Липсват ми американските сериали - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Липсват ми американските сериали
преди: 4 години, 7 месеца, прочетена 1923 пъти
Някой помни ли Бар Наздраве, Стъпка по стъпка, АЛФ и други, които се излъчваха по Канал 1 или Ефир 2 през 90-те? Чак после дойдоха Женени с деца, Само за снимка и други по БТВ или Нова Телевизия. След това основно латино теленовели и сетне турски и индийски сериали. Е вече на хората им писна от индийските, но имам чувството, че и турските отъпяха. Много ми се иска да пуснат някой ситком от Америка, но след Колеж Грийндейл и Модерно семейство не са пускали нови. А защо не и да пуснат нещо старо, което е класика в Америка като Фактите на живота (Facts Of Life)?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 7 месеца
hash: 1004901c7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   На бабите и дядовците каквото им пуснеш, това ще гледат. Мисля че нашите пропаднали телевизия нямат пари за да закупуват добри и качествени сериали и филми от Запада.
Аз телевизия не гледам от години, защото не виждам нищо качествено- говоря за нашите телевизии.
Американски сериали гледам от интернет. Например преди месец изгледах последният сезон на Stranger Things и на Casa de papel, пък бозите по бг телевизиите хич не ме интересуват.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 91afda5d59
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   За да излъчва даден тв канал определени чуждестранни сериали, то трябва да им плати правата за определено време. Правата върху определени сериали са скъпи и бг. каналите искат да печелят пари без да дават много пари за съдържание.
Идеята е бг. каналите да излъчват евтини сериали и така само да печелят без да влагат. Отделно и сега много от хората следят сериалите по интернет а не по тв.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 2b1d5b3430
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Има Замунда, има Netflix... Щом използваш интернет, би трябвало да си чувал за тях.
Breaking Bad, Narcos, Stranger Things, Peaky Blinders, GoT - това са част от най-хитовите сериали, които няма да видиш по телевизията, ако ще чакаш на бтв, бнт и нова.
Вземи нещата в свои ръце ;)

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 5636951cea
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Основно, защото повечето ситкоми минаха във владение на разни стрийминг услуги, от рода на Netflix, HBO, Hulu, а скоро Apple и Disney.
Другото е, че вече всеки сериозен прави "престижни" сериали. От Семейство Сопрано насам, всяка мрежа иска сериали, които ще бъдате гледани от десетки милиони души, които си плащат за привилегията, да видят сериала "първи", а след това ще получатпарите, генерирани на стотици милиони души, които си плащат за стриймин услуги или някоя местна телевизия плаща големи пари. За съжаление, това вдигна цената на някой сериали до суми, за които повечето телевиозионни мрежи, не биха платили.

Преди даваха стари сериали (Алф вече беше на почти 10 години, когато го даваха в България), защото в онази епоха, никой не считаше старите сериали, за особено стойностни и следователно, ги даваха за без пари, да ги излъчат по 3-4 пъти, на разни други телевизии, а медиите в България се възползваха от този факт.
Днес, обаче, положението е коренно различно. Всеки сериал, който се стиска от дадена мрежа, е една причина, някой да се абонира за услугите им, а евентуално, да се отпише и от конкуренцията. В България няма да видиш толкова много хора, ползващи тези услуги, но повярвай ми, в западните страни, всеки се е абонирал за по 3 или 4 такива.

Та какво означава това? Това означава, че няма да видим качествен сериал, особено, ако е станал култов, да се излъчва по някоя телевизия, освен, ако не е на 10 години, но дори и тогава струва много.

А защо се дават такива сапунки? Защото трябва, да се нагаждат според времената. Един индийски или турски сериал, излиза МНОГО по-евтино да се наеме от една медия, отколкото Breaking Bad или нещо подобно. Ако няма интерес към евтината сапунка, ще пробват с друга. Ако има интерес, то ще се гледа, а го има и факта, че някой от тези сериали, изтрелват по епизод-два на седмица. Телевизията ще има стотици епизоди с много евтин анем., за да задържи интереса. А не... 9-10 на година, както е модерно сега.

А и нещо друго - ти искаш стар сериал? Работата е, че ако искаш да го гледаш, ще го гледаш, било то изпиратстван или през някоя услуга, ала Netflix. Едва ли, ще чакаш с нетърпение, да стане 16:30 следобяд или 20:00, за да гледаш старото шоу. Просто ти не си аудиторията, която се преследва днес.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 45fd24d38d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Аз гледам само японски сериали (дорами) и съм супердоволен, особено от криминалните, историческите и комедийните. Различни и интересни сюжети, актьорите са на супер ниво, гледал съм по цяла нощ да разбера какво ще стане, даже да съм имал неотложна работа е ставала... отложна. Препоръчвам ги на всеки!

 
  ...


...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: d9dace760a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Направи си абонамент за Netflix или HBO(:

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: c461063f6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Еми сваляй си ги от някой торент :)

Иначе от турските скоро няма да се отървем, защото са евтини, а и масовият българин наистина ги харесва.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: e65d43ecc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Точно защото родния ефир е претъпкан с турски и индийски сериали, глупави и демонстративни реалити шоута, бедняшки скалъпени новини и национални лотарии вече от 7 години не гледам телевизия. Ако се случи да си пусна твто то преминавам към научните канали или към фокс, айди екстра и подобни. Не гледам бг телевизии от доста време и се чувствам доста със свежо и напреднало мислене. За важните неща ме информира фейсбук, а каквито сериали в това число американски ми се гледат си ги тегля. Винаги гледам най-новите и култови продукции, това включва и новите филми, които в бг ефира ги пускат едва след 2-3 години. Да, много хора като ме питат тоя (някой водещ или бг тв "звезда") аз ги гледам с недоумение и после им казвам, че не гледам телевизия. Някои ме мислят за нечовек, но истината е че българския ефир е една пошла пропаганда, която не си заслужава човек да гледа изобщо. Който е с мислене като моето ще ме разбере.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 12807b353e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Въртят ги редовно по БТВ комеди. Стъпка по стъпка даже и в момента я дават.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 507677ec85
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Отговорът е много прост. Сега аудиторията на телевизията е коренно различна от преди години. На подобни сериали аудиторията по начало е тийнейджъри и млади хора. Никоя баба няма да гледа "Приятели". А в момента телевизия гледат основно баби и дядовци. Днес младите имат много по-добра алтернатива в лицето на интернет. Могат да си гледат, който си сериал искат, когато искат, колкото искат. Едно време интернета беше бавен, не беше толкова масов и логично подобни сериали се гледаха по телевизията. Сега обаче тази млада аудитория я няма и логично телевизиите се промениха много, защото вече гонят различен тип аудитория. Никоя телевизия няма да даде много пари за скъп американски сериал, който после няма да се гледа, а ще предпочете да купи индийски и да прикове бабите пред телевизора и то за много по-малко пари.

 
  ...

...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: af89a9b20d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   "Приятели", "Стъпка по стъпка", "Двама мъже и половина" ги въртят постоянно по диемите и новите, стъпка по стъпка даже го засякох вчера сутринта.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: a50d89f40b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   И на мен ми харесват доста, за това си ги гледам на лап-топа. Телевизора почти не го пускам. И без това почти нищо интересно не дават.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 8926950692
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   За сериали си има интернет. Доста от сериалите не ги излъчват по нашите телевизии, макар че са топ по цял свят. Игра на тронове, Чернобил,Peaky blinders, Mr robot,както и много други. Има добри исторически, криминални, особено Peaky blinders е висока класа . Има доста добри корейски драми. Български продукции не гледам, както и рядко телевизия. Просто се насочи към сегашните сериали, актьорите са страшни.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 1004901c7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   До 14. Тези сериали от 86-90та година (образно казано) нищо не значат. Въртят ги вече 20 години. Спомням си преди 12-15 години как изгледах последният епизод на Приятели по кабеларката. Тоя сериал го въртят от тогава, тоест отдавна е изкупен. А за "Стъпка по стъпка" от Бай Тошово време да не говорим.
Ако БТВ и Нова започнат да излъчват някой американски, британски, европейски сериал издаден от примерно 2015-2018 година, тогава ще ги призная.
Те няма смисъл и да закупуват нови сериали, просто защото младото поколение отдавна сме ги изтеглили и изгледали от сайтовете.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker