Редно ли е да живея? Човек като мен не се е раждал. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Редно ли е да живея? Човек като мен не се е раждал.
преди: 4 години, 6 месеца, прочетена 1803 пъти
Здравейте. Незнам откъде да почна... Толкова съм объркана. Навярно ще ви шокирам с признанията си. Не ме нападайте, ако обичате. Историята ми е дълга, опитвам се да преподредя мислите си. Ако е възможно, някой психиатър или психолог да пише, ще бъда крайно благодарна.
Момиче на 26 съм, от столицата, имам приятели, образование, талант, хубава съм, умна, и... дотам. Посетих много специалисти за проблема си, но ми изписваха хапчета, дефакто, никаква реална помощ. Слагаха ми различни диагнози. Лично аз съм на мнение, че съм или слабоумна, или аутист, или шизофреник, или психопат, или циклофреник.
От малка знаех, че съм различна, че съм луда, странна, че съм безполова, и страшно ще страдам. Знаех си, че съм патология, зло, егоист, чудовище. Удрях различни хора. Дори веднъж ударих баба си. Все пак възпитанието ми бе такова - да ме пазят, глезят, и аз отраснах саксийно момиче, лигла, изрод. Осакатих брат си. Другият си брат инвалидизирах. Важното е, че и двамата сега са щастливи, с деца, с работа. Но аз не мога да си простя. Още по-трудно ми е да преглътна, че те ми простиха, че нашите нищо не ми казаха, и че всичко се случи - забележете - без да ИСКАМ. В училище бях аутсайдер, без приятели, биеха ме. Мързел ме да уча. Бях мързел, готованка. Без ангажименти. Нашите вършеха всичко. Дори сега живея при тях. Завърших специалността си насила, безработна съм, никога не съм работила. Нашите постоянно се караха. Скъперничество, забрани да излизам, манипулации, обиди. В рода си имам болни хора и престъпници, та може от тях да съм взела гените, знам ли. Нямах цели и амбиции. 15 г. бях затворена в една стая. Доброволно пропилях младежките си години. Нямах гаджета. На снимки излизах зле. Изтрих всичките си снимки. Не съм пътувала никъде. Не познавам света, хората, на акъла на двегодишно съм. Преди бях емоционална и чувчувствителна, сега съм лишена от емоции и скрупули. Човек да падне до мен, няма да реагирам. Всичко чупя, руша, късам. Не слушах и не гледах музика и филми като другите. Не бях като тях. Не се развиват нормално. Не се чувствах момиче, а мъж. Отъждествяват се с различни мъжки герои от филми. Много съм манипулируема. Каквото ми кажат, правя го. О навсякъде ми се смеят. Не ходя по магазини, нашите ми купуват всичко. Момичешки работи не ме вълнуват. Не умея нищо. Буквално! Пълен боклук съм. Имам чувството, че съм спала, и се събуждам на 25, буквално не помня живота си. На никого нищо не съм дала, все някой друг ме оправя. Пълна путка, плазмодий, жалка. Асоциална. Фъфля. Плюя. Имам убит поглед.
Не слушам о не гледам музика и филми като останалите. Преплитамм си краката. Убита съм. Злобна. Сутрин се събуждам със злоба. Може би е неврологично заболяване? Не знам езици, как се работи с компютър, не съм се забавлявала, имам социална фобия. Говоря си сама. Държа се като звяр, като животно. Треперя като червей. Имам чувството, че някой ме контролира. Имам и фобии, и безсъние, и мании, и истерии, и паник атаки, и агресия, и депресивност, и параноя. Живея в свой измислен свят, като малка даже си имах приятелчета. Шизофрения? Убих баща си, изцедих го, харчех пари. Той е болен, но на мен ми бе все тая. И правх гримаси, зъбя се. По цял ден крещя у дома.
Мисля, че за всичко е виновна електрониката, дори и за социалната фобия. 16 г. пред лаптоп никак не са малко!
Другите на моята възраст са с деца вече. А аз се губя дори на собствената си улица. Ходя като клошар. Деменция? Имам и ОКР. По цял ден си мия ръцете, чопля си пръстите, чак ги деформирах. Върша странни неща. По цял ден съм в тоалетната, свършвам два сапуна и две рола хартии. Мастурбиране публично. Бездушна съм, само се карам. 15 г. прекарах в тоалетната, буквално. И всички ми казваха истината - че съм зла, луда, слабоумна, безотговорна, готованка, защо съм се родила, пък аз им се сърдех! Не се вълнувай и от дрехи, от нищо. Като стана въпрос за тоалетната, буквално там се заседявах с дни. Запушвах тоалетни или бърках вътре, за да... е, сещате се.
Мислех се за нещо повече от другите. Защо???
Най - лошото е, че отблъсквах хората. Че никога не съм обичала, и няма да бъда обичана, да имам мъж и т. н.. Не съм се влюбвала, не са ми подарявали цветя. Девствена съм. Не съм се целувала, както го правят дори 12- годишните. Толкова ми тежи това!
И друго -имам празен, страшен поглед, и това са ми казвали. Веднъж една лекарка. А един човек във влака ми рече, че съм луда, заради залитащата походка, аз буквално не мога да стоя изправена. Мн. ми се спи. И вчера пак една приятелка го подметна. Страхувам се да се гледам в огледалото. Очите ми са като на Ледъфейс от "Тексаско клане".
На всичкото отгоре се чувствам стара. Никога не съм се усмихвала, с бръчки съм, с корем, сенки. Гледам как другите живеят, а аз? Стара ли съм според вас?
Не можех да нося дънки, дрехи. Получавах течение. На @2 се вълнувах от политика, . а не от Бритни, например. Боя се от жени. За всичко се съгласявам, мога да бъда и доносник, и нагаждач. Трудно ми е да вървя, да си свивам мускулите на краката. Хората, дори животните ме гледат с почуда, с отвращение или присмех. 5 ти клас си обръснах главата, шести реших, че съм Зоро, Винету, че живея в минала епоха. Не се обичам, липсва ми елементарно самоуважение. Погледът ми е втренчен, забивам, не слушам какво ми се говори. В училище не схващах материала, дори таблицата не изучих. Всички навън ми се подиграват. Дори наслада не мога да изпитвам, а сънищата ми са като кошмари. Трудно ми е да пиша, изпитвам напрежение, вените по лицето и тялото се подуват, мисля се за нещо под другите. Постоянно ми се ходи по кратка нужда, тревожна съм. Имам усещането, че съм с мозъчен тумор. Нямам воля, нищо. Звуците ме плашат. С месеци стоя и гледам в една точка. Не мога да се движа. Според вас какво ми е?
Извинявайте за несвързаните мисли. Първо, пиша от телефон, и второ, леко се понапих. Редно ли е да живея? И може ли да се направи нещо за мен? Възможно ли е да се роди същество като мен? И някой да си пропилее живота така? Между лаптопа, леглото, и тоалетната?
Ако е възможно, админът да ми оправи текста, че върви неподреден.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 6 месеца
hash: 586b841afc
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Това вече е тотал измислица,противоречиш си много пъти.Не можеш да работиш с компютър,а го правиш,не излизаш,а хората ти казвали нз какво....Бих ти препоръчал да напишеш книга,ставаш и за сценарист за хоръри хаха!Да те светна,психично болните хора нямат такова мислене ,нито мислят че са такива.Животните те гледали с отвращение хах сериозно ли?Тоя сайт стана поле за изява на изтрещели чичаци без работа!

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: e3106d82f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Логореята е добре фантазирана, но и това е вярно -"Все пак възпитанието ми бе такова - да ме пазят, глезят, и аз отраснах саксийно момиче, лигла, изрод", - да това са днешниге жени-кифли. Много е добре, че някои го съзнават и при добро желание могат да влязат в правият път. Такива никакви специалисти не могат да ги оправят, трябва им оплождане и да се занимават с деца, а не да леят логореи по форуми!

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 64f31dc3d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Може да ти се помогне. И трябва. Трябва ти добър психиатър и обстойна диагностика. Вероятно са няколко разстройства едновременно. Имаш потенциал да се оправиш. Сега спри да пиеш, това те вкарва в по-лошо състояние. Седни и порови за добър специалист. Поискай от вашите да те заведат. Помоли ги. Опитай се да си добра с тях, друг няма кой да помогне. И следвай лечението.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: b0829409ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Много странен чичко си ти. Кажи сега какво те провокира да съчиниш тази глупост? Отвсякъде си личи, че е пълна измишльотина..

Че си нереализиран писател е явно, но ако искаш да имаш някакво бъдеще в писането знай, че няма начин да прокопсаш с такива глупави разкази.

Вземи си намери някоя леля да те оправя, че както е тръгнало съвсем ще ти се бъгне мозъка.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 1f94e64a12
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

6.   Тро-ло-ло!

Не знаеш как се борави с компютър, ама постваш в сайт, който не е особено популярен, при това граматически доста правилно.

Язе не вЕрвам на историйката.

"Не гледам филми" - "Очите ми са като на Ледъфейс от "Тексаско клане".

Мхм, дУбре...

 
  ...


...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 8d603e9a41
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ох, боже, стига се самосъжалява. Бягай на доктор за хапчета. За съжаление такива състояния не могат да се излекуват веднъж завинаги, но има поддържаща терапия с хапчета. Ще си станеш нормална и всичко ще ти ок. Но ще трябва да пробваш няколко вида лекарства под лекарско наблюдение преди да уцелиш подходящите за теб. Може и шизофрения да имаш, по това което пишеш, това се подразбира, но няма как от един пост да те диагностицира някой в интернет. Има конкретни въпроси, които всеки лекар е длъжен да ти зададе. Иди на психиатър, психолозите не изписват медикаменти, а ти имаш нужда от такива. Погрижи се за себе си, ок?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 8ac2b90e10
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Нужно е да се стегнеш. Миналото не може да се промени. Но ако не предприемеш нещо ще си така и на 30. Трябва ти любов и си намери момче като тебе. Пълно е. Трябва ти постене и молитва към Бог. Гледсй в Ютуб И пиши пастор Пламен Петров от 21:00 часа всеки четвъртък. Много помага. Хората дават свидетелства че Бог ги изцелява с молитва.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 7c47c8fb7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Егото ти е супер-голямо, мислиш се за много важна и значима. Била убила баща си, осакатила била братята си, не знам си какво си. Много си велика, все най-злобната, най-много от тебе страдали хората, същевременно и най-много се самокритикуваш, но това е и проекция от това, че критикуваш другите. Не знам как са те гледали, но имаш тежка травма от израстването си.

Започвай да пътуваш, щом не си.

Освен това, не знам къде живееш, но тука в столицата повечето от жените на по 26 нямат мъже, семейства и деца още.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 56d42b5b0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Еми по начина по който пишеш може да се каже че не си добре. Дали обаче се дължи на психологическо заболяване? Или защо имам чувството, че родителите ти са виновни за това. Те ли те наричаха с всички тези обидни думи и те ли те държаха затворена когато беше дете/ тийнейджър? Иначе не изключвам да си транссексуална, а не "безполово" както ти се изрази.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 9a4a7709be
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Това са наследствени проклятия/generational curses и само Бог може да те освободи от тях или да облекчи положението ако Го потърсиш и се обърнеш към Него. Това става когато имаш предци, които са зли, грешни хора, хора правили зло и онеправдавали и навреждали на други хора и те прехвърлят тежестта на постъпките си върху потомците си. Това се споменава в Библията, когато Бог казва: "Аз съм Господ, Бог твой, Бог ревнител, Който за греха на бащи наказвам до трета и четвърта рода децата, които Ме мразят, и Който показва милост до хилядно коляно към ония, които Ме обичат и пазят Моите заповеди." Хората носят последствията за делата на предците си, както за добрите дела, така и за лошите и ако някой е под тежестта на последствията от лошите дела на предците си само Бог може да му помогне ако той се обърне към Него, защото Бог е много милостив към тези, които се обръщат към Него.

 
  ...

...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 1f4fa8a650
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Единственият начин да се оправиш е да напишеш един лист с неща примерно да спортуваш, да си намериш работа и да правиш нещо друго там. И след като го направиш това не да се караш да го правиш не да казваш че го правиш ами като робот ставаш и го правиш. Приятно неприятно въобще казваш си не ма е** отивам и го правя. Аз така излязах въпреки че не съм чак колкото теб за щастие имах приятел който ми помогна защото той направи това. Ходеше да тренира и тва го правеше суп нещастен обаче ходи и продължава да ходи. В теб има само отчаяние. Можеш да пробваш , тука много няма да си съгласна също така и другите коментиращи, обаче просто го направи вярваш не вярваш иди на врачка която знаеш че примерно някой е ходил или си чувала за нея. Ако не си иди при Керанка от Добрич. Аз сам от Пловдив лично и наистина си знай нещата не знам как го прави дали нацелва не знам се тая въпроса е че помогна на мен. ПРОБВАЙ !!! ОТ ПРОБА СЪЖАЛЕНИЕ НЯМА САМО ОТ СЕДЕНЕ! Важно само за нея остааш някви пари няма значение колко въпроса е някакви. Може и 1 стотинка въпреки че е малко неоважително нали :Д Виж в нета дори има коментари за нея напиши керанка добрич и тей. Късмет ти желая...някой като нас са родени да им се ...мамата. Просто лоша карма от минал живот или сме прости, не знам и аз.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: b7c6fe37e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   В крайна сметка замисли си какво ти липсва. Обичали са те, прощават ти, търпят всичко за което пишеш. Имаш всичко, но не работиш. Работи това лекува много неща и чети, потъне в книгите.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: f7e59a4e0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   5 и6 Абсолютно, и то много комплексиран от жените. Няма за 50ти път да обеснявам, то е очЕвадно, хем комплексите и женомразството, хем несвързаните изречения и изказа на типичния отхвърлян и смачкан мъж. Въпросът е модераторите къде са, знаем си и за тях, че са събирани от кол и въже некадърници и комплексари ама ако ще работят по тоя сайт да работят както е написано, като не- да се омитат. Не разбирам каква им е функцията в момента просто.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: a085c63207
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   Благодаря за коментарите. Авторката.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 02868ad074
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Виж сега мойто момиче, аз също имах същите мисли, като твоите. И все още ги имам, но не са толкова интензивни както преди. Съвета ми към теб е да посетиш психолог или психиатър, и ако ти изпишат хапчета да ги взимаш, защото може би ще ти помогнат. Аз съм на 18 и миналата година бях на психиатър, защото си мислех, че съм психопат, социопат, имам социална фобия, шизофрения, раздвоение на личността, накратко мислех, че съм изрод. Психиатъра ми каза, че съм нормално момиче, и че всъщност имам нужда от психолог и ме посъветва да спра с алкохола, защото и аз като теб пиех. Аз също съм израстнала, като „саксийно момиче”, постоянно се карах и крещях на нашите, правила съм опит за самоубийство, нещо като аутсайдер съм, имам малко приятели, а в училище почти не говоря. В твоята история намерих частица от себе си. Моето мнение е, че всъщност не сме толкова зле за колкото се мислим, а просто преувеличаваме нещата. Убедена съм, че просто сега си в такъв период и гледаш на нещата негативно, но всъщност не си чак толкова зле колкото го описваш. Моят съвет към теб, а също и към себе си, защото имаме сходни проблеми е да не премисляш толко нещата, а просто да живееш. Нито имаме шизофрения, нито сме психопати, а объркани и емоционално нестабилни момичета. Взимай успокоителни, на мен лично ми помагат аз взимам хапчета на билкова основа. Отиди на психолог, опитай се да намериш твоята си среда, спокойно не си единствена, и аз преди мислех, че съм, но ето попаднах на твоята история. Опитай се да намериш начин да изразиш целия този гняв по конструктивен начин, запиши се на спорт. Вярвай ми всичко е просто в главата ти, спри да бъдеш толкова центрирана в себе си, а погледни света около теб. Започни работа, пробвай се да бъдеш по-самостоятелна, това ще ти донесе удовлетворение.
Надявам се да съм била полезна!

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 893ad8d773
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Така е, другите са единодушни, че при теб е хем така, хем онака! Не гледаш филми, а спомена вече име на герой, асоциална си, а хората ти казват всичко директно! И аз нещо не мога да схвана! Но ти си знаеш! Това е от мен!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker