Тарикати, филмари и wanna be мутри - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Тарикати, филмари и wanna be мутри
преди: 4 години, 8 месеца, прочетена 1504 пъти
На кратко. Мъж към 30така съм. Родният ми град е сравнително малък. След гимназията започнах да уча в друг град. След завършването на висшето образование заминах за чужбина. Все още съм там, имам жена до себе си и вече мисля за деца. Работя си нормална работа, живея добре. Не съм богат, не съм и беден.
В отпуска съм, реших да се прибера в малкото си градче и да се видя с родителите си.
Онзи ден се срещнах с някои мои бивши съученици, които си стоят в града. С някои от тях не се бях виждал от 3-4 години.
В късният следобед излязохме и седнахме баш на централното заведение в града. Бяхме само коч компания.
Веднага тези мои приятели започнаха да правят някакви стойки, стягания на бицепси, оглеждаха мъжете и жените лошо.
Веднага се заговори за пари, далавери и скъпи коли. Бих казал, че познавам когато човек лъже. Всички се залъгваха един друг колко много пари имат, какви далавери са направили и колко любовници имат. Но ги знам, че една част от тях живеят още при родителите си, а другата част изнемогват по квартирите в София. Лошо няма, и аз съм изнемогвал, но защо трябва тези лъжи и маски да продължават.
По едно време единия приятел искаше да извика сервитьорката.
И като се започна "ей пиленце, пиленце, слънце мое, ела-ела" направо ми стана супер неудобно. Личеше си, че на момичето, което сигурно нямаше и 20 години му е супер неприятно и изобщо не иска да сервира на някакви човекоподобни. После като се почна "ей тая как ще я е*а"... много неприятно.
След това отидохме в едно друго заведение, нещо като бар, много вървежен нали. Мутри, татуирани, и разни лапета момчета и момичета подражаващи на мутренският стайлинг и мисъл.
Всички забили в телефоните или правещи някакви стойки, нямаше някакво забавление, нищо.
Излизаме, единия приятел с ново БМВ /естествено/. Тръгнах с него, вече беше късна вечер и никой нямаше по улиците. Изведнъж като почна да дрифти, да дава газ, че и да му занася колата... Само аз ли не виждам смисъл в това. В малкият град естествено осветлението не е много силно и по едно време в последният момент на пешеходната пътека видяхме едно хлапе. Шофьора рязко натисна спирачки. Не ми се мисли това дете колко метра щеше да лети ако го бяхме ударили...
Кому са нужни тези неща, перчене, стойки, дрифтове... Мислех, че моите стари приятели от детството са ги надживяли тези неща. И аз съм се гъзарил и съм правил простотии, но когато бях 16-18 годишен.
Не ми е голяма драма всичко това, но просто исках да споделя преживяното.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 8 месеца
hash: e199efbd3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Просто една комплексарщина. Навсякъде е това.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 8755b1c63b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   С болка изчетох темата, защото подобни хора са ми до болка познати. Просто много ги тормози живота и си мислят, че като станат псевдо-мутри ще са по-успешни. Или поне искат да се чувстват такива. Все пак в България мутрите са символ на успех, защото това са героите на прехода. Как на едно дете да му обясниш, че не е хубаво да си мутра с хубава кола и луксозна къща, а е хубаво да си даскал като баща си, да бачкаш за 800 лв, да ходиш на работа с градския транспорт, понеже не можеш да си позволиш друго и да носиш едни скъсани дънки по 10 г.? То ще расте с мисълта, че ако е образовано, ще е недостойно и втора ръка. През годините схващането за успешната мутра вече е довело до промяна на народопсихологията, защото вече едно цяло поколение се завъртя в безкрайния преход. Второто поколение вероятно ще затвърди тази народопсихология.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 5cfbe02ad7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Аз завърших езикова в София преди десетина години и сега почти всички съученици са в чужбина. Събирахме се за последната годишни повече от половината клас. Масово са същите простаци и мутреси, които ти описваш, но от Франция, Германия, Англия. Тук обаче се срещат и разни недораслеци от западен тип с акъла на 16-годишни и вид на постхипи и съвременни веган-еко клошари. Две от момичетата (вече големи жени разбирай) дойдоха на срещата леш надрусани и не спряха да си говорят нечленоразделно през цялото време. После се отцепиха от компанията и доколкото разбрах отидоха в някаква градинка при себеподобните си.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: de9995298f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Това положение както го виждам аз идва от няколко фактора. Първо още възрожденските автори виждат и отбелязват, че българите/българките издигат в култ парите и придобиването им е единствения идеал, който имат. Когато нямат пари, завиждат и плюят, когато имат презират тези, които нямат и се надсмиват над тях и ги обиждат. Значи още тук виждаме една крайно лоша черта на народния характер - алчност и желание за забогатяване на всяка цена, без всякакви скрупули. От тук тръгва търпимостта към корупцията, измамата, нечестността, експлоатирането на другите в името на собственото забогатяване. Ужасни качества и положение, затова и политиците ни са такива и нещата не отиват на никъде. Не може да се ръководиш от алчност и същевременно да очакваш от другите да милеят за общото благо. Общото благо изисква лични жертви в името на всички, точно обратното на народната психология. Затова хората почитат толкова Левски, защото е толкова различен от тях. Нали е казал: който пипне народни пари, смърт, смърт и пак смърт! И още: Народе? Трябва да има идеал от който хората да се ръководят, от принципи а парите да са средство за постигане на общите и по-малките лични цели иначе нищо не се случва освен една корумпирана реалност. Сега идва втория момент на чалга културата, която показва блясък и учи хората, че успеха не се постига с дисциплина и постоянство а чрез хитрост и нечестие и смисъла на живота е да покажеш на останалите около теб, че имаш пари и лукс и по-този начин да почувстваш, че ти завиждат и така да се самоубедиш, че всъщност си направил нещо стойностно. Ако съответно не си постигнал имане по нечестен начин няма проблем - просто имитираш блясък и успех като показвах просташка увереност и нахалство, в крайна сметка това са качествата, които се излъчват като символ на нечестния успех. Сега ако добавим и неолибералната доктрина със съпътстващите и извращения, които учат, че всеки може и трябва да си прави каквото иска и само парите са важни виждаме, че се заформя "перфектната буря", която деградира обществото и индивида до ниво при което единствено важно е външната показност и увереност/нахалство. И не са само така твоите приятели, мъжете и жените като цяло мислят по-подобен начин. Мъжете търсят жени като от чалга клиповете а жените харесват мъже като от чалга клиповете. Необходимо е превъзпитание на цялата нация и научаването и на морални ценности и че хитростите и шмекериите се наказват строго.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 7fa19af1ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ела в столицата, Студентски град. Тук си е мястото да зяпаш такива мутренца (не са мутри, само педалчета).

Всеки петък или събота до Клуб 35 - дали нов Мерцедес, дали някое бъги или друга тъпня. Има си и истинска стока (за да боднат някоя мърла, не друго), но по изключение. Ако не е това, то някое тъпо селтаче ще се опитва да дрифти с дъртото си BMW от 96-та. То по тази причина вече там винаги има някъде полиция. Един път се връщам от работа (в този квартал ни е офисът) и някакво аутистче ми крещи от минаваща кола "мършо". Не го познавам, не ме грее колко лепило е шмъркало това тъпо гаменче, просто ей така. Не че такава псевдомутричка не мога да я очистя с доста истински Глок, но не печеля много от това. Изтъпяваща страничка си е България и толко. Това обаче се случи с целия соц блок след разпада. Учените ни заминаха за Щатите (един от добрите математици на ФМИ вече колко години преподава в САЩ), тук останаха утайките. Е каквото е, няма с хленч нищо да стане.

 
  ...


...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: ba99932567
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   За съжаление и аз познавам такива примери. Комплексарщина, какво да ти кажа.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: a94d6bd0d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ами, авторе, за голямо съжаление си описал много точно нещата в цялата ни държава. Просто управляващите комунисти, които никога не са сдавали властта и техните деца и внуци, съвсем целенасочено изгониха и продължават да гонят кадърните хора от България. Тук остава една много малка част, която почти не се забелязва. На тях умни хора не им трябват, понеже ще увлекат останалите и в крайна сметка ще ги свалят от власт. Те се нуждаят от работещи бедни, които да робуват във фабриките им за 800 лева и да се радват на чалга и ракийка. Затова и България изглежда по подобен начин - татуирани позьори, каращи бараки на по 20 години и мислещи единствено за петък и събота вечер, когато ще се напият до безпаметност с евтин алкохол. Дори и да не си такъв, средата увлича и рано или късно започваш да се държиш по същият начин. На много дори този начин на живот наистина им харесва. Те не искат да живеят в подредена държава, не искат да има ред, не искат да се развиват, не искат и да работят. Ходят на работа просто, защото им се налага и колкото да отбият номера. Смисълът на живота им е да се показват пред останалите, а пък, ако могат и да им се надуят е направо върха! Много добре си направил, че си се махнал. Аз, слава на Бога, имам много добра професия и работа в България, но също се замислям за емиграция, тъй като виждам как нещата стават все по-зле. Непрекъснато се говори за задържане на младите, а всеки ден виждам как държавните институции се пълнят с некадърни връзкари, някои от които и български дори не могат да говорят. В огромна част от частния бизнес положението е абсолютно същото - на ръководните позиции се държат хора, спуснати от тук и от там, а работата пада върху плещите на няколко работни коня, получаващи мизерни възнаграждения. Парадоксално е, но съм виждал фирми, в които колкото по-добри резултати показваш, толкова по не са доволни от теб и толкова по-малко пари получаваш. Няма как при това положение да има много нормални хора у нас.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 19b210a045
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Имам около 80% причини, да емигрирам, ако питат за другата тема.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker