Женската интуиция - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (95359)
 Избор на редактора (166)
 Любов и изневяра (22427)
 Секс и интимност (11112)
 Тинейджърски (20014)
 Семейство (4750)
 Здраве (7704)
 Спорт и красота (4010)
 На работното място (2105)
 Образование (5775)
 В чужбина (1276)
 Наркотици и алкохол (916)
 Измислени истории (730)
 Проза, литература (1483)
 Други (12882)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Други

Женската интуиция
преди: 8 месеца, 10 дни, прочетена 1411 пъти
Днес след лекциите, преподавателят ни по психология дойде на кафе с нас. От дума, на дума стана въпрос за женската интуиция и професорът каза "Оо женската интуиция е страшна сила. Докато ние мъжете си служим с логика и факти, т. е. със заключения, до които някой е стигнал преди нас, с две думи- знания от миналото, жените чрез интуицията си имат достъп до информация за бъдещето. Всеки път, когато жена ми каже, че не й се ходи някъде, без основание, ей така предпочита да си остане вкъщи, или ме пере дъжд на някой концерт (а аз като един практичен мъж съм проверил прогнозата за времето и съм прочел вероятност от валежи 3%), или отивам на планина и изпускам сина ни, който видял, че има евтини билети и решил да ни изненада и да си дойде за 3 дена в България. И тя ми се смее самодоволно- ето, аз си знаех, че не трябва да идвам. "

Вие слушате ли интуицията си и смятате ли, че може да й се вярва, или пък понякога ви е подвеждала?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 месеца, 9 дни
hash: 6f29a595ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Винаги
Никога не се е оказала грешна, а толкова пъти съм я пренебрегнала. Откакто й се доверявам, почти нямам неприятни случки.

 
  ...
преди: 8 месеца, 9 дни
hash: 8092e92f44
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

2.   Ами поучи малко повечко по психология за езика на тялото и развитието на лимбичния мозък през всичките милиони години. Интуицията не е свръх естествена сила. ;) Просто на нас жените ни е повече и по-добре вродено разчитането на езика на тялото и зажелязването на хилядите малки, но важни детайли. За това и толкова лесно ви хващаме лъжите. ;) Доста е, за това няма да ти чета лекции тук. Например евентуално може да си забелязал, че при кофти среда /например караница/ ти се гади, и ако ядеш през това време ти е трудно да си довършиш яденето. Това е реакция на тялото, то подготвя тялото за бягство като изхвърли товара или иначе казано повърнеш. Може да си вземеш и някоя книга на Джо Наваро. За доста неща открехват.

 
  ...
преди: 8 месеца, 9 дни
hash: 78d84b60ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

3.   Само не мога да разбера защо при такава страшна сила каквато не съмнено е интуицията и жените я владеят до съвършенство защо в края на краищата същите тези жени изкусно владеещо интуицията в крайна сметка с еоказва,че са взели мъже боклуци.Или казано по-меко мъже,с които се чудят как да живеят.И в края на краищата в болшинството случаи сами си гледат децата,два реда сълзи,три реда сополи и....д до вибратора.
Къде ви е великата интуиция в началото на подбора бе,мили женички,или викате я имате само за момента за да нахлузите черния плик за смет на главата на някой нещастник,който пък за едното чукане е готов да се унижи до земи.
Бах маааму и интуиция......

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 9 дни
hash: bd018fc9f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   Номер 2, много ги хващате лъжите, виждаме в сайта колко "ги хващате" :Д.

 
  ...
преди: 8 месеца, 9 дни
hash: b0af2c7ef9
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Според интуицияа на приятелката ми, коледа на 2018-а, биткойна щепе пак да мине $25 000, а Apple щеше да фалира, защото никой нямаше да си купи телефон с нотч. А последния път, когто ми каза, че "имала усещането, че ще е супер и приятен слънчев ден", ни валя пет часа и колата едвам я изкарах от скапания планиниски път.
Много си я обичкам, ама враческите способности и интуицията ѝ, да си ги показва пред рпитялките, като ходят по кафета!
Е разбира се, ако я питаш, всичко познава! Познава, кое число ще се падне на зарчето ... Ама останалите 5 пъти в които не познава, просто не се споменават.

 
  ...


...
преди: 8 месеца, 9 дни
hash: 05829297a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Понякога ме е подвеждала, понякога не съм я слушала и съм бъркала... Но като цяло гледам да я послушам и в повечето случаи не греша.


Black Sabbath

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 9 дни
hash: 95808e5208
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

7.   Да, и аз съм чувал за нея, но любимото ми е "Ти се държиш по-добре и знаеш как да подходиш към мен". Обикновено това го казват, когато действат със следващ или изневеряват. И като е толкова развита интуицията ви, защо не усещате въпросните внимателни типове? Да си пресметлив не означава да имаш интуиция. Да тръгваш с неподходящите. И при този грешен подбор да се твърди, че женската интуиция била много здрава. Стига, не сме на по 15-20 години всички в тоя сайт.

 
  ...
преди: 8 месеца, 8 дни
hash: cb1fd34226
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Прав е този човек. Моята интуиция никога не греши, понякога дори за моя жалост.

 
  ...
преди: 8 месеца, 8 дни
hash: 09585a64d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

9.   Интуиция, дръ-дрън. Затова ли половината жени се хващат я с лъжец, я с курварин?

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 8 дни
hash: f4b2599ffc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   Не се доверявам напълно на интуицията си, просто я считам за 1 на ум, което да си помня. Ако имам интуиция, че ще вали, взимам си чадър и толкова. Усещанията не диктуват живота ми, но ме карат да съм по-пресметлива и внимателна. Чадърът няма да ми тежи, интуицията ми няма да ме спре да изляза и да си изпълня плановете.
Обикновено интуицията ми работи безпогрешно за хора, което и до днес ми се струва повече от зловещо. Предполагам, че мозъкът ми е добър с четенето на езика на тялото и подсъзнателно виждам знаци, които съзнателно не асимилирам. Така или иначе опознавам хората около мен, не ги съдя на база безпочвени предусещания.

 
  ...

...
преди: 8 месеца, 8 дни
hash: 22d41ae487
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   За колкото на брой успешни случаи на женска интуиция мога да се сетя, мога и за толкова на брой неуспешни да се сетя...

 
  ...
преди: 8 месеца, 8 дни
hash: ade174bc51
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

12.   3,4 Всичко виждаме и хващаме, всичко ни е пределно ясно от самото начало, просто има жени, които въпреки всичко си слагат капаци на очите и продължават. "Бий ме, обичам те", иначе казано. ;))

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 8 дни
hash: a6d92deefa
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   12, искаш да кажеш, че няма жени, които се самозалъгват? Или такива, които се вкопчват в някой мъж и чакат да се промени? Не преувеличавай :-)

 
  ...
преди: 8 месеца, 7 дни
hash: 1871345857
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

14.   Хора, вижте какво, всеки човек има интуиция, независимо дали е жена или мъж. При някои хора е по-развита, при други не чак толкова, но с пола няма връзка.
Тая тема още малко и ще си помисля, че е поредната пусната с цел да се плюе по жените. Ама много жалки почнахте да ставате, сериозно.

Гледам, че пак се завъртя вечният въпрос: "Защо жени(те) си падат по лоши" - ами да бяхте пуснали направо такава тема, а не тука да се лигавите няк'во заобиколно такова - нали уж много мъже се биете по гърдите, че сте директни..

Толкова ли не можете да бъдете малко по-логични - просто да напишете в google:
Why Do Women Fall for Bad Boys
и да четете какво са написали психолозите..

пп: само не забравяйте, че всеки човек си е различен

 
  ...
преди: 8 месеца, 7 дни
hash: faea822f48
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Номер 14, темата изобщо не е пусната с такава цел. Аз по скоро очаквах, примери за необясними решения и техните последствия. Очаквах разкази, които да ми помогнат да разбера:
1. Дали интуицията е тип интелигентност, базирана на личен опит (това, за което говори Номер 2 и Юнг, Кант и др. които свързват интуицията с реакцията на тялото), изказвания от сорта на " Дъщеря ми се държеше, както обикновено, каза, че е добре. Но аз усетих топка в корема и просто си знаех, че нещо не е наред. " Което си е подсъзнателен анализ на изказа и няма общо със "знание за бъдещето", също както това, че някои хора се чувстват дискомфортно преди дъжд.
2. Дали хората свързват интуицията с усещания в тялото и дали те са негативни или позитивни.
3. Дали хората правят разлика между интуиция (която предполага позитивно усещане) и страх и параноя (които предлагат негативни усещания) и кога решението се е оказвало добро.
Никъде не споменавам нито избора на партньор, нито каквато и да е обида към жените.
Все пак коментарът ви ми беше много полезен, защото съдържа предположение. Всъщност, само в 4 от 14 коментара, коментиращите повдигат "вечния въпрос" и само 1 съдържа "оплюване". Вие сте фокусирана в темата за "вечния въпрос" и "оплюването на жените" и проектирате себе си, като виждате тази тема и там където я няма (а именно в моя текст). "Вечният ви въпрос", всъщност не е обект на моя интерес. Но пък доказва тезата, че когато изводът/чувството "още малко и ще си помисля, че е поредната пусната с цел да се плюе по жените" е резултат от параноя, а не от интуиция- той е погрешен. Както и изводът ви, че съм мъж, аз цитирам мъж, затова са кавичките. Но, за да е правилна постановката ви, е необходимо аз да съм мъж. Когато човек проектира себе си, изкривява реалността и вижда проекцията. С прости думи търси под вола теле.
"Допълваща проекция- човек съзнава определена характеристика или чувство и атрибутира тяхната причина на друг човек. Обикновено се приема, че тя служи на защитна функция, като помага на човека да се види в хармония със света и да оправдае собствените си чувста или дейности. При класическата проекция човек не съзнава притежаването на определена черта и я проектира върху други хора. Фройд разглежда този тип проекция като помощно средство на изтласкването. Човек не само изтласква в безсъзнателното нежеланите черти, но и ги проектира извън себе си върху другите: "Аз не притежавам тази лоша черта – той я има".
Автор

 
  ... горе^

...
преди: 8 месеца, 6 дни
hash: 6cfa6c93a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Пржчети книгите за разлшката между мъжете и жените. Ще видиш много от "отритията", които преподавателя ти казва. Защо мъжът има тунела зрение, цел е ловец, прехранвал е семейството си, жената е гледала децата в опасна среда, зрението и е трябвало да обхваща всичко. Днес живеем в други времена, мъжът кара кола и гледа само напред, жините виждат всичко и коментират неща, които мъжът не е вижда дори. Жетатаъиска да пита за адресът, мъжът не, той е ловец, търсач. Така че, интуицията е плод на хилядолетия опит, предаване на ген и натрупвания а не просто гадателски способности. Има значение и настоящата семейна среда, както и интелекта на жената. Простотия има навкякъде. При всички положения ако прочетеш тези книги, доста неща ше ти станат ясни. Четох книгата, Защо жените не могат да паркирате, а мъжете не слушат съсредоточено. На Българ ски мисля, че книгата ке казва, За вдигнатия капак на тоалетната чиния.

 
  ...
преди: 8 месеца, 5 дни
hash: cb0b2fd50b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Интуицията е заключение, което лежи на недостатъчно информация, за да се направи логично такова (поради това, че такава информация не е налична), но разчита на много подсъзнателна такава (обикновено формирана чрез минал опит).

Разликата е, че мъжете обикновено търсят налична и сигурно информация, преди да действат, а жените са по склонни да действат, вярвайки, че интуицията ще ги доведе до верния отговор.

И двата метода са ненадеждни. Мъжката "логика" често стига до неверни заключения, защото само си мисли, че е покрила всички неизвестни или защото направо е объркала реално влияещите фактори. Женската "интуиция" пък бърка често, защото все пак действа с прекалено много неизвестни и трудно отчита отклонения от нормата.

Има хора с добра интуиция и обикновено това е защото забелязват множество детайли, които се обработват подсъзнателно. Представете си Шерлок Холмс, който обаче не осъзнава, че е забелязал всички онези неща, които са го довели до заключението. Разбира се, такива хора са рядкост, повечето просто прескачат на последната стъпа и това дали ще сгрешат става въпрос на статистически шанс.

 
  ...
преди: 8 месеца, 5 дни
hash: bd018fc9f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Номер 14, темата не е за да се плюе по жените, просто в сайта има една, а може и две с проблеми в живота си(явно) и пишат безсмислени фантазьорски коментари. Никой няма нищо против нормалните жени/мъже.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 4 дни
hash: bd018fc9f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Номер 16, отново безсмислици. Ловната среда да не е безопасна, по онова време доказано е имало далеч повече животни склонни да нападнат човека(примерно). Глупави книги тип тренд, сега манията е да се говори за възможностите на някого и се построяват "тези" тип искам значи е така, без реален смисъл

 
  ...
преди: 8 месеца, 3 дни
hash: 09585a64d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Опитът и наблюденията ми сочат, че мнозинството жени имат перфектна интуиция относно това да хващат мъжа в изневяра (освен ако самите те искат да вярват, че им е верен), но нулева интуиция относно избора на правилния партньор, даже не нулева, ами направо с отрицателен знак. Обикновено от всички възможни мъже избират точно най-голяма отрепка. Нямам си на идея как го правят, но почти винаги уцелват най-голямата отрепка. И не, не съм някой мухьло, на който не му връзват жените, имам си щастлив брак, но това са ми наблюденията. Съжалявам, ако засягам някого.

 
  ...

...
преди: 8 месеца, 3 дни
hash: 2d10812214
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   #20, бъркаш липсата на интуиция с нежеланието да приемеш истината. Когато силно искаш някого си склонен да повярваш на всичко, просто защото ти се иска да е истина. Жените знаят, че определени мъже не са стока, но са толкова привлечени, че спускат кепенците и упорите отричат това, което много добре знаят.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 2 дни
hash: b8f9198a32
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Не знам хора, аз само искам да кажа нещо за щастливия брак, след като 20 го спомена. Ами аз познавам хора с наистина щастливи бракове и връзки, и да ги накараш да размишляват по теми тип 'жените нещо си' или 'мъжете нещо си' просто няма начин. Тези хора са изцяло погълнати от щастието, което имат.

 
  ...
преди: 8 месеца, 2 дни
hash: 09585a64d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   22. много правилно. За щастие говорят нещастните хора. За връзки, любов и тем подобни говорят хора, които нямат такива. Хората, които има щастие, любов, семейство, надали ще влязат в подобна тема и да философстват надълго и нашироко кой имал интуиция, кой какъв бил. Техният фокус е на съвсем друго място.

 
  ...
преди: 8 месеца, 2 дни
hash: d4946315f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Интуицията е доста относително нещо. Тя не е 100 процентов източник на правота, това е просто усет, който някои хора имат в повече а други по-малко.
Не само жените имаме този усет. Пък и той не винаги е правилен.
Но това важи и за логиката.
Иначе има нещо вярно. Сигурно точно заради този наш усет, мъжете не разбират нашата логика. :) Но аз самата не бих казала, че имам такава силна интуиция.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 16 дни
hash: 0a6836baea
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Как при толкова силна интуиция имате такъв неадекватен подбор на партньори? Половината от вас не са щастливи с избранниците си, какво правите с тях? Съжалявам за мнението, но то не е само мнение, то е факт! За мен всичко се свежда до интересчийство, изгода.. както искате го наричайте. Добра женска интуиция имат по-възрастните жени. Вижда се, че няма как съвсем случайно да избирате по-лошото.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker