- замърсяващото нещо с което разполага човека? Бензиновият двигател.
Вие знайте ли коя най- великата личност? Това е Никола Тесла, защото рой изобретява безплатната енергия, но алчните капиталисти го обанкрутват и в край на сметка най- великият човек умира в крайна бедност.
Чували ли сте за Буденов? Това е руски учен който е един от многото реприсирани хора, които правят велики открития.
Сега той е бездомен човек. Старец е вече.
Много пъти вече е било изобретяван двигател от боклук с нулеви емисии. Сами схващате че това ще направи нефтът ненужен.

 
  ...


...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: b89902fba4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Както казваше един човек "Вече не знам в какво да вярвам".
А един музикант, който вече не е сред живите, в една песен пееше "Не обичам когато ме лъжат, но и от истината се изморих".
В днешно време има хиляди доказателства за Глобалното затопляне, и още толкова за предстоящият Ледников период.
За всяко нещо има по нещо вярно, но от теб зависи в кое ще вярваш.
Иначе тарикатите могат да правят пари от всичко, докато ние се чудим в какво да вярваме.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 21896cba48
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 2, аз вярвам, че има глобално затопляне или поне глобално изменение на климата, защото елементарна логика е, че влияние върху химичния състав на атмосферата ще доведе до изменение в свойствата и поведението й. Прочетох темата, за да видя аргументите на автора, защото съм готова да променя мнението си, ако някой докаже обратното. Обаче не намерих логични доводи. Събирането на данъци и потъването им в нечии джобове няма нищо общо. То и с другите данъци става общо-взето така.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 9d8566255a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   7 въпроса не е дали има промени, а дали са предизвикани от човека. А климата никога не е бил стабилен. И преди човека е имало цикличност. 99% от СО2 се изхвърлят от световния океан.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 21896cba48
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   От 7 до 8: За мен целта на такива теми е да "доказват", че човек може да си замърсява колкото си иска и това да няма негативни последици.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 8903bee347
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Глобалното затопляне съществува, но не и във формата, под която е представено. Това е натурален процес. В момента ние излизаме от ледената епоха, и следва затопляне. После процесът се повтаря. Бележка: Не винаги е било така:Р
Та, обаче това не значи, че ние нямаме ефект върху планетата. До известна степен ние забързваме процеса. Та, донякъде до прав, донякъде не:Р

 
  ...

...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 9d8566255a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   9, има, но дотолкова колко мръсен въздух дишаме, но не и за климатичните промени. Ние сме твърде дребни, за да влияем на климата. Нашата дейност е твърде незначителна в сравнение с естествените цикли на слънчева активност, на процесите в
световния океан и т.н.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 9d8566255a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Много добре си спомням, че до преди 20 г. как редовно имаше периоди през лятото, когато температурите достигаха 40-42 градуса, мисля, че веднъж стигнаха и 44. Сега такива температури няма. В редки случаи достигат 38-39. Зимата пък редовно слизаха до -20-25. Сега дори и под -10-15 не падат. Т.е. амплитудата се е паднала. Отделно имаше и много повече сняг. Също и имаше ясно изразени есен и пролет, а сега почти директно минаваме зима-лято-зима. Т.е. промени има, но не е затопляне. Даже в Южна Испания вече зимата понякога прехвърча сняг, нещо, което преди се случваше на 50-100 г. веднъж. Също и валят малко повече дъждове. Но все пак не съм убеден, че тези промени се дължат на човека. Даже от това, което съм чел по темата, е много по-вероятно да е естествена промяна. Иначе за замърсяването в градовете и че не се диша, е ясно, че е от човека, но това са две различни неща.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 21896cba48
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   До н. 3: Повишение на средната температура с 1-2 градуса на цялата планета просто няма как да се усети, ако ще и някой да си прави статистика за мястото, където живее, колко по-топло или по-студено е било в сравнение с минали години. Тези 1-2 градуса обаче, променят атмосферните движения и много други неща и резултата е необичайно топли вълни, а понякога и студени такива на различни места по света. Също така или твърде много валежи (влага) или твърде малко. Специално при нас си има и от четирите, може би затова толкова се съмняваме има ли нещо, няма ли. Аз лично се старая да не замърсявам и да не разхищавам. Е, това поне е сигурно, че е добре, независимо колко точни или не са данните на учените. Може да има естествен процес (период) на затопляне, но това просто не е доказано, не знам по каква логика може да се вярва и да се защитава версия, за която няма никакви доказателства.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 494979adb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   13 а на твоята версия къде е доказателството???
То хубаво правиш да не замърсяваш и да не разхищаваш и аз се старая, но какво е твоето и моето старание на база замърсяванията от Китай, Индия и САЩ? Онези снимки с замърсените с пластмаси океани не са от Европа. Колкото и да пазиш да ти е чиста планетата, няма как да накараш онези да пазят и Европейската комисия не може да ги накара. Ако искаш опитай се, иди в циганската махала, да накараш циганките да пазят, да пестят чистата вода, да не палят боклук и парцали на двора си, да не горят гуми и обувки в печките си.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 21896cba48
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   До 14 от 13: Не, не мога. Затова правя само това, което мога.
Относно "версията" - ами аз не съм пускала тема с някакво категорично твърдение, за разлика от автора на тази тема.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 42f463fd86
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Не знам, хора! От детството ми досега усещам голяма промяна в климата. Помня как зимните ваканции ме изпращаха при баба ми на село и сутрин първата работа на старицата беше да изрине преспите, затрупали входната врата. Иначе, не можехме да излезем. Говоря за село в Софийското поле. Е, сега тука, ако падне една педя сняг, е събитие. А тогава реката замръзваше и се пързаляхме по нея, всяко дете имаше шейна и се спускахме по най-стръмната улица. Отдавна няма такова нещо. Аз съм любител-градинарка, отглеждам цветя за удоволствие. Ами, зимата като дойда тук, в лятната ми къща, те си стоят зелени. Т. е. растенията изобщо не заспиват. Петуниите ми изсъхнаха още през август от сухия въздух. От година на година става все по-горещо. Започнах да не понасям жегите и всеки, който срещна, се оплаква от слънчева алергия. Едно време като се просна на плажа сутринта, ставах чак привечер. Сега не мога и да си помисля за подобно нещо; плътно под чадъра омазана с лосион с най-високия слънцезащитен фактор, иначе пъпчасвам като жаба и минавам на антибиотици. Че става нещо, става. Какво? Никой не знае.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: e03d54ea40
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Четете хора, образовайте се! "Питър Стот (Peter Stott), Метеорологична служба (Met Office), Великобритания

Световните лидери трябва да са впечатлени от научните открития. Аз съм помагал повече от 20 години за извършване на изследвания. Прогнозите за климата, ако емисиите на парникови газове продължат без контрол, са ужасяващи. Емисиите на човечеството вече усилват бурите, зареждат супертоплинни вълни и дестабилизират полярните ледени покривки. Искам световните лидери да ме накарат да се чувствам оптимист, че устойчивото развитие на нашата планета е възможно. Но за да направят това, те ще трябва бързо да намалят емисиите. Времето е почти изчерпано." Всички знаем, че ураганите са топъл въздух и вода. Вдигайки температурите, помагаме на ураганите, а те ни го връщат тъпкано, питайте американците!?

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: efff2ea573
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Нямало глобално затопляне. Айде стига глупости вече.

Не, земята не си променя климата и не го е правила през милионите / милиарди години...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 02f867ae74
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Научи се да изписваш имена с главна буква и да слагаш запетая пред "че" първо. После можеш спокойно да говориш зад гърба на учените в анонимен форум, естествено без те да имат шанс да отстоят позицията си. Ако имаха глас (и им пукаше да прочетат неграмотния ти български текст), тогава едва ли щеше да си толкова уверен в дебата с тях. Дребна подробност относно сериозното общуване и важните теми на разговор: ако искаш да докажеш тезата си, гледай какъв тон държиш и колко отклонения и сарказъм влагаш (библиографската справка помага също). Последните две не ти придават остроумие, а само претенциозност и реален повод за подигравка. Ако целта ти е само да претендираш за интелект и начетеност (и да държиш малоумни речи онлайн като аутист), говори и пиши по същия начин.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 36b387f253
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Няма нужда да вярваш. Просто отиди в Китай за един ден..

Ганьо, на такива като тебе не трябва да се дава думата, че само си показвате комплексарщината колко малко сте компетентни. Той разбирал от нещо, ама единствения начин да го представи е като мрънка и се репчи, че то нали сега хейта е модерен в БГ. Най вероятно имаш не по-повече от 18 лета и зими зад гърба си, повечето от които неосъзнати, за да имаш спомени за октомврийски месеци, в който вместо да е било 30 градуса е валяло сняг.

"Който вярва да не чете" - и ти какво? Несигурен си в себе си и дойде тук да търсиш съмишленици?

Имам новини за тебе обаче След като живях 2 години в Китай мога да твърдя, че не само има глобално затопляне, не само е необратимо, но и човечеството има не повече от 20 години живот. Честито на НЕВЯРВАЩИТЕ. Единствения начин да задържим това което имаме е просто Китай и Индия да изчезнат от картата, което никога няма да случи. Икономическите интереси са друга тема

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker