Защо всички си тръгват от моя живот? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121132)
 Любов и изневяра (29690)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо всички си тръгват от моя живот?
преди: 4 години, 7 месеца, прочетена 814 пъти
Здравейте, проблемът ми е следният. Едно дете съм, повечето ми роднини и братовчеди са в чужбина или живеят в друг град. Като малко държах много на приятелството. Давах всичко от себе си за приятелите си, помагах им в трудни моменти, давах им съвети и приемах тяхната болка и страдание за свои. Но винаги когато се сближа с дадено момиче и изградим едно стабилно приятелство се появява трети човек в нашите отношения и съсипва всичко. Преди три години така се случи с една от най-добрите ми приятелки. Бяхме като сестри, споделяхме радост и мъка, но се появи трето момиче и постепенно се отдалечихме. Накрая просто спряхме всякакъв контакт с нея без никакви думи и обяснения прекратихме нашето приятелство и така и до днес не си говорим. Естествено аз го преживях много тежко. След това започнах да излизам с моята най-добра приятелка от детинство, подновихме отношенията си с нея и много се сближихме както преди. Това продължи до тази година, докато не се появи отново трети човек, а именно една нейна братовчедка, която е по-малка от нас с 3 години. Започнахме да я викаме да излиза с нас и тя трайно се намеси в отношенията ни. Това лято не излизахме много, но те винаги бяха заедно или гледаха филм или излизаха без да ме викат с тях. Понякога излизахме и трите, но усещах как се отдалечаваме и не можем да споделяме както преди защото братовчедка и постоянно беше с нас. Аз започнах много да се дразня и да ревнувам, защото тя налага мнението си върху нея и и влияе по този начин. Имам чувството, че иска да я отдели от мен, за да може да са си двете и затова се чувствам излишна. Разбирам, че са втори братовчедки, но все пак тя е по-малка от нас и защо просто не си намери приятели на нейната възраст? Тя налага мнението си не само върху най-добрата ми приятелка, но и върху мен. Много често се е случвало да се възползва от мен когато има изгода, а когато няма въобще не се сеща за мен. Моля ви дайте ми съвет. Не искам да се разделим с приятелката ми както стана с предишната. Наистина ли приятелството не съществува и е до време? Или хората са заедно, докато имат изгода от това, а после се разделят без причина? Преди вярвах в приятелството, а сега тази дума не значи почти нищо за мен. Омръзна ми хората да си отиват от моя живот и заради това да е виновен трети човек. Това много ми тежи и заради това, че нямам братя и сестри, а братовчедките ми са далече и съм сама. Явно за да се запазят дълготрайни отношения с един човек трябва да имате роднинска връзка или поне така сочат наблюденията ми.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 7 месеца
hash: 17e4875b0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз съм едно към едно с теб. Също съм единствено дете. И на мен всичките ми приятелства досега са завършвали по един и същи начин, като твоите - появява се трети човек, който явно им се струва "по-интересен" на онези, които са ми се писали приятелки, и отношенията ни приключват лека-полека, без караници и без обяснения. Очевидно не мога да ти дам адекватен съвет, защото и аз съм на същото дередже, просто исках да знаеш, че не си единствена. Може би повечето хора предпочитат големите и шумни компании (приятелствата с цел забавление), а аз обичам по-затворен тип приятелства - може да имам само един близък човек, но да можем да правим всякакви неща заедно, да споделяме, да се подкрепяме в трудни моменти. Сигурно от там идва противоречието.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 1ed16e1455
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Приятелството е до време само при жените. Аз имам поне 5ма, с които сме като братя вече над 30 години. С единия даже живеем заедно и си делим залъка.
При вас обаче има интерес и постоянно се съревновавате и сравнявате една с друга. Много често дори две момичета са приятелки само защото ги е срам да "се движат " с други по-грознин или по-глупави от тях. Ревнуват, завиждат, съдят, упрекват... все примитивни човешки качества. Колкото повече комплекси, толкова повече суета и повърхностност.

Намери си приятели момчета.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: a2b5d9d58d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Такива са. Не очаквай нищо от никого, за да не страдаш.
Макар че, с тоя мой съвет се става бездушен, безчувствен... поне донякъде. Знаеш ли, няма нищо лошо в страданието, то ни прави истински чувстващи и живеещи.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 937c3dd98d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Приятелствата не са точно като връзките. Всеки има "н" на брой познанства и към всеки човек изпитва различни чувства, но е приятел с повече от един. Не може трети човек да ви раздели, защото твоята приятелка може да е приятелка едновременно с теб, с братовчедка си и с още 10 човека. Аз нямам най-добра приятелка. Имам няколко човека, на които вярвам безрезервно и им споделям много, както и те на мен. Всички са ми близки, не ги деля на по-по-най. Те не се ревнуват помежду си, защото всеки от тях също има и други приятели и ме разбират. Понякога излизаме много хора заедно, друг път се виждам с някой на четири очи, трети път излизам с приятел и неговата компания. Изобщо, за приятелството не се мисли както за любовта. Не влагай всичко от себе си само в един човек с идеята, че друг не може да ти е толкова близък. Не карай приятелите си да избират между теб и други хора. Дръж се нормално, викай ги тогава, когато ти се излиза с тях, но разбери, че не е нужно да имаш един най-близък приятел и да се виждаш с него всеки ден. Не е нужно твоята приятелка да те вика винаги, когато реши да гледа филм с братовчедка си или да отиде с нея на кафе. Тези неща са нормални, не гледай на тях като на вид предателство. Вие ще спрете да общувате единствено, ако ти ѝ държиш сметка и я поставяш в ситуация, в която тя чувства, че трябва да избира между теб и друг човек.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 5df3b71cac
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   И аз предпочитах винаги да излизам насаме поотделно с двете си най-добри приятелки от основното училище и от гимназията. Преди тях имах една най-добра приятелка от детските години, с която се случи това, което ти описваш - други хора се намесиха в отношенията ни и ни разделиха. С другите ми две приятелки сега живеем в различни държави и затова няма как да общуваме толкова често и се виждаме около веднъж годишно. Когато създадеш свое семейство, приятелите малко или много остават на заден план, колкото и да сте близки. И това други да се намесят в отношенията често се случва. Разбирам как се чувстваш, но трябва да гледаш напред и със сигурност ще срещнеш качествени хора, с които да се сприятелите.

 
  ...


...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: b7186d27d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Няма вечно приятелство, човек. Има вечни отрепки.

И аз съм имал случаи с "приятели", не ми се изреждат всичките. Накратко:
- познавахме се от начално училище, аз се свързах пак с него. Но си има гадженце - русичка, тъпа, с вежди на бухал, злобничка. За една нощ успя много хора да обиди, но идиотът си я харесва. После се мота с друг кретен, който ме мразеше без да ме познава. С такъв "човек" не се гради приятелство, отебах, да мре.
- приятели бяхме, аз и тези брат и сестра. Той обаче си има гадженце пак, това бе оправданието никога (буквално никога) да не се обажда (дори когато тя го отеба и замина за Германия). Сестра му пък се обаждаше, когато ѝ трябваха кинти (за 20 кинта дори си разтваряше краката, не се ебавам). Не се получи просто.

Останалите не са вече тук или просто изчезнаха безследно. Имам 2-3 авера, да ги наречем "приятели". Научил съм се, че няма смисъл да влагаш човешки емоции в нещо, което е потенциален изверг. Ти живееш живота си, да става каквото ще.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker