Пропилях животът си за 24 г. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121179)
 Любов и изневяра (29705)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Пропилях животът си за 24 г.
преди: 4 години, 7 месеца, прочетена 1486 пъти
Има ли надежда за мен?

Здравейте. Официално днес ставам на 24 г. Накратко: като малък много съм боледувал и едвам завърших средното си образование, не защото съм тъп, а защото много съм пропуснал от материала. Завърших с 3. 50 как минах матурите и аз не знам. Бях аутсайдер. Нямах и нямам много приятели. За гаджета да не говорим. Родителите ми са давали всичко от себе си за мен. Израстнах самотен, защото имам и един недъг - кривогледство. Може би това донякъде обяснява липсата на самочувствие и въобще тъжната картинка на живота ми. Утре (вече днес 16 е рожденият ми ден) а аз се постарах никой от малкото ми приятели да не разбере. Няма с кого да празнувам. Нямам приятелка и. И почти никакъв опит с момичетата. Нямам образование, но съм работил досега частно в малкия роден град. Но съм прекратил всичко, защото смятам скоро да се преместя в някой голям град сам - да посрещна живота и да порастна, така да се каже. Да заживея сам без чужда помощ. Дори и отначало да мизерствам - нямам много спестени пари макс 1000 лв.

Но където и да отида никога няма да мога да избягам от себе си. Моля ви, помогнете ми. Какво да правя с живота си. Досега съм бил едно нищо. Какво да правя оттук нататък. Има ли надежда за мен?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 7 месеца
hash: 49a3997aa9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да обвиняваш кривогледството си е нелепо. Аз също бях така. Но се оперирах. Кривогледството не е недъг - след един ден ти махат превръзката на окото и нямаш недъг. Но ще е удобно за теб да казваш, че имаш недъг и заради недъга ти не ти върви. И 100 на 100 операция няма да си направиш, имаш мислене на жертва. И да си болнав, никой и нищо не ти е пречил от вкъщи да учиш. На 24 да не си работил, мъж, не е много ок? Има много мъже от малки градове, да, там няма работа, но, който иска намира. Не е сериозно на 24 да не работиш.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 8ba808c27c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Да, има надежда за теб, но само ако осъзнаеш, че ти единствен си отговорен за живота си и приятелите и всички останали могат евентуално да ти бъдат компания или подкрепа, но не трябва да разчиташ на тях да те правят щастлив.
Имаш всички качества, за да си успешен в живота.
Аз нямам проблеми със самочувствието, но последните си няколко рожденни дни съм си ги празнувала със себе си. Този ден си е само за мен, за какво да го споделям с други? Приятелите идват и си отиват, роднините си не можеш да смениш, така че се концентрирай над себе си. Опит с момичета не виждам за какво ти трябва. Когато срещнеш правилното момиче нещата ще се получат от само себе си. А приятелка, просто за да имаш някого, не си заслужава.
Добре си решил да се махнеш от малкия град. Няма значение дали в началото ще мизерстваш. Това е част от израстването ти. Наслаждавай се на всеки момент - добър или лош - това те обогатява.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: a29503f57c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   А защо не си почнал работа? Кривоглед, кривоглед, но това се коригира. Не ти ли обърнаха внимание за този недъг като малък? Аз не съм хубавица, нямам приятели но не съм се оставила комплексите да ме съсипят. Хвани се малко в ръце, тоя живот е да се бориш със себе си, не да те смачкват разни щуротии. От всичко има оправия, особено ако си млад.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: d1240446bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не се притеснявай. Всичко е наред. Аз съм в същото положение. Авторката на "Един пропилян живот" и "Редно ли е да живея". Все едно съм теб. Вмомента си търся работа, гадже и приятели. Трудно е, но се получава при мен. Запиши се в бюрото по труда, в сайт за запознанства, излизай, чети. И горе главата. Животът не е пропилян, а неизживян. Млад си. Просто живей. За мига. Радвай се. И не го мисли толкова.
.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 077f6a7aa4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Спокойно не си сам. Какво ти е писано , това ще стане.

 
  ...


...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 60474d0bcf
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Бог да те благослови братче. Жив и здрав да си. Моли се на Бог това е. Търси в Ютюб пастор Пламен Петров и слушай молитвите. Хората дават свидетелства че са изцелени. Всеки четвъртък от 21:00 часа гледай

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 3675796e5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   До 4,
то ако отиде в бюрото по труда - повече ще се депресира...

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: f4b18c4346
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Харесва ти да се правиш на жертва!

Нищо друго не виждам от написаното! Нямаш приятели защото имаш мислене на жертва. Ти като видиш развалено сирене в магазина, купуваш ли си го? Същото правят и хората с теб, като си негативен и като се правиш на жертва, приятен ли си за другите? Те ще искат ли пак да се видят с теб? А дали ще искат да се видят с теб ако гледаш малко по-оптимистично към живота? Когато си поставиш цели? Когато си по-усмихнат? Когато се шегуваш често?

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 258d59d79b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Вярвай и ще успееш!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: e6ead1d091
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Има надежда разбира се. Аз също завърших но със 3. 58

Толкова много мразех образователната система, както и конкретно съучениците ми които само ме спъваха и се лигавеха с мен защото не се вписвах в групата на 'готините' по критириите им. Около тях, нямаше как да успявам. До ден днешен не смея да се върна в родният си град заради тах. Намразих го защото ми навява лоши спомени. Със този нисък успех взех та се записах на университет в чужбина. Минах едни тестове допълнително и ме приеха. Завърших със 5-ца като имаше много зор. Бях във нова среда, на друг език, във нова образователна система и самоиздържащ се. Беше голям стрес и израстване. Зъвършвайки, бях от малкото във групата със опит по специалността.

Сега продължавам да се мъча със професия и да се опитвам да пробивам изграждайки нов живот, далече.

Помисли какъв искаш да бъдеш и следвай това което искаш да си. Можеш да си каквото поискаш. Не само това, имаш страхове, комплекси и притеснения насадени от обществото. Наранени хора нараняват. Отнема време за да добиеш увереност. За това обаче ти трябва гордост. Гордостта си можеш да а изградиш със постижения. Постиженията отнемат време за да се случат, много усилия, стрес, и промени които изграждат новият ти облик и песпектива чрез опит.

Можеш да се справиш. Не те познавам, но можеш. Оценката не ти е интелекта. Това е само цифра. Тя не е гаранция за нищо. Има много хора които учат и висше и пак нищо не правят със живота си, докато не си зададът въпроса - как да бъда това което искам?

Можеш и Ще се справиш!

 
  ...

...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: f9907912cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Приятел, ти твърдиш че си болнав и имаш проблем? Ще ти разкажа за най- успешния човек, който познавам пък ти реши дали имаш причина да се оправдаваш. Родил се в едно забутано село на сръбската граница, родителите му били непълнолетни и не им пукало за него, освен това имал куп сериозни проблеми, та било чудо, че оживял. Отгледали го баба му и дядо му. На училище ходел трудно особено зимата, че с тия сакати крака в снега... Освен това половината си детство прекарал по болниците, че както казах имал куп сериозни проблеми. Завършил, приели го в университета, там се запознах с него, беше най-добрият в курса. Сега работи в голяма международна компания и то на мениджърски пост. Ти реши дали му е било лесно. Обаче един път не го чух да хленчи, нищо че беше видно, че краката го болят. Не, това е усмихнат човек с цел в живота. От теб зависи! Докато очите ти, съучениците ти, съседите ти и т. н. да ти виновни няма да постигнеш нищо.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 49a3997aa9
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   До 7, а какво, цял живот да не работи? Много ми е странно като хора на 24-30 масово се жалват, че нямат контакти, а в същото време родителите ги издържат. Преди мислех, че са единични случаи, но от сайта се вижда, че масово хора на 25-30 не работят. И не само, че не работят, но от 100 кладенеца вода носят, да изкарат, че имат дефект и какво ли не, което не им позволява да работят. Давате съвет на този човек да учи - времето му е минало, дори сега да се сети да учи нека го съчетае с работа, нещо, което няма да направи.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 8ba808c27c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   11,12 - лесно е да съдиш, нали? И доколкото мога да преценя от постовете ви е приятно. Сега спокойно можете да отидете на работа и да пиете по едно кафе, удовлетворени, че сте си стоварили негативната енергия върху автора, който просто търси подкрепа.
Ясно е, че вие сте идеални и никога не сте допускали грешки в живота си.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 40c1e30589
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   абе 13, какво значи "съдене"? Мед ви капе от клавиатурите като ползвате това клише.
Ти какво очакваш да напишат? Да охкат и ахкат колко е лош и несправедлив животът? Да, такъв е, но от това няма полза. Има смисъл човек да се стегне и да направи каквото може с живота си вместо да се оплаква и хленчи

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 63408b65cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Означава, че този сайт не е за обиди и нападки към търсещите подкрепа. Означава че ако не можеш или не искаш да помогнеш просто не пишеш по темата. А ако въпреки това пишеш, значи просто искаш да си излееш отрицателната енергия и да се почувстваш "велик" за сметка на автора на темата.
P. S. Не знаех, че думата "съдя" е клише :) Айде направи нещо екзотично: отиди в библкотеката и отвори тълковния речник. Ще научиш интересни неща.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 71691ec289
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Хората сме социялни същества. Никой не се е оправил сам в живота. Ако някой го отрече е откровен лъжец. Да има хора с отрязани крака, станали успешни бизнесмени. Може би, му трябва някой да го посъветва какво точно да направи. Просто старт някакъв. Това, че няма приятели не е по негова вина. Няма вечно приятелство има вечни интереси. Или поне, да са горе долу в едно и също положение. И аз съм самотник, моите, , Така наречени приятели, , бяха да мен когато бяхме в едно положение. Когато те се управиха, не се сещат за една нова година да се обадят. Роднините до един интересчии. Въртят си дъто, на там където могат да изкопчат нещо от теб. Много хора се оплакват постоянно, но не си го признават. Да силните са за да помагат на слабите. А не да ги ядат. Ние сме хора, не животни. Аз когато съм бил силен съм помагал на по слабите. Винаги съм си делял последната цигара, или храната на масата. Да човек трябва да израстне и да се бори сам с живота, не може да чака само на другите. Човека иска конкретни насоки и идеи, а не критики, колко се оплаквал.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 12ad37a71a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Много хора като малки са били самотни, но по- късно са се социализирали. Не ти трябва да имаш много приятели, а един- двама човека, които да са до теб в добрите и лошите моменти. И не ти трябва да си бил с много жени, макар че е хубаво да имаш някакъв опит. Все отнякъде ще трябва да почнеш, дали ще си намериш работа в твоя град или ще се преместиш в друг град. На 24 хората вече имат някакъв опит с работа и контакти, но по- добре да започнеш да се развиваш сега отколкото никога. Можеш да си направиш операция, щом толкова те притеснява кривогледството, макар че познавам кривогледи хора, за които това никога не е било проблем.


Black Sabbath

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 0ebcbb7b4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   На мен пък нищо ми няма. Един ден обаче отидох до пушилнята във фирмата с колеги(фирмата ни беше 300 човека). Там една от колежките се приближи до мен, запозна се с мен и започна да ме разпитва за живота ми. Направо си ме сваляше. Въпросната колежка беше (и все още е) най красивото момиче от фирмата. Супер наточена тупалка(както е израза). От нея лъхаше на секс и самочувствие ( беше в доста по висок отдел от моя и вземаше 3000лв заплата)
Мислех си "Абе, тая верно ли ме сваля... какво толкова видя в мен, че аз въобще не съм й от лигата ".

Знаеш ли, тя беше кривогледа, но това беше последното нещо което ми дойде на ум тогава. Мислех си за снежно белите й зъби, страхотната й усмивка и прекрасна черна коса.... е, и дупето беше на преден план в мислите ми определено...
До ден днешен (вече 7години) сме приятели. Ходили сме на концерти, планински походи, напивали сме се заедно... Малко не я слуша главата, и затова гледам да стоя настрана, но кривогледството й е последния проблем, повярвай ми!
Същото може да важи и за теб.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker