След време какво се случва с момичетата, които не се интересуват грам от образованието си? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (97854)
 Избор на редактора (167)
 Любов и изневяра (23034)
 Секс и интимност (11352)
 Тинейджърски (20293)
 Семейство (4908)
 Здраве (7888)
 Спорт и красота (4118)
 На работното място (2207)
 Образование (6025)
 В чужбина (1305)
 Наркотици и алкохол (937)
 Измислени истории (736)
 Проза, литература (1511)
 Други (13367)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Други

След време какво се случва с момичетата, които не се интересуват грам от образованието си?
преди: 11 месеца, 13 дни, прочетена 2631 пъти
Здравейте, завърших училище преди няколко години. Всеки пое по своя път, някои отидоха в университет(например аз) , други напуснаха страната и тн. Не мога да кажа, че бях супер добър ученик, но се справях доста добре. Учех за тестове, пишех домашни и всичко др. Бях на прилично ниво. В моя клас имаше и такива, които учеха и такива, които не. Обаче по мое впечатление повечето от момичетата изобщо не даваха 5 пари за образованието си и не учеха изобщо. Като цяло не ги интересуваше училището, не идваха в час, държаха се зле с учителите и тн. Предпочитаха да ходят по дискотеки, да пушат цигари и тн. Нямам нищо против тях, всеки избира начина, по който да води живота си. Изгубих контакт с всеки от класа си. Не съм виждал никого, нито съм си писал, нито сме се засичали някъде със някой съученик от както завърших, тоест преди няколко години. И затова ме озадачава въпросът: Какво се случва с този тип момичета, тези които не учат, не идват на училище и предпочитат да се занимават със секс, наркотици, алкохол и тн. Имам предвид, нали все трябва да почнат да работят нещо, не може да ги издържат родителите им цял живот. От какво се издържат тези момичета след време, какво работят. Каква е тяхната реализация??

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 51

преди: 11 месеца, 12 дни
hash: 49c0fefcb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

2.   Абе едно време и аз като бях силен ученик и си мислех, че двойкаджиите едв ще преживяват, но се оказа, че някои от тях се справят доста по-добре от мен. Кой с гъз, кой с нахалство, кой с физическа работа и занаят. Образования си намира една работка за 1200 лв и си кротува. А необразованите понеже трябва да бачкат за 500 лв, или се взимат в ръце и правят бизнеси, или поне се хващат да работят здраво, или си остават яко в лайната. А висшиста понеже има някакъв макар и не много добър, но поне не толкова лш стандарт и често се страхува да рискува и цял живот си кротува на някое бюро за 1000-2000 лв.

 
  ...
преди: 11 месеца, 12 дни
hash: 484db35648
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

4.   така, пише ти жена:
Какво се случва с такива момичета ли? Ами каквото се случва и с такива момчета - някои успяват в живота, други пропадат тотално, трети живеят в някакво скучно и посредствено битие - такова, в каквото живеят масата хора, независимо какво са правили през времето, когато са били в образователната система.

Иначе ако те интересува какво се е случило контретно с твоите бивши съученички просто бъди смело момче и се свържи с тях да ги попиташ :)

 
  ...
преди: 11 месеца, 12 дни
hash: c004675c11
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Които могат и искат се оправят със секс под една или друга форма, а останалите стават продавачки и контрольорки в градския транспорт.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 12 дни
hash: 45e80fc0b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Намират си работа не изискваща образование. Ако са хубави може да получат и много бакшиши.
Намират си мъж, които да ги издържа.
Записват се някаква специалност във някой вуз и ходят на партита и живеят студентски живот. След това може и магистратура да се запишат. Познавам една която почти не учеше и накрая изкара бакалавър.

 
  ...
преди: 11 месеца, 12 дни
hash: 6ffe4698d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   В България - ако са красиви стават плеймейтки, ако не - търсят си някой да ги издържа или работят в някой завод.

 
  ...


...
преди: 11 месеца, 12 дни
hash: a4f6c33f51
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

10.   Как какво, придобиват професия без образование, най древната!?

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 12 дни
hash: bf8777fdef
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

11.   Не влизам в точно в описаното от теб, но честно мога да кажа, че ученето не ме влечеше грам - беше ми досадно, мързеше ме, гледах да се скатая. Не ходих по дискотеки, секс правих за пръв път на 19, с наркотици и пиене също не се занимавах, но мразех да ходя на даскало и да уча. Не помня колко двойки имах първия срок на 12-ти клас и на колко поправителни съм оставала изобщо. Добре, че се научих да преписвам. След 4-тия опит влезнах в университет с молби и заплахи от страна на майка ми, но бързо прекъснах, защото ми бе досадно.
Още в началното ми беше ясно, че не съм по тая част, затова веднага щом навърших 16 започнах работа през почивните дни в някакъв мизерен кол център. Стигаха ми за джобни. В продължение на години бях офис плъх на най-ниско ниво. С течение на времето натрупах опит и голям стаж и постепенно преминах на по-високо равнище. Имах късмет да попадам на честни и добронамерени шефове през по-голямата част от живота си. Сега съм на 27, заместник мениджър маркетинг в средно голяма компания. Доволна съм, заплатата ми е добра, а работата спокойна. Имам нормален живот.

Повечето ми приятелки и съученички, които правеха страшни мизерии в училищните си години, са също добре уредени. Едната, след като мина всички дилъри на амфет в квартала преди да стане на 18, сега е микробиолог в САЩ. Спечели и награда от някакъв конкурс преди години. Друга пък е IT, наскоро ѝ се роди син и си живее с мъжа до себе си. Трета пък отиде да живее в някакво село до Своге, гледа си градината и животните и хич не стъпва в "цивилизацията".

От темата ми лъха на някакво фалшиво съжаление и назидателно чувство. Уж звучи загрижено и невинно любопитно, ама се прокрадва една ехидност и задоволство как ли се оправят тия курви и парцалани, дето не са имали шестички в училище? Убедени сме, че са пълен провал в живота, а? Еми не, изобщо не е задължително. Изяж се.

 
  ...
преди: 11 месеца, 12 дни
hash: 34b0f05083
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

12.   Намират някой ахмак, който да ги издържа, и те си живеят без да си дават зор много-много.

Жена 45 г.

 
  ...
преди: 11 месеца, 12 дни
hash: 50e841ee3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

13.   Без образование нищо не става. Такива момичета от нашия клас, които не учеха, до една заминаха за чужбина с големи надежди, защото в България се задушавали. Повечето от тях станаха проститутки, другите пък се хванаха на най-ниско/квалифицирана работа и едва свързват двата края. Идват си много рядко и лъжат, че там са работили и учили едновременно. Много трудно им било, но сега всички работят в офиси, вземат големи заплати, живеят на много хубави места и са много щастливи. Това не е вярно, защото хора които познавам, са ги виждали там какво работят и къде живеят. Защо мислите че не канят никой на гости?! Повечето от тях се изпожениха за негри и други цигани, защото те не могат да общуват с нормални хора. Такова им е интелектуалното ниво и за това живеят в такава среда.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 12 дни
hash: 207a4a72b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Аз бях такава преди, грам не ми пукаше за училището, едвам завършвах, постоянно ме изключваха, сменила съм 5 училища, никога по мое желание. Пиех, ходих по купони и гаджета, абе живеех си. Сега пет години по-късно работя, взимам доста над средната заплата и пия веднъж в годината, тренирам много във фитнеса, помагам на семейството си финансово и не само.. Моите приятелки, които бяха като мен ще ти кажа те как са сега. Едната стана наркоманка, техните я издържат, по цяла нощ се шляе и спи с различни. Друга е в чужбина, работи. Третата и нея я издържат техните, няма един работен ден, седи си в тях на компа, много рядко излиза. При всеки е различно.

 
  ...

...
преди: 11 месеца, 12 дни
hash: a37de1c971
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

15.   Пак тема, в която да очерните жените, да ги изкарате какви ли не и да си избълвате помията. Не се ли уморихте вече от тези омраза? Как я поддържате? После да не се чудите защо има мъжемразки, българки, омъжени и родили от чужденци и въобще невръщащи се в България? Ако българските мъже, бяхте толкова добри, колкото се мъчите да се изкарате, жените нямаше да бягат от вас.

Вярно е и че болшинството от жените за нищо не става, но при мъжете положението е същото, даже в много отношения и по-зле. Затова вече отдавна не се занимавам с българи. Просто знам какви са.
Тези, които си струват са отдавна заети, или старички, а аз стари не харесвам. Останалите са грозни, пълни боклуци, или комбинация между двете. Много, много, много рядко се намират изключения, но пък се оказва, че не стават заради друго.

Не искам никого да обидя, но това са фактите.

Ж,22

 
  ...
преди: 11 месеца, 12 дни
hash: 0f019fc692
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Има време за секс, и за наркотици, и за алкохол. Но за образование няма. Аз съм жена и от нищо не съм се лишила, но си изкарах още на 24 магистратурата. Не съжалявам, ни най-малко.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 12 дни
hash: 9e1e65b93b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   Виждаш ли всички пушачки пред магазините? Това се случва. Фризьорките, по-възрастните сервитьорки.... Това се случва. Само не се лъжи, авторе, че такива хора не взимат пари. Взимат доста често повече от вишистите.

 
  ...
преди: 11 месеца, 12 дни
hash: c21b35cc3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Хубавите си намират богат мъж или пък заминават за чужбина с обещание, че ще са сервитьорки с 2800 евро заплата, а се оказва, че ще са проститутки. Други стават продавачки в магазини, касиерки и други такива. Според теб колко от завършилите висше после работят по специалността си? 30% или по-малко. Е, останалите са почти като тия без образование (висше).

 
  ...
преди: 11 месеца, 12 дни
hash: ddc5e3c0ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

19.   По мои наблюдения се омъжват рано. Понякога имат късмет, друг път попадат на пияница и загубеняк (по-скоро второто). Раждат и докато могат използват детето като валута. Понякога работят нискоквалифицирана работа - продавачки, сервитьорки и т.н., и вечно се оплакват, че са без пари. Остаряват рано, стават още по-тъпи и някъде към 40-а си година вече нямат абсолютно никакви перспективи пред себе си. Ако по някакъв невероятен начин са примамили за съпруг свестен мъж, то той вече се е развел с тях, защото от глупост и безделие са си развявали опашката и са го правили на идиот. Не съм виждала нискообразована жена с хубав живот. Единствените изключения може би са в разни затънтени райони, където по презумпция децата ходят на училище колкото да се научат да четат и пишат и после се женят за някой от местната общност на същото ниво. Да, тогава могат да си свият гнезденце, да си гледат семейното стопанство - козички, крави, кокошки, царевица, зеленчуци и т.н. В това, разбира се, няма нищо лошо и тези хора често са много по-щастливи и здрави от връстниците си, които се бъхтат по офисите и преследват кариера. Но за жена, чиито мечти надхвърлят представата за селска идилия някъде из Родопите, образованието е задължително. Не е гаранция, че ще бъде щастлива, но поне ще има повече варианти за избор. Най-малкото няма да зависи от чужди решения.
Преди половин час ме посети бившата съпруга на мъжа ми. Това е жена едва завършила гимназия с тройки - не защото е чак толкова тъпа, а защото е мързелива и безотговорна. Пие и пуши от дете. Когато мъжът й я напусна, тя направо се видя в чудо, понеже той хубаво си плаща издръжката на детето, ама нея кой ще я издържа? Та, дойде дамата за пореден път да ми иска пари. Дадох й. Само дето ръка не ми целуна. Жалка история просто. Коя самостоятелна, уважаваща себе си жена ще проси пари от новата съпруга на бившия си мъж? Аз по-скоро ще се гръмна, отколкото да поискам и една стотинка от сегашната на моя предишен благоверен! Обаче мога да си изкарам сама парите, затова не ми се налагат такива унижения. А мога, защото зад гърба си имам стабилно образование.

 
  ... горе^

...
преди: 11 месеца, 12 дни
hash: be776d30d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

20.   Живеят ко да става да мрът ли?

 
  ...
преди: 11 месеца, 12 дни
hash: be776d30d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

21.   Аз с три висши съм виждала банани на пазара да продава че друго

 
  ...
преди: 11 месеца, 12 дни
hash: 8fb9a373e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

22.   Стават пълни отрепки, това стават. Хващата се с мъже, който са пияндурници и дилър, най-много, да попаднат на някое богаташко чедо, ама ако не му родят на време, остават "безстопанствени". И повечето са с разводи. Синовете им са престъпници, а дъщерите им са същите повлекани като тях.
Хващат е като продавачки за по 450 лева, понякога са и чистачки. Но имат огромни претенции и изисквания към обществото, когато родят. Мдам! Тогава искат помощи, да им се дават "защитени работни места", в училище техните деца са "кристално индигови" или каквото са казали по Гала ония ден.

Не твърдя, че няма и свеснти, но момичетата, които си скъсвахга задника от учене, станах архтитекти, адвокати, някои готвят политическа кариера, като инаха през Европейския Младежки Парламент, други са с добри позици в гоелми европейски компании с 5-6 цифрени годишни бонуси. Нито едно от тези момичета, не беше пропаднала наркоманка, която едвам избутваше и дори спеше с някои от учителите, за една тройка. Може и да има някъде, някоя, която е "обърнала" живота си, но спрете да ми казвате, колко щастлива са станали бачкаторки за по 500 лева, които са нещастно разведени с 2 деца, на по 24-5 години.
И не, не е задължително да си девствена светица, недокосвала алкохохол и мъж, до първата брачна нощ, но определено, да си миндил, не е в твоя полза.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 12 дни
hash: 2198265086
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   Не ги мисли тях.Те винаги имат един начин в повече.Ти си стягай опинците.

 
  ...
преди: 11 месеца, 12 дни
hash: 9b27d13e72
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   11 е права. Плюс това не мисля, че това дали пушиш и ходиш по дискотеките те прави лош ученик. Вие имате клишето наложено от родителите, че оценките в училище определят човека. Имала съм учителка в гимназията, чиито обиди към мен преминаваха границата. Монетата има две страни. Образователната ни система не е качествена, претрупват учениците с излишни неща, за сметка на добри и нужни знания.

 
  ...

...
преди: 11 месеца, 12 дни
hash: 2b758d8acb
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

25.   Авторе, има разлика между необразован/невеж и човек с липса на образование/хартийка висяща на стената.
Първите са можеби обречени до живот, вторите макар и без завършен университет могат да се самообразоват и развиват.
Имам братовчед, който едвам завърши механотехникума на времето. Не защото не се справяше, а защото знаеше всичко, и заради това му беше безинтересно и бягаше от часовете за да се разкарва по автосервизите.
В момента този мой братовчед където и да бръкне, изкарва пари.
Монтьор, механик, тираджия в чужбина, строител, монтира слънчеви панели, бойлери, фаянс, не знам си какво още. Дори и от компютри разбира. Истински пенкилер (човек който може всичко).
Иначе към въпроса ти за жените... Ами пак опираме до невеж и човек без диплома. Разликата е от тук до небето.
Невежите си тъпчат на едно място и ги интересува само яденето и пиенето.
Жените имат един плюс- красотата. Или поне красивите жени.
Красивите са лесни, хващат си някой, заробват го с дете и го цоцат като паразити. Познавам такива, които дори се тунинговат, бъхтят се във фитнеса и тн. че да не ги заменят.
По-грозничките просто тъпчат на едно място (не че и красивите се развиват де) и така.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 12 дни
hash: a37de1c971
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

26.   19, две корекции :


Презумция, а не "презумПция".

Ѝ, вместо "й".


Не е заяждане, а поправяне.

 
  ...
преди: 11 месеца, 12 дни
hash: ed173f9996
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

27.   26, баш си е "презумПция".

http://rechnik.info/презумпция

 
  ...
преди: 11 месеца, 12 дни
hash: 893e849212
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Прекалено много други фактори влияят на това, дали ще имаш успех в живота.

Едно време образованието ми беше едно от най-досадните неща. Изобщо не ми се ходеше на училище, а после и на лекции, умирах от скука в часовете и домашни едвам пишех. Родителите ми нямаха време да се занимават по ред обстоятелства и карах както си искам. Парадоксалното е, че имам дипломата от училище ми е 6, а от университета 5 (престижна специалност, в която се влиза с висок бал). Как става това? Ами просто съм умна. Имаше някои предмети, при които ми беше достатъчно да съм била в час и вече бях схванала нещата. Някои се пънеха по курсове, а аз просто ги чатках. Което не ми се отдаваше, ставаше с пищови. После в университета преписване не позволяваха. Обаче, всеки си имаше цака. Някои искаха рефертчета. Други, да им стоиш в часовете. Ако не си бил на лекции, а аз почти не ходех, винаги има от къде да вземеш. Разбираш какъв е форматът на изпита и се подготвяш фокусирано. Изисква много малко реално учене. А моите си предмети, както в училище, просто ги зацепвах.

Сега работя професия, която изисква много комплексни умения. Компютрите и английският ми вървяха в училище, но най-много ми помогна, че харесвах да играя игрички, и от там научих и двете. С писането и изразяването също ме бива, а в училище не обичах литературата, една от зададените книги не съм прочела и темите ги преписвах. Но всъщност обичах да чета и имаше период, в който го правех много, просто не това, което ни, караха в училище.

В моите класове пък момчетата бяха големите пропадняци, дето не им се учеше и само проблеми създаваха. Като се видяхме на среща с класа от гимназията, много от тях се бяха развили и се справяха доста добре с живота.

Така че, авторе, ученето само по себе си е много слаб предиктор за това как ще се развиеш. Сам виждаш от коментарите, случаи всякакви. Моят съвет е да не те бъркат толкова твоите съученички. Това просто е реакция на мозъка ти, желание да си докажеш как ти си избрал правилния път, а те не, и ще си теглят последствията. Това няма да ти помогне. Гледай да реализираш себе си и да си щастлив и ще видиш колко малко ще ти пука кой друг дали и как се е справил.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 12 дни
hash: 394c92abb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

30.   27, баш си е "презумПция", ама друг път, изобщо не е "презумПция", а си е баш "презуМЦия", без "П". Аман от невежи простаци дето спорят, само колкото те да излезнат прави.

 
  ...

...
преди: 11 месеца, 11 дни
hash: 50e841ee3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

31.   Някой в преден коментар каза, че такива момичета стават пълни отрепки и това е самата истина. Всички такива, които познавах от даскалото, напълно пропаднаха.
Абе ти стани веднъж наркоман и след това виж колко трудно е да се оттървеж от това. Повечето стават проститутки за да си набавят наркотиците.

№11 казва че много я е мързяло и не учела и все двойки имала, ама след това, чудо станало и взела че се издигнала. Това са глупости, с които се опитва да заблуждава и насърчава други момичета които сега са ученички, да правят същото. По този начин сами ще си унищожат бъдещето. Запомнете, че в училището не ви карат само да зубрите материала, но ви учат да използвате ума си и да мислите. В училището е мястото и времето да натрупате знания, които ще ви са от полза през целия ви живот. За това, че напълно игнорирайте такива глупости. Само се огледайте и разпитайте хората около вас, дали познават такива момичета и какво стават с тях в живота. От такива, освен проститутки и метачки, нищо не става!

 
  ...
преди: 11 месеца, 11 дни
hash: 97f4831802
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   Видях коментарите и видях къде положителни, къде негативни. Ами, ще изкажа и моето мнение. Не бях отличничка, учих си, но разбира се имаше как и повече, все петици изкарвах, ако ли не имаше и шестици. Дипломата ми беше 5.00 и все пак продължих да уча в България. Точно такива съученички имах и аз. Бяха най-добри приятелки и все бяха заедно, не си даваха особено зор, идваха на училище, но пропускаха часове често. Не използваха наркотици, не пушиха, не бяха и някакви парцали. Струваха ми се стресирани, но го прикриваха все с шеги и като цяло не бяха лоши момичета, падаха си бунтари. Наскоро разбрах, че точно те сега си живеят доста добре, но в Дания, имат мъж до себе си, едното момиче скоро очаква и бебе. Доколкото разбрах дори им се плаща, за да учат. Наскоро се засякохме с едното момиче (тази, която не е бременна) и каза, че за нищо не съжалява, разбира се България й липсва много и често си идва. Било й много трудно в началото, но с времето всичко се е подредило. Не завиждах въобще, дори се радвах много, тъй като преди и аз като теб се чудих какво ще се случи с тях, но уви май се справят по-добре и от нас . :D Седиш си във фейсбук и ти изскачат снимки как ходят на почивки, но на снимките не са сами, с мъжете са си. И не, мъжете им не са 60. Така че, не гледайте другите, а себе си. Радвайте се на успехите на другите и не забравяйте вашите собствени.

Ж23

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 11 дни
hash: 9b27d13e72
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

33.   26, такива като теб за редакции ли само влизате в сайта? Много сте досадни и еднообразни.

 
  ...
преди: 11 месеца, 11 дни
hash: 8fb9a373e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

34.   "Не е заяждане, а поправяне.

Няма значение! Дразни!

 
  ...
преди: 11 месеца, 11 дни
hash: 8fb9a373e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

35.   До 15

Къф па ти е проблема на тебе?

 
  ... горе^

...
преди: 11 месеца, 11 дни
hash: 50e841ee3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

36.   Но.25
Ти загуби основата на всеки предмет, а след това отиди и се самообразовай. Един човек който е нямал желание и очевидно умственният потенциал да учи когато му е било времето и да сложи някакви знания в главата си, като му мине времето, едва тогава ще се светне че без образование нищо не става и цял живот ще трбва да работи ниско квалифицирана работа за жълти стотинки. След дъжд, качулка!

Млади хора, не им се хващайте на лъжите на такива "доброжелатели"! Положете усилията сега, защото от това ще зависи как ще протеч целият ви живот.

 
  ...
преди: 11 месеца, 11 дни
hash: b43559acf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

37.   Интересен въпрос... по мои наблюдения повечето от тях... нищо не става от тях, с две думи. Хващат се на някоя бейсик работа като сервитьорка, барманка, продавачка в магазин или се хваща с някой момко и правят дете... той бачка, тя си гледа майчинството... или си хващат някое богато гадже и животът им е меко казано уреден... познавам лично толкова такива момичета на по 20-25 години, които родиха на същите тези години и просто си живуркат... като цяло нищо не става от тях, поне за мен... това 1да избереш лесното и сладкото, само защото те мързи... не е успех.

 
  ...
преди: 11 месеца, 11 дни
hash: ed173f9996
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

38.   30, значи в речника са ce объркали. В уикипедия също са се объркали, че произлиза от prаesumPtio.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 11 дни
hash: 469c0ae541
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

39.   Н 26, презумПция е. Чети повече, преди да обучаваш другите.

 
  ...
преди: 11 месеца, 11 дни
hash: ed173f9996
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

40.   До 30

Преди да се изложиш за втори път, можеше да погледнеш речника, вместо да обиждаш. Невежият си ти в случая.

 
  ...

...
преди: 11 месеца, 10 дни
hash: 34b803cea0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

41.   Всичко случващо се в живота на човека е съвкупност от научените в детството неща. И може да ви изненада фактът че наученото от учебниците в училище е само една малка брънка, от която в повечето случаи не зависи животът на човека. Животът на човека в повечето случаи зависи от наученото в социалните контакти.
Човек в детството си се учи освен на математика и история и на създаване на социални контакти и на начини да се предпазва от недробожелатели и интриганти, учат се да манипулират и на много други неща. Добрите оценки по мат са хубаво нещо, но онези които в онзи момент не са обърнали внимание на задачите са обърнали внимание на нещо друго и са научили други неща за живота.
Във всички случаи един живот не стига да научиш всичко нужно, така че да се справяш от всякъде и всичко да ти е наред. На училите и получавали шестици обикновенно не им достига опит в социалните контакти и после може да имат престижна професия но личния им живот /семейство семейни приятели/ обикновенно куца или дори липсва, други пък все двойки имали в училище обаче все в нещо ги бива /вроден талант/ и опита им в социалните контакти доста им помага.
Разгледайте малко света кой според вас е бил пълен отличник в училище, Стоичков или Марадона, Слави трифонов или Азис, Меркел или Макрон, ако се разровите ще осъзнаете, че нито един известен човек не е бил пълен отличник в гимназията. За да е успешен един човек му трябват съвкупност от умения и знания, и в повечето случаи уменията са по важни.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 10 дни
hash: 50e841ee3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

42.   Не трябва да питате никой, а само се огледайте добре и ще видите какво става с такива хора. И с момичетата и с момчетата се случва същото - ПРОПАДАТ и изкарват жвота си в невежество на дъното на боклучийската кофа. Тези тъпотии, че някои от тях, в един момент разбрали, че са вундер кинди и за нула врме са се издигнали и забогатели, са чисти глупости и "неизвестно" с каква цел са измислени от някой и разпространени в интернета. Такива неща, в реалния жвот, не се случват. От живота вземаш това, което слагаш в него. Ако положиш усилието и се образоваш, ще имаш добър живот, ако пък не, ще прекараш живота си в дупката с лайната с плъховете. В огромната си част, този тип хора заминават в западни държави, защото си мислят, че там, парите падат от небето и паветата на улиците са направени от злато. Като отидат и видят каква е истината, най-после проумяват че всичко е било голяма заблуда. В крайна сметка и момчетата и момичетата работят най-ниско квалифицираната работа и прекарват живота си в мизерия. В много от случаите, този тип невежи момичета, стават проститутки и веднъж като попаднат в ноктите на сутеньорите, оттърване няма и ще прекарат живота си в надуване на свирки от сутрин до вечер.
Ето това става с необразованите, невежи хора!

 
  ...
преди: 11 месеца, 10 дни
hash: bf8777fdef
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

43.   № 31,

Хахах, поредният тип, който си мисли, че учебните заведения ти наливат с фуния в ушаците и няма особено значение колко акъл и какви личностни качества имаш, а колко тапии ти висят на стената. Точно заради такива схващания масово младите хора живеят в заблудата, че след като си изкарат образованието, всички работодатели ще се избият за тях. Уви, реалността е доста по-различна. Сега постъпващите във фирмата ни, завършили на по 22-23, правят същото, което аз правех на 18-19, защото нямат и един ден трудов стаж. Страхотно е да си бъхтил 5 години, за да разнасяш кафета, да си куриер, да те използват за всякакви глупости и тепърва да навлизаш в сферата си на дейност. Мерси боку, ама нЕма нужда.

Колкото до мен - да, чудото беше, че исках да съм независима от родителите си, които ми даваха пари само срещу добри оценки. Едно е да те мързи да учиш, а съвсем друго изобщо да не искаш да си мръднеш пръста.

И съжалявам, но ако ти си ЧАК толкова тъп, че за 10 години работа в конкретна сфера да не се издигнеш поне до средно ниво, то не знам какво да ти кажа. :) Мързелът и липсата на мозък са две доста различни неща. Сигурно за това мога да си позволя да работя доста под стандартните 40 часа седмично.

А съветът ми към младите момичета (защото само жените явно пропадат в тоя живот) е да развиват акъла си, талантите си и интересите си, а не да са бележкарки, чакащи на добрите оценки. Образованието е чудесна добавка, но за един вече умен и можещ човек. Само по себе си няма да ви отведе кой знае къде.

№ 11

 
  ...
преди: 11 месеца, 10 дни
hash: 34b803cea0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

44.   Чуйте какво казва този българин бизнесмен в америка. Обърнете внимание на казаното от 3, 20 минута до 3, 30 минута.
"Миролюба Бенатова представя: Продавач на носталгия (27. 12. 2015)"

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 10 дни
hash: bf8777fdef
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

45.   И аз се включвам към жените, които се реализираха, след като бяха последна дупка на кавала в училище.

Завърших гимназия предпоследна по успех. След мен беше едно момче, което имаше леки психически проблеми. Не ми беше интересно в училище, тормозеха ме и като цяло не се справях с нито един аспект от образованието си. Като за капак, родителите ми много държаха да имам отлични оценки и след всяка издънка следваха скандали и разправии. Помня един случай още в 6-ти клас, когато имах 4 за срока по математика - метнаха ми един парцал в лицето с думите да свиквам да мия клозети, защото това ме очаква. Беше ме страх да посещавам училище, не се появявах със седмици. Просто отивах някъде и рисувах, това ми е хобито, което превърнах в професия, но никой не гледаше на него сериозно. Цялото това натякване как няма да прокопсам без добър успех ме мотивира да докажа, че е възможно точно обратното. Седнах си на д-то и се захванах да рисувам здравата - учебници, видеа, ходила съм и до худ. академия, за да присъствам на лекции. Изкарвах пари я от гледане на деца, я от флаери, известно време бях и сервитьорка, с които си купувах материали. Първите ми задачи бяха да правя листовки за големи вериги магазини - Кауфланд, Била и т. н. Супер скучно, но трябваше да се изхранвам от нещо. Междувременно си направих хубаво портфолио и започнах да си търся нещо, което да ми харесва. Не беше лесно, но си струваше. В момента съм графичен дизайнер, работя когато ми е кеф и не мога да се оплача.

 
  ...

...
преди: 11 месеца, 10 дни
hash: 50e841ee3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

46.   До №11
Права си, всичките тези мързеливи, малумни, недъгави и невежи тъпанарки, със закостеняли мозъчета, които въпреки, че не могат да сложат и две думи на кръст, но имогат да броят чак до 10, много се издигнаха. Всичките станаха професорки по Минетика и преподават в цяла Европа, а често ходят на турнета в САЩ, Индия и Пакистан. Така че всички ученички, подражавайте им един ден и на вас ще ви се изприщят устите и ще заприличат на задника на бабун.
Глупаци, слушайте тези промивачи на мозъци и живейте живота си, под лозунга; "Чрез невежество, към "прогрес".

 
  ...
преди: 11 месеца, 10 дни
hash: cbe4de3342
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

47.   45, като те гледам си се научила и да пишеш грамотно, което директно (за мен) поставя под дълбоко съмнение твърденията ти за групата, към която уж си принадлежала в училище...

Обикновено на човек каквото му е отношението към ученето, такава му е и грамотността, и брака, и работата, и всичко в живота. Просто от себе си не може да избяга, и както се изявява в една област, така се изявява и във всички останали.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 9 дни
hash: cbe4de3342
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

48.   Това някаква нова мода ли е?

Като американците - "Proud to be stupid! "?

Знаете ли какво им е слабото място на необразованите хора? Не е това, че са пропуснали да научат "куп ненужни глупости, които никога в живота няма да им потрябват"... Пропуснали са да се научат ДА ОБРАБОТВАТ ИНФОРМАЦИЯТА, ДА МИСЛЯТ, ДА ОТСЯВАТ ЗЪРНОТО ОТ ПЛЯВАТА. Това са пропсунали. А това е основата за всеки успешен бизнес, кариера, и въобще за някакво развитие в която и да е област.

Необразованият човек е лесно манипулируем, защото той не може да мисли с главата си - повтаря като папагал все чужди приказки и мисли. Да не говорим пък да е иновативен... За да можеш да измислиш нещо ново, трябва много добре да познаваш какво е направено до сега - в противен случай рискуваш да преоткриваш топлата вода отново и отново...

Хич не се връзвайте на тези глупости, че като не учиш и ще прокопсаш!
Не гледайте Бил Гейтс, Стив Джобс и подобните, които били прекъснали образованието си и после се върнали на бял кон и им връчили почетни дипломи като да са го завършили... Това са били БУДНИ и самообразовали се хора, любопитни и с много широк технически бекграунд! Те са прекъснали, защото вече са били готови, и са съзирали много ясно начина по който да се реализират! Въобще не си мислете, че са били кухи лейки с лесни трътки, които са киснели по цял ден по барове и чалготеки...

Колкото по-рано скъсате с тези илюзии, толкова по-добре за вас. В живота НЯМА ЛЕСНО, оснобено ако искаш да бъдеш НЯКОЙ и да си в големия бизнес. Просто забравете за това...

 
  ...
преди: 11 месеца, 9 дни
hash: 50e841ee3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

49.   Но. 45
За да започнеш работа в офис и да правиш листовки за Кауфланд и Била, ще ти искат образование. При тази безработица и богат избор от кандидати, фирмите Винаги ще предпочетат най-подходящият, добре образован кандидат, а за да ти дадат работа като графичен дизайнер, трябва да си заършила университет.
Това което го пишеш, за това че не ти е било лесно, но си се самообразовала и най на края си успяла, Е САМО ЕДНО КЛИШЕ ИЗПОЛЗВАНО ОТ ТЪПИ, НЕОБРАЗОВАНИ БЪЛГАРКИ, които заминаха за западна Европа и живота там, ги постави на мястото им. По-голямата част от тях станаха проститутки, а останалите работят като чистачки и друга подобна работа, за която не се изискват квалификации и ум. Едва свързват двата края, но лъжат хората България, че там са работили и учили едновременно и сега работят много добра работа и вземат много пари. Какво ще учат там, след като те нямат абсолютно никаква основа? ! Без значение какво ще учите, трябва ви добра основа. Каква основа ще има някоя тъпачка, която единственно се е интересувала от простотии и наркотици? За да имаш основа, трябва да положиш усилията и да учиш години наред, а не да си ловиш мухи по врата и да переш турско/цигански кючеци и да квичиш като малоумна чалгарка.
Всички виждат какво НАИСТИНА става с такива момичета! Имаме две такива в нашия блок и по цял ден висят покрай градските тоалетни в близката градинка. Не подбират никой - българи, цигани - всичко върви.
Не ми е идвало на ума, но следващия път като ги видя, ще ги попитам дали и те като теб работят график дизайн, че може и колежки да излезете.

 
  ...
преди: 11 месеца, 9 дни
hash: 0ce3900712
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

50.   Съгласявам се с номер 48! Много хора се опират на тази идея, че „умните често не завършват или прекъсват образованието си“ или че „ученето в училище е безполезно, защото не ти дава знания, дето ще ти потрябват“. Тези хора са успели, защото са работили върху себе си и са развили способността да бъдат криетивни. Да не мислите, че като са напуснали университета, и са стояли да си клатят краката? Не, те са се трудили.
Е, наистина знанията и оценките в училище не са толкова важни, колкото умението да разбираш. Когато си учиш уроците, тренираш ума си не само да запоняш, но и да разбираш. Не говоря за зубрачите, дето повтарят всичко като развалени плочи, а за хората, които се опитват да схванат нещата, които четат. Те свикват да трениат мозъка си и да разсъждават и най-важното, е че си създават навик да бъдат трудолюбиви. Работещият и мислещият е успешен. Ако само бачкаш като роб, без мисъл и желание, а само за едната заплата, нищо не става от теб. Но ако си мързелив, то тогава няма полза и от потенциала ти, защото не си го развил, а си го погребал.
Вярно е, че има много умни хора, които не са се реализирали. Някои от мързел, други пък от страх и липса на вяра в себе си. Последото за съжаление, е резултат от лошата образователна система, защото ни се насажда неправилната идея, че „всяка грешка е достойна за порицание“. Това порицание често действа като психически тормоз и много трудолюбиви хора остават непоощрени за старанието си или започват да се страхуват, че ще сбъркат. Поради тази причина, те спират да се стараят, страхуват се да опитат да се издигнат от страх, че ще се провалят и накрая наистина провалят се в живота, а след това обвиняват себе си, че не са се реализирали.
Така че трудете си и вярвайте в себе си!

 
  ... горе^

...
преди: 11 месеца, 9 дни
hash: a65c6a9f2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

53.   Майка ми горда двойкаджийка, без висше образование, в момента вади по 4 бона на месец и има собствено студио за татуировки. Двойкаджийте ги бият вкъщи, ама отличниците ги бие живота :D не се притеснявай за тях, след 10 години една част от тях ще са касиерки, другите ще се возят в g class :D

 
  ...
преди: 11 месеца, 8 дни
hash: 49c0fefcb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

54.   Израстнах на село. Там повечето са тройкаджии и дори не искат да са отличници, просто не отдават значение на образованието. В момента единия си има работилница за ПВЦ и се справя доста добре, завзе пазар. 90% от тях си блъскат домати на село. Някои изкарват не лоши пари покрай европроектите и си пооправиха къщите и до там. За тях това е важно. Ама блъскат всеки ден от тъмно до тъмно. Бащите им на по 50 вече бяха с 1000 болести от толкова блъскане и от отровите, с които пръскат доматите. Някои от тях заминаха в чужбина, където са я тираджии, я строители. Строителите изкарват пак, колкото да си оправят селските къщи. Това за тях е символ на престиж - да си сложиш на къщата дограма и лилави прозорци, отразяващи слънчевата светлина. Пък и лилавото се набива на очи от далеч на фона на бялата къща. Нищо че е кичозно, но това си е като печат, че си от селския елит.

Специално тираджиите изкарват добре, но са постоянно по пътищата, нямат ни семейства като хората, ни нищо.

Освен мен в класа имаше още трима отличници. Единият изненадващо стана борец и после ММА-ец. Като мутра изкарваше повече от добре, но му дойде малко в повече самочувствието и понеже се мислеше за безсмъртен, се омята с една кола и остана инвалид. Чак тогава му дойде акъла и сега от инвалидната количка тренира деца инвалиди, за което му правя евала.

Другата отличничка, така и не замина да учи в града, защото родителите ѝ нямаха пари и тя си изгни на село. Третата замина, обаче през това време баща ѝ се пропи, разведоха се, майка ѝ замина да работи на морето и тя остана на никъде, после на 18 си намери един 30 годишен и се омъжи, просто защото нямаше къде да живее. Не учи в университет, после си намери друг и сега си гледа детето от втория мъж.

От съучениците ми в града (елитна гимназия) и колегите ми в университета и тройкаджиите, и отличниците си бачкаме предимно някакви нормални работи - в банки, застрахователни компании, като счетоводители, дизайнери, инженери и т.н. Не бих казал, че изкарваме кой знае колко, но поне не се гърчим като тези на село. Общо взето живеем, колкото да си гледаме семействата и евентуално от време на време почивчица в чужбина. Собствено жилище почти никой не успя да си купя. Малкото, които успяхме, беше с помощта на родители.

Но имам и не малко съученици, станали ИТ-та. Е, те вече изкарват добре като за българския стандарт. Не всички от тях бяха отличници, даже някои си бяха точно най-слабите, но пък им върветше програмирането. Даже точно най-големия тройкаджия, който едва завърши и почти не се вясваше в часовете, сега държи един от най-големите сайтове за колективно пазаруване в България.

Нещото, което ми прави впечатление е, че за успеха в живота се оказа, че не е толкова важно образованието, колкото семейството. Ей го тройкаджии от класа ми станаха ИТ специалисти, че и бизнесмени и изкарват много. Защо? Ами и на двамата бащите им си бяха ИТ още тогава и много добре знаеха на къде да ги насочат и най-важнто на време. Тези, дето бащите им си бяха бачкатори и земеделци и децата им станах горе-долу такива. Ей го на отличничката баща и се пропи и в крайна сметка и нейния живот се провали, а беше умна и можеше да постигне много. Другата отличничка пак родителите и я забиха на село поради липса на пари (и нейния баща изпиваше всичко) и ей такива работи. Макар че моя баща си е същия пияница и родителите ми все още са си същите бачкатори (в чужбина), но на мен точно това ми беше най-големия кошмар - да не стана като тях. И не станах, но аз съм изключение. Да, не съм цъфнал и вързал - и аз едва събирам за почивка всяка година, но поне имам някакво развитие спрямо тях. Разбира се, те ми платиха първоначалната вноска за жилището, за което съм им благодарен. Но в общи линии крушата не пада по-далеч от дървото.

 
  ...
преди: 11 месеца, 8 дни
hash: cbe4de3342
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

55.   54 - един много добър и смислен коментар!
ВСИЧКО има значание - и семейството, и образованието, и най-вече личните усилия, старание и стремежи. И ако въжделенията ти са да НЕ учиш и да си вееш байряка - последствията, без изключение, са катастрофални...

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 6 дни
hash: 50e841ee3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

56.   Какво се случва с тези момичета, които не се интересуват от училището и бягат от часовете. Това което се случва с тях е че остават без образование и ще прекарат живота си в помийната яма -- ТОВА СЕ СЛУЧВА С ТЯХ!
Всеки път когато видите прститутка си припомнете, че тя е една от тях!

 
  ...
преди: 10 месеца, 9 дни
hash: aef6d42ab2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

57.   Всички от класовете ми, които бяха такива се развиха по един и същ начин - намериха си мъж, който да ги гледа и издържа и го вързаха с дете. Повечето от тях нямат и 1 ден трудов стаж.

 
  ...

1-50 от 51
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker